Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Εργαζόμενοι ΔΕΗ Κομοτηνής: «Μαύρο-μπλακ άουτ- δε θα ρίξουμε στην κοινωνία τη θέλουμε στο πλάϊ μας»

«Δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, ούτε να σημειωθεί κανένα μπλακ άουτ. Οι διακοπές θα είναι ολιγόλεπτες και θα δεν θα θίγεί το δίκτυο. Εμείς θέλουμε τον κόσμο μαζί μας. Η κυβέρνηση με τα γνωστά της παπαγαλάκια τα συστημικά ΜΜΕ, προσπαθεί να παραπλανήσει τον κόσμό και να τον στρέψει με ψέμματα εναντίον μας».
Αυτό διατυμπανίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίο πραγματοποίησαν ολονύχτια διαμαρτυρία την Τετάρτη το βράδυ, έξω από την  μονάδα ΑΗΣ,(σ.σ.  Ατμοηλεκτρικής ενέργειας Κομοτηνής που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα ισχύος 450 Μεγαβάτ, με φυσικό αέριο) και είχαν τη συμπαράσταση κομμάτων(ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες) και άλλων εργαζομένων φορέων.
Το παρόν έδωσαν και οι Δήμαρχοι Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης και Μαρώνειας Σαππών, Γιάννης Σταυρίδης.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν την απόφασή τους να βγάλουν τη μονάδα έξω , να μην παράγει η μονάδα ηλεκτρικό ρεύμα, μια και ο ρόλος της είναι να συνεπικουρεί στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και να εφοδιάζει το κεντρικό δίκτυο, όταν η ζήτηση είναι μεγάλη.
«Οι ιδιώτες παραγωγοί και  υποψήφιοι αγοραστές της ΔΕΗ, έσπευσαν να αυξήσουν από τώρα στο μέγιστο ύψος πώλησης την κάθε κιλοβατώρα από τα 50 ευρώ στα 150 ευρώ!...Και ακόμα δεν αρχίσαμε», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΗ και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Βασίλης Ταμπατζάς.
Επι πλέον επανέλαβε για άλλη μια φορά, ότι αυτοί που θα αγοράσουν τις μονάδες, τους ανήκουν τα  ορυχεία και 100 μέτρα μέσα από την περιοχή, είτε είναι ποτάμια είτε λίμνες. Ας το καταλάβει επιτέλους ο Ελληνικός Λαός ότι ξεπουλάνε εθνικό πλούτο και την δημόσια περιουσία «μπιρ παρά»… «και ας μην ξεχνάνε ότι για να γίνουν όλες αυτές οι μονάδες πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός με το αίμα του και τις οικονομίες του. Τώρα ο κάθε ιδιώτης θα τον ανταμείψει με αύξηση του ρεύματος, όπου με μαθηματική ακρίβεια θα γίνει, όπως έγινε και σε τόσες χώρες που έγινε ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ και οι προτάσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της για την ΔΕΗ μεταξύ άλλων αναφέρει:
Με το νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνεται το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ολοκληρώνεται ένα έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και της ανάπτυξης. Η κυβέρνηση, με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της τελευταίας περιόδου  ξεπληρώνει  «ομόλογα» για τα οποία έχει δεσμεύσεις σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την «Μικρή ΔΕΗ» δίνει την  χαριστική βολή σε κάθε δημόσια παρουσία σήμερα, ειδικά στον νευραλγικό κλάδο της ενέργειας. προκειμένου να αλώσουν οι ιδιώτες πλήρως τον στρατηγικό αυτό τομέα.
Η ΔΕΗ δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων της και του Ελληνικού λαού και δεν θα επιτρέψουμε να την ξεπουλήσουν.
Επιπλέον  οι λιγνίτες που φιλοξενεί το υπέδαφος της χώρας είναι ένας δημόσιος πλούτος που αρχικά οι γεωλόγοι και μηχανικοί της Εθνικής Γεωλογικής - Μεταλλευτικής Υπηρεσίας της χώρας, από το ΙΓΕΥ του 1950 ως το ΙΓΜΕ του σήμερα, και στη συνέχεια οι επιστήμονες της ΔΕΗ, ερεύνησαν, αποτύπωσαν, εκτίμησαν  ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά όλων των λιγνιτικών κοιτασμάτων της χώρας, και τα απέδωσαν  προς εκμετάλλευση. Είναι πλούτος που ανήκει στον τόπο και δεν δικαιούται κανείς να τον παραδίδει σε ιδιωτικά συμφέροντα.Η  συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, οι  εντολοδόχοι της Τρόϊκα (Σαμαράς και Βενιζέλος) δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν την στρατηγικότερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας. Δεν έχουν  καμία πολιτική νομιμοποίηση γιατί είναι οικτρή μειοψηφία στην κοινωνία. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προχωρήσει στην περαιτέρω διάσπαση, διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Γι αυτό, λέμε ξεκάθαρα, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε αποφάσεις μιας Βουλής η οποία δεν εκφράζει πλέον την θέληση του Ελληνικού λαού.   
Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αποσύρει αυτό το νομοσχέδιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», ούτε την εκποίηση του 17% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.  
 Κεντρικό καθήκον μας λοιπόν είναι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με το λαό για να αποτραπεί το περαιτέρω ξεπούλημα της ΔΕΗ.
•    Σε αντίθεση με τα σχέδια της κυβέρνησης, ζητούμενο για μας  είναι η ανάπτυξη της ΔΕΗ, η ασφάλεια εφοδιασμού,   η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ανταγωνιστικό κόστος, προϋπόθεση για νέες παραγωγικές επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την έξοδο της χώρας από την κρίση
•    Να μην περάσει η Πράξη 15/24-7-2013 της κυβέρνησης και να αποτραπεί το ξεπούλημα των Δικτύων Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), της «Μικρής ΔΕΗ» και η πώληση του 17% και του μάνατζμεντ σε ιδιωτικά κεφάλαια σε ιδιώτες.
•    Η ΔΕΗ, η ναυαρχίδα της βαριάς μας βιομηχανίας, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί σαν βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.
•    Η ΔΕΗ όπως και οι άλλες σημαντικές ενεργειακές επιχειρήσεις,  δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν.  Άμεσος στόχος να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο, να μην διαλυθεί αλλά να είναι ενιαία,  να εκσυγχρονιστεί  και να προσανατολιστεί ώστε να υπηρετήσει τα  πραγματικά συμφέροντα  του λαού και του τόπου.
Καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό στην δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου, για να αποτρέψουμε την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που διασπά και ξεπουλά τη ΔΕΗ. Όπως, βεβαίως, γενικότερα για την υπεράσπιση των άλλων  κοινωνικών αγαθών, δηλαδή, της Υγείας, της Παιδείας, της Ασφάλισης, του  νερού, της θέρμανσης,  των συγκοινωνιών.Τα σχέδια της κυβέρνησης μπορεί και πρέπει να ναυαγήσουν. Για αυτό απαιτείται ενωμένος, συνεπής και αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ, των αγροτών, των τοπικών κοινωνιών αλλά και η καθολική λαϊκή στήριξη για την δημιουργίας ενός παλλαϊκού μετώπου για απεμπλοκή από το μνημόνιο και την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.
Θερινό σχολείο Καινοτομίας-Επιχειρηματικότητας για πρώτη φορά από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης!

