Eιδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας



«Δολοφονία» η αυτοκτονία του αγρότη από τους Δολούς Μεσσηνίας

«Δολοφονία» χαρακτηρίζουν την αυτοκτονία του αγρότη Γιώργου Λόυζη, από τους Δολούς Μεσσηνίας, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Γαραγαλιάνων και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών. Σε κοινή ανακοίνωσή τους αφού εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος, τονίζουν: «Στο μυαλό των αγροτών έχει καταγραφεί η απώλειά του ως δολοφονία, που ηθικούς αυτουργούς έχει τους τραπεζίτες και όσους στηρίζουν αυτό το ληστρικό σύστημα, που στο άμεσο μέλλον θα ενταθεί με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς λογαριασμών και ακινήτων. Το τραγικό γεγονός ήρθε να μας θυμίσει ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, με την κοινωνία να είναι το θύμα. Επιβεβαιώνεται η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι στη μνήμη του εκλιπόντος συναδέλφου να οργανωθούμε και να αντισταθούμε, ώστε να πάψουμε να θρηνούμε άλλα θύματα».



Η τράπεζα «ηθικός αυτουργός» της αυτοκτονίας

«Ηθικό αυτουργό» της αυτοκτονίας του αγρότη Γιώργου Λούζη, θεωρούν την τράπεζα (Πειραιώς) και οι συγγενείς του αυτόχειρα Χαρακτηριστικά είναι τα ρεπορτάζ που δημοσιεύουν οι εφημερίδες της Καλαμάτας «Ελευθερία» και «Θάρρος», από τα οποία προκύπτει ότι ι εκλιπών εξυπηρετούσε κανονικά τη δόση των 180 ευρώ το μήνα, από δάνειο που είχε πάρει για να καλύπτει τρέχουσες καλλιεργητικές δαπάνες. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν επίσης ότι μονομερώς η τράπεζα αποφάσισε να μην ανανεώσει το δάνειο και αμέσως «τράβηξε» 3.300 ευρώ, από άλλο προσωπικό λογαριασμό που ο οφειλέτης είχε στην ίδια τράπεζα (για να πληρώνονται η σύνταξη και οι αγροτικές επιδοτήσεις) αφήνοντας υπόλοιπο 80 ευρώ περίπου.

Το γεγονός αυτό ήταν ουσιαστικά η αφορμή για να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η ήδη κλονισμένη υγεία του αγρότη, ο οποίος προσφάτως είχε υποβληθεί και σε επέμβαση καρδιάς. Η ψυχολογική πίεση που υπέστη ήταν τόσο μεγάλη, που ουσιαστικά τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα, επισημαίνουν οι συγγενείς του Γιώργου Λούζη.



Βουδούρης: Στα χέρια μας η διαφύλαξη

του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ 

«Στα χέρια των εργαζόμενων της ΔΕΗ, των πολιτών της Πελοποννήσου και όλων των Ελλήνων πολιτών, βρίσκεται η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Ο αγώνας όλων μας για να αποτραπεί το ξεπούλημα της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας, πρέπει να κλιμακωθεί μέχρι την ανατροπή εκείνων που σχεδιάζουν αυτό το πρωτοφανές νεοφιλελεύθερο πλιάτσικο σε βάρος της δημόσιας περιουσίας», τόνισε χθες μιλώντας στους εργαζόμενους των ορυχείων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη,  ο βουλευτής και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» Οδυσσέας Βουδούρης.  «Η δημιουργία ενός ευρύτατου δημοκρατικού μετώπου ενάντια στις επιδιώξεις της συγκυβέρνησης, που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είναι αναγκαία και εφικτή. Περνά μέσα από την ενεργοποίηση μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας που θα ανατρέψει τα νεοφιλελεύθερα σχέδια της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ» κατέληξε ο κ. Βουδούρης, ο οποίος χθες επισκέφθηκε το ενεργειακό κέντρο της Μεγαλόπολης.  Τον συνόδευε το μέλος της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ, Σαράντος Αλεξανδρής. 



Αντίθετο στην «αξιολόγηση» το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Την πλήρη αντίθεσή του στη μέθοδο αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Χαρακτηρίζει μάλιστα το σχετικό νόμο ως «ένα ακόμη μνημονιακό και αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ». Στο ψήφισμα τονίζεται επίσης:

«Η κυβέρνηση προσπαθεί, με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης. Η εισαγωγή της αυθαίρετης ποσόστωσης και περαιτέρω επιμερισμού ανά οργανική μονάδα, στρεβλώνει κάθε έννοια αντικειμενικής και “δίκαιης” χρήσης της αξιολόγησης που σκοπό θα πρέπει να έχει την αξιοποίηση των εργαζομένων και βελτίωση της απόδοσής τους, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση του Νόμου 4250/2014 και ενόψει μάλιστα της εκδίκασης από το ΣτΕ σχετικής προσφυγής, αποφασίζουμε να μην εκδοθεί απόφαση επιμερισμού ποσοστών, που αποτελεί προϋπόθεση έναρξης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Νόμου 4250/2014 περί συγκριτικής «αξιολόγησης». Προς αυτή την κατεύθυνση ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους άλλους Δήμους και ζητάμε από την ΚΕΔΕ να ενεργήσει άμεσα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς την ίδια κατεύθυνση μέσω των συντεταγμένων οργάνων της».



Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της ΕΡΑ Καλαμάτας

Η στήριξη της λειτουργίας της ΕΡΑ Καλαμάτας και η διεύρυνση του τοπικού ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος, είναι το γενικό θέμα ανοιχτής συζήτησης με εκπροσώπους φορέων και αλληλέγγυους πολίτες, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Η συζήτηση θα αρχίσει στις 9 το βράδυ στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Καλαμάτας στο Ανατολικό Κέντρο.

Kαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας και οι φίλοι της ΕΡΑ Καλαμάτας να πάρουν μέρος στη συζήτηση και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Καλούνται επίσης όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα με δικές τους ενημερωτικές και μουσικές εκπομπές ή εκπομπές λόγου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. Καλούνται ακόμη όσοι θέλουν να προσφέρουν τεχνική βοήθεια ή γενική υποστήριξη, για κάποιες ώρες στις καθημερινές δραστηριότητες του σταθμού, να πλαισιώσουν τη λειτουργία του.



Νέα διοίκηση στο Σωματείο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Στη νέα διοίκηση πρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, αντιπρόεδρος, ο Γιώργος Κρεμεζής, γραμματέας η Σταυρούλα Στραβάκου, ταμίας ο Πέτρος Γιαννόπουλος και μέλη οι Παναγιώτης Κορομπόκης, Κώστας Μιχαλόπουλος και Δημήτρης Μπαστακός.



Ελλείψεις προσωπικού στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την ανησυχία του για τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων και την απαξίωση της επιχείρησης, στην προοπτική της πλήρους ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της, όπως επισημαίνει. Το Σωματείο καλεί επίσης τη δημοτική αρχή «να πάψει να ασκεί πολιτική διαχείρισης και υλοποίησης των ευρωπαϊκών και κυβερνητικών αποφάσεων. Να καλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης κινητοποίησης για στελέχωση των υπηρεσιών της, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες πού απαιτεί ο Δήμος». Αναφερόμενη σε πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου για τις άδειες του προσωπικού, το Σωματείο υπενθυμίζει ότι η άδεια είναι δικαίωμα του εργαζόμενου και δεν μπορεί ο δήμαρχος να την στερήσει από κανέναν.

Η ανακοίνωση καταλήγει με πρόσκληση προς τις επιτροπές ανέργων και προς όσους αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του νερού, να έλθουν σε επαφή και συντονισμό με το Σωματείο μας, ώστε από κοινού να βρεθούν λύσεις, για να μην μείνει κανένας ανήμπορος χωρίς νερό.



Νεκρός 40χρονος σε τροχαίο στην Καλαμάτα

Τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Νέα Είσοδο της Καλαμάτας έχασε χθες το πρωί ο 40χρονος Γιάννης Καράμπελας. Το δυστύχημα έγινε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος, με κατεύθυνση από Ασπρόχωμα προς Καλαμάτα, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στην τσιμεντένια κολώνα της γέφυρας των σιδηροδρομικών γραμμών. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε νεκρός ο άτυχος οδηγός.



Συνεχίζονται οι απολογίες για τα λαθραία τσιγάρα

Με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης του νόμου περί λαθρεμπορίου απολογούνται στον ανακριτή Κυπαρισσίας, τα 15 άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή από το Λιμενικό, στην περιοχή Μαραθούπολης Μεσσηνίας, ενώ μετέφεραν με φουσκωτό σκάφος μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 5 Έλληνες, 6 Ουκρανοί και 4 Πακιστανοί. Οι απολογίες ξεκίνησαν την Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν αύριο.



«Φασισμός Α.Ε.» στην Πύλο

Στην πλατεία της Πύλου θα προβληθεί αύριο στις 8:30 το βράδυ, το ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό της ταινίας Άρη Χατζηστεφάνου. Την εκδήλωση οργανώνουν οι Αντιφασιστικές Κινήσεις Καλαμάτας και Πύλου και η ΕΡΑ Καλαμάτας.



Βραδιά κλασικής μουσικής στην Κορώνη

Βραδιά κλασικής μουσικής περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Τεχνών της Κορώνης. Στο πρόγραμμα υπάρχουν έργα Μπετόβεν, Μπραμς και άλλων συνθετών. Θα συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπακέας (κλαρινέτο), η Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο) και ο Leo Winland (τσέλο). Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα «Καγκελάριος».



Αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου από το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας

Αφιερωμένη στη Δόμνα Σαμίου είναι η παράσταση που θα δώσει την Τετάρτη στις 9 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Κάστρου, το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας. Τη χορωδία του Λυκείου θα διευθύνει ο Βαγγέλης Κώτσου και θα συμμετέχει η Κατερίνα Παπαδοπούλου. Θα συμμετέχουν επίσης η χορευτική ομάδα του Λυκείου και επταμελής ορχήστρα. Στην εκδήλωση θα προβληθεί υλικό από την μεγάλη προσφορά της Δόμνας Σαμίου στο δημοτικό τραγούδι.



Ο ΚΑΙΡΟΣ



Γενικά αίθριος ο καιρός

Γενικά αίθριο καιρό, με πιθανές αραιές τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54