Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Έπεσε σε χαράδρα βάθους 50 μέτρων στην Κάπουρνα 49χρονος οδηγός Ι.Χ
Νεκρός στη θέση οδηγού του αυτοκινήτου του, που ήταν κατακρημνισμένο σε χαράδρα βάθους 50 μέτρων, στην Κάπουρνα, βρέθηκε χθες γύρω στις 11.30 το πρωί από περιπατητές 49χρονος άνδρας.
Πρόκειται για το γνωστό στην κοινωνία του Βόλου από την ανθρωπιστική του δράση μέσα από τη Μητρόπολη, αλλά και τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας Μανώλη Παυλή, ο οποίος εργαζόταν στη Μητρόπολη Δημητριάδος και ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου.
Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος το Βόλο, καθώς ο 49χρονος άνδρας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Εργαζόταν στη Μητρόπολη Δημητριάδος ως υπεύθυνος κηροποιείου, αλλά και σε άλλες θέσεις διοικητικές, καθώς και στο Ραδιόφωνο της Μητρόπολης. Είχε αναπτύξει πλούσια φιλανθρωπική και κοινωνική δραστηριότητα συμμετέχοντας στις αποστολές της Μητρόπολης, καθώς και σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Επιπλέον ο Μανώλης Παυλής ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου των Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας από το 1993 και συνδιοργάνωνε με το Διοικητικό Συμβούλιο πολλές εκδηλώσεις με άλλους φορείς όπως εθελοντικές αιμοδοσίες αλλά και ημερίδες με χαρακτηριστική την τελευταία της Παρασκευής στο 304 ΠΕΒ για την ασφαλή οδήγηση.
Ο άτυχος άνδρας είναι άγνωστο πότε ακριβώς, αλλά και υπό ποιες συνθήκες βρήκε τραγικό τέλος.
Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε τον παρέλαβε νεκρό και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Η σορός του δεν φαινόταν να έχει εξωτερικά κάποιο τραύμα από την πτώση.
Η Τροχαία Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για το μοιραίο τροχαίο. Ο άτυχος 49χρονος προχθές το βράδυ επέστρεφε στο Βόλο από τις Γλαφυρές όπου είχε πάει για δουλειές.
Οι φίλοι του με τους οποίους ήταν στο καφενείο του χωριού μέχρι και πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής, είπαν ότι δεν είχε πιει γουλιά αλκοόλ όταν αποχώρησε γύρω στις 10.10 το βράδυ.
Στην ευθεία του δρόμου, στο 11ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βόλου Καναλίων, στο ύψος της Κάπουρνας, ωστόσο, άγνωστο γιατί ο 49χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Βόλο. Εξετράπη αριστερά σε σχέση με την πορεία του με αποτέλεσμα να πέσει στη χαράδρα.
Η Τροχαία Βόλου συνεχίζει τις έρευνες για τα ακριβή αίτια πρόκλησης του τροχαίου. Με τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής σήμερα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν ο Μανώλης Παυλής υπέστη κάποιο επεισόδιο με την υγεία του καθώς όπως αναφέρθηκε είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Εξάλλου ο άτυχος οδηγός ούτε είχε καταναλώσει αλκοόλ ούτε και είχε αποχωρήσει για το σπίτι του προχωρημένη ώρα ώστε να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.
Να σημειωθεί πάντως ότι οι κάτοικοι των γύρω χωριών έχουν παραπονεθεί επανειλημμένα στο παρελθόν για το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη ευθεία του δρόμου δεν τοποθετούνται προστατευτικά κιγκλιδώματα ενώ παραπλεύρως υπάρχει χαράδρα βάθους δεκάδων μέτρων.

