Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας



ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΑΛΗ:

ΑΓΩΝΑΣ ,ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ

Να αποσύρουν τώρα το σχέδιο νόμου για το ξεπούλημα της «μικρής ΔΕΗ» είναι το μήνυμα του χθεσινού συλλαλητηρίου στην Πτολεμαίδα.

Το Σωματείο Σπάρτακος στο δελτίο τύπου μετά το συλλαλητήριο τονίζει ότι:

 Στην προσπάθεια στην οποία με τόσο μένος επιδίδεται τον τελευταίο καιρό η συγκυβέρνηση προκειμένου, υπό τις «επιταγές» της Τρόικας και των ιδιωτικών συμφερόντων, να ξεπουλήσει την μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας, θα το ήθελαν πολύ να βρουν απέναντί της ΜΟΝΟ τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

  Δυστυχώς γι’ αυτούς, στις 2 Ιουλίου, θα βρουν απέναντί τους ολόκληρη την κοινωνία. Σύσσωμη, αποφασιστική, ανένδοτη.

 Στις 2 Ιουλίου θα κληθούν να διαχειριστούν μία κατάσταση που δε θα έχει προηγούμενο.

 Για την Επιχείρηση που επί 60 χρόνια αποτελεί για το Ελληνικό Έθνος μία Ιστορική Επιχείρηση, οι εργαζόμενοι και όλοι οι πολίτες δε θα συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από την ανατροπή των σχεδιασμών τους που καταρρακώνουν κοινωνίες, εξαθλιώνουν πολίτες και τρέφουν τα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα.

 Αυτό είναι το ένα και μοναδικό μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Πτολεμαΐδα και χαρακτηρίστηκε από καθολική και δυναμική συμμετοχή.

 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ με την πρόθεση να δώσουν μία πρώτη γεύση από την εικόνα που θα έχει ο αγώνας που θα ξεκινήσει όταν τολμήσουν να φέρουν το θέμα προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

 ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ¨ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ¨ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΘΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΨΗΓΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.



24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ

Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΦ που πραγματοποιήθηκε στις 26/06/2014 αποφασίσθηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ενάντια στην κατάθεση του νομοσχεδίου απο την κυβέρνηση για τη μικρή ΔΕΗ.
Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα και θα πρέπει να διαχέεται σε όλη την κοινωνία, σε όλους τους πολίτες από άκρο σε άκρο στη χώρα.  Η απόφαση της κυβέρνησης να διαμελίσει τη δημόσια επιχείρηση υποθάλπει το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον αλλά και τον πλούτο της χώρας μας.
Η υποχρεωτική συμμετοχή του 30% των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στη μικρή ΔΕΗ αναδεικνύει την αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που αποφασίζει χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και τους αναγκάζει να είναι καταναλωτές της μικρή ΔΕΗ.
Η στοχοποίηση της Φλώρινας και η πώληση των μονάδων που η αξία τους μαζί με την αξία των ορυχείων αποτιμάται για διάρκεια 30 ετών πάνω από 300δις €, είναι πλούτος της περιοχής μας και δεν εκχωρείτε σε κανέναν ιδιώτη επενδυτή όποια συμφέροντα και αν εξυπηρετεί.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην απεργιακή κινητοποίηση με την κατάθεση του νομοσχεδίου στο θερινό τμήμα της βουλής την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014.
Η τοπική κοινωνία, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, οι κάτοικοι του νομού όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε το σχέδιο της κυβέρνησης και την καταστροφή του τόπου μας αλλά και την καταστρατήγηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην περιοχή μας.




ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε χθες το απόγευμα στις 18:13, 11,2 χλμ. Νότια – Νοτιοανατολικά της Φλώρινας.  Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χλμ.



ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε τον κύκλο των καλοκαιρινών του συναυλιών και δράσεων με μια συναυλία την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας συμμετείχαν μαθητές διαφορών ειδικοτήτων και επιπέδων, τμήμα μουσικής προπαιδείας, σύνολα παραδοσιακής και μοντέρνας μουσικής και η πρωτοεμφανιζόμενη

χορωδία παραδοσιακής – μικρασιατικής μουσικής που προέκυψε από τη συνεργασία με τον Σύλλογο Κιουταχειωτών – Μικρασιατών Φλώρινας.

Προηγήθηκαν 2 ακόμη συναυλίες μαθητών και συνόλων, ένα εργαστήριο του ορχηστρικού συνόλου και ένα εργαστήριο κατασκευής οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η εκπαιδευτική χρονιά χαρακτηρίστηκε από την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των μαθητών, την δημιουργία νέων συνόλων και τάξεων οργάνων, τη βράβευση μαθητών του Ωδείου σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς και την τόνωση του ενδιαφέροντος των μαθητών μέσα από ένα ιδιαίτερο κύκλο σεμιναρίων.

Το Ωδείο θα συνεχίσει δυναμικά και την επόμενη χρονιά να κάνει αισθητή την παρουσία του στην πόλη, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, φροντίζοντας παράλληλα να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο σπουδών.



ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ

Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώθηκε από κάτοικο της Μελίτης Φλώρινας ότι στην περιοχή του φράγματος Παπαδιάς είχε εγκλωβιστεί κάποιο ζώο που έμοιαζε με λύκο.
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (Ο.Α.Ε.) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στο σημείο και διαπίστωσε ότι επρόκειτο τελικά για λυκόσκυλο. Το ζώο είχε όντως εγκλωβιστεί καθώς από τη μία πλευρά υπήρχε το νερό της λίμνης στην οποία δεν μπορούσε να κολυμπήσει και στην άλλη η πλαγιά του βουνού που ήταν πολύ απότομη για να αναρριχηθεί.


Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας και έτσι στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης του ζώου. Δύο άντρες των ειδικών δυνάμεων έφτασαν με κανό στο σημείο που βρισκόταν ο ταλαιπωρημένος σκύλος και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.
Το λυκόσκυλο μεταφέρθηκε στη συνέχεια στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τις απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά. Θα παραμείνει για λίγες μέρες υπό την επίβλεψη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και στη συνέχεια θα υιοθετήθει από ένα μέλος της Ο.Α.Ε.




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54