Ήγκικεν η Ώρα!

Επιτέλους το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα λειτουργήσει φέτος το πρώτο του θερινό σχολείο στην Ξάνθη(Όξυτζεν στο δρόμο προς Κομοτηνή), το χρονικό διάστημα από την ερχόμενη Δευτέρα και για μία εβδομάδα!
Το πρώτο θερινό σχολείο διοργανώνει η Μονάδα Καινοτομίας και Ανάπτυξης του ΔΠΘ, όπου επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Παναγιώτης Μπότσαρης, καθηγητής του ΔΠΘ και είναι αφιερωμένο στην Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα!
Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ΔΠΘ 30 φοιτητές και τρεις καθηγητές του, από την πόλη Νότινχαμ της Αγγλίας, οι οποίοι από τον περασμένο Απρίλιο δουλεύουν πρότζεκτς(σ.σ. εργασίες) επί πραγματικών προβλημάτων και θεμάτων εταιρειών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης!
Οι φοιτητές θα προτείνουν τις λύσεις και τις ιδέες τους για την  επίλυση των προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες, δηλαδή σε προκλήσεις σε πραγματικές συνθήκες, καθώς και το άνοιγμα νέων προοπτικών, παρουσία  στελεχών των εταιρειών αυτών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επί τόπους επισκέψεις στις εταιρείες, καθώς προέρχονται από την Ξάνθη(Systems Sunlight Scigen, More than Themes: εταιρείες πληροφορικής) την Αλεξανδρούπολη(Prisma Electornics) και τη Δράμα(Elith, Anatolikos Vineyards)!
Η υπεύθυνη από την μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Βιβή Γκιούρκα, μίλησε στην ΕΡΑ Κομοτηνής και υπογράμμισε τη σημασία αυτού του εγχειρήματος, το οποίο «μετά το πρώτο   βάπτισμα του πυρός, επιθυμία του ΔΠΘ είναι να αποτελέσει το νέο θεσμό για το Πανεπιστήμιό μας και ήδη γίνεται ο σχεδιασμός για το θεματικό αντικείμενο της επόμενης χρονιάς!
Φυσικά στους στόχους του πανεπιστημίου είναι η ουσιαστική συμμετοχή και των Ελλήνων φοιτητών, καθώς μέσα από τη λειτουργία του θεσμού με πετυχημένων πρότζεκτ σε εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το πανεπιστήμιο, μπορεί σε κάποιους να ανοίξει και μεγάλες  πόρτες επαγγελματικής αποκατάστασης!
Με αυτόν τον τρόπο διασυνδέεται το πανεπιστήμιο με την τοπική κοινωνία και διαθέτει  έμψυχο δυναμικό φρέσκο και ζωντανό, ικανό να απογειώσει τις επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και να λάβουν εφόδια για την αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης.
Δεν αποκλείεται το θερινό σχολείο να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές του και να αναπτύξει συνεργασίες μεταξύ των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητών από πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η τελευταία συνάντηση της Ομάδας Παραγωγών ΑΦΦ Ροδόπης-Έβρου

