Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-27-6-2014

Ενόψει…καταδικαστικών αποφάσεων και προστίμων για τον ΧΥΤΑ η Ζάκυνθος!

Την πρόθεση της αποκεντρωμένης διοίκησης να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρόταση που να πληροί τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Διδασκάλου, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την άμεση εξεύρεση λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο και ειδικότερα την εγκατάσταση δεματοποιητή. Από τον κ. Διδασκάλου, έγινε η αποκάλυψη ότι μέσα στον Ιούλιο αναμένεται η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου-καταδίκη και πρόστιμα για τη χώρα μας-για τον υπάρχοντα και κορεσμένο ΧΥΤΑ στην περιοχή του Σκοπού στη Ζάκυνθο, με την Ελληνική πλευρά να προετοιμάζει την επιχειρηματολογία της και με την προτεινόμενη εναλλακτική λύση από τη απερχόμενη δημοτική αρχή του νησιού, για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στην ορεινή περιοχή στη θέση «Λίβας» να έχει «κολλήσει» στο ΣτΕ μετά την προσφυγή τοπικών παραγόντων, φορέων και κατοίκων, που διαφωνούν με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Κλειστή μέχρι 13 Ιουλίου η γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπους, με…ανοικτά αρκετά μέτωπα

Κλειστή μέχρι 13 Ιουλίου θα παραμείνει η γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπους, μετά τη δέσμευση του εργολάβου για εντατικοποίηση, με διπλές βάρδιες, των εργασιών αποκατάστασης της γέφυρας, δεδομένου ότι επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο τις ώρες αιχμής στην πόλη του νησιού και την ευρύτερη περιοχή, με την τροχαία να προσπαθεί να ρυθμίσει όσο μπορεί την κυκλοφορία των οχημάτων εν μέσω καλοκαιριού και…τουρισμού και με τους κατοίκους, φορείς και επιχειρηματίες θιγόμενων τουριστικών περιοχών, να διαμαρτύρονται έντονα, απειλώντας ότι εάν δεν ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες, θα προχωρήσουν σε «αντάρτικο»! Αναμενόμενο ήταν λοιπόν σε σχετική σύσκεψη να υπάρχουν υψηλοί τόνοι, αλλά με τον πρώην και το νέο αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, να κατεβάζουν τους τόνους και να κρατούν συναινετική στάση, με το σκεπτικό ότι το έργο πρέπει να γίνει, αλλά να τελειώσει άμεσα και με τις μικρότερες συνέπειες για όλους.  

Αδυναμία προμήθειας φαρμάκων από τον ΟΔΑΖ λόγω ανεξόφλητων οφειλών του ΕΟΠΥΥ…

Το ποσό των 470.000 ευρώ οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων Νήσων, (πρώην ΟΔΑΖ-Οργανισμός Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου),ενώ, οι πληρωμές από τον ασφαλιστικό φορέα έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η έλλειψη ρευστότητας στα ταμεία του Οργανισμού φαίνεται να έχει σοβαρότατες συνέπειες, καθώς υπάρχει αδυναμία προμήθειας φαρμάκων-και όχι μόνο-που έχουν ανάγκη οι συνάνθρωποι μας που περιθάλπονται στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο, αφού, προσφέρει καταφύγιο και κάθε αναγκαία υπηρεσία, (στέγη, διατροφή, περίθαλψη, ψυχολογική στήριξη κ.τ.λ.), σε χρονίως πάσχοντες, σε ηλικιωμένους, μοναχικούς και ανήμπορους ανθρώπους, σε παιδιά με αναπηρίες, σε ορφανά, στους άπορους του νησιού, ακόμα και γειτονικών περιοχών. Με επιστολή του στον ΕΟΠΥΥ, ο πρόεδρος του πρώην ΟΔΑΖ, Στάθης Μπετίνης, ζητά άμεση πληρωμή των οφειλών προς τον Οργανισμό, για να συνεχίσει ομαλά τη λειτουργία του.

Προσδιορισμός εμπορικού και τουριστικού λιμανιού και ένα τμήμα που ανήκει…στο ΤΑΙΠΕΔ!

