Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΘΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Κηδεύτηκε χθες το απόγευμα, στο δημοτικό νεκροταφείο της Γαρίτσας, ο  Θάνος Χρήστου, αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και κύριος συντελεστής της ίδρυσης της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας.

Το Θάνο Χρήστου, που έχασε τη μάχη με την επάρατο σε ηλικία 53 ετών, αποχαιρέτησαν συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι  από το χώρο – κυρίως - της τέχνης και  της επιστήμης .

Ο ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Α.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που διεξήχθη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή και των Προέδρων των ΠΕΔ της χώρας, συμμετείχε  ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.

Όπως δήλωσε χθες ο Δήμαρχος,  «στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η αγανάκτηση όλων των Δημάρχων, ανεξαρτήτως πολιτικής παράταξης, διότι με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα ακυρώνεται στην ουσία ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλα όσα κατακτήσαμε. Τα οριζόντια μέτρα και οι απολύσεις εργαζομένων ακυρώνουν το σχεδιασμό των δημοτικών συμβουλίων και των δημοτικών αρχών. Η μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ποσοστό 60%, που έχει ως συνέπεια την οικονομική μας αφυδάτωση, η αφαίρεση των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρμοδιοτήτων μας, δημιουργούν εκρηκτικά προβλήματα και δεν μας επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία…

... Θέλω να πως και για τους εργαζόμενους, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε 4ωρες στάσεις εργασίας, ότι κατανοώ την πικρία και την αγωνία τους. Πρέπει όμως όλοι μαζί, Δήμαρχοι, δημοτικά συμβούλια και εργαζόμενοι να κρατήσουμε γερά το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, που αυτή τη στιγμή μας έχει ανάγκη και να αντεπεξέλθουμε στο ύψος της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες. Από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, αν τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν θα βρεθούμε μαζί σε αγώνες, θέτοντας τις δικές μας «κόκκινες γραμμές...

Τέλος επειδή έγινε πολύς λόγος για τις παραιτήσεις των Δημάρχων, να πω ότι οι παραιτήσεις θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες, σοβαρές και όχι πυροτεχνήματα. Δεν μπορείς να καταθέτεις παραίτηση, καταδικάζοντας την κατρακύλα του θεσμού και στη συνέχεια να είσαι υποψήφιος στις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές»

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ Π.Σ

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Στην ημερήσια διάταξη έχουν εγγραφεί 14 θέματα, τρεις επερωτήσεις και 6 ψηφίσματα.  Σημαντικότερα θέματα της συνεδρίασης είναι η έγκριση της έκθεσης για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το πρώτο εξάμηνο του 2013, η λήψη απόφασης για τον τρόπο κατανομής του Περιφερειακού Φόρου 5% από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, η συζήτηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, η γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου για την αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό και η ιδιωτικοποίηση δημοσίων εκτάσεων, λιμανιών και αεροδρομίων στα Επτάνησα.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ

Συνεδριάζει την Τρίτη,  στις 7.00  το απόγευμα,  το Δημοτικό Συμβούλιο, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ξεχωρίζουν η ενημέρωση και συζήτηση για τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η συζήτηση για την πορεία του έργου των Φραγμάτων, για   τις συνέπειες της Καλλικρατικής μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η συζήτηση περί των προβλημάτων των εργαζομένων στον Τουρισμό και η συζήτηση  για την πορεία του ΕΣΠΑ στο νομό και για τα προβλήματα των κατοίκων των διαποντίων νήσων.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗ

Τον ετήσιο απολογισμό του θα κάνει τη την επόμενη Τρίτη, στις 8.00 το βράδυ, στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Σαμοΐλης. Θα χαιρετήσουν η δημοσιογράφος Αννέτα Καββαδία, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Γιώργος Ραιδεστινός.

