Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας



«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

«Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ», είναι το κεντρικό σύνθημα συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8:30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν ο Δήμος Μεγαλόπολης, τα σωματεία εργαζομένων στο λιγνιτικό κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, το Σωματείο Συμβασιούχων Οκταμηνιτών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεγαλόπολης, ο Σύλλογος Επισκευαστών Μηχανημάτων και Αυτοκινήτων Μεγαλόπολης, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και άλλοι κοινωνικοί φορείς.



Αποκλεισμός του Διοικητηρίου για τα χημικά της Συρίας

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Διοικητηρίου, από τις 12:30 μέχρι τη 1:30 μετά το μεσημέρι, θα προχωρήσουν σήμερα οι φορείς και οι πολίτες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία «Όχι Χημικά στη Μεσόγειο», στην Καλαμάτα. Παράλληλα τα μέλη της Πρωτοβουλίας διανέμουν υλικό και ενημερώνουν τους πολίτες της περιοχής για τους κινδύνους που εγκυμονούνται από την απόρρητη στρατιωτική επιχείρηση της εν πλω καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας, σε πλοίο του Αμερικανικού στόλου, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Πελοποννήσου και δυτικά της Κρήτης. Τις επόμενες ημέρες θα οργανωθεί συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα. Η Πρωτοβουλία καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να υπογράψουν το σχετικό ψήφισμα, με το οποίο καλείται η Ελληνική κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να αντιδράσει στα σχέδια, που είναι πιθανόν να αποδειχτούν μοιραία για τις θάλασσες και τις ακτές των χωρών της Μεσογείου και να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή 11 Ιουλίου στο Σύνταγμα στην Αθήνα.



Κατάληψη κατά της αξιολόγησης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Αποκλεισμό και κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Καλαμάτας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα. Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις προσχηματικές αξιολογήσεις, στόχος των οποίων είναι να μειωθεί περισσότερο το ήδη δραματικά μειωμένο προσωπικό του Νοσοκομείου. Το Σωματείο τους σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Από τη Δευτέρα 30/6 θα εκδοθούν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου οι διαπιστωτικές πράξεις που αφορούν στην αξιολόγηση και οι ποσοστώσεις ανά υπηρεσία. Αμέσως μετά θα διανεμηθούν τα φύλλα αξιολόγησης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να “αυτοαξιολογηθούν” και στη συνέχεια να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Το Σωματείο μας από τη στιγμή που εκδόθηκε ο συγκεκριμένος νόμος είχε ενημερώσει τους εργαζομένους στην υγεία και το λαό για τον αντιδραστικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα του νόμου. Απορρίπτουμε καθολικά την αξιολόγηση της επιχειρηματικής δράσης, της μείωσης των μισθών, της κινητικότητας και των απολύσεων! Δεν αυτοαξιολογούμαστε και δεν αξιολογούμε! Ασπίδα μας είναι η αλληλεγγύη, η μαζική καταδίκη και απόρριψη! Προχωράμε οργανωμένα. Μπλοκάρουμε την εφαρμογή της αξιολόγησης. Τη Δευτέρα 30/6/2014 προχωρούμε σε αποκλεισμό της διοικητικής υπηρεσίας και κατάληψη των γραφείων που εμπλέκονται στην αξιολόγηση. Καταθέτουμε μαζικά τα φύλλα αξιολόγησης στο Σωματείο ανυπόγραφα. Να μη συμμετέχει κανείς εργαζόμενος σε καμιά από τις διαδικασίες (αυτοαξιολόγηση – βαθμολόγηση - επιμερισμό ποσοστών)».



Αντίθετο στην «αξιολόγηση» το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Την πλήρη αντίθεσή του στη μέθοδο αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Χαρακτηρίζει μάλιστα το σχετικό νόμο ως «ένα ακόμη μνημονιακό και αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ». Στο ψήφισμα τονίζεται επίσης:

«Η κυβέρνηση προσπαθεί, με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης. Η εισαγωγή της αυθαίρετης ποσόστωσης και περαιτέρω επιμερισμού ανά οργανική μονάδα, στρεβλώνει κάθε έννοια αντικειμενικής και “δίκαιης” χρήσης της αξιολόγησης που σκοπό θα πρέπει να έχει την αξιοποίηση των εργαζομένων και βελτίωση της απόδοσής τους, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση του Νόμου 4250/2014 και ενόψει μάλιστα της εκδίκασης από το ΣτΕ σχετικής προσφυγής, αποφασίζουμε να μην εκδοθεί απόφαση επιμερισμού ποσοστών, που αποτελεί προϋπόθεση έναρξης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Νόμου 4250/2014 περί συγκριτικής «αξιολόγησης». Προς αυτή την κατεύθυνση ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους άλλους Δήμους και ζητάμε από την ΚΕΔΕ να ενεργήσει άμεσα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς την ίδια κατεύθυνση μέσω των συντεταγμένων οργάνων της».



Συνάντηση της «Ανοιχτής Συνέλευσης» για την ΕΡΑ Καλαμάτας

Συζήτηση για την ΕΡΑ Καλαμάτας οργανώνει σήμερα η «Ανοιχτή Συνέλευση». Η συζήτηση θα αρχίσει στις 9 το βράδυ στο προαύλιο του σταθμού στο Ανατολικό Κέντρο. Σε ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Συνέλευση» καλεί «κάθε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα, συνδικάτα εργαζομένων, πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς, τους εργαζομένους και τους ανέργους Καλαμάτας να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία και να στηρίξουν το πρόγραμμα του σταθμού, τη γόνιμη επαφή του με τα κοινωνικά ζητήματα της πόλης και της χώρας καθώς και τους ίδιους τους εργαζομένους για το δύσκολο εγχείρημα που έχουν αναλάβει».



Η Δημοτική Σχολή Χορού στο Κάστρο

«Σαν εκδρομή» είναι ο γενικός τίτλος της παράσταση που θα δώσει σήμερα στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου, η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας Στην παράσταση συμμετέχουν οι μαθητές της Σχολής.



Αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου από το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας

Αφιερωμένη στη Δόμνα Σαμίου είναι η παράσταση που θα δώσει την Τετάρτη στις 9 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Κάστρου, το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας. Τη χορωδία του Λυκείου θα διευθύνει ο Βαγγέλης Κώτσου και θα συμμετέχει η Κατερίνα Παπαδοπούλου. Θα συμμετέχουν επίσης η χορευτική ομάδα του Λυκείου και επταμελής ορχήστρα. Στην εκδήλωση θα προβληθεί υλικό από την μεγάλη προσφορά της Δόμνας Σαμίου στο δημοτικό τραγούδι.


Ο ΚΑΙΡΟΣ


Αίθριος ο καιρός

Γενικά αίθριο καιρό, προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54