Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ιωάννινα: Οι ΕΑΣ Ζητούν άμεσα σύγκληση του ΔΣ της Δωδώνης

Την άμεση σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, ζητούν τα δύο μέλη που εκπροσωπούν τις Ενώσεις της Ηπείρου στη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας.

Μοναδικό θέμα είναι η κατάσταση των κτηνοτρόφων που παραμένουν απλήρωτοι.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη κινητοποίηση για την σήμερα στις 11 το πρωί, των παραγωγών της Ηπείρου έξω από τη Δωδώνη.

Στην ίδια ανακοίνωση οι Ενώσεις σημειώνουν ότι η συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δωδώνης είναι χωρίς ουσία.


Ιωάννινα: 7,7 εκατομμύρια για την ύδρευση στο λεκανοπέδιο

Υπογράφηκε χθες μεταξύ του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, του Προέδρου του ΣΥΔΛΙ Θανάση Μανταλόβα και του εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας η σύμβαση για την κατασκευή του έργου νέου τροφοδοτικού συστήματος ύδρευσης λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από τη θέση Τούμπα έως τη θέση Βουνοπλαγιά.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 7,7 εκατομμυρίων ευρώ και με την ολοκλήρωσή του επιλύονται οριστικά προβλήματα υδροδότησης του λεκανοπεδίου και συμπληρώνεται το σύνολο των υποδομών ύδρευσης.

Ιωάννινα: Θανάσιμο τροχαίο με θύμα 26χρονο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 26χρονος σε τροχαίο ατύχημα χθες. Στο 14ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (Περίβλεπτος), η δίκυκλη μοτοσικλέτα οδηγούμενη από τον 26χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Φορτηγό (αγροτικό μηχάνημα) οδηγούμενο από 38χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 26χρονου. Την προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα διερευνά η τροχαία Ιωαννίνων.


Ιωάννινα: To 8o Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο στην Κόνιτσα

Ξεκίνησε την Τετάρτη, στην Κόνιτσα το 8o Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο (Summer School) Ανθρωπολογίας, Εθνογραφίας και Συγκριτικής Λαογραφίας των Βαλκανίων, που οργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δήμο Κόνιτσας και το Διεθνές Ακαδημαϊκό Δίκτυο Border Crossings.

Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 65 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από 15 χώρες και 17 καθηγητές.

 

Ιωάννινα: Στιγμές και Μνήμες του Σουλίου

Η Αδελφότητα των Απανταχού Μελιγγιωτών και η Ηπειρωτική Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 και ώρα 8:30μ.μ., στην πλατεία των Μελιγγών, διοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα: «Στιγμές και Μνήμες του Σουλίου»

Ομιλητές θα είναι οι:

Πάνος Τζιόβας, λογοτέχνης – ιστορικός

«Αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης του Πήλιο-Γούση»

            Μιχάλης Παντούλας, φιλόλογος – πρ. βουλευτής

            «Κούγκι και Ζάλογγο»

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης της ΕΡΑ Ιωαννίνων και συγγραφέας Στέφανος Ντόβας.

Άρτα: Την Κυριακή ο 9ος κολυμβητικός διάπλους Αμβρακικού Κόλπου

Ο Δήμος Αρταίων την Κυριακή 28-7-2013 διοργανώνει τον 9ο κολυμβητικό διάπλου του Αμβρακικού Κόλπου, ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στην «προστασία του δελφινιού». Οι αθλητές θα κολυμπήσουν 11 χιλιόμετρα, ξεκινώντας τη διαδρομή από τη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας στις 8:00 το πρωί, με κατάληξη το λιμανάκι της Κορωνησίας.

Η κολυμβητική διαδρομή όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έχει στόχο τη μεταφορά του μηνύματος «Σώστε τον Αμβρακικό» και στηρίζεται από το Κολυμβητικό Τμήμα του Γυμναστικού Συλλόγου Άρτας «Άνω Πόλη».

Ο 1ος κολυμβητικός διάπλους είχε πραγματοποιηθεί το έτος 2005 από ένα μόνο αθλητή τον κ. Γεώργιο Τσαφούλη, ο οποίος ήταν και εμπνευστής αυτής της ιδέας.

 

Ιωάννινα: Λανθασμένοι λογαριασμοί ύδρευσης στο Πέραμα

Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Περάματος και συγκεκριμένα των διαμερισμάτων Περάματος, Κρύας, Κρανούλας, Αγίας Μαρίνας, Περιβλέπτου και Αμφιθέας, οι οποίοι παρέλαβαν λογαριασμούς ύδρευσης με ημερομηνία έκδοσης 22 και 23/7/2013 και λήξης 12 και 13/8/2013 καλούνται να μην προβούν στην εξόφλησή τους λόγω λανθασμένης εκτύπωσης.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι η αντίστοιχη υπηρεσία θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των νέων λογαριασμών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54