Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας-Καρδίτσα

Καρδίτσα  3 Ιουλίου 2014


Ο «Διόνυσος» επιμένει στη λειτουργία του Οινοποιείου

Ο Αμπελοοινικός Συνεταιρισμός «Διόνυσος» επανέρχεται στο αίτημα της λειτουργίας του Οινοποιείου Καρδίτσας (πρώην ΕΑΣΚ) που παραμένει κλειστό εδώ και δυο χρόνια. Χθες έγινε σύσκεψη φορέων στο εργατικό κέντρο, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής η οποία θα μεταβεί στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Αίτημα, να εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος και το Οινοποιείο να περιέλθει στα χέρια του «Διόνυσου». Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Φώτης Γκαζούνης ανέφερε ότι η οικονομική καταστροφή βρίσκεται προ των πυλών για τους αμπελουργούς. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι ιδιώτες οινοποιοί. Το αγαπημένο σε όλους τους Καρδιτσιώτες λαϊκό κρασί έχει εξαφανιστεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν δεν αφυπνιστούμε ο «Ταυρωπός» και όλα τα υπόλοιπα κρασιά μας θα αποτελούν παρελθόν πια για την τοπική αγορά του νομού και η ψαλίδα διαρκώς θα μεγαλώνει υπέρ των ξένων προϊόντων που συνεχώς θα κατακλύζουν την αγορά της Καρδίτσας, προς όφελος κάποιων ξένων υποκινητών-συμφερόντων».


Ελλείψεις προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς λόγω συνταξιοδοτήσεων

Η στελέχωση των παιδικών σταθμών απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας. Εγκρίθηκε η πρόσληψη έντεκα ατόμων, και συγκεκριμένα 3 βρεφονηπιοκόμων, 3 βοηθών βρεφονηπιοκόμων, 3 μαγείρων και 2 ατόμων στην καθαριότητα. Η προϊσταμένη της αρμόδιας διεύθυνσης του δήμου κ. Τζέλλου διευκρίνισε ότι ο τελικός αριθμός εκείνων που θα προσληφθούν θα εξαρτηθεί τόσο από την τελική χρηματοδότηση όσο και από τον αριθμό των παιδιών. Σημείωσε πάντως ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων. «Λευκό» ψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο επικεφαλής της οποίας κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που διαλύει τις κοινωνικές δομές. Όπως είπε, αυτοί οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι, αλλά πρέπει να είναι μόνιμοι. Να σημειωθεί ότι η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας ήταν προγραμματισμένη για τη 1.30 το μεσημέρι, ξεκίνησε ωστόσο με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας, μέχρι να έρθουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που απαιτούνταν για να υπάρχει απαρτία.


Με ικανοποιητικούς ρυθμούς τα αντιπλημμυρικά στο Μέγα Ποταμό

Τα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μέγα ποταμό επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος. Τα έργα εξελίσσονται ομαλά και με την ολοκλήρωσή τους θα προστατευθούν από πλημμυρικά φαινόμενα οι οικισμοί Ριζοβουνίου, Πεδινού, Καλογριανών και Μαραθέας, καθώς και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.


Εκδήλωση του δικηγορικού συλλόγου

Στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του επιμελητηρίου Καρδίτσας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διαμεσολάβηση και Δικαστική Μεσολάβηση».
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03/07/2014 - 11:24