Η τελευταία συνάντηση πριν κλείσουν οι εγγραφές για την Ομάδα Παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών(ΑΦΦ) Ροδόπης-Έβρου, θα γίνει την Κυριακή 6 Ιουλίου στις 11 το πρωΐ στο Νομαρχείο δίπλα στο Φάρο της Αλεξ/πολης.
Στη συγκεκριμένη συνάντηση θα συμμετέχουν όσοι εγγράφησαν στην τελευταία συνάντηση, ενώ θα μπορούν να γίνουν και νέες  εγγραφές τώρα και όχι μετά.
Θα διαβασθεί το καταστατικό στην τελική του μορφή, από την προσωρινή επιτροπή, παρουσία δικηγόρου, προκειμένου να είναι έτοιμο για κατάθεση του στο Ειρηνοδικείο για έγκριση.

Ντοκιμαντέρ για τον Άρη Βελουχιώτη στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου της ΦΕΞ τη Δευτέρα

Προβολή ντοκιμαντέρ και ανάγνωση αποσπασμάτων βιβλίου με επίκεντρο τον Άρη Βελουχιώτη συνδιοργανώνουν το βράδυ  της Δευτέρας , στις 9 μ.μ., στην αυλή του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης και η Φ.Ε.Ξ. Αφορμή είναι η  ορειβατική εξόρμηση του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης από τη Μεσοχώρα Τρικάλων στο όρος Χατζή (2.038 μέτρα) και από εκεί στη χαράδρα του Φάγγου του Αχελώου στα βορειοδυτικά Άγραφα, στις 11-13 Ιουλίου.
Πιο αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου της Φιλοπρόοδης Ένωσης αναφέρει:
Μέρη δύσβατα και χαραδρώδη, σχεδόν απόκοσμα. Σ’ αυτά τα μέρη εκτυλίχθηκαν σκληρές και βάρβαρες πτυχές του ελληνικού εμφυλίου. Περνάμε από μέρη και μονοπάτια που πέρασε ο Άρης Βελουχιώτης με τους συναγωνιστές του τις τελευταίες μέρες, ώρα την ώρα, ως το τραγικό του τέλος στις 15.6.1945.
«Η αντίδραση έδειξε όλη την απανθρωπιά, την κακία και το μίσος στους νεκρούς αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Θέλησαν να εκδικηθούν τους αγωνιστές και ειδικά τον Άρη, χωρίς κανένα σεβασμό στους νεκρούς, στους οποίους φέρθηκαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο» γράφει ο Βαγγέλλης Γκονέζος, ένας από τους συμπολεμιστές τού Βελουχιώτη και ένας από τους ελάχιστους αυτόπτες μάρτυρες του θανάτου του.Με αφορμή αυτό το ορειβατικό οδοιπορικό στον τόπο και την μνήμη  των τελευταίων ημερών του αρχικαπετάνιου του Ε.Λ.Α.Σ., προβάλουμε ένα ντοκιμαντέρ της Ε.Τ.3 από την εκπομπή «Αληθινά Σενάρια» του Νίκου Ασλανίδη και αφηγούμαστε αποσπάσματα από το βιβλίο του Βαγγέλη Γκονέζου «Άρης Βελουχιώτης». Γνωρίζουμε συγκλονιστικές λεπτομέρειες από αυθεντικές μαρτυρίες -ζωντανές ή γραπτές- των ανθρώπων που ήταν πρωταγωνιστές των τραγικών γεγονότων εκείνης της περιόδου.