Η ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα του ΧΥΤΑ, η περιφερειακή παράταξη ΑΝΑΣΑ και ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρουν  πως «η επιβολή από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ ενός θηριώδους προστίμου ύψους 290.000 ευρώ για 16(!) παραβάσεις της νομοθεσίας και των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στην Κέρκυρα, ήλθε να επιβεβαιώσει τις επίμονες και μακρόχρονες καταγγελίες και αναφορές του συλλόγου των κατοίκων της περιοχής, αλλά και άλλων φορέων, για άθλια ,αδιαφανή και παράνομη διαχείριση και λειτουργία του ΧΥΤΑ…

Η σοβαρότητα και το επείγον του θέματος επιβάλλουν την κατά προτεραιότητα συζήτηση του στο Π.Σ.,  προκειμένου αφ’ ενός μεν να ενημερωθεί το σώμα και κατ’  επέκταση οι πολίτες της Κέρκυρας και αφ’ ετέρου να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης που αποκάλυψε η πράξη της επιβολής του προστίμου».

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μετανάστη (πλανόδιο μικροπωλητή), προχθές το βράδυ,  καταγγέλλει το ΚΚΕ, επικαλούμενο μαρτυρίες πολιτών. Σύμφωνα – πάντως – με την Αστυνομία δεν έχει γίνει σχετική καταγγελία.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου  «Συντήρησης Φωτεινών Σηματοδοτών και Δικτύων Ηλεκτροφωτισμού Οδικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, προϋπολογισμού 125.000 €,  με ανάδοχο την εταιρεία «ΚΥΚΛΟΣ Ο.Ε.».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κέρκυρας κ. Χρήστος – Ηρακλής Σκούρτης δήλωσε σχετικά: «Είναι αλήθεια ότι με αρκετή καθυστέρηση η οποία οφείλεται κυρίως σε γραφειοκρατικά προβλήματα υπεγράφη η σύμβαση, με ανάδοχο την εταιρεία «ΚΥΚΛΟΣ Ο.Ε.», η οποία προβλέπει την αποκατάσταση στις βλάβες των φωτεινών σηματοδοτών και του οδοφωτισμού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

 Από την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσουν με έντονους ρυθμούς οι αποκαταστάσεις όλων των βλαβών που έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες μας.

ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Μέχρι την 1η Αυγούστου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση   για την εγγραφή των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Στο πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, έχουν δικαίωμα συμμετοχής μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία. Η αίτηση συμμετοχής για τους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς Κέρκυρας  γίνεται στα γραφεία της πρόνοιας και ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (www.eetaa.gr).

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

α) να είναι άνεργες, ή

β) να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ή

γ) να είναι αυτοαπασχολούμενες.

Επίσης να έχουν οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 € για μητέρες που έχουν μέχρι 2 παιδιά, 35.000 € για μητέρες που έχουν 3 ή 4 παιδιά και 40.000 € για μητέρες που έχουν 5 παιδιά και άνω.

Εξαιρούνται από την πρόσκληση: οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και οι υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α΄ και β΄ βαθμού).

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΣΣΟ

Περίπατο στον Ίσσο διοργανώνει την  Κυριακή 28 Ιουλίου στις 6:30 το απόγευμα η «Πρωτοβουλία αγώνα «ΙsSOS» στην οποία συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπ. Κοινοτήτων , μέλη Τοπικών Συμβουλίων, Εκπρόσωποι φορέων πολιτιστικών, αθλητικών , περιβαλλοντολογικών, Εργατοϋπαλληλικά σωματεία.

Πρόκειται για μια ακόμη εκδήλωση που έχει στόχο να αποτρέψει την εκποίηση του Ίσσου.

Μαζί τους θα είναι οι βιολόγοι Σταμάτης Γκίνης και Σαββίνα Γκιώνη.
 

