Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Τοπικές ειδήσεις από τη Μαγνησία.


Επέστρεψαν οι θησαυροί του Βελεστίνου

Πίσω στην πατρίδα τους την Ελλάδα, επιστράφηκαν την περασμένη Πέμπτη τα 10.000 αρχαία κλοπιμαία των ναζί, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες ευρήματα την νεολιθικής εποχής από τη Μαγνησία.

Μάλιστα χθες στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή επαναπατρισμού των αντικειμένων, στην οποία παραβρέθηκε η προϊσταμένη της ΙΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Αργυρούλα Δουλγέρη - Ιντζεσίλογλου από το Νομό Μαγνησίας.

Τα κλοπιμαία που επιστράφηκαν στην Ελλάδα, φυλάσσονται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείου ενώ στη χθεσινή τελετή υπήρξαν προτάσεις κάθε αρχαίο εύρημα που κλάπηκε από τους ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής να επιστραφεί πίσω στις περιοχές από τις οποίες κλάπηκε.

Μεγάλος αριθμός κεραμικών οστράκων, θραυσμάτων, δηλαδή, αγγείων της νεολιθικής περιόδου, που υπολογίζονται σε 10.000 περίπου, προέρχονται από τη μαγούλα Βισβίκη, τη νεολιθική θέση που βρίσκεται δυτικά του εργοστασίου αρμάτων 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο και του δρόμου που οδηγεί προς τα Κανάλια, και τα οποία είχαν εξάγει παράνομα οι ναζί κατακτητές.

Οπως τονίστηκε στη χθεσινή τελετή, μέσα στα 23 μικρά κιβώτια που ταξίδευσαν από τομουσείο «Πφάλμπαουτεν» στη λίμνη της Κωνσταντίας στη νότια Γερμανία μέχρι την Ελλάδα και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, περιέχονταν πάνω από 10.000 αρχαία αντικείμενα, κυρίως όστρακα και κομμάτια από αγγεία της νεολιθικής περιόδου, που επέστρεφαν στην Ελλάδα ύστερα από επτά δεκαετίες. Το 1941 είχαν κάνει ένα ανάλογο μεγάλο ταξίδι: από το χώμα της Θεσσαλίας, απ’ όπου είχαν ανασκαφεί, μέχρι τη Γερμανία, όπου είχαν φυγαδευτεί, ως λεία πολέμου.

Η αναζήτηση των συγκεκριμένων αρχαίων ξεκίνησε «κατά τύχη» στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Τότε, μια νεαρή Ελληνίδα φοιτήτρια αρχαιολογίας, η Αγγέλικα Ντούζουγλη, σπούδαζε στην Χαϊδελβέργη και ο καθηγητής της, της ανέθεσε για διατριβή, τη μελέτη της ανασκαφής «Μαγούλα Βισβίκη» στη Θεσσαλία.

«Δεν ήξερα τίποτα για τη συγκεκριμένη ανασκαφή» λέει σήμερα η ίδια αναφέροντας ότι «ψάχνοντας βρήκα πως επρόκειτο για ανασκαφή του διάσημου Γερμανού αρχαιολόγου και μέλους του ναζιστικού κόμματος Χανς Ράινερτ τον Οκτώβριο του ’41».

Το μοναδικό καταγεγραμμένο στοιχείο ήταν ένα σκίτσο του ίδιου του Ράινερτ στο ναζιστικό περιοδικό «Ο Λαϊκός παρατηρητής», που αποτύπωνε ένα ολόκληρο Μέγαρο στη θέση της ανασκαφής. Ομως με το πέρας της ανασκαφής το 1942, οι Γερμανοί είχαν διαλύσει τα οικοδομικά λείψανα, ενώ τα όποια ευρήματα τα είχαν -θεωρητικά- μεταφέρει στο μουσείο του Βόλου.





Θρήνος για τον αιφνίδιο θάνατο 47χρονης πολύτεκνης μητέρας

Στην Αθήνα, όπου είχε μεταβεί προκειμένου να επισκεφθεί την κόρη της -ένα από τα τέσσερα παιδιά της- άφησε αιφνίδια την τελευταία της πνοή 47χρονη από το Βόλο.

Πρόκειται για την Ασημίνα Περτέση - Κωφίδη, η ξαφνική απώλεια της οποίας, από παθολογικά αίτια σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, προκάλεσε απαρηγόρητο θρήνο στην οικογένειά της, τους συγγενείς και τους φίλους της.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να προσδιορίσει σήμερα το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. Συντετριμμένοι όσοι τη γνώριζαν θα της απευθύνουν το τελευταίο αντίο σήμερα, στις 6μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.