Εκλογές στην ΟΕΒΕΣ την ερχόμενη Τετάρτη

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης την ερχόμενη Τετάρτη 9 Ιουλίου και ώρα 18.30 θα πραγματοποιήσει  αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Τριτοβάθμια Οργάνωση Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών  και Εμπόρων Ελλάδος στα γραφεία της (Σοφ. Κομνηνού 13, 1ος όροφος).

Κλειστές 40 από τις 43 παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης

Κλειστές είναι από την 1η Ιουλίου οι Παιδικές Χαρές του Δήμου Ξάνθης. Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και λίγο καιρό, η αιτία είναι η έλλειψη πιστοποίησης για τις Παιδικές Χαρές όπως συμβαίνει στις περισσότερες παιδικές χαρές της χώρας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών η διαδικασία πιστοποίησης των παιδικών χαρών θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο μετά το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα πριν τις εκλογές στο Ελληνικό, το υπουργείο επανακαθόρισε την απόφασή του και με νεότερο έγγραφό του απαιτούσε από τους δήμους και τους αρμόδιους φορείς να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες το αργότερο  μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014.Οι δήμοι εκτός των άλλων θα πρέπει να έχουν ορίσει και ένα διοικητικό υπάλληλο ως υπεύθυνο για την παρακολούθηση της λειτουργίας και ασφάλειας του κάθε χώρου, ενώ θα πρέπει να αξιολογήσουν με δική τους ευθύνη αν παιδικές χαρές που δεν έχουν λάβει πιστοποίηση θα λειτουργούν μετά το τέλος Ιουνίου. Από την πλευρά του ο Δήμος, σε συνεργασία και με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο εξετάζει το ζήτημα, καθώς αποτελεί κεντρικό πρόβλημα που επιχειρείται να λυθεί από την Αθήνα.

  Τρεις θαλάσσιες χελώνες νεκρές στην ευρύτερη περιοχή του Φαναρίου τον Ιούνιο

Αρνητικά ξεκίνησε η χρονιά για τις θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή σύμφωνα με τα στοιχεία των Λιμενικών Αρχών. Τρεις χελώνες στο μήνα Ιούλιο εκφράστηκαν νεκρές στις ακτές της Θράκης και, κυρίως, στην περιοχή του Φαναρίου. Όπως αναφέρεται από το Υπολιμεναρχείο του Πόρτο Λάγους, η μία χελώνα ήταν νεκρή συνεπεία τραυματισμού από ανθρώπινο, προφανώς, παράγοντα ενώ οι άλλες δύο φαίνεται πως χάθηκαν από φυσικά αίτια. Πέρυσι υπήρξαν επίσης περιπτώσεις με θαλάσσιες χελώνες, πολλές από τις οποίες ήταν τραυματισμένες, ενώ δεν είναι σπάνια και τα περιστατικά με νεκρά δελφίνια που εκφράζονται τραυματισμένα στις ακτές του Θρακικού Πελάγους

Διευκρινίσεις από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. για τις οφειλές

Στις εύλογες διαμαρτυρίες πολιτών που αντικρίζουν ένα ειδοποιητήριο , απαντά η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. δια στόματος της γενικής διευθύντριας της επιχείρησης Μαρίας Λυκίδου.Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, αρκετά είναι τα παράπονα πολιτών για το εικονιζόμενο «τελεσίγραφο», που τους καλεί εντός τριημέρου να εξοφλήσουν δύο συνεχόμενους απλήρωτους λογαριασμούς.
Στα παραπάνω απαντά η κα Λυκίδου, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για τελεσίγραφο αλλά για κάλεσμα του πελάτη «να ενδιαφερθεί για την οφειλή του και να ενημερώσει την επιχείρηση γι’ αυτή». Η ίδια εξηγεί: «Αρχικά θα πρέπει να γνωστοποιήσουμε στον πελάτη ότι χρωστάει κάποια χρήματα, γι’ αυτό αποστέλλεται η επιστολή. Η διαδικασία που ακολουθείται στη συνέχεια, είναι να έρθει σε επαφή ο πελάτης με την επιχείρηση και γι’ αυτό υπάρχουν και τηλέφωνα στο έγγραφο. Τον καλούμε να έρθει στα γραφεία, στην ουσία για διακανονισμό».
Η γενική διευθύντρια της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. δηλώνει ότι «πολιτική της επιχείρησης είναι να γνωστοποιούμε την οφειλή όταν ο πελάτης αδρανεί για περισσότερο από δύο τρίμηνα», λέγοντας: «Άνθρωποι είμαστε, μπορεί να το έχει ξεχάσει ή κάτι να έχει συμβεί και του ζητάμε να έρθει ώστε να δούμε τι γίνεται. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πελάτες που δεν πληρώνουν από αμέλεια, δεν μπορούμε να είμαστε γνώστες του τι συμβαίνει με τον καθένα. Αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, γίνεται διακανονισμός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Το νερό κόβεται –ανεξαρτήτως ποσού- μόνο αν ο πελάτης αδιαφορήσει στο κάλεσμά μας». Και κλείνει τη συνομιλία μας λέγοντας: «Είμαστε δημοτική περίπτωση, δεν είμαστε ανάλγητοι σε καμία περίπτωση, πλην όμως θα πρέπει να την κρατήσουμε και όρθια».