Πυρκαγιά κοντά στην κατασκήνωση Αγίου Λαυρεντίου κινητοποίησε την Πυροσβεστική και πανικόβαλε γονείς
Μεγάλη πυρκαγιά στον Αγιο Λαυρέντιο χθες το μεσημέρι κινητοποίησε συθέμελα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου υπό τον φόβο επέκτασης στην κατοικημένη περιοχή αλλά και την παιδική κατασκήνωση, που απείχε μερικές δεκάδες μέτρα όταν οι φλόγες της κόντεψαν να βγουν δίπλα από το δρόμο αλλά ευτυχώς σβήστηκαν ακαριαία.
Το πύρινο μέτωπο πάντως στον Αγιο Λαυρέντιο δεν ήταν το μοναδικό που είχαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Παράλληλα με τη φωτιά στη θέση «Μπολιάρες» σε εξέλιξη ήταν πυρκαγιά σε οικοπεδική έκταση πάνω από το Νεκροταφείο.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12.25 το μεσημέρι και έγινε έγκαιρα αντιληπτή οδηγούς αλλά και λουόμενους που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Η αστραπιαία κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ο σωστός συντονισμός με επιχειρήσεις και από αέρος από αεροσκάφη, η πολύτιμη εθελοντική προσφορά ομάδων αλλά και ο σύμμαχος καιρός αποσόβησαν τον κίνδυνο για τα χειρότερα.
Συγκεκριμένα η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 12.25 το μεσημέρι σε δασική έκταση στη θέση «Μπολιάρες». Επί τόπου μετέβησαν εφτά πυροσβεστικά οχήματα με 28 πυροσβέστες, ενώ στο σημείο επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη από τη Νέα Αγχίαλο και ένα ελικόπτερο.
Στο έργο της πυρόσβεσης ήταν και η εθελοντική ομάδα Αμεσης Επέμβασης Αγριάς και η αντίστοιχη του Αγίου Βλασίου.
Η φωτιά είχε κατεύθυνση από τη θάλασσα προς το βουνό σύμφωνα με τη φορά των ανέμων που ευτυχώς έπνεαν εξασθενημένοι. Η μεγάλη κλίση της πλαγιάς ήταν ο αντικειμενικός παράγοντας που δυσκόλευε το έργο κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες ανέπτυσσαν εγκαταστάσεις.
Οι πύρινες φλόγες βγήκαν και δίπλα από το δρόμο σε απόσταση 150 μέτρων από την παιδική κατασκήνωση. Το γεγονός συνοδεύτηκε από μεγάλο πανικό και αναστάτωση με πολλούς γονείς να θέλουν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση.
Ευτυχώς η αστραπιαία επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς περιορίζοντάς τη στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε.
Η πυρκαγιά κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο τις 7.30 το απόγευμα.
Περιμετρικά της δασικής έκτασης που κατέστρεψε η πύρινη λαίλαπα είχε αποσοβηθεί ο κίνδυνος. Οι πυροσβέστες συνέχιζαν να σβήσουν τις εστίες που αναζωπυρώνονταν στην καμένη έκταση.
Πυροσβεστική δύναμη βρίσκονταν σε επιτήρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για προληπτικούς λόγους. Η πυρκαγιά κατέκαψε πουρνάρια και αγριελιές σε έκταση εφτά στρεμμάτων.

 Η φωτιά στη Νέα Αγχίαλο
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιφραγμένη οικοπεδική έκταση πάνω από το Νεκροταφείο στις 3 το μεσημέρι. Επί τόπου μετέβησαν εφτά πυροσβεστικά οχήματα με 28 πυροσβέστες και πεζοπόρο Τμήμα από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων. Η φωτιά ήταν κοντά σε μάντρα οικοδομών χωρίς πάντως να απειληθεί. Ευτυχώς τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 7 το απόγευμα. Κατέκαψε χόρτα και απορρίμματα σε έκταση 20 στρεμμάτων.

 Προσαγωγές
Στο μεταξύ, δύο προσαγωγές μίας 67χρονης ιδιοκτήτριας περιβολιού και ενός 43χρονου Αλβανού εργάτη της πραγματοποίησε το Ανακριτικό Τμήμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού για τη φωτιά προχθές το μεσημέρι στην αγροτική θέση «Κουβέλα» Αγίων Θεοδώρων.
Σε συνεργασία με το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου οι προσαγωγές έγιναν στο πλαίσιο της Αυτόφωρης διαδικασίας. Με προφορική εντολή εισαγγελέα οι δύο προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο. Εξάλλου οι συλληφθέντες παραδέχτηκαν την αμέλειά τους


ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Τέλος η απεργία λόγω επιστράτευσης
Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων. Το συνδικάτο των εργαζομένων στη ΔΕΗ διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει «τον αγώνα με άλλες μορφές κινητοποιήσεων».