Κατέστρεφε Ι.Χ. στο πέρασμά του

Άμεσα συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ., αλλά είχε προλάβει να προκαλέσει φθορές σε 12 οχήματα

Αμόκ, υπό την επήρεια αλκοόλ, κατέβαλε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες 28χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος δεν άφησε στο πέρασμά του, από την οδό Καραμπατζάκη καθρέφτη για καθρέφτη αυτοκινήτου όρθιο.

Ο διαδοχικός θόρυβος της θραύσης εξωτερικών καθρεφτών 12 σταθμευμένων Ι.Χ., μεταμεσονύκτιες ώρες, ξύπνησε τη γειτονιά. Ιδιοκτήτες εξήλθαν βραδιάτικα από τα σπίτια τους και αντίκρισαν τις ζημιές στα οχήματά τους.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης ήταν άμεση. Εντόπισαν και συνέλαβαν τον καταστροφέα, που κινούνταν πεζός και σε κατάσταση μέθης και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ο 28χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Στο μεταξύ, με επιστολή του στην εφημερίδα ιδιοκτήτης ενός εκ των κατεστραμμένων οχημάτων περιγράφει ως πρωτόγνωρες καταστάσεις, που θυμίζουν φαρ ουέστ, όσα συνέβησαν χθες τα ξημερώματα στη γειτονιά του, στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Καραμπατζάκη.

Σε κατάσταση παράνοιας ο δράστης κατέστρεψε άγνωστο αριθμό καθρεφτών αυτοκινήτων και αναποδογύριζε άγνωστο αριθμό μηχανών, ξεκινώντας από τα σταθμευμένα οχήματα στην οδό Καραμπατζάκη και καταλήγοντας κάπου στο Βόλο, όπως περιγράφει και συνεχίζει: «Μετά από καταδίωξη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα.



Στο στόχο ναρκωτικά και λαθρεμπόριο καπνού

Εβδομαδιαία δράση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλίας

Το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού και η διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών τέθηκαν αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» συντονισμένης αστυνομικής δράσης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλίας, κατά το χρονικό διάστημα από 30 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου.

Διατέθηκε ικανός αριθμός αστυνομικών από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφάλειας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, είχε ως κύριο στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καπνού, της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών, αλλά και τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδιωκτικά έγγραφα.

Στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης έλεγχος έγινε σε 1.146 άτομα, από τα οποία 850 ημεδαποί και 296 αλλοδαποί, 859 οχήματα και 53 καταστήματα και επιχειρήσεις.

Προσήχθησαν 223 άτομα, εκ των οποίων 152 ημεδαποί και 71 αλλοδαποί. Συνελήφθησαν 42 άτομα, εκ των οποίων 37 ημεδαποί και 5 αλλοδαποί και συγκεκριμένα: 15 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, δύο άτομα για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και 25 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις και συγκεκριμένα 15 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και δύο παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα. 

Κατασχέθηκαν 190 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τρία δενδρύλλια κάνναβης, 11,28 γραμμάρια κάνναβης, 57 ναρκωτικά δισκία, 0,4 γραμμάρια βουπρενορφίνης, ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης, μία γυάλινη πίπα κάνναβης, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 29 ευρώ.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον





Νέο «μπλόκο» στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας από το ΥΠΕΚΑ για τη φθηνή ενέργεια

«Μπλόκο» στη φθηνή ενέργεια για τις Χαλυβουργίες. Νέα καθυστέρηση στην εφαρμογή της διακοψιμότητας ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της Ομοσπονδίας Μετάλλου που απέστειλε νέα επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη και ζητά νέα συνάντηση προκειμένου η Κυβέρνηση να αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις.

Σε πρόσφατη συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ με την παρουσία και εκπροσώπων των Χαλυβουργικών σωματείων του Βόλου αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα είχε τεθεί το μεγάλο θέμα του υψηλού κόστους της ενέργειας στις Χαλυβουργίες που τις καθιστούν μη ανταγωνιστικές στο εξωτερικό με συνέπεια την κατάρρευσή τους .

Είχα μάλιστα τονιστεί εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ ότι η όποια καθυστέρηση εφαρμογής της διακοψιμότητας οφείλεται αποκλειστικά στις συνεχείς διευκρινίσεις που ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταγωνισμού και ότι για την κυβέρνηση dead line για τη διακοψιμότητα είναι το τέλος Ιουνίου, διότι από τον Ιούλιο ούτως ή άλλως θα την εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι υπάρχει νέα εμπλοκή με το μεγάλο και σημαντικό αυτό θέμα γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην ΠΟΕΜ που ζητά εξηγήσεις καθώς όπως υπογραμμίζει είναι πολύ σημαντικό θέμα η διακοπτόμενη ενέργεια στη Βιομηχανία Χάλυβα.Με τα σημερινά δεδομένα, εκτιμάται ότι οι ελληνικές εξαγωγές το 2014 θα μειωθούν σε περίπου 200 εκατ. ευρώ. Με ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας, αυτά τα επί πλέον 800 εκατ. ευρώ ετήσια ή 200 εκατ. ευρώ το τετράμηνο από τις εξαγωγές των χαλυβουργικών προϊόντων, θα κάλυπταν τουλάχιστον κατά το ήμισυ την πτώση της αξίας του συνόλου των εξαγωγών της χώρας κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2014».



