Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  01-07-2014


Μ. Γκουγκουσκίδου: Ποιες “παιδικές χαρές” του δήμου Ορεστιάδας είναι πιστοποιημένα ασφαλείς;

Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή Ορεστιάδας, με αφορμή τη λήξη της περιόδου που έδινε το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους όλης της χώρας να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου οι “παιδικές χαρές” να προσαρμοστούν στις προδιαγραφές και να προμηθευτούν τα ειδικά σήματα πιστοποίησης, κατέθεσε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορεστιάδα-Τόπος να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου. Η κα. Γκουγκουσκίδου ερωτά συγκεκριμένα, εάν έχουν γίνει οι παρεμβάσεις που απαιτούνται και εάν ναι, σε ποιες “παιδικές χαρές”; Ζητά επίσης να πληροφορηθεί ποιους από τους χώρους αυτούς μπορούν οι κάτοικοι της Ορεστιάδας να επισκέπτονται άφοβα με τα παιδιά τους, αλλά και τι θα ισχύει από σήμερα, μία ημέρα μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας ελέγχου και πιστοποίησης, «στις έτσι κι αλλιώς ολιγάριθμες και κακοσυντηρημένες “παιδικές χαρές” του δήμου», όπως επισημαίνει.

Σύλληψη Γάλλου που επιχείρησε να περάσει από τους Κήπους με κλεμμένο πολυτελές αυτοκίνητο

Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε ο 35χρονος Γάλλος που συνελήφθη στο τελωνείο των Κήπων για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο άνδρας έφτασε στο τελωνείο με πολυτελές Ι. Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που έφερε γαλλικές πινακίδες, με σκοπό να πραγματοποιήσει έξοδο από την Ελλάδα, ωστόσο στον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο όχημα ήταν καταχωρημένο από τις Ιταλικές αρχές ως κλεμμένο, απωλεσθέν. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

ΔΕΥΑΔ: «Οι εργασίες στην “Εγνατία” φταίνε για τα προβλήματα υδροδότησης του Διδυμοτείχου»

«Η βλάβη αναμένεται να διαρκέσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου, με την οποία δίνει εξηγήσεις στους κατοίκους της πόλης για τα προβλήματα υδροδότησης που προέκυψαν «εξαιτίας βλάβης που προκλήθηκε στο δίκτυο, μεταξύ Ψαθάδων και Διδυμοτείχου, από τεχνικά έργα της “Εγνατίας”». Η δημοτική αρχή διένειμε με υδροφόρες μη πόσιμο νερό στις περιοχές όπου διακόπηκε η παροχή νερού και πληροφορεί τους κατοίκους ότι η βλάβη θα διαρκέσει, χωρίς να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος αποκατάστασής της.

Περισσότερες από 30 οι αιτήσεις συμμετοχής στο 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας

Περισσότερες από τριάντα αιτήσεις συμμετοχής, από ερασιτεχνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα στην οργανωτική επιτροπή του 15ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, που θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 31 Αυγούστου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της πόλης. Στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ θα επιλεγούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους έξι ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα, τα οποία θα προκριθούν από την κριτική επιτροπή που θα εξετάσει όλο το οπτικοακουστικό υλικό των παραστάσεων, το οποίο απαιτείται να συνοδεύει τις αιτήσεις συμμετοχής. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές για λίγες ημέρες ακόμη, μέχρι την Παρασκευή 4 Ιουλίου, στην ταχυδρομική θυρίδα του «Διόνυσου».

Διδυμότειχο: Από 3-6 Ιουλίου το 6ο Πανθρακικό Αντάμωμα

Για τη διοργάνωση του 6ου Πανθρακικού Ανταμώματος στο Διδυμότειχο ετοιμάζεται, ως διοργανωτής φορέας, ο Λαογραφικός Σύλλογος «Τα δίδυμα τείχη». Το αντάμωμα θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές, χορευτικές, γραστρονομικές δράσεις και εκθέσεις.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01/07/2014 - 12:54