Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου



Έκαψαν δημοτικό αυτοκίνητο

Φωτιά ξέσπασε χθες τα ξημερώματα σε βαν του Δήμου Βόλου. Το συμβάν σημειώθηκε στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου ήταν σταθμευμένο το βαν του Δήμου Βόλου από την πλευρά της 2ας Νοεμβρίου. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα και προκάλεσε ζημιές στο ταμπλό του αυτοκινήτου και στο μπροστινό μέρος.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο κλήθηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με πέντε πυροσβέστες που για περίπου μισή και πλέον ώρα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί και δημιουργηθούν σοβαρότερα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρήκαν υπολείμματα υλικού από το οποίο ενδεχομένως να προκλήθηκε η φωτιά για αυτό και εκτιμάται ότι ενδεχομένως να πρόκειται για εμπρησμό.

Προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.



Ρολά στα ΕΛΤΑ της Νεάπολης

Ρολά κατεβάζει από σήμερα, Δευτέρα, το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νεάπολη Βόλου. Οι 20.000 περίπου κάτοικοι των περιοχών από Νεάπολη, Διμήνι, Αλυκές, Παλιά, Λαρίσης και ΒΙ.ΠΕ. που εξυπηρετούνταν από το συγκεκριμένο κατάστημα για την αποστολή και παραλαβή δεμάτων αλλά και για οικονομικές τους συναλλαγές, θα αναγκαστούν να απευθύνονται είτε στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ, στη Δημητριάδος, είτε στο κατάστημα της Ν. Ιωνίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα… ρολά κατεβαίνουν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των ΕΛ.ΤΑ με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Τα δύο άτομα προσωπικό, που απασχολούνται στη Νεάπολη, θα απορροφηθούν ενδοϋπηρεσιακά στα καταστήματα της Δημητριάδος και της Ν. Ιωνίας, όπου αναμένεται να μεταφερθεί και το βάρος των συναλλαγών.



Σε εφαρμογή η δωρεάν νοσηλεία στο ΠΕΔΥ και στο Νοσοκομείο Βόλου

Διέξοδος στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για δεκάδες Βολιώτες 

Διέξοδος στο μαρτύριο δεκάδων ανασφάλιστων πολιτών της Μαγνησίας που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δίνεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Η εφαρμοστική εγκύκλιος για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα λύσει τα χέρια του Νοσοκομείου Βόλου για τον τρόπο της λειτουργίας της επιτροπής που θα εξετάζει τα αιτήματα.

Μέχρι σήμερα οι 100 -κατά μέσο όρο- πολίτες που απευθύνονταν σε μηνιαία βάση στο ΠΕΔΥ σύμφωνα με τα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ, ενώ εξετάζονταν δωρεάν, δεν καλύπτονταν σε φάρμακα, καθώς οι γιατροί του ΠΕΔΥ δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν συνταγογραφήσεις.

Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και στο Νοσοκομείο Βόλου όπου κάθε μήνα, σύμφωνα με στοιχεία, κατά μέσο όρο απευθύνονται για εξετάσεις 200 ανασφάλιστοι πολίτες.

Στο Αχιλλοπούλειο οι ανασφάλιστοι ασθενείς εξετάζονταν δωρεάν με την υπογραφή μίας υπεύθυνης δήλωσης της οφειλής των εξετάσεων καθώς μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί το κονδύλι περίπου 25.000 ευρώ που διαθέτει σε μηνιαία βάση το Νοσοκομείο για τις εξετάσεις τους.

Δεν υπήρχε όμως η δυνατότητα συνταγογράφησης ούτε στο Νοσοκομείο. Κανένας δεν μπορούσε να καλύψει σε φάρμακα τους ανασφάλιστους ασθενείς, οι οποίοι έπρεπε να απευθυνθούν σε ιδιώτη γιατρό για συνταγογράφηση και να βάλουν έτσι βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ακόμη και το Κοινωνικό Φαρμακείο δεν μπορούσε να δώσει λύση με τα φάρμακα. Οι ανασφάλιστοι πολίτες ήταν κυριολεκτικά στον αέρα για το μείζον θέμα της φαρμακευτικής τους κάλυψης αφού ο κανονισμός του Κοινωνικού Φαρμακείου προβλέπει τη χορήγηση φαρμάκων στους πολίτες που έχουν βιβλιάριο Πρόνοιας.