Το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2015 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση της Λιμενικής επιτροπής Ζακύνθου, (Λιμενικό Ταμείο), η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης και προβλέπει έξοδα ύψους 869.000 ευρώ και έσοδα 768.000 ευρώ. Στη συνεδρίαση προσδιορίσθηκαν τα όρια του εμπορικού και του τουριστικού λιμανιού, (πρόκειται για το κεντρικό λιμάνι του νησιού). Ένα από τα θέματα ήταν και ο επαναπροσδιορισμός των ορίων της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ζακύνθου. Η Λιμενική Επιτροπή ενέκρινε το τοπογραφικό που προσδιορίζει το τμήμα της χερσαίας ζώνης που είναι το εμπορικό λιμάνι, αλλά και το τμήμα που ανήκει…στο ΤΑΙΠΕΔ, ανοίγοντας το δρόμο για την πολυσυζητημένη παραχώρηση του ακινήτου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη για την γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπους, η οποία βρίσκεται στην περιοχή.

Διεθνές συνέδριο στη Ζάκυνθο για την παράνομη θανάτωση μεταναστευτικών πουλιών

Διεθνές συνέδριο με θέμα τις βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση της παράνομης θανάτωσης των μεταναστευτικών πουλιών, πραγματοποιείται στη Ζάκυνθο, στο χώρο του ΤΕΙ, το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου, δηλαδή, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα. Να σημειωθεί ότι στη Ζάκυνθο, παραδοσιακά, είναι αρκετά διαδεδομένο…σπορ, το κυνήγι, είτε το νόμιμο είτε το…παράνομο, με τον τοπικό κυνηγετικό σύλλογο, να αριθμεί χιλιάδες μέλη και με το κόμμα των κυνηγών, να έχει πολλούς ψηφοφόρους! Οι Ζακυνθινοί έχουν τη φήμη δεινών κυνηγών και ταξιδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα για να βρουν τα θηράματά τους, όντας τρόπος ζωής για αυτούς και βοηθώντας, παράλληλα, την οικονομία άλλων περιοχών και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Είναι αξιοσημείωτο ότι στη Ζάκυνθο ανήκουν και οι νήσοι Στροφάδες, εκεί που μόνασε ο πολιούχος του νησιού, Άγιος Διονύσιος, στο ιστορικό καστρομονάστηρο στο οποίο και σήμερα υπάρχει ένας μοναχός, μια περιοχή που θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου και η οποία προστατεύεται από την παράνομη θύρα των μεταναστευτικών πουλιών, αλλά και γιατί διαθέτει σπάνια χλωρίδα.


ΟΙ αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ελεύθερης και αυτό-διαχειριζόμενης ΕΡΑ Ζακύνθου-στέλνουμε και δεν θα βαρεθούμε να το κάνουμε-αγωνιστικούς και συναδερφικούς χαιρετισμούς σε όλους όσοι συνεχίζουν ακάθεκτοι να αντιστέκονται, τόσο στην ΕΡΤ, όσο και σε οποιονδήποτε άλλον εργασιακό χώρο, ή από όποιο, ακόμα, μετερίζι! Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσουμε φωτογραφικό υλικό και τα σχετικά κείμενα από την αξέχαστη βραδιά της Πέμπτης 26 Ιουνίου, όπου το δεύτερο πρόγραμμα «μετακόμισε» προσωρινά στην ΕΡΑ Ζακύνθου, με την παρουσία στα μικρόφωνα και όχι μόνο, της συναδέλφου Βάνας Δαφέρμου, από το ertopen, παρέα με την…φωτορεπόρτερ, Τιτίνα Μηλιώτη, που βρίσκονται για λίγες μέρες στο νησί μας. Επίσης, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και την πρόσφατη τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική ΕΡΑ, ο ένας και μοναδικός, Λευτέρης Σαρελάκος, ο δικός μας άνθρωπος, που έχει-όπως και άλλοι συνάδελφοι-ταυτίσει το όνομά του, με τη θρυλική ΕΡΑ ΣΠΟΡ! Περισσότερα προσεχώς, μαζί με τα όσα ετοιμάζουμε για τη συνέχεια του καλοκαιριού, (συναυλίες, δημιουργία και κυκλοφορία ενός μουσικού CD, κάμπινγκ στον περιβάλλοντα χώρο του τοπικού σταθμού και άλλα πολλά).          

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27/06/2014 - 11:47