Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Εν αναμονή εξελίξεων για την ΕΒΖ με κάδρο τις εκλογές

Συναντήσεις και επαφές με βουλευτές έχουν αντιπροσωπείες εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, προκειμένου να τους μεταφέρουν το κλίμα αγωνίας που επικρατεί εξαιτίας των σεναρίων περί παύσης λειτουργίας εργοστασίων με στόχο το ξεπούλημα του Ομίλου με καλύτερους όρους για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Επισήμως η διοίκηση δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση, ενώ δεν επιβεβαιώνονται ακόμη οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι θα δοθεί τελικά εντολή για την πρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές αποφάσεις για το μέλλον της ΕΒΖ αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ οι πιέσεις που ασκούνται για να δοθεί…περίοδος χάριτος στη Βιομηχανία για μία ακόμη σαιζόν είναι έντονες, καθώς οι κυβερνητικοί βουλευτές των νομών όπου λειτουργούν ζαχαρουργεία, «βλέποντας» εκλογές το Φθινόπωρο, ανησυχούν για απώλεια ψήφων στην περίπτωση που αποφασιστεί κλείσιμο εργοστασίου. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους έκαναν λόγο για «σκάνδαλο διαρκείας» στην υπόθεση της ΕΒΖ, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος να παραμείνει υπό δημόσια ιδιοκτησία η Βιομηχανία, να εξυγιανθεί και να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». Και ο υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, σε συνάντησή του με τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας, αφού μία αρνητική εξέλιξη θα σήμαινε, εκτός των άλλων, και το τέλος της τευτλοκαλλιέργειας για τον Έβρο.



Και “εκτός λειτουργίας” φαινόταν το λεωφορείο που θα μετέφερε 35 παιδιά από την Ορεστιάδα σε κατασκήνωση της Καβάλας

Και «εκτός λειτουργίας» φαινόταν το λεωφορείο που ακινητοποίησε εχθές η Τροχαία Ορεστιάδας, το οποίο θα μετέφερε 35 παιδιά από τη Νέα Ορεστιάδα σε κατασκήνωση της Καβάλας και όπως διαπιστώθηκε, εκτός άλλων παραβάσεων είχε και πλαστό δελτίο τεχνικού ελέγχου. Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα της Τροχαίας διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες που έφερε το λεωφορείο είχαν δηλωθεί ως «απωλεσθείσες» ενώ, στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης είχε εκδώσει νέα άδεια και πινακίδες, τα οποία παρέδωσε στην αρμόδια υπηρεσία και έθεσε το λεωφορείο «εκτός λειτουργίας». Ο 24χρονος οδηγός του τουριστικού λεωφορείου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία.



Κατασχέθηκε ακόμη 1,5 τόνος ακατάλληλων οστράκων

Ενάμισι τόνο ακατάλληλα όστρακα κατάσχεσαν οι Λιμενικοί της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι εντόπισαν στην θαλάσσια περιοχή Μαΐστρου, κοντά στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού, το παράνομο φορτίο σε Ι. Χ. Φορτηγό το οποίο εγκατέλειψε ο 55χρονος ιδιοκτήτης του μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία περιπολικού του Λιμενικού. Ο άνδρας εντοπίστηκε λίγη ώρα μετά, με τη συνδρομή και αστυνομικών, ενώ συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, τα οποία φέρεται να είχαν συμμετοχή στην επιχείρηση παράνομης διακίνησης των οστράκων. Τα είδη τελλίνα και αχιβάδα που βρέθηκαν σε 67 σάκους, ήταν υπολειπόμενων διαστάσεων, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και επρόκειτο να πουληθούν στην αγορά.



Ορεστιάδα: Εκδήλωση για το θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Εκδήλωση-ημερίδα για το θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας διοργανώνει στις 8 το βράδυ στο πολιτιστικό πολύκεντρο, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τον συγκεκριμένο θεσμό, που δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς πολίτες να ολοκληρώσουν το σχολείο. Εκτός από τον Διευθυντή του σχολείου, για την εμπειρία της φοίτησής τους θα μιλήσουν και δύο εκπαιδευόμενοι, ενώ στη λήξη θα απονεμηθούν και οι τίτλοι σπουδών.



Σουφλί: Αντιφασιστική εκδήλωση από το ΚΚΕ και τα παραρτήματα Εθνικής Αντίστασης

Αντιφασιστική εκδήλωση τιμής και μνήμης διοργανώνει αύριο στο Σουφλί η τομεακή οργάνωση Έβρου του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ημέρα που οι Ναζί κατακτητές εκτέλεσαν σε κεντρικό σημείο του Σουφλίου 8 αγωνιστές πατριώτες. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τα παραρτήματα Εθνικής Αντίστασης Έβρου και θα ξεκινήσει στις 7.30 αύριο το απόγευμα με κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα «τη συμβολή των Εβριτών στην αντιφασιστική νίκη» και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το δημαρχείο του Σουφλίου, όπου θα θυροκολληθεί το ψήφισμα της συγκέντρωσης.  





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54