Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Δωρεάν κρατική αρωγή σε σεισμόπληκτους

Αρχίζει σήμερα και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η καταβολή της δωρεάν κρατικής αρωγής σε πληγέντες από το σεισμό του Ιουνίου του 2008, των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, συνολικού ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ. Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τις επιταγές, αφού ενημερωθούν τηλεφωνικά από τους Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.

 

Αντιδρούν στην αξιολόγηση οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κορυφώνεται η αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσον αφορά το νόμο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων δεν προχώρησε στην έκδοση της απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η οποία κάνει λόγο για «προσχηματική αξιολόγηση», «μόνιμες δεξαμενές διαθέσιμων και υποψήφιων για απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», «διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών» και «εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα». Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, για την αποτροπή εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου,  και μετά την ολοκλήρωση συλλογής χιλιάδων υπογραφών, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε, σήμερα, Δευτέρα, να παραδώσει τις υπογραφές στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυρ. Μητσοτάκη, προκειμένου, «να του αποδείξουμε πως με τη συγκριτική αξιολόγηση δεν διαφωνεί μια πολύ μικρή μειοψηφία εργαζομένων που ξεβολεύεται…, αλλά το σύνολο των εργαζομένων όχι μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στο Δημόσιο» όπως, χαρακτηριστικά, τονίζει η Ομοσπονδία.

Τιμήθηκε η μάχη στο Πούσι

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών απ’ όλη την Ηλεία τιμήθηκε χθες η ελληνική νίκη του Ιουνίου του 1821 επί των Τουρκαλβανών του Λάλα στη θέση Πούσι. Στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της μάχης και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ τον πανηγυρικό τηςημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Λάλα Αθαν. Κατσίμπελης.. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση δημοτικών χορών από τοπικούς συλλόγους.

 

Πρότυπο σχολείο «πράσινων» προδιαγραφών

Μέχρι το τέλος του 2014, αναμένεται να παραδοθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, οι εργασίες ανέγερσης του οποίου προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Πρόκειται για ένα πρότυπο σχολείο «πράσινων» προδιαγραφών, βασισμένων στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, και κατασκευάζεται από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Εχει προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ με συμβατικό χρόνο περαίωσης της εργολαβίας τις 600 ημέρες. Το σχολικό συγκρότημα θα έχει 16 αίθουσες διδασκαλίας, 4 αίθουσες ξένων γλωσσών, 5 εργαστήρια και μια βιβλιοθήκη, ενώ βάσει της μελέτης θα κατασκευαστεί με βιοκλιματική αρχιτεκτονική καθώς προβλέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταικών συστημάτων στην οροφή του κτιρίου.

 

Πιάστηκαν κλέφτες δίκυκλων

Μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από οκτώ άνδρες, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού είχαν διαπράξει τους τελευταίους επτά μήνες περισσότερες από 150 κλοπές δίκυκλων στην Αχαϊα και τη Βουπρασία, αποκομίζοντας παράνομο όφελος μεγαλύτερο των 30.000 ευρώ.

Τραυματισμός  29χρονου

Στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται 29χρονος από τον Πύργο που τραυματίστηκε όταν εξετράπη η μηχανή που οδηγούσε στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας χθες το πρωί.

Αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά

Με μια ποικιλία μουσικών ακουσμάτων, βιντεοπαρουσιάσεων, χορογραφιών αλλά και γεύσεων, η σχολική κοινότητα του 1ου Λυκείου Πύργου αποχαιρετά τη σχολική χρονιά σήμερα το βράδυ. Στην όμορφη γιορτή θα συμμετέχουν το μουσικό συγκρότημα του σχολείου “Rock Four”, ο Πάνος Χατζηλαζαρίδης και ο Ηρακλής Φάμελος και η ορχήστρα με τους Νίκο Μάστορα, Σάκη Χασαλεύρη, Μπάμπη Μουλά και Γιώργο Ηλιόπουλο. Εξάλλου,  μεθαύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου ώρα 9 το βράδυ στο θέατρο Δρούβα στην Αρχαία Ολυμπία θα παρουσιαστεί και πάλι η πολύ πετυχημένη θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, από τη θεατρική ομάδα του σχολείου.

Το Disney Magic στο Κατάκολο

Κατέπλευσε, για πρώτη φορά, το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο λιμάνι Κατακόλου και παρέμεινε μέχρι το απόγευμα, το κρουαζιερόπλοιο Disney Magic, θεματικό πλοίο της εταιρίας με πρωταγωνιστές όλους τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων και ταινιών. Αντιπροσωπία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου επισκέφθηκε το πλοίο και ξεναγήθηκε σε αυτό ενώ ακολούησε εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών ανάμεσα στον πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Αποστολόπουλο, το ναυτιλιακό πράκτορα Παναγιώτη Φάκλαρη και τον καπετάνιο του πλοίου.

Καιρός

Ηλιοφάνεια  σήμερα στο νομό μας με αυξημένη υγρασία, κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία  το μεσημέρι στους 31 με 32oC στα πεδινά (2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη στα παραθαλάσσια), 27 με 28oC στα ημιορεινά - ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54