Καταδίκη της επιστράτευσης από το Εργατικό Κέντρο Βόλου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων, που για ακόμη μια φορά χρησιμοποιείται για να σταματήσει μια δίκαιη όπως τονίζεται απεργία, όπως αυτή των εργαζομένων στη ΔΕΗ, που αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου στους ιδιώτες.

«Καλούμε -σημειώνει το ΕΚΒ- την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης, εγκαταλείποντας τις πρακτικές αυταρχισμού, που παραπέμπουν σε αλλοτινές, μαύρες εποχές, και συμπαρατασσόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων για την προάσπιση ενός πολύτιμου κοινωνικού αγαθού, για την αποτροπή και ακύρωση των επικίνδυνων κυβερνητικών αποφάσεων που οδηγούν σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Για το λόγο αυτό το ΕΚΒ θα στηρίζει τον αγώνα και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ, γιατί η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί».



Ενισχύονται με προσωπικό οι εφορίες για τη θερινή περίοδο

Διενέργεια επιτόπιων ελέγχων σε δέκα περιοχές της χώρας

Στην ενίσχυση των εφοριών Βόλου, Σύρου, Ρόδου, Κέρκυρας, Α’ Πατρών, Πύργου, Πρέβεζας, Πολύγυρου, Καβάλας και Χαλκίδας με προσωπικό για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων τη θερινή περίοδο προχωρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δέχεται αιτήσεις από εφοριακούς υπαλλήλους που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διενέργεια των επιτόπιων ελέγχων στις προαναφερόμενες περιοχές.  

Η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου δίνει τη δυνατότητα στους εφοριακούς υπαλλήλους να δηλώσουν δύο από τις 10 περιοχές. Ωστόσο, θα τοποθετηθούν εκεί που θα διαπιστωθεί ότι υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες.

Οι επιτόπιοι έλεγχοι σε αυτές τις περιοχές θα αποσκοπούν στη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Η ενίσχυση των εφοριών με το υπάρχον προσωπικό για τους συνδικαλιστές του κλάδου δείχνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΣΔΟΕ πανελλαδικά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών Υπαλλήλων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είναι σε επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καθώς τεχνικά θέματα γύρω από την ενίσχυση των εφοριών δεν έχουν ξεκαθαριστεί.

Συγκεκριμένα δεν έχει διευκρινιστεί με ποιο καθεστώς θα γίνουν οι μετακινήσεις και τα ακριβή χρονικά διαστήματα των ελέγχων, ενώ βέβαιο θεωρείται ότι η ενέργεια αυτή γίνεται προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα καθώς με την αποδυνάμωση του ΣΔΟΕ μειώθηκαν και τα έσοδα του κράτους.



«Προεκπτώσεις» απελπισίας στο εμπόριο για να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα ως τις εκπτώσεις

<<Σωσίβιο>> στην κρίση αναζητούν οι έμποροι αρχίζοντας σιωπηρές προεκπτώσεις, που φτάνουν μέχρι και 20% μέχρι τις επίσημες θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν επίσημα στις 14 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 31 Αυγούστου.

Οι έμποροι μέσω των προεκπτώσεων αλλά και τον δελεαστικών προσφορών που ισχύουν λίγες ημέρες πριν την έναρξη των εκπτώσεων προσπαθούν να αναστρέψουν την ουδέτερη περίοδο που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των θερινών εκπτώσεων.

Συγκεκριμένα οι πολλοί έμποροι, όταν εισέρθουν πελάτες στο κατάστημά τους ανακοινώνουν ότι επειδή έρχονται εκπτώσεις θα τους «αφήσουν» σε χαμηλότερη τιμή το προϊόν που επιθυμούν να αγοράσουν. Οσον αφορά στις προσφορές που υπάρχουν στην εμπορική αγορά, κυμαίνονται κυρίως από 10 έως 40% ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει ο κάθε έμπορος ενώ κάποιες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες έχουν αρχίσει ήδη τις λεγόμενες προεκπτώσεις.

