Eιδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Συνάντηση των επιχειρηματιών για τον ΟΑΕΕ

 
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των επιχειρηματιών στη συνάντηση που έγινε χθες στο Επιμελητήριο Καρδίτσας για τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ. Στη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ, εμπορικοί σύλλογοι του νομού και επιχειρηματίες, επαναβεβαιώθηκαν οι κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα κινηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, που περιλαμβάνουν αρχικά επικοινωνία του Επιμελητηρίου με τον Οργανισμό και ακολούθως τη δικαστική οδό. Ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου κ Ηλίας Αντωνίου τόνισε πως βασική επιδίωξη της προσπάθειας αυτής είναι να διεκδικηθούν λύσεις στα προβλήματα με τον ΟΑΕΕ που αντιμετωπίζουν χιλιάδες Καρδιτσιώτες, ενώ ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Κώστας Τσιγαρίδας ανέφερε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 200 αιτήσεις και οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να απευθύνονται στα σωματεία τους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καρδίτσας κ. Αντωνίου τόνισε πως βασικός στόχος των εμπόρων είναι το πάγωμα των χρεών. Σε νομικά ζητήματα και απορίες των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση απάντησε ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Χάκας, ο οποίος και εξήγησε τη σχετική διαδικασία που θα ακολουθηθεί, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μαζική κινητοποίηση των επιχειρηματιών.


Απεργία ενάντια στην «αξιολόγηση»

Στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν ενάντια στην «αξιολόγηση», στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στις προωθούμενες μειώσεις μισθών, στη διάλυση των δομών του κοινωνικού κράτους.


Καθυστέρηση στα έργα ύδρευσης της Ανατολικής Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου

 

Ερώτηση στη βουλή για την καθυστέρηση κατασκευής έργων αποθήκευσης και επεξεργασίας νερού για την ύδρευση Ανατολικής πλευράς Νομού Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου, κατέθεσε ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μιχαλάκης. Η ύδρευση ολόκληρης της ανατολικής πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου είναι ένα έργο μείζονος σημασίας που από τις 2 Μαΐου 2013 που υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. To 1o   υποέργο «Δίκτυα Μεταφοράς και διανομής Ύδατος» που προβλέπει την κατασκευή δικτύων μεταφοράς και διανομής ύδατος, εξελίσσεται ομαλά. Δεν μπορεί όμως να προκύψει κανένα όφελος από την κατασκευή των δικτύων, γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν, εάν δεν κατασκευαστούν τα διυλιστήρια, σύμφωνα με το βουλευτή. Η δημοπρασία για το   2ο υποέργο   της  ύδρευσης της Ανατολικής πλευράς του νομού Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου  «Έργα αποθήκευσης και επεξεργασίας νερού», προϋπολογισμού 12.177.000,00 € (με το ΦΠΑ) μολονότι διενεργήθηκε την 26/02/2013 δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Ο κ. Μιχαλάκης ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν πού οφείλεται η καθυστέρηση στην έναρξη εργασιών του β΄ υποέργου, και αν έχει προβλεφθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για την ταχύτερη δυνατή κατασκευή του.


Αρχίζει αύριο το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας


Αρχίζει αύριο το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, κορυφαίος θεσμός του Νομού Καρδίτσας. Στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συμμετέχουν αξιόλογες Χορωδίες και διακεκριμένοι σολίστ τραγουδιού πιάνου και κιθάρας   από την Ελλάδα, Ιταλία και Σερβία Το Φεστιβάλ εκτός από τον Διεθνή διαγωνισμό Χορωδιών περιλαμβάνει πληθώρα άλλων εκδηλώσεων που συνίστανται σε: βραδιές όπερας, συμφωνικής μουσικής, θρησκευτικής μουσικής στο μοναστήρι της Κορώνας, εμφανίσεις φιλαρμονικών, εκθέσεων ζωγραφικής και χαρακτικής κ.ά.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54