Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας



Ορεστιάδα: Οργή και αγανάκτηση για την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου Ζάχαρης

Κλίμα έντασης επικράτησε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Ορεστιάδας με θέμα το εργοστάσιο Ζάχαρης της πόλης, μετά την απόφαση της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης να αναστείλει τη λειτουργία των ζαχαρουργείων Ορεστιάδας και Σερρών. Εκτός από την αντιπροσωπεία των εργαζομένων του εργοστασίου και εκπροσώπους φορέων, παρέστησαν και οι δύο βουλευτές του νομού, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Γιώργος Ντόλιος, οι οποίοι δέχθηκαν τα «πυρά» των πολιτών που απαίτησαν να «ανοίξει» η «κλειστή», όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, σύσκεψη και καταλόγισαν ευθύνες στους δύο βουλευτές-υφυπουργούς της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Οι δύο βουλευτές πρότειναν και ανέλαβαν να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη και τον πρωθυπουργό, ενώ για σήμερα το απόγευμα, στις 6, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς, συγκαλεί διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό τον συντονισμό για την ανάληψη πρωτοβουλιών. Στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη που συγκαλεί το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας



Ανακοίνωση Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο των ζαχαρουργείων

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη σύσκεψη-φιάσκο που συγκλήθηκε, προκειμένου να διαχειριστούν επικοινωνιακά το κλείσιμο του εργοστασίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως δεν κλήθηκε κανένας εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά επιλέχθηκε μία «κλειστή» σύσκεψη, «οι πόρτες της οποίας όμως άνοιξαν εξαιτίας της δυναμικής παρουσίας των πολιτών». Η Νομαρχιακή Επιτροπή επαναλαμβάνει τη θέση που έχει εκφράσει για το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τονίζοντας πως «η πολιτική που ακολουθείται εντάσσεται στη συνολική πολιτική ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν αναγνωρίζει, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, δαιδαλώδεις σκοτεινές διαδικασίες ξεπουλήματος της Βιομηχανίας για να εξυπηρετηθούν κυβερνητικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε αναγνωρίζει το πλαστό χρέος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης». Καλεί δε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους φορείς και όλους τους πολίτες του Έβρου «να μην υποχωρήσουν απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και να προστατέψουν την περιουσία του ελληνικού λαού αλλά και να αναλάβουν κινηματικές πρωτοβουλίες για να μη μπει ταφόπλακα στην περιοχή και στις ζωές των κατοίκων της».



Ανακοίνωση Κ.Κ.Ε. Ορεστιάδας για το κλείσιμο των εργοστασίων

«Εγκληματική» χαρακτηρίζει η κομματική οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ την απόφαση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης να αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων στην Ορεστιάδα και στις Σέρρες. «Είναι πια ξεκάθαρο σε όλους ότι με την πολιτική της Ε. Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων η τευτλοκαλλιέργεια και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης οδηγούνται στην καταστροφή», υποστηρίζει η κομματική οργάνωση και επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, «που τώρα βγαίνουν στα “κεραμίδια” και διαμαρτύρονται, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια ψήφιζαν, στήριζαν και ακόμη στηρίζουν αυτήν την καταστροφική πολιτική». Η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ θα συναντηθεί στις 2 το μεσημέρι με τη Διεύθυνση του εργοστασίου Ορεστιάδας και τους εργαζόμενους σε αυτό. Καλεί δε όλους τους φορείς, μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες «να συγκρουστούν με την πολιτική της Ε. Ε. και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που με την πολιτική τους καταστρέφουν την τευτλοκαλλιέργεια και βάζουν λουκέτο στα ζαχαρουργεία».



Απεργιακή συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ στις 9/7 στην Αλεξανδρούπολη

Εικοσιτετράωρη απεργία στον Δημόσιο Τομέα κήρυξε για την Τετάρτη 9 Ιουλίου η ΑΔΕΔΥ και καλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν δυναμικά την αντίθεσή τους στην «αντιλαϊκή πολιτική, στην πολιτική της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και της αξιολόγησης, στο ξεπούλημα υπηρεσιών και της περιουσίας του Δημοσίου». Στην Αλεξανδρούπολη την ημέρα της απεργίας, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα προβλήματα δεν είναι κλαδικά και δεν αρκούν τα Δικαστήρια για την αλλαγή της πολιτικής αυτής», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ στο απεργιακό κάλεσμά της, τονίζοντας την ανάγκη για «μαζικό αγώνα χωρίς υποχωρήσεις και δισταγμούς».



Στην Ορεστιάδα η κλήρωση της Volleyleague

Η κλήρωση της Volleyleagueθα γίνει σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στην Ορεστιάδα. Στην κλήρωση θα συμμετέχουν ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η Κηφισιά, ο Φοίνικας Σύρου, ο Παμβοχαϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η Λαμία, ο Άρης, ο Παναθηναϊκός, η ΜΕΝΤ και η Ορεστιάδα, που επιστρέφει μετά από επτά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία.



Αλεξανδρούπολη: Εργαστήρι δραματοποίησης για μικρά παιδιά διοργανώνει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Εργαστήρι δραματοποίησης με τίτλο «οι μύθοι της Θράκης» θα λειτουργήσει από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουλίου στο Εθνολογικό Μουσείου Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των τεσσάρων ετών και περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, προσέγγιση του θεάτρου σκιών και ομαδικό αυτοσχεδιασμό. Ώρες λειτουργίας του εργαστηρίου είναι από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.



Αλεξανδρούπολη: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Σύλλογο «Ανατολική Ρωμυλία»

Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ανατολική Ρωμυλία» περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα των «κυμάτων πολιτισμού» που διοργανώνει ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ στο κηποθέατρο του πάρκου Εγνατία και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.







Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54