Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Δύο νεκροί σε δύο τροχαία δυστυχήματα

Μία 24χρονη γυναίκα και ένας 81χρονος άνδρας έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σε δύο τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην επαρχιακή οδό Διδυμοτείχου-Σοφικού, το πρώτο, και στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, το δεύτερο. Η νεαρή γυναίκα ήταν οδηγός ενός Ι. Χ. επιβατικού αυτοκινήτου που συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο Ι. Χ. που οδηγούσε ένας 22χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, όπως και η 17χρονη κοπέλα που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο. Στο δεύτερο περιστατικό, στη Νέα Χιλή, ένας 81χρονος οδηγός μοτοποδηλάτου τραυματίστηκε θανάσιμα σε πλαγιομετωπική σύγκρουση με Ι. Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε επίσης ένας 22χρονος.



Δύο περιστατικά πνιγμού με δύο 50χρονους άνδρες  

Δύο περιστατικά πνιγμού σημειώθηκαν στον Έβρο τις απογευματινές ώρες της περασμένης Παρασκευής. Ένας 50χρονος άνδρας βρέθηκε το απόγευμα εκείνης της ημέρας να επιπλέει στην παραλία της περιοχής «κόκκινα βράχια» και ο λουόμενος που τον εντόπισε κάλεσε το ΕΚΑΒ και το Λιμενικό, που παρέλαβαν τη σορό. Ένας ακόμη άνδρας, επίσης 50 ετών, βρέθηκε πνιγμένος το απόγευμα της Παρασκευής σε αρδευτικό κανάλι της περιοχής Μοναστηρακίου Φερών.



Έκτακτη αιμοδοσία για την κάλυψη αυξημένων αναγκών στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Την έλλειψη μονάδων αίματος που παρατηρείται στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας των πολλών και μεγάλων περιστατικών που φτάνουν εκεί για νοσηλεία, επιχειρεί να αντιμετωπίσει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, με έκτακτη ανοιχτή αιμοδοσία που οργανώνει αύριο, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 13.30 το μεσημέρι μπροστά στο δημαρχείο της πόλης. «Κάθε σταγόνα μετράει. Έλα και συ!» είναι το σύνθημα του συλλόγου, που επισημαίνει ότι, ειδικά αυτήν την περίοδο, οι καθημερινές ανάγκες του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης φτάνουν τις 30-35 μονάδες αίματος.



Ορεστιάδα: Επίθεση σκύλων σε 8χρονο παιδί

Ένας 44χρονος ιδιοκτήτης δύο σκύλων συνελήφθη το Σάββατο το απόγευμα στην Ορεστιάδα, μετά το περιστατικό επίθεσης που δέχθηκε ένα 8χρονο αγόρι από τα δύο ζώα. Τα σκυλιά δάγκωσαν το παιδί σε διάφορα σημεία του σώματός του και του προκάλεσαν σωματικές βλάβες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.



«Να διεκδικήσουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα…»

Κάλεσμα σε όλες τις δημοτικές αρχές του νομού Έβρου, αλλά και στους μαζικούς φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους και με κάθε πρόσφορο τρόπο να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα, απευθύνουν οι υπογράφοντες του ψηφίσματος της συγκέντρωσης που έγινε το Σάββατο στο Σουφλί στη μνήμη των 8 εκτελεσθέντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από τους Ναζί κατακτητές. Την εκδήλωση διοργάνωσε το ΚΚΕ Έβρου και τα παραρτήματα Εθνικής Αντίστασης του νομού, που υπογραμμίζουν στο ψήφισμα πως «εβδομήντα χρόνια μετά την αντιφασισιτκή νίκη των Λαών, παραμένουν ανεκπλήρωτες οι δίκαιες και τεκμηριωμένες αξιώσεις του ελληνικού λαού για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις που οφείλει η Γερμανία, για τις καταστροφές που προξένησαν στην Ελλάδα οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου».



Ξεκίνησαν από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης οι καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά

Με τις «γεύσεις καλοκαιριού» ανοίγει σήμερα το καλοκαιρινό πρόγραμμα δράσεων για παιδιά, που διοργανώνει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη. Παιδιά ηλικίας από έξι ετών και πάνω θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το εργαστήρι που θα λειτουργήσει μέχρι τις 4 Ιουλίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, με συντονίστρια την μουσειοπαιδαγωγό Βαλεντίνα Σωκράτους.





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54