Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ, η οποία όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, συνιστά εργασιακή και επαγγελματική εξόντωσή τους. Όσοι εργαζόμενοι για οποιονδήποτε λόγο δεν συμμετάσχουν στο νέο φορέα (ΝΕΡΙΤ) που θα συγκροτηθεί, θα πάρουν το σύνολο της αποζημίωσής τους. Ο υπολογισμός του ποσού θα γίνει βάσει του ενιαίου μισθολογίου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους δημοσιογράφους, ως αν είχε εφαρμοσθεί από την 1.1.2013. Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει σε διμηνιαίες δόσεις.

 

Σχετικές ειδήσεις: «Ο πραγματικός ρόλος του Παντελή Καψή για το θάνατο της ΕΡΤ - Η χθεσινή συνάντηση με το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ»

Νέα διάταξη για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ



Όσοι εργαζόμενοι προσληφθούν στο νέο φορέα (ΝΕΡΙΤ) θα αποζημιωθούν με πλαφόν τις 15.000 ευρώ, ενώ όσοι προσληφθούν στον ενδιάμεσο φορέα, αλλά δεν προσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ, θα πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους χωρίς πλαφόν.

Όσοι εργαζόμενοι πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους δεν θα μπορούν να προσληφθούν σε φορέα του Δημοσίου για 3 χρόνια. Αν προσληφθούν, θα πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο το τμήμα της αποζημίωσης που πήραν πάνω από το πλαφόν των 15.000 ευρώ.

Οι εκδηλώσεις στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής συνεχίζονται σήμερα, με ένα κράμα μουσικών συνθέσεων από εθνικ και ροκ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54