Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ-

 

"ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΔΥΠΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ"

Επικίνδυνο χαρακτηρίζει το πλαίσιο εφημέρευσης στις Παθολογικές Κλινικές, με έγγραφο προς το Υπουργείο και 2η ΔΥΠΕ , ο Δ/ντής της Α! Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου ,Σ .Καραταπάνης.

Η κατάσταση όπως επισημαίνει , οξύνθηκε ακόμη περισσότερο μετά την αποχώρηση του ιατρού κ. Φ. Λίσγου λόγω συνταξιοδότησης αλλά και ενός ακόμη ειδικευομένου ιατρού από την Α’ Παθολογική.
‘’Με το προσωπικό που διαθέτουμε θα παραμείνουν χωρίς ιατρό τα παθολογικά Τμήματα για τουλάχιστον είκοσι μέρες και όπως αντιλαμβάνεστε η περίθαλψη και αντιμετώπιση των ασθενών των παθολογικών κλινικών εκτίθεται σε σημαντικό κίνδυνο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι λόγω της κρίσης η επιβάρυνση των Παθολογικών Κλινικών έχει αυξηθεί σημαντικά με πληθώρα εισαγωγών βαριών περιστατικών σε καθημερινή βάση, και ή έλλειψη ειδικευομένων επιτείνει συνεχώς το πρόβλημα.’’

Ο κ.Καραταπάνης επανέρχεται στο αίτημα για τη συνδρομή τουλάχιστον δύο ιατρών γενικής ιατρικής από την περιοχή ευθύνης της 2ης ΥΠΕ, αίτημα ωστόσο που παραμένει ακόμη αναπάντητο,.παρότι επιδεινώνεται η κατάσταση στις Παθολογικές κλινικές με τους αρμόδιους να αδιαφορούν, δηλώνοντας ότι για τη σοβαρότητα της κατάστασης και την έκθεση σε κίνδυνο της υγείας των ασθενών θα προσφύγουν στον εισαγγελέα.

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ..’’ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ’’

Ευχαρίστησε τους δημάρχους για την ενημέρωση και τους διαβεβαίωσε ότι ‘’θα συμβάλλει κατά το μέγιστο δυνατό στην εύρυθμη λειτουργία και στην ενίσχυση των δομών υγείας της νησιωτικής Ελλάδος.’’

.Ο λόγος για τον Υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη που συναντήθηκε τη Τετάρτη με το σύνολο των δημάρχων του νοτίου Αιγαίου οι οποίοι ‘’παρουσίασαν ενδελεχώς την κατάσταση της δημόσιας υγείας στα νησιά’’όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου.

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ…..

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2013

 

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, που επισύρουν την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος, κατά παντός υπευθύνου, για τις επιπτώσεις των φονικών πλημμυρών στο νησί της Ρόδου, το Νοέμβριο του 2013 που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι..

Οι διώξεις, ασκήθηκαν κατά παντός υπεύθυνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και των πρώην Καποδιαστριακών Δήμων και αφορούν στα αδικήματα: της Ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ,κατά συρροή ,πλημμύρα από την οποία προήλθε θάνατος και Έκθεση η οποία προκάλεσε θάνατο.

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ..’’ΠΙΘΑΝΕΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΔΕ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ’’


«Ήρθα στο υπουργείο Παιδείας για να γυρίσω σελίδα. Δεν μπορώ όμως να προχωρήσω σε μεγάλες αλλαγές γιατί δεν γνωρίζω πόσο χρόνο έχω ακόμη. Είναι δε πιθανό να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές, αν δεν υπάρξει συμφωνία στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας,».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου  και με αφορμή τη παρουσία του στη Σύνοδο των πρυτάνεων των ΑΕΙ, που πραγματοποιείται στη Ρόδο, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και Πρόεδρος του κόμματος Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

Πρόσθεσε ακόμη πως θα υλοποιήσει τις αποφάσεις που έλαβαν οι προκάτοχοί του και δεν θα προβεί σε αιφνιδιασμούς.ούτε θα αυξηθούν και τα κονδύλια για την Ανώτατη Παιδεία.

Όσον αφορά στο μέλλον της ΕΛΙΑΣ ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε πως θα μετεξελιχθεί σε ισχυρό πολιτικό κόμμα που θα εκπροσωπεί την κεντροαριστερά

45 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ

 

45 πρόσφυγες υπήκοοι Συρίας εντοπίστηκαν πρωί Τετάρτης στη περιοχή Πρασονήσι της Ρόδου ύστερα από κλήση στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης (112) και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Σταθμού Γενναδίου για παράνομη είσοδοαπό τα τουρκικά παράλια.

Πρόκειται για 32 άνδρες και 8 γυναίκες που συνόδευαν 5 παιδιά .