Οπως είναι γνωστό η Πρόνοια χορηγεί βιβλιάριο ανασφαλίστου σε Ελληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής ομογενείς που το οικογενειακό ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 6.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγό και κατά 20% για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να του παρέχει δυνατότητα ασφάλισης.

Ετσι οι πολίτες που στερούνταν το δικαίωμα έκδοσης βιβλιαρίου ανασφαλίστου και δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα καθώς και οι ασφαλισμένοι που έχασαν την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα οικεία ασφαλιστικά ταμεία δεν είχαν φαρμακευτική περίθαλψη.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς ότι η Μαγνησία είναι από τους Νομούς της Θεσσαλίας με τους λιγότερους ανασφάλιστους αφού η ροή εξετάσεων του ΠΕΔΥ Μαγνησίας δείχνει ότι στο Βόλο σε ημερήσια βάση εξετάζονται τρεις με πέντε ασθενείς, ενώ στη Λάρισα 10-11, στα Τρίκαλα 9-10 και στην Καρδίτσα 1-2.

Με την εφαρμοστική εγκύκλιο, όπως είπε ο Διοικητής του ΓΝΒ, Κώστας Καραμπάτσας, θα διευκρινιστούν οι παράμετροι βάσει των οποίων η αρμόδια επιτροπή θα κρίνει τη βαρύτητα ενός περιστατικού και το επείγον και η δωρεάν νοσηλεία θα ξεκινήσει επιτέλους να εφαρμόζεται.



Πρόσληψη έκτακτου ναυτικού προσωπικού στο Λιμεναρχείο Βόλου

Τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου έκτακτου ναυτικού προσωπικού στον Πλοηγικό Σταθμό Βόλου ανακοινώνει ο κεντρικό λιμενάρχης Βόλου. 

Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν τρία άτομα: ένας έκτακτος Πλοηγός (Πλοιάρχος Ε.Ν.) για την πλοήγηση πλοίων στους λιμένες δικαιοδοσίας Πλοηγικού Σταθμού Βόλου κατά κύριο λόγο αυτούς της Στυλίδας και Αχλαδίου Φθιώτιδος και εφόσον κατά περίπτωση απαιτηθεί και στους υπόλοιπους λιμένες αρμοδιότητας Π. Σ. Βόλου, ένας έκτακτος Κυβερνήτης και ενός έκτακτος Πρυμνοδέτης της Πλοηγίδας Π.Υ. 61 του Πλοηγικού Σταθμού Βόλου (Βόλος - Κεντρικός Λιμένας). 

Η πρόσληψη του παραπάνω ναυτικού προσωπικού θα πραγματοποιηθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα έως οκτώ μήνες και θα καλύψει έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες. 

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται στο γραφείο Πλοηγικού Σταθμού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου (Κεντρική Προβλήτα Λιμένα Βόλου - 1ος όροφος Γρ. Ναυτολογίας) καθημερινά εργάσιμες μέρες και ώρες μέχρι και την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο του Πλοηγικού Σταθμού Βόλου στο Κ.Λ. Βόλου τηλ: 2421353819-2421353830-2421028888.



Προσλήψεις για καθαριότητα

Προσλήψεις επτά ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας, θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις μέχρι την Δευτέρα 23 Ιουνίου.

Το εργατικό προσωπικό που θα προσληφθεί θα είναι απασχόλησης μέχρι και 5 ημερομίσθια κατ’ άτομο το για την υπηρεσία καθαριότητας.



Σκληρή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για την αξιολόγηση

Σκληρή ανακοίνωση για την αξιολόγηση και όσους καθηγητές-διευθυντές την αποδέχθηκαν εξέδωσε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «Σεμινάριο για την αξιολόγηση – έκαστος εφ’ ω ετάχθη»:
Έκλεισαν και θα κλείσουν σχολεία.
Στοίβαξαν και θα στοιβάζουν τους μαθητές στις τάξεις.
Πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις.
Αύξησαν τις ώρες διδασκαλίας των καθηγητών.
Μετέτρεψαν τους εκπαιδευτικούς σε γυρολόγους από σχολείο σε σχολείο.
Κατήργησαν δυναμικές ειδικότητες των ΕΠΑΛ για να τις προσέφεραν βορά στους ιδιώτες.
Έθεσαν σε διαθεσιμότητα και απέλυσαν έμπειρους και άξιους εκπαιδευτικούς.
Επινόησαν σχέδια για βίαιη στροφή των μαθητών σε ένα σύστημα μισοειδίκευσης – μισοκατάρτισης προκειμένου να δημιουργήσουν στρατιές φτηνού και αναλώσιμου εργατικού δυναμικού.
Επινόησαν ένα εξεταστικό σύστημα ρουλέτας με τον ψευδεπίγραφο και πομπώδη τίτλο «τράπεζα θεμάτων» πέρα και έξω από κάθε εκπαιδευτική και παιδαγωγική λογική.


