Άλωσε το Μπέλφαστ η Ξάνθη και πάει στο Βέλγιο

Με ανατροπή του σκορ η Ξάνθη νίκησε στο Μπέλφαστ την Λίνφιλντ κερδίζοντας στη παράταση με 2-1 (είχε χάσει στα Πηγάδια με 1-0) και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League όπου θα αντιμετωπίσει την Βέλγικη Σταντάρ Λιέγης (1/8). Τα τέρματα της ακριτικής ομάδας πέτυχε ο Μαρσελίνιο στο 27’ και στο 105’ ενώ για την Λίνφιλντ είχε ισοφαρίσει στο 98’ ο Γκολτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακρίτες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Φλίσκα με απευθείας κόκκινη στο 45’. 

Αν και μπήκε… μουδιασμένα η Ξάνθη στο παιχνίδι κατέφερε πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα (27’) να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με τον Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ (0-1) ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα στα Πηγάδια μία εβδομάδα νωρίτερα. Ωστόσο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45’) ο Νίκος Καραγεωργίου είδε την ομάδα του να χάνει την αριθμητική ισορροπία στο γήπεδο καθώς η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίχτες λόγω της αποβολής του Φλίσκα με απευθείας κόκκινη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα.  

Στο δεύτερο μέρος οι βορειοιρλανδοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή χωρίς όμως να καταφέρουν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Κυριακίδη. Η Ξάνθη θα μπορούσε να σφραγίσει τη πρόκριση στο τελευταίο λεπτό (90’) όμως ο Βασιλάκης δεν βρήκε τη μπάλα μετά τη σέντρα του Μαρσελίνιο.

Στον έξτρα χρόνο η Λίνφιλντ έφτασε στην ισοφάριση (1-1) στο 98’ με δυνατό σουτ του Γκολτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά τον τελευταίο λόγο τον είχε η ακριτική ομάδα που στο 115’ και πάλι με τον Μαρσελίνιο βρήκε δίχτυα όταν ο Βραζιλιάνος από πλάγια θέση με δυνατό σουτ νίκησε τον Τάφεϊ γράφοντας το τελικό 1-2 και την πρόκριση της Ξάνθης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.   

Κίτρινες: Μ.Μπερνς, Γκολτ, Τομσον – Παΐτο , Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης

Κόκκινη: Φλίσκας (45’)

Διαιτητής: Αλεξέι Εσκόφ (Ρωσία)

Λίνφιλντ (Ντέιβιντ Τζέφρεϊ): Τάφεϊ, Μ.Μπερνς (91΄ ΜακΚόουλ), Α. Μπερνς (71΄ ΜακΑλιστερ), Γουάρντ, Κλαρκ, Έρβιν, Γκολτ, Λόουρι, Νόουλς (46΄ Μούλγκροου), Τόμσον, Κάρβιλ

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παΐτο, Κομεσίδης (57΄ Μπέρτος), Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (98΄ Γκοχούρι), Μάνταλος (57΄ Μπαξεβανίδης), Φλίσκας, Μαρίν, Ντιέ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54