Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-7-7-2014

«Παρέλαση» Κινέζων «σωτήρων» και στη Ζάκυνθο, με αδελφοποιήσεις και δώρα, με προτομές του Κομφούκιου…

Την Περιφερειακή διάσταση στις Ελληνοκινεζικές σχέσεις, που ευνοεί και τη Ζάκυνθο, τονίζει στο πρωτοσέλιδό της, τοπική εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι κινεζική αποστολή υψηλών προδιαγραφών έρχεται σήμερα στο νησί μας. Πιο συγκεκριμένα, η κινέζικη επαρχία SHANDONG με 100 εκατ. κατοίκους, αδελφοποιείται με τη Ζάκυνθο και δωρίζει στο δήμο του νησιού ένα άγαλμα του Κομφούκιου! Όπως προκύπτει, από το σχετικό δημοσίευμα, μπαίνουν οι βάσεις μακροχρόνιας οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ζακύνθου και Κίνας…Μάλιστα, το όλο θέμα, σχετίζεται και με την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του Κινέζου πρωθυπουργού, ενώ, εμείς να αναφέρουμε ότι στη νέα δημοτική αρχή του δήμου Ζακύνθου, υπάρχει εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, ο Αναστάσιος Μαρίνος, ο οποίος, μάλλον, θα είναι ο νέος αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Αλυκών, αλλά, πολύ περισσότερο, θα είναι εκείνος που θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια για τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κίνα! Άλλωστε, ο κ. Μαρίνος, και στο παρελθόν, έφερνε συνεχώς στο νησί διάφορους Κινέζους είτε επίσημα είτε ανεπίσημα, λέγοντας ότι το μέλλον, προφανώς και αυτό του τουρισμού, ανήκει στην Κίνα και επομένως το νησί μας και η Ελλάδα, βρήκαν το νέο τους, «σωτήρα»!    

Μεγαλώνει η θλιβερή λίστα με τα θανατηφόρα ατυχήματα, με θύματα νεαρούς τουρίστες που ενοικιάζουν τετράτροχες μοτοσικλέτες, τις γνωστές «γουρούνες»!

Μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και κυρίως τα καλοκαίρια, η θλιβερή λίστα, με τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στη Ζάκυνθο, με θύματα αλλοδαπούς τουρίστες, συνήθως αυτούς, που προτιμούν ή αναγκάζονται να ενοικιάζουν για τη μεταφορά τους στο νησί, τις γνωστές τετράτροχες μοτοσικλέτες, τις αποκαλούμενες στην τουριστική πιάτσα, «γουρούνες»! Αυτή τη φορά, το δυσάρεστο συμβάν, έλαβε χώρα, πριν ελάχιστα 24ωρα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στον κεντρικό δρόμο της τουριστικής περιοχής του Λαγανά, όταν 19χρονος, Άγγλος υπήκοος, που οδηγούσε τετράτροχη μοτοσικλέτα, συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε 29χρονος Ζακυνθινός. Η σύγκρουση αποδείχτηκε θανατηφόρα για τον νεαρό Άγγλο, ο οποίος λίγη ώρα μετά, έχασε τη ζωή του, ενώ, προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά.  

«Κάτω τα χέρια από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ», βροντοφωνάζει η ΕΣΑμεΑ, η οποία μιλάει για μεγάλα φαρμακευτικά συμφέροντα…

Απαράδεκτη θα είναι οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς υπουργού Υγείας, Μ. Βορίδη που θα οδηγήσει στο κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, επισημαίνει με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑμεΑ, (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία», μεταφέροντας την έντονη ανησυχία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, μετά την ψήφιση του άρθρου 43 τού πρόσφατα ψηφισμένου νομοσχεδίου, που αφορά στην στελέχωση του ΕΟΦ με δυναμικό που ανήκει στο υπουργείο και σε εποπτευόμενους φορείς του τελευταίου. Η ανησυχία, αναφέρει η ΕΣΑμεΑ, (μέλος της οποίας είναι το σωματείο ατόμων με αναπηρία νομού Ζακύνθου-οι «Ποπολάροι»), είναι έκδηλη και δικαιολογημένη, αφού μεταξύ του προσωπικού που μπορεί να αποσπαστεί, μεταταχθεί ή μετακινηθεί από άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας είναι και οι φαρμακοποιοί. Όπως τονίζεται, οποιαδήποτε κίνηση ή και σκέψη μετακίνησης φαρμακοποιών από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στον ΕΟΦ, σημαίνει αποδυνάμωση και εν τέλει κλείσιμο των φαρμακείων του Οργανισμού, από τα οποία διανέμονται φάρμακα υψηλού κόστους σε χρόνια πάσχοντες, τα οποία είναι υψίστης σημασίας ακόμα και για τη ζωή τους. Παράλληλα οι φήμες οργιάζουν για το κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ προς όφελος μεγάλων φαρμακευτικών συμφερόντων, υπογραμμίζει η ΕΣΑμεΑ, καταλήγοντας ότι το υπουργείο Υγείας  θα βρει το αναπηρικό κίνημα απέναντι σε κάθε ενέργεια που θα καταδικάσει τη ζωή των βαριά χρονίως πασχόντων, υπέρ ανίερων συμφερόντων.