17o Aντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης  με συμμετοχή από την Ξάνθη και Κομοτηνή

Με τη συμμετοχή του Σαμή Καραμπουγιούκογλου αλλά και του ερμηνευτή από το μουσικό σχήμα Μπαλκανατόλια και νομικού Χαλήλ Μουσταφά στο εργαστήριο με θεμα της Θράκη, ξεκινά την Παρασκευή 4/7 το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος της ΕΡΑ Κομοτηνής θα είναι ομιλητής την Κυριακή στο εργαστήριο που διευθύνει ο Καθηγητής της Νομικής Ανδρέας Τάκης και διοργανώνεται από την Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με  θέμα «Θράκη: εθνικιστικές πολιτικές και αυτοπροσδιορισμός». Διοργ. Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ομιλητές/τριες: Σαμή Καραμπουγιούκογλου – Δημοσιογράφος, Ελένη Δεληβασάκη, νομικός ΕΕΔΑ, Χαλήλ Μουσταφά Δικηγόρος. Συντονιστής Ανδρέας Τάκης ΕΕΔΑ. Χώρος 9, 7μμ
Συνολικά 130 συλλογικότητες, 33 εργαστήρια, 23 μουσικά σχήματα, δεκατέσσερις προβολές, εννιά θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα, οκτώ παραστάσεις στον παιδότοπο, επτά ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις, πέντε θεματικοί χώροι, τρία βιωματικά εργαστήρια, δύο παραστάσεις χορού συνθέτουν μία μεγάλη γιορτή: το 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη. Αν οι αριθμοί αυτοί έχουν κάποια σημασία, είναι γιατί συμβολίζουν αυτό το όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας που τοποθετείται με σαφήνεια από αυτή την πλευρά: από την πλευρά της αλληλεγγύης και της αντίστασης, από την πλευρά των φτωχών, των μεταναστών, των καταπιεσμένων.


Εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης από το Kέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης

H νέα Ραδιοφωνική Εκπομπή του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης, με τίτλο «Η Ώρα της Ευρώπης», ξεκινάει την Πέμπτη 3 Ιουλίου και θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι, μέσα από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης 89,9 FM & μέσω διαδικτύου.
Η εκπομπή έχει ως στόχο την ενημέρωση των ακροατών σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πιο συγκεκριμένα παρουσιάζει:
- Ειδήσεις
- Όργανα και Φορείς
- Πολιτικές
- Δικαιώματα Ευρωπαίων Πολιτών
- Θέματα Απασχόλησης και Εκπαίδευσης
- Εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Προγράμματα Χρηματοδότησης
- Διαγωνισμούς
- Εκδηλώσεις
Το υλικό της εκπομπής προκύπτει μέσα από την ενημερωτική ιστοσελίδα του Europe Direct Ξάνθης (europedirect.duth.gr), όπου αρθρογραφούν σε καθημερινή βάση τα στελέχη του Κέντρου.Η παραγωγή & η παρουσίαση της εκπομπής γίνεται από τα ίδια τα στελέχη.Στην εκπομπή «Η Ώρα της Ευρώπης» μπορείτε ν” ακούσετε επίσης ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις στις οποίες παρουσιάζονται θέματα στους τομείς ενημέρωσης της εκπομπής.