Η ΓΕΝΟΠ τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης «επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης» και απηύθυνε κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας «να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης».

Τα ψηφοδέλτια που ρίχνονται στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου  στο Βόλο και Ν.Ιωνία
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναδεικνύουν την Πέμπτη οι έμποροι
Ανακοινώθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου- Νέας Ιωνίας -καθώς προχθές το βράδυ έληξε η προθεσμία υποβολής- τα ψηφοδέλτια που κατέχονται στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής καθώς και για τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας.
Πρόκειται για το «Ενωτικό Εμπόριο 2014», την «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» και το ψηφοδέλτιο «Έμποροι έτοιμοι για όλα ενάντια στην κρίση».
Οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 10, Ιουλίου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας από τις 8.30 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ.
Τετρακόσια και πλέον μέλη του Εμπορικού Συλλόγου καλούνται να πάρουν μέρος στις εκλογές με την επισήμανση ότι σήμερα παρά ποτέ ο εμπορικός κόσμος χρειάζεται ενότητα μεταξύ των μελών του και βέβαια στήριξη, αφού υπάρχει το μείζον πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά και χρειάζονται γενναίες ρυθμίσεις και δυναμικές παρεμβάσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Πέταξε το χασίς αλλά δεν γλίτωσε την σύλληψη
Συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στον Βόλο, από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Μαγνησίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, 18χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο 18χρονος, αντιλαμβανόμενος την προσέγγιση των Αστυνομικών για επικείμενο έλεγχο πέταξε στο έδαφος νάιλον συσκευασία με χασίς, βάρους 2,23 γραμμαρίων.

