Μετά την έγκριση των προαπαιτούμενων εκταμίευση της δόσης

Την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης και η εκταμίευση της αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, μετά και την οριστική έγκριση από τα κράτη - μέλη.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σάιμον Ο' Κόνορ επιβεβαίωσε πως η ομάδα εργασίας του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκρινε την παροχή της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, ανταποκρίθηκε κι εκπλήρωσε όλες τις σχετικές προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι τα 2,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το 1,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη κεντρικών τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.

Για να εγκριθεί η δόση η Ελλάδα την Πέμπτη ενέκρινε το τελευταίο νομοσχέδιο.

Το μεσημέρι θα υπάρξει ανεπίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων από την τρόικα. Η ενημέρωση θα βασίζεται στην αξιολόγηση που ολοκληρώθηκε, ενώ το επίσημο έγγραφο θα δοθεί στην δημοσιότητα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στα εθνικά κοινοβούλια της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης του 1,78 δισ. ευρώ προς τη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54