Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   03. 07. 2014


Στα δικαστήρια για το κόστος των αγροτικών δικαιωμάτων

Στα δικαστήρια με αίτημα την επιστροφή των χρημάτων που πλήρωσαν οι αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους στις κοινοτικές επιδοτήσεις θα καταφύγει η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών των Γαργαλιάνων. Το θέμα θα συζητηθεί σε συνέλευση των αγροτών που θα γίνει σήμερα στις 9 το βράδυ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή τονίζει ότι στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι παραγωγοί πληρώνουν από 3 έως 7 ευρώ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους στις κοινοτικές επιδοτήσεις. Στην Ελλάδα της φτώχειας τους ζήτησαν έως και 200 ευρώ και επιπλέον τους υποχρέωσαν να υπογράψουν «μια παράνομη, κατάπτυστη υπεύθυνη δήλωση υπό το καθεστώς εκβιασμού», ώστε να πάρουν κωδικό.
Σημειώνει επίσης ότι Επιτροπή θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και θα ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων και την ακύρωση της υπεύθυνης δήλωσης μόνο για τους αγρότες που θα συμμετέχουν στην συνέλευση.


Ενώνονται οι αγρότες της Μεσσηνίας

Ένωση Μεσσηνιακής Αγροτικής Συνεταιριστικής Συνεργασίας (ΕΜΑΣΣ), είναι ο τίτλος του φορέα που αποφάσισαν να ιδρύσουν επτά πρωτοβάθμιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί της Μεσσηνίας. Κοινός στόχος η προώθηση του ελαιολάδου ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως (ΠΟΠ) και η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής στη Μεσσηνία. Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση του νέου φορέα και εγκρίθηκε το καταστατικό, που θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο για έγκριση. Στη νέα Ένωση Μεσσηνιακής Αγροτικής Συνεταιριστικής Συνεργασίας, με έδρα την Καλαμάτα, συμμετέχουν ως μέλη οι συνεταιρισμοί Ένωση Μεσσηνίας, Γλυφάδας, Ικλαινας, Κορυφασίου, "Νηλέας", Δάρα και Βελίκας


Συγκέντρωση του ΚΚΕ για τη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Να συμμετέχουν στη συγκέντρωση ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ σε ιδιώτες καλεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες το ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης.


Πιάστηκαν με 2,7 κιλά χασίς στη Σπάρτη

Στον εισαγγελέα με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, οδηγούνται δυο άτομα, ένας 37χρονος και μια 52χρονη, που συνελήφθησαν χθες στη Σπάρτη από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας. Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν 2 κιλά και 726 γραμμάρια χασίς. Στο αυτοκίνητο του 37χρονου βρήκαν επίσης ένα περίστροφο, 14 φυσίγγια, 55 κροτίδες, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα μεταλλικό τρίφτη, άλλα υλικά συσκευασίας των ναρκωτικών και χρήματα τα οποία κατασχέθηκαν.


Ιατρική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου

Ιατρική εκδήλωση για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 10 το πρωί , στο συνεδριακό κέντρο του "Elite" , στο περιθώριο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Κολεγίου Γενικής Ιατρικής που θα διεξαχθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο πρόεδρος του Κολεγίου Χρήστος Παπαφράγκος, διευθυντής στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων και θα μιλήσουν η Δέσποινα Κατσώχη ακτινοθεραπευτής - ογκολόγος με θέμα «Πρόληψη: μια ενσυνείδητη δράση», ο χειρουργός Σπυρίδων Στεργιόπουλος, επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η πρόληψη στον καρκίνο παχέος εντέρου» και ο μαιευτήρας - γυναικολόγος Βασίλειος Κελλάρης, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής «Γένεσις» Αθηνών και «Μητέρα» με θέμα «Εξωσωματική γονιμοποίηση και καρκίνος».
Το γενικό θέμα του συνεδρίου είναι «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα - Πρόληψης έργα» και στόχος η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης του καρκίνου.


Ημερίδα για σεισμούς και τσουνάμι στη Πύλο

«Η εκτίμηση των κινδύνων από σεισμούς και τσουνάμι στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και την Πύλο» είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιείται σήμερα στις 9.30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου «Νέστωρ» στην Πύλο. Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι διδάκτορες Ιωάννα Παπούλια και Χρήστος Αναγνώστου από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, Ιωάννης Μακρής.


Φεστιβάλ Μηδέν από σήμερα στην Καλαμάτα

Ένα δυναμικό πρόγραμμα σύγχρονης βιντεοτέχνης απ’ όλο τον κόσμο περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Μηδέν, που αρχίζει σήμερα στην Καλαμάτα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και τη συνεργασία του Κέντρου Νέων, της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας και του Καλλιτεχνικού Στεκιού.
Το Φεστιβάλ φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια. Στην επετειακή αυτή διοργάνωση, το κοινό της Καλαμάτας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερα από 250 έργα βιντεοτέχνης, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε χώρους του Ιστορικού Κέντρου με επίκεντρο την πλατεία Όθωνος και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σήμερα το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Rex» θα γίνει παρουσίαση της δεκάχρονης πορείας του Φεστιβάλ. Θα ακολουθήσει ομιλία του αντιπρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Μάνθου Σαντοριναίου, με θέμα: «Ήτανε μια φορά ένα Φεστιβάλ ή οι μεγάλες διοργανώσεις στην εποχή της κρίσης».


Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός

Αίθριο καιρό, προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03/07/2014 - 11:31