Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ



Με πρωτοβουλία του μελλοντικού Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη πραγματοποιήθηκε ανοικτή σύσκεψη χθες το απόγευμα με θέμα: « Οι εξελίξεις της μικρής ΔΕΗ, οι συνέπειες για την περιοχή μας και τα προβλήματα από την παύση των εργασιών του Λιγνιτωρυχείου Αχλάδας», η σύσκεψη γίνεται στα πλαίσια της άμεσης Δημοκρατίας τόνισε το κ. Θ. Καρυπίδης, ενώ στην τοποθέτηση του για μια ακόμη φορά εξέφρασε την άρνησή του για την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Βουλευτής ΝΔ Φλώρινας, οι Δήμαρχοι Φλώρινας και Αμυνταίου, ο νέος Δήμαρχος Αμυνταίου, σύμβουλοι της μειοψηφίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, και εργαζόμενοι των ΑΗΣ και των ορυχείων.

Στην σύσκεψη ο Πρόεδρος του Σωματείου Σπάρτακος κατέθεσε πρόταση για απεργία από το απόγευμα της Πέμπτης- που πρόκειται να συζητηθεί και να ψηφιστεί από το θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για την μικρή ΔΕΗ- όλων των μονάδων του Βορείου τόξου έως την επόμενη ημέρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κανένας βουλευτής από την Δυτική Μακεδονία δεν συμμετέχει στο συγκεκριμένο θερινό τμήμα της Βουλής.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει έκτακτα το ΔΣ του Σωματείου Σπάρτακος μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις.

«ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ»



Κοινή Δήλωση των Θανάση Πετράκου και Ευγενίας Ουζουνίδου, Υπεύθυνων του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
 «ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ»
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλέον καμία πολιτική νομιμοποίηση γιατί είναι οικτρή μειοψηφία στο λαό. Συνεπώς δεν έχει κανένα δικαίωμα να προχωρήσει στην περαιτέρω διάσπαση, διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ.Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να αποσύρει η συγκυβέρνηση τώρα το καταστροφικό νομοσχέδιο για την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», που κατέθεσε πριν από λίγο και προγραμματίζει να συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου
Τονίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε αποφάσεις μιας Βουλής η οποία δεν εκφράζει πλέον την θέληση του Ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», ούτε την εκποίηση του 17% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό στην δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου, για να αποτρέψουμε την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που διασπά και ξεπουλά την ΔΕΗ.




ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Εγκαινιάστηκε χθες, στο Πανεπιστήμιο της Φλώρινας, το παραδοσιακό τυπογραφείο της Παιδαγωγικής Σχολής, που αποτελούσε όραμα του αείμνηστου Μίμη Σουλιώτη.
Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν από το κλασικό μουσικό συνόλο του Ωδείου Φλώρινας, ενώ μετά ακολούθησε λογοτεχνική βραδιά. Παράλληλα, έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του Α’ λογοτεχνικού διαγωνισμού ποίησης και διηγήματος «Μίμης Σουλιώτης».



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54