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας διαθέτει μέσω της χορηγίας του FutureLibrary τη δυνατότητα πρόσβασης σε πάνω από 2.200 διαδικτυακές εφημερίδες (υπηρεσία PressDisplay) η οποία θα λειτουργεί πιλοτικά μέχρι της 22 Αυγούστου 2013. Η πρόσβαση είναι δυνατή μέσω tablet, laptop η κινητού τηλεφώνου, ενσύρματα και ασύρματα, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

ΣΗΜΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

  • Συνεχίζεται, στην Πάνω Πλατεία,  η 3η Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει ο  Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας. Στην έκθεση, που θα λειτουργήσει μέχρι τις 3 Αυγούστου, συμμετέχουν 60 εκδοτικοί οίκοι. Σήμερα το βράδυ ο Γιώργος Πουλημένος θα παρουσιάσει το βιβλίο της Ιωάννας Νοταρά «Στη σκιά του πάθους»
  •  Απόψε, η Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας θα πραγματοποιήσει τη θερινή της συναυλία στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας στις 9 το βράδυυπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά.
  •  Η θεατρική ομάδα«Έκφραση» του Ξενώνα Νίκος Μώρος θα παρουσιάσει το θεατρικό δρώμενο του Νίκου Καζαντζάκη «Η Ασκητική» στα πλαίσια εκδηλώσεων Εορτασμού του Αγίου Παντελεήμονα 26 και  27 Ιουλίου, στις 9 και τέταρτο το βράδυ,  στο Ιστορικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
  • Ο πολιτιστικός και ο αθλητικός σύλλογος Πετριτή, διοργανώνει αύριο, στις 8:30 το βράδυ, στο λιμάνι του Πετριτή, συναυλία - ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο  Σπύρο Σαμοΐλη. Ο συνθέτης θα παρουσιάσει παλιά και νέα τραγούδια του με την Αγγελική Καββαδία,  το Νίκο Τζουρούνη  και τη χορωδία Πετριτή. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Αρίλλα, του πολιτιστικού συλλόγου Πέλεκα και του πολιτιστικού συλλόγου Πετριτή. Επίσης θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας του Σπύρου Σαμοΐλη και μαθητών του. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ.Προκοπίου διοργανώνει αύριο, στις   9 στην Αγία Τριάδα μουσική βραδιά με νοσταλγικά τραγούδια Γιαννίδη, Σακελλαρίδη, Χατζηαποστόλου, Χατζιδάκι. Θα ακουστούν ακόμη αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες και από γνωστά μιούζικαλ.
  • Συνεχίζονται το Σάββατο στις 9 το βράδυ στον Άγιο Ματθαίο στη θέση Κάτω Πηγάδιοι βραδιές Κερκυραϊκής Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης, με τη συμμετοχή του Πολυφωνικού Χορού Κυνοπιαστών «Γειτονία».
  • Η παράσταση  «Πήτερ Παν», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Μπήλιως Κωνσταντοπούλου, από το Θέατρο του Βορρά, θα φιλοξενηθεί την Κυριακή στο θέατρο ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ στο Μον Ρεπό 
  • Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στο πλαίσιο της 11ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ διοργανώνει συναυλία με θέμα «Κρουστά καιCarmen».  Η παράσταση θα δοθεί τη Δευτέρα στις 21:30 στην ιόνιο Ακαδημία με ελεύθερη είσοδο.
  • Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 9:15 το βράδυ στο Θέατρο «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ» στο Μον Ρεπό, η Δημοτική Χορωδία «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ» θα δώσει συναυλία με τίτλο «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά».
  • Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κυριάκος Παπαδόπουλος», το νέο βιβλίο της γνωστής Κερκυραίας λογοτέχνιδος Αλεξάνδρας Μητσιάλη. Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Θα σε σώσω, ότι κι αν γίνει” και το προλογίζει η Άλκη Ζέη.
  • Ο διεθνής Έλληνας τενόρος, Μάριος Φραγκούλης, συμπληρώνει φέτος25 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας στην ελληνική και ξένη μουσική σκηνή και πραγματοποιεί μια σειρά επετειακών εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της εν λόγω περιοδείας θα βρεθεί για μία μοναδική εμφάνιση στην Κέρκυρα την Παρασκευή 16 Αυγούστου στο Παλαιό Φρούριο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54