Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας-Καρδίτσα

Καρδίτσα 26 Ιουνίου 2014



Ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης ο νέος Μητροπολίτης

Ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης είναι ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, όπως προέκυψε από τη χθεσινή ψηφοφορία της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου. Έλαβε 60 ψήφους έναντι των 17 που πήρε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ και 8 που έλαβε ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος.. Από το 1999 υπηρετεί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας ως Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, της Επιτροπής Τύπου. Να υπενθυμιστεί ότι ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης, μεταξύ άλλων, ήταν από τον Ιούλιο του 2006 εκπρόσωπος τύπου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Χριστόδουλου Η χειροτονία του έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου Αθηνών. Για την ενθρόνισή του προς το παρόν δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση.


Στη βουλή τα προβλήματα του νοσοκομείου Καρδίτσας από το ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου της Καρδίτσας, αναφέροντας πως το νοσοκομείο της Καρδίτσας με ταχύτατους ρυθμούς οδηγείται στην απαξίωση με οδυνηρές συνέπειες για το λαό του νομού Καρδίτσας.


Ερώτηση κατέθεσε ο Κώστας Τσιάρας για την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του Υ/Σ Πλαστήρα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη, κατέθεσε ο Βουλευτής Καρδίτσας, Κ. Τσιάρας, με την οποία ζητά να μάθει εάν σχεδιάζεται από πλευράς υπουργείου η ιδιωτικοποίηση του ΥΗΣ Λίμνης Πλαστήρα και η νομοθετική θέσπιση του Οικολογικού Ορίου Ισορροπίας της Λίμνης, ώστε να διασφαλιστούν οι ορθές και προς το κοινό συμφέρον χρήσεις των υδάτινων πόρων της Λίμνης. Ο κ. Τσιάρας αναφέρει ότι ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Πλαστήρα έχει ένα τεράστιο πλέγμα δραστηριοτήτων και επιρροών, που ανάγονται στο σύνολο της οικονομικής, περιβαλλοντικής και αγροτικής φυσιογνωμίας της περιοχής. Εκτός του ότι παράγει σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, αρδεύει χιλιάδες στρέμματα σε ολόκληρο το Θεσσαλικό Κάμπο, ενώ στη λειτουργία του οφείλουν την ύδρευσή τους εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι και επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα περιμετρικά του ταμιευτήρα της λίμνης τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν, επενδύοντας τουριστικά στην περιοχή μας, εκατοντάδες επιχειρήσεις, με βάση το διαμορφωθέν, υψίστου φυσικού κάλους, οικοσύστημα. Σημειώνει δε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ρωτά αν θα ιδιωτικοποιηθεί ο υδροηλεκτρικός σταθμός και αν θα εξεταστεί η νομοθετική κατοχύρωση του οικολογικού ορίου ισορροπίας της λίμνης.


Καθυστερεί η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες

Ερώτηση στη βουλή κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής της Καρδίτσας κ. Νίκος Μιχαλάκης για την καθυστέρηση επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες. Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, δεν αρκεί που η επιστροφή του ΦΠΑ είναι μειωμένη στο 6%, ενώ το Φ.Π.Α. που χρεώνονται για τα περισσότερα εφόδιά τους παραμένει στο 23%, καθυστερεί κιόλας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις βιοτικές τους ανάγκες και να πληρώσουν τους προμηθευτές τους, χαράτσια φορολογίας, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμούς ύδρευσης και ηλεκτροδότησης κι ένα σωρό άλλες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ενώ τις προηγούμενες χρονιές η επιστροφή του ΦΠΑ είχε ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της Άνοιξης, περίπου μέχρι τέλος Απριλίου, δίνοντας μια οικονομική ανάσα στον αγροτικό κόσμο προκειμένου να επιβιώνουν και να έχουν ρευστό για να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα, φέτος έχουμε φθάσει στα μέσα καλοκαιριού και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία για να πληρωθούν οι παραγωγοί τα χρήματα που δικαιούνται.


Εκδηλώσεις σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Ο σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, καλούν τους Καρδιτσιώτες να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα γίνουν σήμερα στην Καρδίτσα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στα ναρκωτικά. Στις 8.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει ποδηλατοδρομία από την πλατεία Παυσίλυπου, και στις 9.15 στο Παυσίλυπο θα ακολουθήσει συζήτηση με τον πρόεδρο του συλλόγου των γιατρών του νοσοκομείου Καρδίτσας και εκπρόσωπο του ΚΕΘΕΑ.


Καύσωνας στην Καρδίτσα

Τις τελευταίες ημέρες ιδιαίτερα υψηλές είναι οι θερμοκρασίες στην περιοχή της Καρδίτσας, με τη χθεσινή να αγγίζει του 39 βαθμούς. Ιδιαίτερα ζεστή είναι και η σημερινή ημέρα. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας θα έχει ανοικτή για το κοινό την κλιματιζόμενη αίθουσα συνεδριάσεων έως τις 9 το βράδυ.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26/06/2014 - 10:17