Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  26-06-2014 


Σωρεία παραβάσεων σε ναυλωμένο λεωφορείο που θα μετέφερε 35 παιδιά από την Ορεστιάδα σε κατασκήνωση της Καβάλας

Προβληματισμό σε πολλούς γονείς προκαλεί το χθεσινό περιστατικό ελέγχου λεωφορείου που θα μετέφερε περισσότερα από 35 παιδιά από την πόλη της Νέας Ορεστιάδας σε κατασκήνωση στην περιοχή της Καβάλας, καθώς, όπως διαπιστώθηκε από την Τροχαία, που κλήθηκε να ελέγξει το όχημα μετά από καταγγελία γονέα, το συγκεκριμένο λεωφορείο ταξιδιωτικού γραφείου της Καβάλας, που είχε ναυλωθεί από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης για τη μετακίνηση των παιδιών, δεν είχε περάσει από ΚΤΕΟ και για να εκτελεστεί το δρομολόγιο, οι υπεύθυνοι του γραφείου είχαν παραποιήσει την ημερομηνία του υποχρεωτικού τεχνικού ελέγχου του οχήματος. Παραβάσεις διαπιστώθηκαν και στον έλεγχο που έγινε στα ελαστικά και σε άλλα μέρη του λεωφορείου, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο και ακινητοποιήθηκε άμεσα. Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ για το θέμα ενημερώθηκε και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ειδικότερα, προκειμένου να προχωρήσει στη διενέργεια ελέγχων σε όλα τα οχήματα του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου. Τα παιδιά ταξίδεψαν, τελικά, με λεωφορείο ταξιδιωτικού γραφείου της Ορεστιάδας, ωστόσο οι γονείς παραμένουν ανήσυχοι και ζητούν να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από την Τροχαία σε όλα τα ναυλωμένα λεωφορεία που στη διάρκεια του καλοκαιριού μεταφέρουν παιδιά σε εκδρομές, αθλητικές διοργανώσεις ή κατασκηνώσεις.


Διαβεβαιώσεις Β. Κεγκέρογλου για την πληρωμή των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Έως τις 4 Ιουλίου θα έχει καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων, μέχρι του Μαΐου, στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε κατατεθεί στη Βουλή. Ο ίδιος ενημέρωσε για την απόφαση συνέχισης του προγράμματος, με τους 3.600 εργαζόμενους σε αυτό, προκειμένου να συνεχίσουν να ωφελούνται οι δικαιούχοι του, συνταξιούχοι, άποροι, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρία. Ήδη η ΕΕΤΑΑ, ως διαχειρίστρια του προγράμματος, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 60 εκ. ευρώ, έχει ζητήσει από όλες τις δομές μέχρι και αύριο να έχουν αποστείλει τα στοιχεία που αφορούν τις οφειλές τους προς τους εργαζόμενους προκειμένου να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή τους.


Αποζημιώσεις καταβάλλει αύριο ο ΕΛΓΑ

Μόλις 2.698 ευρώ αντιστοιχούν στους δικαιούχους του Έβρου που θα πληρωθούν αύριο αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Συνολικά σε όλη τη χώρα ο Οργανισμός θα καταβάλλει σε 3.283 αγρότες και κτηνοτρόφους το ποσό των 3 εκ. ευρώ, μέσω των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων.


Εξιχνιάστηκαν ακόμη έξι διαρρήξεις σε σπίτια και επιχειρήσεις χωριών του β. Έβρου

Άλλες έξι διαρρήξεις είχαν διαπράξει στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου του 2014 οι δύο Βούλγαροι που συνελήφθησαν στις 11 του μηνός στο Ορμένιο του δήμου Ορεστιάδας για 8 διαρρήξεις και δύο απόπειρες διάρρηξης, σε σπίτια και επιχειρήσεις χωριών του βορείου Έβρου. Μετά την εξιχνίαση των έξι ακόμη περιστατικών με δράστες τους δύο αλλοδαπούς, 29 και 35 ετών, υπεβλήθη στον εισαγγελέα Ορεστιάδας συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο Βούλγαροι έμπαιναν παράνομα στην Ελλάδα, διέπρατταν τις κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις χωριών της περιοχής Τριγώνου και επέστρεφαν στη χώρα τους.


Απόλυτα επιτυχημένη κρίνουν οι διοργανωτές την ALEXPO 2014

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της διοργάνωσης της ALEXPO 2014 εκφράζει το Επιμελητήριο Έβρου, ως κύριος διοργανωτής της έκθεσης που ολοκληρώθηκε την Τρίτη 24 Ιουνίου. Εκατόν είκοσι (120) εκθέτες, εγχώριοι και ξένοι, έδωσαν το «παρών» στη φετινή διοργάνωση, ενώ «εντυπωσιακή» κρίνεται η προσέλευση των επισκεπτών. «Η έκθεση ξέφυγε από στεγανά της εμπορικής έκθεσης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο, αφού, όπως σημειώνει, στη διάρκειά της έγιναν 275 επιχειρηματικές συναντήσεις και σε περίπου 35 από αυτές οι επιχειρηματίες διέκριναν πιθανότητες συνεργασιών. Σημαντικό θεωρούν οι διοργανωτές και το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα εισιτήρια του ενός ευρώ που πλήρωναν οι επισκέπτες, με το οποίο «θα μπορέσουν να ανταποκριθούν θετικά σε αιτήματα κοινωφελών οργανισμών με φιλανθρωπική δράση», όπως εξηγούν.


Ορεστιάδα: Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Τη δημιουργία συμβουλευτικού σταθμού και κέντρου πρόληψης κατά των ναρκωτικών, στο βόρειο Έβρο, προτείνει η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Ορεστιάδας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, όπως έχει καθιερωθεί η 26η Ιουνίου. Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη κάνει λόγο για τις «ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει στη χώρα μας και στην περιοχή μας η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών» και επισημαίνει πως «κανείς πια δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος στο δράμα που ζουν πολλές οικογένειες και στους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη νεολαία», δεδομένου ότι οι αριθμοί που δίνουν την εικόνα των τελευταίων ετών, δείχνουν ραγδαία αύξηση της χρήσης διαλυτών, αλκοόλ και ναρκωτικών, στα σχολεία και σε χώρους διασκέδασης. Ειδικά για την περιοχή του βορείου Έβρου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Ορεστιάδας υπογραμμίζει την ανυπαρξία οποιασδήποτε υπηρεσίας ή δομής με αντικείμενο την ενημέρωση, την πρόληψη ή τη θεραπεία των εξαρτημένων και καλεί τους νέους «να γυρίσουν την πλάτη στις διάφορες θεωρίες της ναρκω-κουλτούρας περί διαχωρισμού των ουσιών και αποποινικοποίησης των “μαλακών” ναρκωτικών».
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26/06/2014 - 12:27