Ειδήσεις από ΕΡΑ Πύργου

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας»

 

Τα προβλήματα που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της Ηλείας συζήτησε χθες κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε εκεί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο συμμετείχαν και οι βουλευτές Ηλείας  Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και  Αχαϊας Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο συντονιστής του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός. Τα μέλη του κλιμακίου είχαν συναντήσεις με την διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων όπου έκαναν λόγο για απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας στην περιφέρεια και τόνισαν ότι «η ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και η δημιουργία μιας κυβέρνησης της αριστεράς, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πια απαραίτητη προϋπόθεση για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες». Το πρόγραμμα της περιοδείας του κλιμακίου του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πύργου, κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε ότι «η δημόσια και δωρεάν υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη».

 

«Είστε ανεπιθύμητοι»

Επιτροπή αποτελούμενη από απολυμένους του δημοσίου και συγκεκριμένα από εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους της ΕΡΑ Πύργου, επισκέφθηκαν χθες τα πολιτικά γραφεία των κυβερνητικών βουλευτών της Ηλείας όπου ανακοίνωσαν στους υπαλλήλους των εν λόγω γραφείων ότι θεωρούν ανεπιθύμητο όποιον βουλευτή έχει ψηφίσει τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και τους νόμους που απορρέουν από αυτά.


Βανδαλισμός στο εκκλησάκι του Καϊάφα

Ενας 45χρονος από την Κυπαρισσία είναι ο δράστης  της πρωτοφανούς διάρρηξης και των βανδαλισμών στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης στο νησάκι του Καϊάφα. Αναυδοι έμειναν οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων του Λουτρών Καϊάφα, χθες το πρωί όταν ενημερώθηκαν από περιπατητή πως είχε παραβιαστεί το ξωκλήσι και σχεδόν όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα ήταν σκορπισμένα στον πρόναο και το προαύλιο μισοκαμένα. Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν μεγάλη για τον εντοπισμό του δράστη. Ανδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου που βρέθηκαν αμέσως στο σημείο, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στην περιοχή εντόπισαν τον 45χρονο στις όχθες της λίμνης ενώ προσπαθούσε να αδειάζει τη βενζίνη από βάρκες. Ο δράστης φέρεται να έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικό ίδρυμα, ενώ είχε συλληφθεί και για μικροκλοπές στην περιοχή της Μεσσηνίας.

 

Νεκρός σε τροχαίο 38χρονος

Στο 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ανδραβίδας – Κυλλήνης, έχασε την ζωή του ο 38χρονος Ανδρέας Στεργιώτης του Γεωργίου, κάτοικος Λεχαινών, χθες λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα σε μετωπική σύγκρουση του δίκυκλου που οδηγούσε με φορτηγό. Εξέπνευσε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης όπου μεταφέρθηκε, υποκύπτοντας στα βαριά τραύματά του. Εξάλλου, ένας 22χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι σε τροχαίο που συνέβη στις 23,30 χθες το βράδυ, στην συμβολή των οδών Πατρών και Υψηλάντου στον Πύργο. Ο νεαρός οδηγούσε μια βέσπα και κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με όχημα 4x4. Διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο  Πύργου

 

Πυροβολισμός σε πόρτα καφετέριας


Ένας πυροβολισμός αναστάτωσε χθες τα ξημερώματα κεντρικό σημείο της Αμαλιάδας. Αγνωστος δράστης πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα στην πόρτα καφετέριας, που εκείνη την ώρα ήταν κλειστή, προκαλώντας το σπάσιμο του τζαμιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι δεν έχει έρθει σε αντιδικία με κανέναν, μη μπορώντας και ο ίδιος να δικαιολογήσει αυτή την πράξη.

 

Εγγραφές στο ΚΔΑΠ Ολυμπίας

Από σήμερα έως και την 1η Αυγούστου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι μπορούν οι γονείς που επιθυμούν την εγγραφή των παιδιών τους το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.. Δεκτά γίνονται παιδιά ηλικίας από έξι έως 12 ετών.

 

Από αύριο το PortFestivalστο Κατάκολο

Πενήντα ένας μουσικοί, 18 εθελοντικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, 16 εκπαιδευτικοί, σκηνοθέτες, φωτογράφοι και καλλιτέχνες δρόμου και δεκάδες εθελοντές συμμετέχουν και οργανώνουν το 1ο PortFestival  ΣΤΟ Κατάκολο, που ξεκινά αύριο στις 9 το βράδυ στο μόλο του λιμανιού και μετά από μια πληθώρα μουσικών, θεατρικών και άλλων εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ στο αλσύλλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54