ΦΕΞ: 6ο Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής στην Ξάνθη. Η Ξάνθη αφουγκράζεται ήχους της ανατολής…

Από τις 10 Ιουλίου – 10 Αυγούστου 2014,   συναυλίες, εργαστήρια, αφηγήσεις και αφιερώματα.. Εξαιρετικές μουσικές, σε πανέμορφους χώρους…
To φεστιβάλ ανατολικής μουσικής συνεχίζει για έκτη χρονιά φέτος,  περιλαμβάνοντας συναυλίες και σεμινάρια που αναδεικνύουν την μακραίωνη συγγένεια μουσικών παραδόσεων του τόπου μας με αντίστοιχες της Ανατολής. Ψαλτοτράγουδα και συνθέσεις μεγάλων δημιουργών της ορθόδοξης εκκλησιαστικής μουσικής, συνθέσεις λόγιας ανατολικής μουσικής Ρωμιών, Τούρκων, Αρμενίων, Εβραίων και Αράβων συνθετών, μουσικές των Μεβλεβί και Μπεκτασί δερβίσηδων και  σεφαραδίτικα τραγούδια  θα δώσουν μία πλούσια εικόνα της πολυπολιτισμικής οθωμανικής εποχής.
Την μουσικολογική τεκμηρίωση της συγγένειας των παραδόσεων της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής μεσογείου θα συνεχίσουν τα σεμινάρια τροπικότητας, ρυθμολογίας και ανατολικών οργάνων που θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο στον φιλόξενο χώρο του λαογραφικού μουσείου της πόλης. Παράλληλα, στα πλαίσια του φεστιβάλ, θα γίνουν παρουσιάσεις παραμυθιών, στοιχείων της προσφυγικής μικρασιατικής ιστορίας όπως και χορευτικές εκδηλώσεις που θα συμπληρώσουν την προσπάθεια να αποτυπωθεί μια συνολικότερη εικόνα τη καθ’ ημάς Ανατολής.
Δείτε όλο το αναλυτικό πρόγραμμα στη σελίδα www.fex.org.gr

ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής: ΒΑΚΧΕΣ από το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας

Ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι υπόσχεται το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, το οποίο ξεκίνησε από τις αρχές Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.
Σάββατο  5  και Κυριακή  6 Ιουλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παράσταση «ΒΑΚΧΕΣ», από το Εργαστήρι θεατρικής παιδείας σε σκηνοθεσία Άννας Μαχαιροπουλου.
Η παράσταση θα δοθεί στις 9:30 το βράδυ στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ το  εισιτήρια για το κοινό είναι 5 Εύρο.

Ευριπίδη «Τρωάδες»: Ακυρώνεται η παράσταση στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο αφού ο Δήμος Ξάνθης δεν εξασφάλισε άδεια

Η παράσταση των «Τρωάδων» του Ευριπίδη που επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Ξάνθης στις 16 Ιουλίου ακυρώνεται, μετά την αδυναμία του Δήμου Ξάνθης να εξασφαλίσει άδεια για το Αμφιθέατρο. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρία που εκπροσωπεί την περιοδεία της παράστασης στην Ελλάδα.  Όπως είναι γνωστό, ο χώρος ανήκει στο Δήμο Ξάνθης και όχι στο Κέντρο Πολιτισμού, κάτι που οδήγησε σε καθυστέρηση των διαδικασιών για την σύμβαση με μηχανικό που θα προχωρήσει τη σχετική διαδικασία ενώ από το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε κριθεί πως δεν είναι δυνατόν να αναθέσει τη σχετική εργασία το Κέντρο Πολιτισμού με πιο γρήγορη διαδικασία.
Στις Τρωάδες σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, από την 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας , παίζουν οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ζέτα Δούκα, Ιωάννα Παππά κ.α.

Σεμινάριο Προφορικής Ιστορίας στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Η Ένωση Προφορικής Ιστορίας σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης διοργανώνει σεμινάριο Προφορικής Ιστορίας στις 5-6 Ιουλίου 2014 στον πολυχώρο του μουσείου, με διδάσκουσες τη Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν, Αν. Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Πρόεδρος της ΕΠΙ και την Ποθητή Χαντζαρούλα, Επικ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Αντιπρόεδρος της ΕΠΙ.Στο σεμινάριο θα γίνει μια εισαγωγή στην προφορική ιστορία και τη μνήμη, θα καλυφθούν θέματα που αφορούν στην τεχνική της συνέντευξης, τη σχέση ερευνητή/πληροφορητή, τον τεχνικό εξοπλισμό, τα μετά τη συνέντευξη (δηλ. δημιουργία μεταδεδομένων) και τα δεοντολογικά. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην αξιοποίηση των προφορικών μαρτυριών από ένα μουσείο. Αναλυτικά το πρόγραμμα.
Το σεμινάριο διεξάγεται στο πλαίσιο της δημιουργίας Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης στο ΕΜΘ.Υπεύθυνος: Γιάννης Κουκμάς, Κοινωνικός Ανθρωπολόγος, MA Ευρωπαϊκή Ιστορία, MSc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.
Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στο 2551036663 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή είναι 20 Ευρώ για μη μέλη της ΕΠΙ (10 Ευρώ για φοιτητές) και δωρεάν για τα μέλη της ΕΠΙ (εγγραφές θα γίνονται και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου).