«Με τις θερινές εκπτώσεις, που κατά παράδοση είναι καλύτερες από τις χειμερινές από άποψη τζίρου, ελπίζουμε να κατέβει ο κόσμος στην αγορά, να ψωνίσει και να υπάρχει ρευστότητα κάτι που το χρειάζεται επειγόντως η εμπορική αγορά του Βόλου» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου - Νέας Ιωνίας κ. Κώστας Τσέλιος υπογραμμίζοντας ότι για να «ανασάνει» η αγορά χρειάζονται την στήριξη της πολιτείας σε όλα τα θέματα.



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Συναυλία για το Γηροκομείο

Το Σάββατο 12 Ιουλίου η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο «Αξιον Εστί»

Συναυλία στο φως της πανσέληνου θα πραγματοποιήσει η μουσικός και συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Βόλο, το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο του «Αξιον Εστί», Προφήτη Ηλία 12 στην Αλλη Μεριά, για την ενίσχυση του Γηροκομείου Βόλου.

Με τίτλο «Η παράσταση αρχίζει…» η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στις μουσικές της, στις συνθέσεις που χαρακτηρίστηκαν από την πρωτοτυπία στη σύνθεση των ήχων και της μελωδίας. Κανονάκι, άρπα, ακορντεόν, πιάνο, κοντραμπάσο, τύμπανα, και η Ευανθία Ρεμπούτσικα με το κόκκινο βιολί της θα βρεθούν μαζί στη σκηνή για να παίξουν μουσικές από το σινεμά, την τηλεόραση, το θέατρο, με χρώματα Ανατολής και Δύσης.

Η συναυλία περιλαμβάνει μουσικές γνωστές και αγαπημένες. Μουσικές από το «Αστέρι κι η ευχή», τις «Μικρές Ιστορίες» ως την Κωνσταντινούπολη και την «Πολίτικη Κουζίνα» και το «BabamveOglum» μέχρι το Παρίσι του Συρανό Ντε Μπερζεράκ που θα αποδώσουν οι μουσικοί: Ανδρέας Συμβουλόπουλος στο πιάνο, Θοδωρής Ματουλας στην άρπα, Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι, Στέλιος Χατζηκαλέας στην τρομπέτα, Νίκος Παπαβρανούσης στα τύμπανα και Βαγγέλης Τζάτσος στο κόντρα μπάσο, με υπεύθυνο στον ήχο τον Νίκο Βεκύρη και υπεύθυνο στο φωτισμό τον Στρατή Κουγιουμτζή.



Προσεγγίζοντας τον Ντε Κίρικο

Εκθεση του Βολιώτη Νίκου Σίσκου στο πλαίσιο του αφιερώματος στον κορυφαίο της μεταφυσικής ζωγραφικής

Διήμερο αφιέρωμα στον Τζιόρτζιο ντε Κίρικο (10 Ιουλίου 1888-20 Νοεμβρίου 1978), με αφορμή την 126η επέτειο από τη γέννησή του στο Βόλο την « …πόλη των Αργοναυτών και στη σκιά του Πηλίου των Κενταύρων…» θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Βόλου, την Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο και στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως.

Tο αφιέρωμα στον κορυφαίο Ευρωπαίο ζωγράφο, που αποτελεί θεσμό τα τελευταία χρόνια στην πόλη, διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ με τη συνεργασία του Ελληνοιταλικού Συλλόγου Amici d’ Italia. Φέτος το αφιέρωμα περιλαμβάνει την παρουσίαση της δημιουργίας για πρώτη φορά στο Βόλο του ζωγράφου Νίκου Σίσκου και το δεύτερο βράδυ παρουσίαση βιβλίου και ομιλία. Πιο αναλυτικά την Πέμπτη θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με τον τίτλο Dreamland του Νίκου Σίσκου, στο ισόγειο και ημιώροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο.

Την επόμενη, στον πεζόδρομο Μεταμορφώσεως, μπροστά στο Κέντρο Τέχνης, θα παρουσιαστεί η έκδοση της διατριβής της ζωγράφου Δέσποινας Καφενταράκη με τίτλο «Η αινιγματικότητα του Τζιόρτιο ντε Κίρικο» από τον Αντώνη Αντωνίου, υπεύθυνο πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και από την ίδια τη συγγραφέα-ζωγράφο, που θα συνοδευτεί από προβολή φιλμ, με αναφορά στο έργο του μεγάλου ζωγράφου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η ομιλία με θέμα «Πορτραίτο της Οικογένειας Ντε Κίρικο» από τη Μαρία Falzοne –Ρίζου, φιλόλογο - συγγραφέα, η οποία «…θα σκιαγραφήσει το οικογενειακό πορτραίτο των Ντε Κίρικο και το κάθε μέλος της χωριστά, καθώς πρόκειται για μια οικογένεια καλλιτεχνών που άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της στην πόλη μας…».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54