Είναι ένα καλά μελετημένο σχέδιο εκποίησής του Δημοσίου Σχολείου. Ενός Σχολείου που θα φυτοζωεί με τη χρηματοδότησή του, η οποία μέχρι το 2016 προβλέπεται να φτάσει στο ιλιγγιώδες μερίδιο του 1,9% του ΑΕΠ. Δρομολογούν ένα σχολείο με ακραίο και βαθιά ταξικό χαρακτήρα που πλήττει και θα πλήττει τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας που αυξάνονται δραματικά απ’ τις μνημονικές πολιτικές τους.

Αλλά δεν τους φτάνουν μόνον αυτά.

Γνωρίζουν ότι η ολοκλήρωση του σχεδίου τους προϋποθέτει την εκμηδένιση κάθε θύλακα αντίστασης στα σχολεία και την κοινωνία. Προϋποθέτει την τρομοκράτηση, τη χειραγώγηση και την υποταγή του εκπαιδευτικού. Προϋποθέτει την κατασυκοφάντηση και την απαξίωσή του. Προϋποθέτει τη διάσπαση της ενότητας του κλάδου με τις γνωστές τακτικές του «διαίρει και βασίλευε». Αυτό το στόχο εξυπηρετεί η αξιολόγηση – χειραγώγηση του εκπαιδευτικού, όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν με την επικοινωνιακή προπαγάνδα των προθύμων τους.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
η συντριπτική πλειοψηφία μας, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, αντιστάθηκε και συνεχίζει να αντιστέκεται στις πολιτικές που ανελέητα – ανάλγητα -αποφασιστικά προωθούν τη θεμελιώδη αλλαγή του κοινωνικού περιβάλλοντος διαλύοντας κοινωνικές δομές και ανθρώπινες ζωές, σε ένα καθεστώς που γνώριζε και γνωρίζει ότι θα επιβιώσει αν επιβάλλει στην κοινωνία το φόβο, την απογοήτευση, την παραίτηση.
Θα νικήσουν αν η κοινωνία αποδεχθεί μοιρολατρικά αυτές τις πολιτικές. Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά το δρόμο της αντίστασης και της ανατροπής.


Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους της Σκιάθου και των άλλων Νησιών, που με τη δυναμική τους παρουσία στάθηκαν απέναντι στο σεμινάριο “επιμόρφωσης – συμμόρφωσης” των διευθυντών σχολικών μονάδων και φιλόδοξων μελλοντικών “αξιολογητών” τους.
Χαιρετίζουμε τη στάση των δύο διευθυντών που δεν υποτάχτηκαν και δε συμμετείχαν στο σεμινάριο, αναδεικνύοντας την αξιοσύνη τους να είναι Διευθυντές του Δημόσιου Ελληνικού Σχολείου.


Ωστόσο, οι υπόλοιποι 9 διευθυντές, από τους 11 που κλήθηκαν, μαζί με άλλους 2 διευθυντές σχολικών μονάδων του Βόλου οι οποίοι μετέβησαν στη Σκιάθο για αυτό το σκοπό (!!!), νομιμοποίησαν την καρικατούρα του σεμιναρίου της ντροπής παρότι, τόσο η ΕΛΜΕ όσο και η ΟΛΜΕ, τους παρείχαν πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.

Παρ όλα αυτά, ελπίζουμε οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο να είχαν την τόλμη να καταθέσουν την αντίθεσή τους στην επιβαλλόμενη «αξιολόγηση» και την πρόθεσή τους να μη γίνουν ταξιθέτες τοποθέτησης των συναδέλφων τους σε κατηγορίες και να οδηγήσουν στον Καιάδα της απόλυσης πολλούς από αυτούς.

Εκτός εάν ο στόχος της συμμετοχής τους στο σεμινάριο ήταν η αυτόματη «αξιολόγηση» των ιδίων, η συλλήβδην κρίση τους ως «άξιοι αξιολογητές» και το άνοιγμα του δρόμου της επανατοποθέτησής τους ως διευθυντές – πειθήνια όργανα του συστήματος.