"Κύματα πολιτισμού" για ένα δίμηνο στην Αλεξανδρούπολη

Με την άφιξη του Ιουλίου ξεκίνησε το πλούσιο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Αλεξανδρούπολης, τα "Κύματα πολιτισμού" που θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος Αυγούστου.
Τα «κύματα πολιτισμού» ξεκίνησαν την Τρίτη με τη θεατρική παράσταση «Μαγεμένος αυλός» και συνεχίζονται την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 21.00 με συναυλία από τη χορωδία Αγίας Κυριακής και την  Θεατρική παράσταση «Κάψε το σενάριο στο κηποθέατρο του πάρκου προσκόπων (Εγνατία)  την Πέμπτη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Σάββατο 5 Ιουλίου: Μουσικοχορευτική εκδήλωση Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00
Δευτέρα 7 Ιουλίου: Μουσικοχορευτική εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου «Ανατολική Ρωμυλία» - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00
Τρίτη 8 Ιουλίου: Παιδική θεατρική παράσταση «Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ» - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Τετάρτη 9 Ιουλίου: Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας και Δημιουργίας - πλατεία Φάρου, ώρα 20:00
Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση Γ. Μπέζου «Παντρολογήματα» - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
11 έως 15 Ιουλίου: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις "Αγία Μαρίνα 2014". Στον Πλατανότοπο Μαΐστρου και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του δήμου Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιούνται μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, λαϊκές γιορτές και συλλογικές δράσεις
Σάββατο 12 Ιουλίου: Συναυλία «Τροβαδούροι Εθνικού» - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00
Κυριακή 13 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Φιάκας» της ομάδας Τρία33 - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Δευτέρα 14 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Τρωάδες» με τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιο Μάινα, Ζέτα Δούκα - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Τρίτη 15 Ιουλίου: Παιδική θεατρική παράσταση «Η Μικρή Γοργόνα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Τετάρτη 16 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» των Ρήγα, Αποστόλου - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Πέμπτη 17 Ιουλίου: Παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Ορεστιάδας Διόνυσος «Μπαμπάδες με ρούμι» - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00
18 έως 20 Ιουλίου: 20ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιών, κάθε βράδυ στις 21:30 στην Άνθεια
18 έως 27 Ιουλίου: Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης - παραλιακή λεωφόρος Αλεξανδρούπολης, ώρες 20:00-24:00
Παρασκευή 18 Ιουλίου: Θεατρικό Εργαστήρι Φερών «Μάλλον θα βρέξει» - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Σάββατο 19 Ιουλίου: Συναυλία Αντώνη Ρέμου, Άννας Βίσση - στάδιο «Φώτης Κοσμάς», ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Κυριακή 20 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» με την Κάτια Δανδουλάκη - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Δευτέρα 21 Ιουλίου: Μουσικοθεατρική παράσταση «Ο γάμος του Καραγκιόζη με την εξουσία» με τον Αγάθωνα και το μουσικό του σχήμα - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Τετάρτη 23 Ιουλίου: Παιδική θεατρική παράσταση «ΧanaZoo» - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Πέμπτη 24 Ιουλίου: Παράσταση με μαριονέτες της Γενοβέφας Κτενίδου - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Παρασκευή 25 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Hangover» με τους Σωτήρη Καλυβάτση, Μάριο Αθανασίου - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Σάββατο 26 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Δείπνο με φίλους» του Ντόναλντ Μαργκιούλις, με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Κλέωνα Γεωργιάδη, Ρένια Λουιζίδου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Κυριακή 27 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» με τους Γ. Κιμούλη, Δ. Πιατά, Φ. Ξυλά - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Δευτέρα 28 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Καλά σαράντα» της ομάδας Τρία33 - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Τρίτη 29 Ιουλίου: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος - «Πέρσες» με τους Γ. Φέρτη, Α. Σακελλαρίου - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Τετάρτη 30 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Η κοιμωμένη ξύπνησε» - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Πέμπτη 31 Ιουλίου: Συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου Ελλάς» - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
1 έως 10 Αυγούστου: Γιορτή κρασιού Αλεξανδρούπολης, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, κάθε βράδυ από τις 20:30
Σάββατο 2 Αυγούστου: Ετήσια θερινή εκδήλωση Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00
Κυριακή 3 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση «Το διαζύγιο» με τη Δήμητρα Ματσούκα - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Τρίτη 5 Αυγούστου: Νεανική συναυλία Θ. Σώκος, Γ. Δαστερίδης - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00
Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Αυγούστου: Παράσταση από το Εθνικό Θέατρο «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Δευτέρα 11 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση «Caveman» με τον Βλ. Κυριακίδη - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Τρίτη 19 Αυγούστου: Παιδική παράσταση «Η πεντάμορφη και το τέρας» - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Τετάρτη 20 Αυγούστου: Μουσικό Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη από τη χορωδία του δήμου Αλεξανδρούπολης - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00
Πέμπτη 21 Αυγούστου: Θεατρική κωμωδία «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Αλέξη Καλίτση με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Ελ. Κωνσταντινίδου, Γερ. Σκιαδαρέση - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Κυριακή 24 και Δευτέρα 25 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» με τη Μαρία Καβογιάννη και τον Αντώνη Λουδάρο - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Τρίτη 26 Αυγούστου: Εκδηλώσεις Αγίου Φανουρίου. Μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία των Δικέλων
Τετάρτη 27 Αυγούστου: Συναυλία Ευανθίας Ρεμπούτσικα - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Παρασκευή 29 Αυγούστου: Παιδική παράσταση «Το μαγικό κλειδί» της Κάρμεν Ρουγγέρη - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο
Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση «Κατάδικός μου» με την Ελένη Ράντου - κηποθέατρο πάρκου προσκόπων (Εγνατία) ώρα 21:00, είσοδος με εισιτήριο.