Πουλούσαν «μαϊμού» προϊόντα που αφορούσαν το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου
Συνελήφθησαν στις 05-07-2014 το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 38 και 34 ετών, κατηγορούμενοι για παραβίαση της νομοθεσίας περί σημάτων, παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, απάτη και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (2.018) απομιμητικά εμπορεύματα που αφορούσαν το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, όπως άλμπουμ, φάκελοι με μεταλλικές ταυτότητες – χάρτες και συσκευασίες παιδικών παιχνιδιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Επίγειοι παράδεισοι προς πώληση στο Πήλιο
Χτίστηκαν για να στεγάσουν τα πολυτελή όνειρα των ιδιοκτήτων τους και αποτελούν πραγματικά επίγειους παραδείσους. Βίλες και πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, προσεγμένες μέχρι και την τελευταία λεπτομέρειά τους.
Διαθέτουν από πισίνες και φυσικούς κήπους, θέα που κόβει την ανάσα, μέχρι ιδιωτικές αμμώδεις παραλίες, ακόμη και δυνατότητα οι οικονομικά άνετοι ιδιοκτήτες τους, να δέσουν το σκάφος τους στην προβλήτα μπροστά από την κεντρική τους αυλόπορτα. Σήμερα αναζητούν τους νέους τους ιδιοκτήτες...
Σε περισσότερες από 1.000 βίλες και πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στο Πήλιο και στα τουριστικά θέρετρα της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, έχει μπει πλέον ταμπέλα «πωλείται». Πρόκειται τις πολυτελείς επιλογές που έρχονται να συμπληρώσουν το μακροσκελή κατάλογο του realestateστη Μαγνησία και που απευθύνονται σε υποψήφιους αγοραστές με μεγάλο οικονομικό… εκτόπισμα. Οι τιμές ξεκινούν από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και μπορεί να αγγίξουν και τα 2 εκατομμύρια ευρώ!
 Τα «χαράτσια» που θεσμοθετήθηκαν για το «κεραμίδι» του Ελληνα, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης στις πισίνες και το υπέρογκο κόστος συντήρησης των επίγειων παραδείσων που συνιστούν βίλες και εξοχικές κατοικίες, φαίνεται να οδηγούν ακόμη και τους οικονομικά επιφανείς ιδιοκτήτες τους, σε κτηματομεσιτικές εταιρείες.
Η ταμπέλα «πωλείται» έχει τοποθετηθεί σε εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις πολυτελών κτιρίων στο Πήλιο και τα τουριστικά θέρετρα της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού.
Τα πωλητήρια κάνουν μάλιστα το γύρο του κόσμου, μέσα από ηλεκτρονικές σελίδες realestate, με τις βίλες να αναζητούν τους νέους τους ιδιοκτήτες σε κάθε γωνιά της γης.
 Πολυτελείς εξοχικές κατασκευές είναι μόνο ένα μέρος του realestate στη Μαγνησία. Στο νομό, υπάρχουν εκατοντάδες αδιάθετες εξοχικές κατοικίες, σε ξεχωριστά οικόπεδα ή οι λεγόμενες οριζόντιες πολυκατοικίες, που δεν έχουν βρει ακόμη ιδιοκτήτες. Η κτηματομεσιτική αγορά είναι παγωμένη λόγω οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά το αγοραστικό κοινό που θα διέθετε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσει εξοχική κατοικία, η αγορά της οποίας ξεκινά από τα 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και πάνω.
Ακόμη και ξένοι αγοραστές που γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση στη χώρα, προσφέρουν ένα «κομμάτι ψωμί» για την αγορά εξοχικού σε τιμή ευκαιρίας, συμπιέζοντας τις τιμές προς τα κάτω.
Ανάμεσα στις συμβατικές εξοχικές κατοικίες, πολυτελείς επιλογές στο χώρο της κτηματομεσιτικής αγοράς αποτελούν οι βίλες που διατίθενται προς πώληση σχεδόν σε κάθε χωριό του Πηλίου.
Μόνο στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, τα πωλητήρια αφορούν σε περίπου 130 περιπτώσεις, ονειρικών εξοχικών κατοικιών.
Στο μπαλκόνι του Πηλίου, τη Μακρινίτσα, αλλά και στην Πορταριά, άλλες 100 βίλες αναζητούν τους νέους τους ιδιοκτήτες.
Υπερπροσφορά σε πολυτελείς βίλες, πλήρως εξοπλισμένες, παρατηρείται επίσης και προς Μηλιές, Βυζίτσα, αλλά και σε Αφέτες, Ξινόβρυση και γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια όπως ο Κάλαμος. Ακόμη και στο Τρίκερι υπάρχουν 20 βίλες που προσφέρουν ιδανικές συνθήκες διαμονής στους ιδιοκτήτες τους. Περισσότερες από 1.000 βίλες πωλούνται στη Μαγνησία και δεν περιορίζονται αποκλειστικά στην περιοχή του Πηλίου. Στις Νηές, τη Σούρπη, την Αμαλιάπολη, υπάρχει επίσης η δυνατότητα… πολυτελών επιλογών.
Με θέα τον Παγασητικό Κόλπο ή το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, η προσφορά στο χώρο του realestate δεν περιορίζεται απλώς στην πολυτελή κατασκευή. Συνδυάζει και την ποιότητα ζωής στο φυσικό περιβάλλον, είτε πρόκειται για βίλες δίπλα στη θάλασσα είτε για βίλες «φυτεμένες» μέσα στο πράσινο σε δάση και ελαιώνες στο Βουνό των Κενταύρων.

 «Πωλείται» ανά περιοχή
Συνωστισμός… από «πωλείται» έξω από βίλες και εξοχικές κατοικίες, παρατηρείται κυρίως στην περιοχή του Πηλίου, όπου φαίνεται να διατίθενται προς πώληση περισσότερες από 1.000 βίλες και εξοχικά. Τα… σκήπτρα κρατούν τα χωριά Μουρεσίου, Αη Γιάννη, Τσαγκαράδας, Κισσού και Μυλοπόταμου, όπου διατίθενται προς πώληση περίπου 95 βίλες και εξοχικά αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Αγριάς στην οποία πωλούνται περί τα 93 εξοχικά και βίλες.

