Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Στον υπουργό Εσωτερικών για τα σκουπίδια

Με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών θα συναντηθούν  σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του νομού, αναζητώντας προσωρινή λύση για τα σκουπίδια του Πύργου. Η προχθεσινή συνεδρίαση του Φορέα κατέληξε σε αδιέξοδο, αφού η συζήτηση κινήθηκε σε θεωρητικά πλαίσια και σχεδιασμούς, χωρίς να υπάρξει κάποια ουσιαστική ή υλοποιήσιμη απόφαση. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος απέχει μακράν του αδιεξόδου με τα σκουπίδια που έχει δημιουργηθεί στον Πύργο, εξέφρασε μόνο την ανησυχία του ως προς το κατά πόσο οι οποιεσδήποτε κινήσεις, αποφάσεις κλπ. μπορούν να βλάψουν το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων του νομού, στην Τριανταφυλλιά.



Συνέλευση εμπόρων για τα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ

Η αποστολή ειδοποιητηρίων από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στους εμπόρους και επαγγελματίες, αλλά και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τα απογεύματα της Τρίτης, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, είναι το δυο βασικά θέματα της ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ώρα 7:00 το απόγευμα, στα γραφεία του Συλλόγου.



Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά


Περίπου 30 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης κάηκαν χθες το απόγευμα στην περιοχή της Φραγκαβίλας κοντά στα όρια με τον Καρδαμά, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε λιοστάσια και επεκτάθηκε σε καλλιέργειες, εγκαταλειμμένα θερμοκήπια και δασική έκταση. Η φωτιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, πήρε διαστάσεις και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αμαλιάδα, ενώ ζητήθηκε ενίσχυση και από την Π.Υ. Πύργου. Συνολικά επιχείρησαν 18 άντρες με εννέα οχήματα, με επικεφαλής τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Νίκο Στασινόπουλο.

Υποβολή Μηχανογραφικών

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων 2014 και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 14-7-2014, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Oι βαθμολογίες αναμένεται να αναρτηθούν στα λύκεια τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου. Στο μεταξύ, από αύριο αρχίζει και η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των Μηχανογραφικών, όπου οι υποψήφιοι με το password που θα έχουν δημιουργήσει και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που ήδη έχουν, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση  και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό δελτίο.



Αμαλιάδα: Οι αντιδράσεις ματαίωσαν τα σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών

Οι αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας απέτρεψαν τη διεξαγωγή των σεμιναρίων επιμόρφωσης διευθυντών σχολείων που  επρόκειτο να γίνουν στο εν λόγω Εργατικό Κέντρο, χωρίς προηγούμενα να ζητηθεί η χρησιμοποίηση των χώρων του γι’ αυτό το σκοπό.. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Αμαλιάδας που έχει καταδικάσει τη… μέθοδο των σεμιναρίων αυτών, απηύθυνε κάλεσμα για 48ωρη απεργία το διήμερο που επρόκειτο να γίνει το σεμινάριο ώστε να μην συμμετάσχει κανείς. Μετά από όλα αυτά τα επονομαζόμενα «σεμινάρια» ματαιώθηκαν.



Δωρεάν ίντερνετ σε έξι δήμους της Ηλείας

Από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ασύρματο ίντερνετ (Wi- Fi) οι πολίτες σε  4.000 σημεία, σε 302 δήμους της χώρας μεταξύ των οποίων και έξι δήμοι της Ηλείας που εντάσσονται σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τους δήμους Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, Πύργου, Ήλιδας και Πηνειο., Εξαιρείται ο δήμος Ζαχάρως καθώς δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα. Επίσης στην Ηλεία συμμετέχουν στο δωρεάν πρόγραμμα ίντερνετ και τέσσερις αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της Ηλείας και συγκεκριμένα ο αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας,  το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου και το Κάστρο Χλεμούτσι. Ο Αρχαιολογικός χώρος Ήλιδας και το Μουσείο εξαιρούνται.



Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας

Πλούσιο είναι και το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα, του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας καθώς τόσο ο δήμος όσο και η Κοινωφελής Επιχείρηση του, έχουν ήδη «κλείσει» μεγάλες θεατρικές παραστάσεις αλλά και μοναδικούς ερμηνευτές όπως τον Γιάννη Πάριο, τον Μάριο Φραγκούλη, αλλά και τους τραγουδοποιούς Σωκράτη Μάλαμα και Γιάννη Χαρούλη, ο οποίος για πρώτη φορά πραγματοποιεί συναυλία στην Ηλεία. Το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας θα φιλοξενήσει τόσο στο θέατρο Φλόκα όσο και στο θεατράκι στο Δρούβα, σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, με πρώτη την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το θέατρο «Αιχμή». Θα ακολουθήσουν «Ο Καταδικός» της Ελένης Ράντου, «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» των Παπαθανασίου – Ρέππα και ο Caveman, ο άνθρωπος των σπηλαίων με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και θεατρικές παραστάσεις για παιδιά



Η πρώτη ποδηλατοδρομία στην Ανδραβίδα

Με το σύνθημα «Αγαπώ τον αθλητισμό και προσπαθώ», οι φίλοι του ποδηλάτου της Ανδραβίδας και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποίησαν την 1η ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε το Τμήμα Πληροφορικής του Κέντρου Διά Βίου μάθησης του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης συνεργαζόμενο με τη Δημοτική Κοινότητα Ανδραβίδας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ακολουθώντας τη διαδρομή Ανδραβίδα – Νεοχώρι - Ανδραβίδα, στην οποία συμμετείχαν ποδηλάτες όλων των ηλικιών.



Καιρός

Ηλιοφάνεια σήμερα στο Νομό μας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 31 με 32oC στα πεδινά, 26 με 27oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23/06/2014 - 09:56