Όπως και να’ χει, το «εφ’ ω ετάχθη» του καθενός μας αξιολογείται, κρίνεται και καταγράφεται από τους συναδέλφους, τους μαθητές μας και ολόκληρη την κοινωνία”.



Ιταλικό ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Σμύρνης

Ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βόλου με τη Σμύρνη επέδειξαν το τελευταίο διάστημα μεταφορικές εταιρείες από την Ιταλία, οι οποίες σε επικοινωνία με εκπροσώπους του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ ΑΕ) δήλωσαν πως θεωρούν το ενδεχόμενο της σύνδεσης εφικτό, βιώσιμο και το εξετάζουν σοβαρά.

Το ενδιαφέρον των ιταλικών εταιρειών υπογράμμισε, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΒ ΑΕ Ιωάννης Πρίγκος, σημειώνοντας πως έγιναν επαφές για το θέμα.

Αυτή η εξέλιξη εκτιμάται ότι, δημιουργεί πρόσφορο «έδαφος» για την περαιτέρω συζήτηση της σχετικής πρότασης και της μελέτης του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ ΑΕ) για την επίτευξη του προαναφερθέντος στόχου.

Ο ΟΛΒ εκπόνησε και ολοκλήρωσε -στο πλαίσιο της στρατηγικής του ανάπτυξης- τη μελέτη βιωσιμότητας για τη θαλάσσια σύνδεση Βόλου – Σμύρνης, τον περασμένο Μάιο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η σύνδεση Βόλου – Σμύρνης αποτελεί τη συντομότερη διαδρομή διασύνδεσης Ευρώπης και Ασίας, ενώ δημιουργεί και χερσαία σύνδεση με τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας (πρωινή άφιξη στο Βόλο από Σμύρνη και νυχτερινή αναχώρηση από Πάτρα ή Ηγουμενίτσα προς Ιταλία και το αντίστροφο).

Παράλληλα, αποτελεί δίαυλο διακίνησης εμπορευμάτων προς κεντρική, ανατολική και δυτική Τουρκία, όπως και προς Ιράν, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και αλλού.

Η ίδια ακτοπλοϊκή σύνδεση μειώνει σημαντικά το χρόνο, ώστε τα πλοία να κάνουν περισσότερα δρομολόγια και τα κόμιστρα των φορτηγών αυτοκινήτων που μεταφέρονται με τα πλοία.

Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης πλοίων RO–ΡΑΧ (συνδυασμένων μεταφορών) με αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών λόγω της μεταφοράς επιβατών σε καμπίνες, στους οποίους θα παρέχονται διάφορες υπηρεσίες (καζίνο, duty free) και τα οποία θα μπορούν να εκτελούν και διήμερες κρουαζιέρες με μεταφορά τουριστών προς και από το Βόλο.

Πέραν αυτών, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Σμύρνης προσφέρει, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη – τη δυνατότητα εκτέλεσης εβδομαδιαίων κυκλικών κρουαζιέρων με προτεινόμενη διαδρομή: Πειραιάς – Βόλος – Θεσσαλονίκη – περίπλους Αγίου Όρους – Καβάλα, Τσανάκαλε – Κωνσταντινούπολη – Σμύρνη, ενώ εναλλακτικά ως λιμάνι αφετηρίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Κωνσταντινούπολη.



Βολιώτης - κλειδί στο Κινέζικο deal

Είναι ο άνθρωπος- «κλειδί» πίσω από το Ελληνο-Κινέζικο μνημόνιο συνεργασίας. Ο επονομαζόμενος «καπετάν- τραπεζίτης της Ακτής Μιαούλη», ο Βολιώτης ναυτιλιακός τραπεζίτης διεθνούς κύρους, Γιώργος Ξηραδάκης, ως πρόεδρος της εταιρείας XRTC (σκοπό έχει να εκπροσωπεί ξένες τράπεζες και χρηματοδοτικούς οργανισμούς οι οποίοι επιθυμούν να στηρίξουν την ελληνική ναυτιλία) και σύμβουλος της China Development Bank είναι ο διακριτικός πρωταγωνιστής των 19 οικονομικών συμφωνιών ύψους 6,4 δις ευρώ που υπέγραψαν Ελλάδα και Κίνα στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ τους, στους τομείς της ναυτιλίας, της ενέργειας, των ακινήτων, των μεταφορών και των κατασκευών. Μια συμφωνία που χαρακτηρίστηκε ως ο «μεγάλος δράκος που θα πετάξει»…

