Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-8-7-2014

Ο Εμίρης του Κατάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, θέλει το «Ναυάγιο»!


Μετά την «παρέλαση» Κινέζων «σωτήρων» στη Ζάκυνθο, τώρα έχουμε και την «επιδρομή» του γνωστού και μη εξαιρετέου…Εμίρη του Κατάρ, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αγοραπωλησίας ακινήτου των τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας, η οποία αναφέρει με πηχυαίους τίτλους, ότι ο Εμίρης (και όχι ο κακομοίρης...), θέλει το Ναυάγιο, την διάσημη σε όλο τον κόσμο, περιοχή και παραλία, με την απίστευτη φυσική ομορφιά, με την αφίσα της οποίας διαφημίζεται τουριστικά η Ελλάδα στο εξωτερικό! Όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, ιδιώτες…μεταβιβάζουν έκταση 14.000 στρεμμάτων σε εταιρία συμφερόντων του Κατάρ! Πρόκειται, βάσει του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, για συνέχεια της αγοραπωλησίας στο Πόρτο Βρόμι, μίας ακόμα πανέμορφης περιοχής και παραλίας, στο βορειοδυτικό κομμάτι της Ζακύνθου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι υπάρχουν επιφυλάξεις από την τοπική εκκλησία και από ιδιώτες, που παρακολουθούν την υπόθεση με δικηγόρους, δεδομένου ότι είναι περίεργο το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ευρύτερη περιοχή, με διεκδικήσεις τόσο από το δημόσιο και την τοπική εκκλησία, όσο και από ιδιώτες. Μάλιστα, ο πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου και νυν Δωδώνης, κ. Χρυσόστομος, δηλώνει ότι η εκκλησία έχει δικαιώματα στην επίμαχη περιοχή και εξετάζει με νομικούς της, το όλο θέμα.

Το εργατικό κέντρο Ζακύνθου στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων της ΔΕΗ

Το διοικητικό συμβούλιο του εργατικού κέντρου Ζακύνθου, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη συμπαράσταση του, στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων της ΔΕΗ, τοπικά και πανελλαδικά, ενάντια στο σχέδιο της «μικρής» ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο αυτό, εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολίτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στοχεύει στην περαιτέρω απελευθέρωση της ενέργειας, ως πεδίο κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, κάτι που σημαίνει ακόμα πιο ακριβό ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά. Όπως τονίζει το εργατικό κέντρο έχει μεγάλη σημασία να στηριχτεί από όλο το λαό, ο αγώνας των εργαζόμενων της ΔΕΗ, ιδιαίτερα τώρα που επιχειρείται η χειραγώγηση από την κυβέρνηση της λογικής ότι ο λαός δεν έχει δικαίωμα να αντιδρά! Να σημειωθεί ότι την κατηγορηματική αντίθεση των εργαζόμενων της ΔΕΗ στη Ζάκυνθο, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εξέφρασε με πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΑ, ο γραμματέας του συνδικαλιστικού τους οργάνου, στο νησί, Δραγανής Ζουρμπανος, αναφερόμενος, παράλληλα, στα πολλά και σοβαρά, κυρίως, λειτουργικά προβλήματα της υπηρεσίας, καθώς και στις δυσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι υπαλλήλοι της, σε τοπικό επίπεδο.  

Συμμετοχή των εργαζόμενων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

Τη συμμετοχή τους, στην απεργία που έχει κηρύξει για αύριο, Τετάρτη 9 Ιουλίου, η ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν ομόφωνα σε γενική συνέλευσή τους, οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση), με σκοπό, όπως τόνισαν, να ισχυροποιηθεί η αντίδραση στο νόμο για την…αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ειδικότερα, αύριο στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία, εκτός από τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων του δημοσίου, όπως, υπάλληλοι του δήμου Ζακύνθου, εργαζόμενοι του τοπικού νοσοκομείου, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές και άλλοι. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η γενική συνέλευση των εργαζόμενων στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, έγινε παρουσία του απερχόμενου αντι-περιφερειάρχη, Διονύση Μυλωνά και του διαδόχου του, Λευτέρη Νιοτόπουλου, οι οποίοι στηρίζουν τον αγώνα των εργαζόμενων για την αξιολόγηση που δρομολογεί η κυβέρνηση, με οδυνηρές συνέπειες για όλους όσοι, υποστούν αυτή τη διαδικασία, μεταξύ άλλων και οι απολύσεις…  

Έλεγχοι σε επιχειρήσεις και στη Ζάκυνθο, για φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις

Εκτεταμένους ελέγχους, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, διενήργησε το τριήμερο 4 με 6 Ιουλίου, στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα, σε καταστήματα υγειονομικούς ενδιαφέροντος και άλλες επιχειρήσεις, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Σε 20 καταστήματα διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ, συνελήφθησαν 5 άτομα, ένας, για φορολογικό αδίκημα, δύο, για καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, ένας, για απασχόληση παράνομου αλλοδαπού και μια αλλοδαπή για στέρηση νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και εργασίας στη χώρα μας. Από τις σχετικές πληροφορίες, προκύπτει ότι περίπου 10 παραβάσεις-μόνο από τους συγκεκριμένους ελέγχους-εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν στη Ζάκυνθο, οι περισσότερες στην τουριστική περιοχή του Λαγανά, επίσης, στον Άγιο Σώστη, τον Πλανο και την πόλη του νησιού.

