Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-1-7-2014

Σύσκεψη εργατικού κέντρου για τα χημικά της Συρίας


Το διοικητικό συμβούλιο του εργατικού κέντρου Ζακύνθου καλεί φορείς και σωματεία του νησιού, την Δευτέρα 7 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ στα γραφεία του, στην πόλη, (Ευγενίδου 5), προκειμένου να συμμετέχουν σε σύσκεψη-συζήτηση με θέμα: «Καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο και σχεδιασμός δράσης του κινήματος».

Αύξηση 20% της τουριστικής κίνησης, αλλά και γκρίνια!

Με αύξηση της τάξης του 20% στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών με πτήσεις τσάρτερ στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου, έκλεισε ο Ιούνιος σε σχέση με πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, τα οποία επίσημα θα δοθούν στη δημοσιότητας σε λίγες ημέρες από την τοπική ΥΠΑ η οποία είναι επιβαρυμένη με μεγάλο φόρτο εργασίας. Παρόλα αυτά, συνεχίζεται η γκρίνια των επιχειρηματιών του τουρισμού-και αυτοί δεν είναι μόνο οι ξενοδόχοι-οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι μειωμένα τα έσοδά τους και κάποιοι μιλούν ακόμα και για…άδεια ταμεία! Πάντως, είναι γεγονός ότι ο φτηνός, μαζικός και «πακεταρισμένος» τουρισμός στη Ζάκυνθο και η δραματική μείωση των Ελλήνων επισκεπτών, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι οι βασικοί λόγοι, που το εισόδημα που μπαίνει στο νησί ή και…φεύγει από αυτό, αφορά κυρίως ορισμένους μεγαλοξενοδόχους, καθώς «πληρώνουν» τα σπασμένα…οι μικρότεροι του κλάδου, επίσης, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, εστιατόρια κ.α.  

Το μουσικό σχολείο, που ήθελε να κλείσει η κυβέρνηση, τώρα αναβαθμίζεται…

Το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου, ως δημόσιος φορέας γενικής και μουσικής εκπαίδευσης, πολιτισμού και παράδοσης, αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών του νέου προγράμματος της ειδικής υπηρεσίας εκπαιδευτικών δράσεων του υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Αναβάθμιση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων». Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, Σπύρου Φιορεντίνου, στην οποία επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Σκοπός του προγράμματος είναι η χρήση νέων τεχνολογιών σε όλα τα ατομικά και ομαδικά μαθήματα μουσικής από καθηγητές και μαθητές, ο εξοπλισμός των μουσικών σχολείων με σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης και μουσικής παραγωγής, η δημιουργία ενιαίας βάσης δεδομένων, η δημιουργία σχολικού χώρου ηχογράφησης, η ανταλλαγή μουσικού εκπαιδευτικού υλικού μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών αλλά και σχολείων».

Να σημειωθεί, όμως, ότι τα Μουσικά Σχολεία, η κυβέρνηση προσπάθησε να τα…κλείσει και να υπενθυμίσουμε ότι το αντίστοιχο σχολείο στη Ζάκυνθο, συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα!

Εναντιώνεται στην αξιολόγηση η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, με ανακοίνωσή της, δηλώνει την αντίθεσή της στο Ν. 4250/2014, περί αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ζητώντας να μην εφαρμοστεί, τόσο στο προσωπικό της Ένωσης, όσο και στους υπαλλήλους των Περιφερειών, προσθέτοντας, μάλιστα για την δεύτερη περίπτωση, πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφαρμόσιμο και υπόκειται σε νομικούς περιορισμούς, λόγω των εκλογών και των αλλαγών στις διοικήσεις των Περιφερειών, μέχρι να αναλάβουν οι νέες Διοικήσεις και τυπικά τα καθήκοντά τους. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Το σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων που εισάγεται με το Ν. 4250/2014 προδήλως δεν πληροί τα…προβλεπόμενα κριτήρια, ενώ παράλληλα υφίστανται ζητήματα αντισυνταγματικότητας των διατάξεών του, τα οποία έχουν επισημανθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου».

Σίγουρα, έντονη αναμένεται να είναι η αντίδραση στην αξιολόγηση-και ότι αυτή συνεπάγεται-και της νέας Περιφερειακής Αρχής, στα Ιόνια Νησιά, με νέο Περιφερειάρχη, τον Κεφαλλονίτη, Θοδωρή Γαλιατσάτο, επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ, που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις.  

Επιστολή ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Εργασίας για τους άπορους και ανασφάλιστους αναπήρους

Επιστολή στον υπουργό Εργασίας απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, με την οποία αναφέρει ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων που δεν έχουν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση βιβλιαρίου απορίας από τα τμήματα πρόνοιας των δήμων, όπως και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των απόρων, δεν καλύπτουν τα άτομα με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις, ενώ, δεν έχουν υπολογιστεί και οι ιδιαίτερες θεραπευτικές και φαρμακευτικές ανάγκες τους. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι: «Τα άτομα με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις, επιβαρύνονται και με το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών της αναπηρίας ή της χρόνιας πάθησης. Το κόστος της φαρμακευτικής και θεραπευτικής αγωγής είναι ιδιαίτερο υψηλό για τα άτομα αυτά και δεν συνδέεται απαραίτητα με το βαθμό αναπηρίας. Το θέμα της κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των απόρων-ανασφαλίστων-ειδικά για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις είναι πολύ σοβαρό»!

Απολογισμός Γιάννη Βαρδακαστάνη

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου έφτασε στο τέλος της η θητεία του Ζακυνθινού, Γιάννη Βαρδακαστάνη, προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του EDF, στην προεδρεία της IDA, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αναπηρίας. Τα δύο χρόνια της θητείας του Γιάννη Βαρδακαστάνη στο τιμόνι της IDA χαρακτηρίστηκαν από τη βαθιά εσωτερική αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση της Παγκόσμιας Οργάνωσης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Το 2012 η IDA ήταν ένα άτυπο δίκτυο παγκόσμιων και περιφερειακών οργανώσεων. Ο Γιάννης Βαρδακαστάνης συνέδεσε το όνομά του με την συνολική οργανωτική και μεταρρυθμιστική ανάπτυξη της IDA. Συντόνισε και οδήγησε το έργο της ώστε να προωθούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία με μια ενωμένη φωνή, αυτή των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία με όπλο τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και άλλες Διακηρύξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τονίζει και η ιδρυτική Διακήρυξη της IDA.

(Η ΦΩΤΟ που συνοδεύει το σημερινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΑ Ζακύνθου, είναι από το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιουνίου, όπου στο στούντιο του σταθμού, δεσπόζει η παρουσία (στο κέντρο) της συναδέλφου από το δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ και του ERTOPEN, Βάνας Δαφέρμου, έχοντας δίπλα της, τους απολυμένους, αλλά αγωνιζόμενους συναδέλφους της τοπικής ΕΡΑ, Σάκη Νέγκα και Πέτρο Πομόνη, ενώ, στην άλλη πλευρά, διακρίνεται ο αλληλέγγυος τραγουδοποιός Σάκης Γιατράς, σε μια πολύωρη ζωντανή εκπομπή που τα είχε όλα! Η ΦΩΤΟ είναι μια από τις αμέτρητες που τράβηξε, η άλλη καλή συνάδελφος από την Αθήνα, Τιτίνα Μηλιώτη. Την ίδια ώρα, εντός και εκτός του σταθμού, υπήρχαν οι υπόλοιποι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ζακύνθου και πολλοί αλληλέγγυοι, καθώς και απλοί θαυμαστές του ραδιοφώνου και ειδικά του δεύτερου προγράμματος!)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54