16 ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΕ ΡΟΔΟ –ΚΩ

16 μόνιμοι πυροσβέστες τοποθετούνται στα Δωδεκάνησα ,σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μ.Κόνσολα , που είχε θέσει θέμα στελέχωσης στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η κατανομή τους είναι 7 άτομα στην Π.Υ. Ρόδου, 4 στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Απόλλωνα, 3 στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λίνδου και 2 στην Π.Υ. Κω.
Είναι οι πρώτες τοποθετήσεις, οι οποίες δεν καλύπτουν όλα τα κενά. Μετά από συνεννόηση που είχε και χθες ο κ. Κόνσολας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, , ζήτησε να ακολουθήσει και δεύτερη φάση τοποθετήσεων, από την πρόσληψη του υπολοίπου των επιτυχόντων του διαγωνισμού των 500 δόκιμων πυροσβεστών, προκειμένου να ενισχυθούν με μόνιμους πυροσβέστες τα νησιά, όπως η Κως, η Κάρπαθος και η Κάλυμνος

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ

 

Με Μεσαιωνικό Χορό , ξιφομαχία , Σκηνική Παρέλαση στους δρόμους της Μεσαιωνικής πόλης και με τους ήχους από Τσαμπούνες και Τύμπανα ξεκινούν απόψε στις επτά οι εκδηλώσεις του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

Πρόκειται για μια προσπάθεια που γίνεται από δεκάδες εθελοντές και αφορά στη Διατήρηση στην Ανάδειξη και διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ..ΠΡΟΣ Μ.ΒΟΡΙΔΗ..’’ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..’’

 

«Δυστυχώς, δεν προέκυψε τίποτα καινούριο η ίδια εικόνα, ή αλλιώς, «στο ίδιο έργο θεατές».δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς

«Για πολλοστή φορά,»συμπλήρωσε «στον ίδιο πάντα χώρο, κλήθηκαν οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης να καταθέσουν τα προβλήματα των Δομών Υγείας στις περιοχές ευθύνης τους. Και αντιμετωπίστηκαν με τον ίδιο τρόπο, όπως πάντα, από την πολιτική ηγεσία. Κατανόηση, ευχολόγια, αλλά όχι άμεση εξεύρεση λύσεων.

Ζητήθηκε να γίνει κατανοητό ότι οι δημοσιονομικές συνθήκες είναι απαγορευτικές και οι δυνατότητες του Υπουργείου Υγείας περιορισμένες, λες και η υγεία αποτιμάται μόνο σε χρήμα.»

Ο κ. Νικηταράς κάλεσε το κ. Βορίδη να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα υγείας υπογραμμίζοντας ότι η υπομονή και η ανοχή των τοπικών κοινωνιών έχει εξαντληθεί «είμαστε ένα βήμα πριν ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία. Θα είμαστε μαζί τους μπροστάρηδες.» συμπλήρωσε παραπέμποντας σε . δυναμικές κινητοποιήσεις .

Μόνη απάντηση ,πρόσθεσε,στην αναλγησία και την αδιαφορία της Πολιτείας. η Δημιουργία ενός ισχυρού Παγκωακού μετώπου διεκδίκησης επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων στον πολύπαθο χώρο της Υγείας,

Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ…’’ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ’’

 

«Δεν σκοπεύω να ‘’κρύβομαι’’ πίσω από την αναρμοδιότητα, αντίθετα θα υπάρξει δυναμική διεκδίκηση αν η Πολιτεία δεν ανταποκριθεί στα αυτονόητα.»δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Μ.Βορίδη και ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Γ.Κυρίτσης

Μεταξύ άλλων η νέα δημοτική αρχή ζητά
*Την άμεση τοποθέτηση, σε πρώτη φάση,  παιδιάτρου , παθολόγου και ενός ακόμα καρδιολόγου στο Νοσοκομείο της Κω. Σε δεύτερη φάση να καλυφθούν οι υπόλοιπες θέσεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
*Την άμεση ίδρυση τομέα του ΕΚΑΒ στην Κω. Η ίδρυση και λειτουργία τομέα του ΕΚΑΒ είναι άμεσης προτεραιότητας για τις ανάγκες του νησιού.
*Την λειτουργία ως δημόσιας δομής υγείας του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας.

*Την στελέχωση και τον εξοπλισμό του Ιατρείου στο Αεροδρόμιο της Κω, από το οποίο διέρχονται χιλιάδες επιβάτες καθημερινά.




ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

 

49ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΗΓΑΔΙΩΝ” Καρπάθου, 49χρονος αλλοδαπός.
Ο 49 χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ δόθηκε εντολή για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο 27ΧΡΟΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΟΥΣΚΩΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ 13 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός χειριστής του φουσκωτού, που μετέφερε δεκατρείς αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι διασώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες χθες από πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.
Συγκεκριμένα, το Sailing Yacht “WHITE MISCIEF” σημαίας ΗΠΑ, εντόπισε αλλοδαπό κολυμβητή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Καλολίμνου. Πλωτό περιπολικό μετέβη άμεσα στο σημείο, εντοπίζοντας 27χρονο αλλοδαπό σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καλύμνου, συνελήφθη, διότι αναγνωρίστηκε από τους δεκατρείς διασωθέντες, ως ο υπεύθυνος για την παράνομη μεταφορά τους στη χώρα .και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.







Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54