Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Νεκρή γυναίκα που έπεσε από τον 5ο όροφο

Στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στη διασταύρωση των οδών Ακρίτα και Ηροδότου, έπεσε χθες, λίγο πριν τις 3 μετά το μεσημέρι, μια 40χρονη γυναίκα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφθασε αμέσως στον τόπο του συμβάντος και παρέλαβε τη γυναίκα, η οποία εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο.



Αυτοκτόνησε ο πατέρας – βιαστής

Τέλος στη ζωή του, μέσα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, έβαλε ο 35χρονος Αλβανός μετανάστης που είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κατ’ εξακολούθηση ασέλγειας και βιασμού σε βάρος της 15χρονης κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο κατηγορούμενος ζήτησε από τους αστυνομικούς φρουρούς να πάει στην τουαλέτα. Άργησε να επιστρέψει στο θάλαμο και οι άλλοι κρατούμενοι ειδοποίησαν τους φρουρούς, οι οποίοι βρήκαν τον 35χρονο κρεμασμένο με σεντόνι στην τουαλέτα. Ο αυτόχειρας είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα και τον ανακριτή και είχε πάρει προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.



Στην Καλαμάτα σήμερα ο υφυπουργός Άμυνας Γ. Λαμπρόπουλος

Ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, επισκέπτεται σήμερα την Καλαμάτα ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος. Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι ο κ. Λαμπρόπουλος θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, στο Δημαρχείο και θα συζητήσουν ζητήματα που έχουν σχέση με το Δήμο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.



Ενημερωτικές δράσεις από το ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο»

Σειρά ενημερωτικών δράσεων οργανώνει στην Καλαμάτα, για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» (26 Ιουνίου) το ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο». Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

  • Την Τρίτη 24 Ιουνίου ενημέρωση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (11 π.μ.) και στην κάτω πλατεία της Μεσσήνης (7 μ.μ.).
  • Την Τετάρτη 25 Ιουνίου ενημέρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας (10 π.μ.) και στην πλατεία Οθωνος (10 π.μ.).
  • Την Πέμπτη 26 Ιουνίου ενημέρωση στην Αγία Τριάδα (10 π.μ.) και στο λιμάνι της Καλαμάτας στο ΑΤΜ της Εμπορικής (8 μ.μ.)
Παράλληλα στα ενημερωτικά περίπτερα θα υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης ατομικών συναντήσεων με χρήστες ουσιών και γονείς - συγγενείς από επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος.

Επίσης από αύριο μέχρι την Παρασκευή (10 π.μ. - 4 μ.μ.) το Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο", (Κουμουνδούρου 3) και το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο Καλαμάτας, (Κολοκοτρώνη 1 και Νέδοντος), θα λειτουργούν χωρίς να απαιτείται ραντεβού για τους χρήστες και τις οικογένειές τους.



Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για τη μάχη της Βέργας

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Βέργας, που άρχισαν χθες. Στις 10:30 το πρωί στο ναό του Αγίου Νικολάου θα τελεστεί δοξολογία από το μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο και θα ακολουθήσουν δέηση στο Μνημείο στη «Μάνδρα» του Αλμυρού, κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μανιατών Γιώργο Τζαννετάκη. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με απαγγελίες ποιημάτων και παραδοσιακούς χορούς.



Βραδιά Λόρκα στην Κορώνη

Στο μεγάλο Ισπανό ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα είναι αφιερωμένη εκδήλωση, που οργανώνει σήμερα στις 9:15 το βράδυ, στο κτίριο «Κλάππα» στην Κορώνη, το τοπικό Φεστιβάλ Τεχνών. Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική και ποιητική παράσταση στην οποία συμμετέχουν η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μάμπελ Γκονζάλες, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βενετσάνος Μπαλόπουλος, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Βασίλης Ρούβαλης, ο μουσικός Τζέρι Ρέιτερ και ως αφηγητής ο Ανδρέας Ριζιώτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.



Συναυλία με μαντολινάτα από τον «Ορφέα» Καλαμάτας

Μουσική εκδήλωση με ελληνικά τραγούδια συνοδεία μαντολινάτας, θα παρουσιάσει την Τετάρτη στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η χορωδία του τοπικού Μουσικού Ομίλου «Ορφέας». Στην ορχήστρα θα συμμετέχουν μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου και του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Τη χορωδία και την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάντζαρης.



«Θόδωρος Αγγελόπουλος» η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

Το όνομα του αείμνηστου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου θα φέρει στο εξής η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, στην οδό Αριστομένους. Η χρήση της αίθουσας έχει παραχωρηθεί από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο Καλαμάτας και η σχετική απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο ως εκδήλωση τιμής στη μνήμη του μεγάλου σκηνοθέτη, που καταγόταν από τη Μεσσηνία.



Ο ΚΑΙΡΟΣ



Αίθριος ο, καιρός σήμερα

Αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54