Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ

ΠΡΟΣ



1.     κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

2.     κ. Πρωθυπουργό της χώρας

3.     κ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

4.     κ. Πρόεδρο της Βουλής

5.     Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου

6.     κ. Υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

7.     κ. Υπουργό Οικονομικών

8.     κ. Πρόεδρο ΔΕΗ ΑΕ

9.     ΜΜΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ



Σήμερα 21 Ιουνίου 2014 στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Φλώρινας, υστέρα από πρωτοβουλία του συνδυασμού «ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και του νέου Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, του Δήμου Φλώρινας, του Δήμου Αμυνταίου, του Δήμου Πρεσπών, του ΕΒΕ, των εμπορικών συλλόγων, των ενεργειακών σωματείων της ΔΕΗ, των εργαζομένων και όλων των κατοίκων της περιοχής αποφασίσαμε ομόφωνα ότι διαφωνούμε:

Στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που θα συζητηθεί στο θερινό τμήμα της βουλής, για τη δημιουργία νέας επιχείρησης ηλεκτρισμού (μικρής ΔΕΗ).

Η στοχοποίηση και ο διαμελισμός της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας οδηγεί την κοινωνία σε κοινή δράση για την αποτροπή του επαίσχυντου αυτού νομοσχεδίου που υπηρετεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τις επόμενες ημέρες όλοι οι φορείς στρατευόμαστε μαζί στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν, στα πλαίσια των διαδικασιών της συμμετοχικής και άμεσης δημοκρατίας.

Καλούμε Βουλευτές, κόμματα, δήμους, φορείς, εργαζόμενους και κοινωνία στον αγώνα που ξεκίνησε.

Ζητούμε:

1.     Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ

2.     Άμεση αποκατάσταση των εδαφών από την ΔΕΗ

3.     Άμεση λειτουργία των ορυχείων της περιοχής και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης ,

4.     Λέμε ΟΧΙ στην παραχώρηση των υδάτων και του ορυκτού μας πλούτου στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα

5.     Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα των μονάδων και των ορυχείων της Φλώρινας

Όλοι η κοινωνία μια γροθιά

Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους

Τον πλούτο της Δυτικής Μακεδονίας δεν τον χαρίζουμε σε κανέναν



ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΖΩΓΤΑΦΩΝ ΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Για ακόμα μια φορά ο «Αριστοτέλης» και η Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του συλλόγου φιλοξενεί τις πτυχιακές εργασίες των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας της περιόδου Ιουνίου 2014.
Ο «Αριστοτέλης» και η Πινακοθήκη ανοίγει τους εκθεσιακούς χώρους του κτηρίου στους φοιτητές και δίνει την ευκαιρία στους φιλότεχνους της πόλης μας – και όχι μόνο – να επισκεφθούν τα έργα τους.
Στην κεντρική αίθουσα εκθέσεων της Πινακοθήκης εκθέτουν ζωγραφικά έργα η
Παρασκευή Μεντζελοπούλου, ηΓεωργία Παπαγιαννάκηκαι ηΜαρία Παπαχαραλάμπους, από 24/6 έως και 29/6 και ώρες: 10:00 – 14:00 και 15:00 – 21:00.
Στην υπόγεια αίθουσα (under ground gallery) παρουσιάζει performance η
Αικατερίνη Κωστακάκηστις 23/6 και ώρα 15:00 και 24/6 από ώρα 18:00 – 21:00.
Στην σοφίτα (under floor gallery) εκθέτει ζωγραφικά έργα ο
Δημήτρης Μαγγάραςαπό 24/6 έως και 29/6 και ώρες: 10:00 – 14:00 και 15:00 – 21:00
Τέλος στην σκηνή θεάτρου η
Βενετία Τέντηθα παρουσιάσει παράσταση στις 25/6 και ώρα 21:00

H έκθεση των έργων είναι αφιερωμένη στη μνήμη τουΚωστάκη Λούστα.

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ

 

Το πρόγραμμα αιμοδοσίας της ΓΑΙΑ Τεχνική Α.Ε. συνεχίζεται τηνΤρίτη, 24 Ιουνίου 2014, από 9:00 έως 13:30, στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου.
Η αιμοδοσία είναι ανώδυνη, διαρκεί λίγα λεπτά και κάνει καλό στον οργανισμό του αιμοδότη, ενώ παράλληλα είναι μία σημαντική συνεισφορά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Για το λόγο αυτό η ΓΑΙΑ Τεχνική Α.Ε. καλεί όσους θέλουν να ενταχθούν στην μεγάλη οικογένεια των αιμοδοτών της να συμμετάσχουν στην 10η αιμοδοσία που διοργανώνει.




ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ προγραμματίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Με σύνθημα «Τρίποντο Ζωής! Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά!», συνδιοργανώνει με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΙΘΑΚΗ» φιλικό αγώνα μπάσκετ, αύριο, Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).


Θα μιλήσουν ο Κώστας Ιωσηφίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, και ένας εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ. Η τιμή εισόδου είναι 2 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ.
Ακόμα στη Θεσσαλονίκη: Αύριο, Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στον πεζόδρομο Καλαμαριάς (Πάρκο νέου Δημαρχείου), συναυλία. Στις 26 Ιούνη, στις 8 μ.μ., προβολή ταινίας, στην Ασπροβάλτα.
Κατερίνη: Στις 26 Ιούνη, συζήτηση για τα ναρκωτικά και 2/7 ποδηλατοδρομία.
Σέρρες: Στις 25 - 26 Ιούνη, τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ. 26 Ιούνη, στις 8 μ.μ., συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας.
Χαλκιδική: Αύριο, Δευτέρα, τουρνουά beach volley στα Μουδανιά.
Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Δυτική Μακεδονία κάνουν εξορμήσεις με ανακοίνωση και ερωτηματολόγια σε σχολεία, σε ΑΕΙ, στη ΔΕΗ και σε στέκια νεολαίας, ενώ προγραμματίζουν και τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Φλώρινα: Στις 26/6, στις 8 μ.μ., στο πάρκο της Φλώρινας, εκδήλωση με μικροφωνική, ταμπλό, προβολή ταινίας «Η πόλη του θεού».
Καστοριά: Στις 26/6, στο Αργος Ορεστικό, προβολή της ταινίας «Η πόλη του θεού» και εξόρμηση με μικροφωνική στο ΤΕΙ της Καστοριάς.
Γρεβενά: Στις 26/6 εξόρμηση με μικροφωνική στην κεντρική πλατεία.
Κοζάνη: Στις 25/6, στις 8 μ.μ., σύσκεψη με μαθητές, στα γραφεία της ΚΝΕ στη Σιάτιστα. Στις 26/6, συναυλία στην Κοζάνη. Στις 26/6, στις 8 μ.μ., στην πλατεία της Πτολεμαΐδας, εκδήλωση με μικροφωνική, ταμπλό, προβολή ταινίας.










ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

Τρίτη 24 Ιουνίου, ώρα έναρξης 16.00



Το Ωδείο προσκαλεί παιδιά της πόλης ηλικίας 4 ως 8 ετών, να πάρουν μέρος σε μια πρωτότυπη δράση όπου θα γνωρίσουν τον κόσμο των ήχων και της ανακύκλωσης.
Η χρήση των ανακυκλώσιμων υλικών για την εκμάθηση αλλά και την εξοικείωση ενός παιδιού με το ρυθμό, αυξάνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Μέσω των ανακυκλώσιμων υλικών έχουμε ένα σημαντικό συνδυασμό, το παιχνίδι και την απλότητα. Δύο στοιχεία που αφενός λείπουν από την παιδαγωγική προσέγγιση και αφετέρου δίνουν στο παιδί τη δυνατότητα να αντιληφθεί ότι για να “παίζεις” μουσική χρειάζεται απλότητα και φαντασία.
Τα “όργανα” που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι οποιοδήποτε αντικείμενο της καθημερινότητας ενός ανθρώπου που μπορεί να παράγει κρουστό ήχο και όχι μόνο (σβήστρες, ξύστρες, μολύβια, εφημερίδες, κασετίνες, βιβλία, πλαστικά μπουκάλια νερού κ.α.)!!! Τα μουσικά αυτά παιχνίδια μπορούν να έχουν διάρκεια από 30 ως 50 λεπτά και χωρίζονται σε δύο είδη. Πρώτο είναι αυτό του αυτοσχεδιασμού, όπου τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τους ήχους που δημιουργούνται από τα αντικείμενα και να δημιουργήσουν το δικό τους κομμάτι (πάντα με την καθοδήγηση δασκάλου). Το δεύτερο είδος είναι η εκμάθηση ενός κομματιού που επιλέγει ο δάσκαλος.
Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Τα παιδιά καλούνται να φέρουν και δικά τους υλικά που θεωρούν ανακυκλώσιμα ώστε να συμμετέχουν στο παιχνίδι. Απαραίτητη η συνεννόηση με τη γραμματεία για την ακριβή ώρα προσέλευσης.
Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουν το συντομότερο με τη γραμματεία του Ωδείου δηλώνοντας τη συμμετοχή τους, ώστε να γίνει η ανάλογη προμήθεια υλικών.
Εμψυχωτές του εργαστηρίου θα είναι οι καθηγητές του ωδείου κ. Πετρίνα Ζωγράφου και κ. Δημήτρης Ζαχαράκης.






Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54