Η εταιρεία του Γιώργου Ξηραδάκη ουσιαστικά άνοιξε την πύλη στα κινεζικά κεφάλαια στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Συνέβαλλε στην πρώτη χρηματοδότηση της ελληνικής ναυτιλίας από κινέζικη τράπεζα, συμφωνία που αποτέλεσε ορόσημο και ταυτόχρονα το έναυσμα για τις μετέπειτα εξαγγελίες του Κινέζου Πρωθυπουργού το 2010 στην Ελλάδα, για το πακέτο στήριξης της ελληνικής ναυτιλίας ύψους 5 δις ευρώ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιώργος Ξηραδάκης, παραβρίσκεται σε όλες τις συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων Πρωθυπουργών από το 2006 έως και σήμερα. Συναντήσεις που οδήγησαν στην πρόσφατη επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας, με πρωταγωνιστή τη Ναυτιλία.



Ξεκινούν νέες παραγγελίες μέσω της οργάνωσης «ΑΝΩΣΗ»

Ξεκινούν σήμερα οι παραγγελίες “Χωρίς Μεσάζοντες” (τελευταία διανομή του καλοκαιριού), για τα ελληνικά προϊόντα: Φέτα, Γίδινο Τυρί, Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, Κόκκινα και Λευκά Ξερά Κρεμμύδια, Πατάτες, Απορρυπαντικά και Χαρτικά. Οι παραγγελίες θα γίνονται διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας (www.anwsi.gr) και τηλεφωνικά καθημερινές στο τηλέφωνο 24210-20483 (6 έως 9 το απόγευμα).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας από την ιστοσελίδα και να βοηθήσετε όσους δεν μπορούν ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Καλούμε όλους τους εθελοντές-μέλη της Άνωσης να συμμετέχουν στη διανομή συμπληρώνοντας τη Δήλωση Συμμετοχής Εθελοντών.
Προέλευση – Τιμές Προϊόντων
- Φέτα και Τυρί Γίδινο από τον Παραπόταμο Λαρίσης, τυροκομείο Αβραμούλη Δημητρίου, στην τιμή των 25 ευρώ/4,240 κιλά, σε στεγανή πλαστική συσκευασία με γάρο (καθαρό βάρος 4,240 κιλά – 5,90 ευρώ/κιλό). Η φέτα διαθέτει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης ΠΟΠ και το τυροκομείο διαθέτει πιστοποιητικά ISO και AGROCERT. Εκτός παραγγελίας θα υπάρχουν και παραδοσιακά τυριά, όπως Μανούρι ΠΟΠ, Ανθότυρο και Κεφαλοτύρι, σε μικρότερες συσκευασίες vacoum.
- Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ποικιλίας Κορωνέικης από την Ορεινή Μεσσηνία στην τιμή των 15 ευρώ/5λιτρο, σε πλαστική διάφανη συσκευασία των 5 λίτρων (3 ευρώ/λίτρο). Το ελαιόλαδο είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης, μόνο με μηχανικές και φυσικές μεθόδους, από ελαιώνες που τηρούν τα πρότυπα AGRO 2.1-2.2 και έχουν πιστοποιηθεί για την εφαρμογή του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης.


- Κόκκινα και Λευκά Ξερά Κρεμμύδια (σοδειάς Μαΐου 2014) από τα Κάτω Βασιλικά Φαρσάλων, σε συσκευασία δίχτυ 9 κιλών και τιμή 3 ευρώ/9κιλο (0,34 ευρώ/κιλό).
- Πατάτες ποικιλίας Spounta (σοδειάς Ιουνίου 2014) από τα Κάτω Βασιλικά Φαρσάλων, σε συσκευασία δίχτυ 10 κιλών και τιμή 3,5 ευρώ/10κιλο (0,35 ευρώ/κιλό).
Απορρυπαντικά και Χαρτικά από την ελληνική εταιρεία «Έψιλον Ελλάς» στην Πιερία:
- Υγρό Πιάτων υπερσυμπυκνωμένο με τιμή 3 ευρώ/4 λίτρα (συσκευασία 4λιτρο).
- Μαλακτικό Ρούχων με τιμή 2 ευρώ/4 λίτρα (συσκευασία 4λιτρο).
- Χλωρίνη Παχύρευστη με τιμή 3 ευρώ/4 λίτρα (συσκευασία 4λιτρο).




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54