Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  3/7/2014


Διακοπές ρεύματος λόγω απεργίας ΓΕΝΟΠ

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 2.700 μεγαβάτ. Ανάλογα με την εξέλιξη της ζήτησης, στη διάρκεια της ημέρας οι Διαχειριστές των Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής θα προχωρούν σε κυλιόμενες περικοπές στην ηλεκτροδότηση, καθώς και σε μείωση του φορτίου σε μεγάλους καταναλωτές. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΕΔΔΗΕ δήλωσε ότι θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος, τονίζοντας ότι δεν θα ξεπερνούν την μισή με μία ώρα.


Μηνυτήρια Αναφορά για τα σκουπίδια του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Το αδιέξοδο των σκουπιδιών αντιμετωπίζει και, ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, καθώς η αποκομιδή εξακολουθεί να είναι υποτυπώδης. Προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων. Ηδη παράγοντες του δήμου και εκπρόσωποι φορέων κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας και ζητούν να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του Δημάρχου και κατά παντός άλλου υπευθύνου για την παράλειψη αποκομιδής των απορριμμάτων με τους όποιους κινδύνους εγκυμονούνται. Σε δηλώσεις του ο εκ των μηνυτών - δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου - Γιώργος Χατζόπουλος, αναφερόμενος στην κίνηση αυτή είπε πως «…. εμείς ήρθαμε να πούμε στον Εισαγγελέα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Ο δήμαρχος έχει πει εδώ και έξι μήνες ότι θα το λύσει, δυστυχώς ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα και είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε αυτή τη μηνυτήρια αναφορά για να προστατέψουμε την υγεία των πολιτών μας».


Λειτουργία υδροθεραπευτηρίου Καϊάφα

Αρχίζει από σήμερα Πέμπτη και θα διαρκέσει έως την 31 Οκτωβρίου η λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου Καϊάφα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου η οποία διαχειρίζεται την εν λόγω Ιαματική Πηγή. Το ωράριο λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου, είναι καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ σύντομα θα επεκταθεί μέχρι τις 8 το βράδυ.


Αντιφασιστική εκδήλωση στον Πύργο

Αντιφασιστική εκδήλωση – συζήτηση και προβολή βίντεο διοργανώνει στις 8 σήμερα το βράδυ στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα Πύργου το ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΗΛΕΙΑΣ και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε αγωνιστή, κάθε αριστερό και κάθε αντιφασίστα δημοκράτη, σε κάθε αυτοοργανωμένη συλλογικότητα και στέκι κάνει το για να συμμετάσχει. Αύριο Παρασκευή, στις 10 το πρωί, δίνει ραντεβού στα δικαστήρια, όπου θα εκδικαστεί η γνωστή υπόθεση επίθεσης από τάγμα εφόδου της Εθνικής Δράσης Ηλείας σε αντιφασίστα φοιτητή του ΤΕΙ Πύργου.


Ελαφρύς τραυματισμός σε τροχαίο

Ένας άνδρας τραυματίσθηκε χθες το πρωί, σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην οδό Αλφειού στον Πύργο. Το ατύχημα συνέβη, όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που βρίσκονταν στο σημείο, το ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Πύργο, ξέφυγε, από άγνωστη αιτία της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε κολόνα ηλεκτροφωτισμού.


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα Πέμπτη 3 Ιουλίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Ηλεία η οποία βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3. Με βάση τα προβλεπόμενα, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.


Καιρός

Ηλιοφάνεια σήμερα στα δυτικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 33 με 34oC στα πεδινά, 29 με 30oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο από το μεσημέρι βορειοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03/07/2014 - 11:37