Δράση των  Ον Μπάϊκς με το κέντρο στήριξης παιδιού

Εκπαιδευτική ομιλία & ποδηλατοβόλτα με τα παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κομοτηνής, πραγματοποίησαν οι Ον Μπαϊκς Κομοτηνής.
Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης που διοργανώνει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας  Κομοτηνής κάθε χρόνο για τα παιδιά των οικογενειών που στηρίζει υπάρχει θεματική ενότητα που περιλαμβάνεται και η προστασία του περιβάλλοντος! Και στην πόλη εκτός των άλλων η μετακίνηση με το ποδήλατο συμβάλει κατά πολύ σε αυτό!

Οι ον μπαϊκς βρέθηκαν  χθες  το πρωί στο Πάρκο της Περιφέρειας με τα παιδιά προκειμένου να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο μέσα στην πόλη αλλά και για τους κανόνες ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούν. Έγινε μία ομιλία με θέματα, την γνωριμία με το ποδήλατο, την ασφάλεια και την οδική συμπεριφορά.
Ακολούθησε παιχνίδι δεξιοτήτων και στο τέλος οι μικροί μας φίλοι εφάρμοσαν εμπράκτως ότι έμαθαν κάνοντας μία βόλτα στον ποδηλατόδρομο!


Αποχαιρετισμός Γιν Γιανκ

Στις 28 & 29 Ιουνίου, ο Α.Σ. ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ διοργάνωσε για τους αθλητές και τους φίλους του συλλόγου, κατασκηνωτικό διήμερο. Το Δ.Σ. και οι προπονητές θέλοντας να αποχαιρετήσουν την προπονητική χρονιά, συνδύασαν προπόνηση, εξετάσεις ζωνών, φιλικό πρωτάθλημα, με την ξεκούραση και την ευχαρίστηση.
Σε περιφραγμένη έκταση 8χλμ από την πόλη της Κομοτηνής, οι αθλητές όλων των τμημάτων του συλλόγου καρατε παγκρατίου, aikido,  γυναικείας αυτοάμυνας, γονείς και φίλοι διασκέδασαν και πλούτισαν τις γνώσεις τους. Έστησαν σκηνές, είδαν άλογα από κοντά, έκαναν προπόνηση, έδωσαν εξετάσεις στο άθλημά τους και συμμετείχαν σε φιλικά πρωταθλήματα.
Το Σάββατο ξεκίνησε με πρωινή προπόνηση όλων των αθλητών και στίβο μάχης για τους ενήλικες. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν φιλικοί αγώνες Καράτε, εξετάσεις 1ου Κίου στο aikido, φιλικοί αγώνες Παγκρατίου. Το βράδυ τα παιδιά διασκέδασαν με τα παιχνίδια γνώσεων αλλά και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων. Με τις μικρές αθλήτριες και τις μαμάδες ασχολήθηκε αισθητικός για τον καλλωπισμό τους. Υπήρξε Bazaar βιβλίου & χειροτεχνιών, ζωγραφική αλλά και πολλές εκπλήξεις. Η πρώτη ημέρα έκλεισε με μεταμεσονύχτια προπόνηση υπό το φως προβολέων.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54