Συσσωρεύονται τα προβλήματα στις Εφορίες
Πλήρη κάλυψη των οργανικών θέσεων διεκδικούν 198 υπάλληλοι
Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά τουλάχιστον πέντε ανοιχτά θέματα που «καίνε» αντιμετωπίζουν οι Εφοριακοί Βόλου. Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού συνοδεύτηκε από πάγωμα των εξελίξεων και καθυστέρηση στη διεκδίκηση των αιτημάτων. Η πλήρης κάλυψη των οργανικών θέσεων, η μη εφαρμογή της αξιολόγησης με ποσόστωση, η μη κατάργηση του ΣΔΟΕ, η στελέχωση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Σκιάθου και η πρόσληψη των καθαριστριών κρατούν τους Εφοριακούς σε αναμονή και επαγρύπνηση.
Στη Μαγνησία οι 198 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών υπηρετούν στις Εφορίες, στο ΣΔΟΕ και στην Κτηματική Υπηρεσία. Ανάλογα με το αντικείμενο υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και στο ΣΔΟΕ αντίστοιχα.
Αυτή τη στιγμή στη Γραμματεία Εσόδων όπου υπάγονται οι εφοριακοί υπάλληλοι δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης, ενώ στη Γραμματεία της Δημόσιας Περιουσίας, εν προκειμένω, δηλαδή, στην Κτηματική Υπηρεσία, έγινε το πρώτο βήμα και τα ποσοστά έχουν βγει. Στο ΣΔΟΕ αντίστοιχα οι έξι εναπομείναντες υπάλληλοι (καθώς οι υπόλοιποι 18 μετατέθηκαν στις Δ. Ο. Υ.) δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση τι μέλλει γενέσθαι, αφού δεν είναι καν γνωστό εάν το Προεδρικό Διάταγμα που προέβλεπε κατάργηση της Υποδιεύθυνσης στη Μαγνησία θα παραπεμφθεί στις καλένδες ή όχι.
 
Η αξιολόγηση
Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα στάδια. Στο πρώτο στάδιο ο γενικός διευθυντής κάθε κλάδου βγάζει τα ποσοστά επιμερισμού των κατηγοριών. Κατά 25% το προσωπικό θα βαθμολογηθεί με 9-10 Βαθμούς, κατά 60% με 7-8 Βαθμούς που θα είναι οι επαρκείς και κατά 15% με 1-6 Βαθμούς που θα είναι και οι υπάλληλοι που χρήζουν βελτίωσης. Σε δεύτερη στάδιο θα επιδοθούν τα έντυπα εκθέσεων στους υπαλλήλους για αυτοαξιολόγηση, ενώ σε τρίτο στάδιο θα κάνουν εισηγήσεις οι τμηματάρχες και τέλος θα γίνει η αξιολόγηση από τους διευθυντές.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η αυτοαξιολόγηση θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ η ολοκλήρωση των εισηγήσεων των τμηματαρχών μέχρι τέλος Ιουλίου και η έκδοση των δελτίων αξιολόγησης από τους διευθυντές μέχρι τέλη Αυγούστου.
Ο Σύλλογος Εφοριακών Υπαλλήλων Νομού Μαγνησίας από κοινού με την Ομοσπονδία έχουν αποφασίσει να προσβάλλουν νομικά την αξιολόγηση. Εκτός από την αίτηση ακύρωσης που έκανε η ΑΔΕΔΥ οι Εφοριακοί θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διαταγή προκειμένου να θωρακιστούν οι νομικές διεκδικήσεις.
Οι υπάλληλοι είναι κατά της αξιολόγησης με τον τρόπο που γίνεται. «Στην ουσία στοχεύει στην υποβάθμιση δημοσίων υπαλλήλων γενικά και στη δημιουργία μίας δεξαμενής διαθεσιμοτήτων και κινητικότητας. Ο κλάδος μας έχει μία ιδιαιτερότητα, καθώς δεν είναι δυνατό όλα τα αντικείμενα να είναι μετρήσιμα. Επιπλέον το μέτρο της ποσόστωσης είναι αντισυνταγματικό» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Κώστας Βαΐτσης.
 