Έλαμψε ο Επτανησιακός πολιτισμός στο Ηρώδειο, με έντονο «άρωμα» Ζακύνθου και με σημείο αναφοράς την ένωση με τη «Μητέρα» Ελλάδα  

Εκατόν πενήντα χρόνια πέρασαν από την ένωση των Επτανήσων με τη «Μητέρα» Ελλάδα και η ένωση αυτή γιορτάστηκε με έναν ιδιαίτερο και λαμπρό τρόπο, αποκτώντας καθαρά πολιτιστικό χαρακτήρα, με την εκδήλωση που φιλοξενήθηκε σε ένα χώρο σύμβολο, στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 4 Ιουλίου, με τη Ζάκυνθο, να έχει πολλούς λόγους για να περηφανεύεται, δεδομένου ότι σπουδαία τέκνα της τιμήθηκαν για τη μεγάλη προσφορά τους στον Επτανησιακό και γενικότερα τον Ελληνικό πολιτισμό. Μεγάλη και σημαντική ήταν η παρουσία και συμμετοχή της Ζακύνθου, την οποία, μεταξύ άλλων, εκπροσώπησαν, αιρετοί, φορείς και αρκετές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και τοπικά πολιτιστικά σχήματα, με πανελλαδική και διεθνή εμβέλεια, όπως «οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος» και η χορωδία «Φανερωμένη». Επίσης, αξιοσημείωτη ήταν η ενεργός συμμετοχή αξιόλογων μουσικών, όπως, ο μαέστρος, Ιάκωβος Κονιτόπουλος και ο βαρύτονος, Διονύσης Σούρμπης, ενώ, πρέπει να αναφερθεί και η αξιοπρόσεχτη παρουσία, του σκηνοθέτη, Τώνη Λυκουρέση. Τέλος, να σημειωθεί ότι για την ένωση των Επτανήσων, πρωταγωνίστησαν οι Ζακυνθινοί και Κεφαλλονίτες Ριζοσπάστες, (Λομβάρδος, Μομφεράτος, αντίστοιχα, καθώς και άλλοι), ενώ, η Ζάκυνθος, χωρίς καμία δόση υπερβολής, έχει «γεννήσει» μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του πολιτισμού, για παράδειγμα, Διονύσιος Σολωμός, Ανδρέας Κάλβος και Γρηγόριος Ξενόπουλος.

«Η πεντάμορφη και το τέρας» στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο και άλλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των «εν Ζακύνθω συναντήσεων τέχνης 2014»

Από τον Δήμο Ζακύνθου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των «εν Ζακύνθω συναντήσεων τέχνης 2014». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζακύνθου, επίσης, στο Λόφο του Στράνη και στο υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Δερματούσας. Πρόκειται για μια πλειάδα εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συναυλίες ελληνικού έντεχνου τραγουδιού, παραστάσεις αρχαίου δράματος, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κλασσικής μουσικής κλπ. Την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στις 21:15μ.μ., θα παρουσιαστεί στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου, η θεατρική παράσταση «Η πεντάμορφη και το τέρας». Σκηνοθεσία-θεατρική διασκεύη; Μπίλιω Κωνσταντοπούλου. Ερμηνεύουν: Κ. Αρνόκουρος, Ντ. Ασληχανίδου, Β. Δαλλές, Ι. Κοντέλλης και Ε.Σισμανίδου Γενική είσοδος, 10 ευρώ. φοιτητικό-ανέργων-πολυτέκνων, 8 ευρώ, οικογενειακό, 3 ατόμων και άνω, 8 ευρώ, ανά άτομο.

Επίσης, το Σάββατο 12 Ιουλίου, στις 21:30μ.μ., θα δοθεί συναυλία στο Λόφο του Στράνη, με τίτλο «Στιγμές για εμάς-Atimeforus», με τους Σπύρο Δελληγιανόπουλο (πιάνο) και Ελένη Λύδια Σταμέλου (σοπράνο), από τον πολιτιστικό σύλλογο Σκουλικάδου «Ερωτόκριτος». Γενική είσοδος, 5 ευρώ.

(Η ΦΩΤΟ «αποθανατίζει» μια πρόσφατη, αρκετά χαρούμενη και συναδερφική στιγμή, μπροστά στην κεντρική είσοδο της ΕΡΑ Ζακύνθου, όπου «φιγουράρουν» από τα αριστερά προς τα δεξιά, κατά σειρά, δύο από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του τοπικού σταθμού, ο Πέτρος Πομόνης και ο Ευθύμιος Παλλαδινός, μαζί με τις αγωνιζόμενες συναδέλφους από το ERTOPEN, Νταίζη Παπακωνσταντίνου, Βάνα Δαφέρμου και Ζέφη Τσουκαλά, ενώ, μάλλον, η Τιτίνα Μηλιώτη, είναι…πίσω από τη φωτογραφική μηχανή και κάπου εκεί γύρω η Νικόλ Λιακοσταύρου! Ελπίζουμε να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές και κάτω από καλύτερες-από κάθε άποψη-συνθήκες! Συνεχίζουμε σαν ΕΡΑ Ζακύνθου, το ενημερωτικό καθημερινό τοπικό πρόγραμμα, τις εκπομπές λόγου και μουσικής των αλληλέγγυων, τις διάφορες δράσεις, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, καθώς και την περιφρούρηση της κτιριακής-υλικοτεχνικής υποδομής, όπως και του πομπού του σταθμού, που εκπέμπει στα fm, στη συχνότητα 95,2 και βέβαια, από το διαδίκτυο, μέσω του ERTOPEN, στο οποίο υπάρχουν και οι τοπικές ειδήσεις)  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54