«Στιγμές για εμάς», με την υψίφωνο Ελένη-Λυδία Σταμέλλου, στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκουλικάδου «Ο Ερωτόκριτος»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου Ζακύνθου «O ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ», συνεργάζεται και πάλι μουσικά, μετά από τρία χρόνια, με την αγαπητή και πλέον γνωστή στο Ζακυνθινό κοινό, υψίφωνο, Ελένη-Λυδία Σταμέλλου, για να παρουσιάσουν μια μαγευτική μουσική περιπλάνηση σε ελληνικές και ξένες γνωστές μελωδίες με τίτλο: «ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ»-«Α TIME FOR US». Στο πιάνο ο συνθέτης και βιρτουόζος του είδους, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος. Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στο λόφο του Στράνη, το  Σάββατο 12 Ιουλίου στις 9:30μ.μ., με γενική είσοδο 5 ευρώ, δεδομένου, ότι, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ Ζακύνθου, ο πρόεδρος του συλλόγου, Μπάμπης Σιγούρος, το συμβολικό αυτό αντίτιμο, θα αξιοποιηθεί για την επόμενη εκδήλωση, το μεθεπόμενο Σάββατο, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζακύνθου, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, προκειμένου να αναδειχτεί το θέμα της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες-που αφορά σε μεγάλο βαθμό και το νησί μας-και να περάσει το μήνυμα ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό κοινωνικό πρόβλημα, που αγγίζει περισσότερο τους νέους ανθρώπους.  

-Την Πέμπτη 10 Ιουλίου, στην εκπομπή του αλληλέγγυου, Νίκου Κλάδη, «οι μουσικές βγαίνουν σεργιάνι», η οποία βγαίνει ζωντανά στον «αέρα», 9 με 11 το βράδυ, ( καμιά φορά μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα…), από τα μικρόφωνα της ελεύθερης και αυτό-διαχειριζόμενης ΕΡΑ Ζακύνθου, θα είναι καλεσμένη η υψίφωνος Ελένη-Λυδία Σταμέλλου, έχοντας, ενδεχομένως, μαζί της και τους συνεργάτες της! Επίσης, το ίδιο βράδυ, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι του τοπικού σταθμού, παρέα και με άλλους φίλους, ενίοτε και…περαστικούς, θα συγκεντρωθούμε και πάλι στον αγαπημένο μας προαύλιο χώρο, για να τα ξαναπούμε και να σχεδιάσουμε όλα όσα έχουμε σκεφτεί να κάνουμε σαν ΕΡΑ Ζακύνθου για το φετινό καλοκαίρι, σε συνεργασία, με φορείς, συλλόγους, σωματεία, μουσικά, θεατρικά και άλλα πολιτιστικά σχήματα!  

(Η σημερινή ΦΩΤΟ, είναι «εξαιρετικά αφιερωμένη» στον μικρό μας, φίλο, αλλά με μεγάλη ψυχή και σημαντική βοήθεια στην ΕΡΑ Ζακύνθου, τον Αλέξανδρο Λάσση, ο οποίος, αν και μαθητής, σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο, συμπαραστέκεται έμπρακτα στον αγώνα μας, φτάνοντας…η χάρη του, μέχρι την Αθήνα και το ertopen! OΑλέξανδρος ζει και αναπνέει για το ραδιόφωνο και βέβαια για την ΕΡΤ, κάνοντας διάφορα σποτ, αναλαμβάνοντας «καθήκοντα» τεχνικού στην κονσόλα του ήχου, επίσης, ηχογραφεί, μοντάρει και αρχειοθετεί πολύτιμο υλικό, προετοιμάζει και βγάζει στον «αέρα» από τη συχνότητα της τοπικής ΕΡΑ, την εκπομπή «με τραγούδια πολεμάμε, με μουσικές αντιστεκόμαστε», την οποία παρουσιάζει ζωντανά, κάθε Τετάρτη, 12 με 2 το μεσημέρι, η μητέρα του, Παναγιώτα Γιαννούλη, συνταξιούχος τεχνικός της ΕΡΤ και αλληλέγγυα του αγώνα μας. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος, κάνει δουλειά για την ΕΡΤ και στο διαδίκτυο και αν η περίσταση το απαιτεί, τότε...κελαηδάει και στα μικρόφωνα. Σε ευχαριστούμε πολύ Αλέξανδρε, για αυτά που έχεις ήδη κάνει, καθώς και για όσα…θα κάνεις στο μέλλον, όπως και η αξιαγάπητη μητέρα σου! Τέλος, να αναφέρουμε, ότι ο πατέρας του Αλέξανδρου, ο Γιάννης Λάσσης, συνταξιούχος τεχνικός της ΕΡΤ, με πολλά χρόνια υπηρεσία στην ΕΡΑ Ζακύνθου, όπως και η Παναγιώτα Γιαννούλη, τώρα, προσφέρει και αυτός, σαν αλληλέγγυος, σημαντική βοήθεια, από την κονσόλα του ήχου, σε αρκετές εκπομπές και για πολλές ώρες, στο πρόγραμμα του ertopen στην Αθήνα)




Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08/07/2014 - 14:58