Αναδιάρθρωση - Οργανικές
Η αναδιάρθρωση των ΣΔΟΕ φαίνεται προς στιγμήν να έχει παγώσει. Μετά τις αλλαγές στην πολιτική ηγεσία το θέμα μπήκε «στο ψυγείο».
Για τον ανακαθορισμό των οργανικών θέσεων επίσης δεν υπάρχει καμία εικόνα. Την ίδια στιγμή οι Εφορίες είναι σε οριακό σημείο. Αν και κάποιες εργασίες διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά, οι εφοριακοί υπάλληλοι δεν έχουν να φέρουν σε πέρας μόνο την εξυπηρέτηση του κοινού. «Εχουν προκύψει νέα αντικείμενα όπως η επίλυση προβλημάτων που δημιουργούνται μεταξύ φορολογουμένων Τραπεζών. Ο, τι θέμα προκύπτει μεταβιβάζεται σε εμάς προς τακτοποίηση» εξήγησε ο κ. Βαϊτσης.
Ειδικότερα οι εφοριακοί υπάλληλοι βάσει του οργανογράμματος φαίνεται να είναι περισσότεροι. Από λάθος, σύμφωνα με το Σύλλογο, που συνέβη πριν από ενάμισι χρόνο, ο Νομός Μαγνησίας είχε μείωση κατά 28 οργανικές θέσεις.
Θέση του Συλλόγου λοιπόν είναι να καλυφθούν πλήρως οι οργανικές θέσεις καθώς η αφαίρεση που έγινε ήταν αδικαιολόγητη. Επιπλέον να υπάρξει μέριμνα για τη στελέχωση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Σκιάθου. Αυτή τη στιγμή το ΓΕΦ Σκιάθου λειτουργεί με υπαλλήλους της Εφορίας Νέας Ιωνίας που αναγκάζονται να καλύπτουν εκ περιτροπής το κενό που υπάρχει.
Από τα αδιαπραγμάτευτα θέματα των Εφοριακών είναι και η επαναπρόσληψη των Καθαριστριών, που σε επίπεδο Νομού είναι τέσσερις. Ο Σύλλογος αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου μετά την προσφυγή του υπουργείου Οικονομικών κατά της πρωτόδικης απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, που δικαίωνε τις καθαρίστριες.

Βόμβα» σε αγροτικά νοικοκυριά
Από ειδοποιητήρια που λαμβάνουν για εξόφληση παλαιών δανείων
«Βόμβα» στα θεμέλια των αγροτικών νοικοκυριών της Μαγνησίας, φαίνεται ότι έχει μπει καθώς απειλούνται με κατάσχεση της γης τους για παλαιά δάνεια στην ΑΤΕ που έχουν εκχωρηθεί στην τράπεζα Πειραιώς.
Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για αποστολή ειδοποιητηρίων στο 50% των αγροτών -που είχαν συνάψει δάνεια με την Αγροτική Τράπεζα- στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου και του Αλμυρού, που όπως είναι γνωστό η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η καλλιέργεια της γης.
Τα ειδοποιητήρια που έχουν λάβει οι αγρότες, τους έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, σύμφωνα ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής και πολλοί από αυτούς μετέβησαν στη Λάρισα για συναντήσεις με υπαλλήλους στο κεντρικό κατάσταση της τράπεζας.
Πολλούς από τους παραγωγούς που είχαν λάβει δάνεια έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις με την τράπεζα ωστόσο λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους αλλά και της αύξησης του κόστους καλλιέργειας, πολλοί δεν μπορούσαν να είναι συνεπείς στις δόσεις των δανείων τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να γίνουν εργάτες στην ίδια τους τη γη.
Στο μεταξύ, πέρα από τον φόβο των κατασχέσεων ένας μεγάλος αριθμός αγροτών από τη Μαγνησία έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν χρέη προς τη ΔΕΗ, να χρωστάνε ενοίκια αγροκτημάτων και γεωργικά εφόδια.
Μέσα στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στον αγροτικό κλάδο, αγρότες από τη Μαγνησία αναφέρουν ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, όπως π.χ. για ακαρπία, μικροκαρπία, πράσινο σκουλήκι κ.α.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιές και παράλληλα δεν αποζημιώνονται μένουν χωρίς εισόδημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδα και τις υποχρεώσεις τους.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54