Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου



Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής


Με καταβολή χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής σχετικά με την υπόθεση που αφορά στα οικονομικά του δήμου στην δεύτερη θητεία του κατά την περίοδο 2002 - 2006. Μετά τις καταθέσεις που δόθηκαν από τους εμπλεκόμενους στην Ανακρίτρια Πύργου, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι με τη σύμφωνή γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του κ. Λιατσή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου (άνω των 150.000 ευρώ). Μετά τους ελέγχους που είχαν γίνει από το ΣΔΟΕ το 2011 στο Δήμο Πύργου, είχε προκύψει σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου πως ο δήμος είχε ζητήσει, λάβει και αποδεχθεί εικονικά φορολογικά στοιχεία, 26 για τη φορολογική χρήση 2002, 19 για το 2003, 25 για το 2004, 99 για το 2005 και 150 για το 2006.



Διαμετακομιστικό κέντρο μέσω σιδηροδρόμου


Το σοβαρό εμπορευματικό φορτίο που μπορεί να διακινηθεί μέσω του σιδηροδρόμου από την Ηλεία σε όλη την Ευρώπη, ζητά να ληφθεί υπόψιν στις μελέτες που γίνονται για την επέκταση του δικτύου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος. Με επιστολή του, προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο, όπως και στον προϊστάμενο Δνση Έργων της ΕΡΓΟΣΕ Αθανάσιο Καπένη επισημαίνει την ανάγκη να προβλεφθεί η δημιουργία εμπορευματικού – διαμετακομιστικού κέντρου που θα κάνει τα προϊόντα του τόπου μας ανταγωνιστικά, λόγω μεγαλύτερης ταχύτητας παραλαβής τους στις αγορές και μείωσης του κόστους μεταφοράς τους.
Προτείνεται μάλιστα για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού πέρα από τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, να εξεταστεί και η περίπτωση αξιοποίησης του χώρου του πρώην εργοστασίου «ΑΣΤΕΡΙΣ» στην Ανδραβίδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΒΕ διακινούνται από την Ηλεία 20.000 φορτία φρέσκων αγροτικών προϊόντων τα οποία και θα πρέπει να βρίσκονται πιο γρήγορα στον προορισμό τους.



Περιφ. Συμβούλιο: Τροποποίηση του προϋπολογισμού για την μεταφορά των μαθητών

Εγκρίθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας η τροποποίηση του προϋπολογισμού για την μεταφορά των μαθητών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας για τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016, βάσει των εισηγήσεων που έκαναν οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες Γ. Αλεξόπουλος, Χ. Καφύρας και Β. Αντωνόπουλος. Στόχος όπως τονίστηκε  είναι να ξεκινήσει έγκαιρα, απρόσκοπτα και δίχως καθυστερήσεις η μεταφορά των μαθητών μετά τη διενέργεια της διαδικασίας διεθνούς δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού.



Αντιδράσεις φαρμακοποιών για τη μείωση του κέρδους τους


Την αντίδραση των φαρμακοποιών προκαλεί η απόφαση του υπουργού Μάκη Βορίδη,  για μειώσεις του ποσοστού κέρδους τους, οι οποίες φτάνουν στο 2% για τα φάρμακα που πωλούνται σήμερα στα φαρμακεία. Με τα μέτρα αυτά, που «τελειώνουν» τα φαρμακεία, ούτε ο καταναλωτής θα δει διαφορά στις τιμές των φαρμάκων από τη μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών, ούτε το Δημόσιο ή ο ΕΟΠΥΥ θα έχουν όφελος, αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Δημ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα, στην έκτακτη σύσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας.


Οι αιτήσεις για οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ

Από τις 14 Ιουλίου ξεκινά η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται σταδιακά ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών των δικαιούχων καισυγκεκριμένα: στις 14 Ιουλίου 2014, για δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω, την 1η Σεπτεμβρίου 2014, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και την 1η Οκτωβρίου 2014, για τους δικαιούχους με ένα παιδί. Το επίδομα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ θα είναι φέτος μειωμένο κατά 50% λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.


Συμβουλευτικό Κέντρο για τη βία κατά των γυναικών στον Πύργο


Η Γενική Γραμματεία  Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά γυναικών, εγκαινιάζει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θυμάτων βίας, στον Πύργο αύριο Σάββατο 5 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα (κτίριο πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου, στη συμβολή των οδών Γυμνασιάρχου Δούκα & Ξάνθου).

 

Ετοιμο το Κλειστό Γυμναστήριο Γαστούνης


Για τις αρχές Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται η επίσημη τελετή των εγκαινίων του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου του δήμου Πηνειού στη Γαστούνη. Ηδη το έργο βρίσκεται στην ολοκλήρωσή του καθώς έχουν τοποθετηθεί ακόμα και οι φωτεινοί πίνακες, ενώ ασφαλτοστρώθηκε και ο εξωτερικός χώρος και και απομένουν λίγα πράγματα ακόμα για να παραδοθεί στους κατοίκους της περιοχής.

 

Καιρός

Ηλιοφάνεια σήμερα στο Νομό μας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 34 με 35oC στα πεδινά  29 με 30oC στα ημιορεινά - ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι - βορειοδυτικοί μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54