Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

 

57χρονος σκοτώθηκε μαζεύοντας ρίγανη

 

Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί του Σαββάτου ένας 57χρονος στο Φουντωτό Αργιθέας, όταν έπεσε σε χαράδρα 300 μέτρων. Ο άτυχος άντρας είχε πάει παρέα με ένα άλλο άτομο στην περιοχή για να μαζέψουν ρίγανη. Γλίστρησε και έπεσε στην χαράδρα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Στον τόπο του συμβάντος για την ανάσυρση έσπευσαν άντρες της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου και της Ομάδας Διάσωσης Καρδίτσας.

Επισκέψεις σε χωριά από το νέο Δήμαρχο Καρδίτσας

 

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ενόψει της ανάληψης των νέων του καθηκόντων, ξεκινά επισκέψεις σε χωριά, μαζί με ομάδα δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις με τους κατοίκους και να ακούσουν προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Σήμερα ο κ. Αλεξάκος θα βρεθεί στην Απιδιά, τη Δαφνοσπηλιά και το Παλιούρι.

Εκδήλωση της Καρ.Πό.Σ στο Ξινονέρι για την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών

 

Η Δημοτική Κίνηση Καρ.Πό.Σ. πραγματοποίησε την πρώτη της μετεκλογική εκδήλωση στο Ξινονέρι με θέμα την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών. Στην πλατεία του χωριού προβλήθηκαν ολιγόλεπτα ντοκιμαντέρ σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού και της ΔΕΗ, ενώ ακολούθησε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας οι κάτοικοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την εκποίηση των δημόσιων αγαθών και για τον τρόπο που επηρεάζει την καθημερινότητά τους. Η Καρδίτσα Πόλις της Συλλογικότητας και ο επικεφαλής κ. Βάιος Βαρελάς δηλώνουν ότι θα έχουν συνεχή παρουσία με εκδηλώσεις και δράσεις που αφορούν τους πολίτες στην Καρδίτσα και στα δημοτικά διαμερίσματα.

 

Εκδήλωση σήμερα στο Μουζάκι για το πρόγραμμα Villages



Στο πλαίσιο του έργου «VILLAGES: Μεταφορά τεχνογνωσίας στη Μεσόγειο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των χωριών στις λιγότερο ευνοημένες περιοχές» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημαρχείο Μουζακίου σήμερα στις 07:30 το απόγευμα. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωπος της περιφέρειας Θεσσαλίας και οι δήμαρχοι Μουζακίου, Πύλης και Αργιθέας, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη των χωριών στις λιγότερες ευνοημένες περιοχές της Μεσογείου, για τη εφαρμογή της μεθόδου μεταφορά τεχνογνωσίας, θα παρουσιαστούν στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης και θα παρουσιαστεί η πορεία των προγραμμάτων προώθησης ανέργων στην αγορά εργασίας.

 

Ξεκίνησε το 11ο συμπόσιο τέχνης στη λίμνη Πλαστήρα

 

Το θεατρικό εργαστήριο «Τέχνης Παίδευσις» διοργανώνει και φέτος για 11η χρονιά το συμπόσιο τέχνης «Δρυάδες 2014» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τους δήμους Καρδίτσας και λίμνης Πλαστήρα. Το συμπόσιο ξεκίνησε το Σάββατο και ολοκληρώνεται στις 20 του μήνα. Στο πλαίσιο αυτού θα πραγματοποιηθεί το θερινό σεμινάριο θεάτρου, βραδιές χορού, ποίησης και μουσικής, ζωγραφική από Καρδιτσιώτες ζωγράφους, εργαστήρια, συναντήσεις θεατρικών ομάδων, σεμινάρια και ομιλίες. Την Παρασκευή, 18 του μήνα, θα τιμηθεί ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, ενώ την επόμενη ημέρα οργανώνεται τράπεζα ποίησης με θέμα «η επίδραση των τεχνών στην ποιητική έμπνευση».

 

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους συναντούν τις παιδικές βιβλιοθήκες

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων και των εκατό χρόνων από την ίδρυσή τους, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους του νομού Καρδίτσας συνεργάζονται με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του δήμου Καρδίτσας, στο πλαίσιο της 3ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που οργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Futurelibrary» με την αποκλειστική χρηματοδότηση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση» την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 11 το πρωί, οι μικροί συμμετέχοντες – καλλιτέχνες,  θα έχουν την ευκαιρία να φανταστούν και να δημιουργήσουν ρούχα, καπέλα , τσάντες και άλλα χρηστικά αντικείμενα χρησιμοποιώντας …συμβόλαια, μαθητολόγια, μητρώα, Καρτ Ποστάλ, ν’ αποτυπώσουν στα μπλουζάκια τους ετικέτες, βαθμολογίες, αρχεία κ.α. Όσα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να φέρουν λευκές μπλούζες για τα σιδερότυπα, παλιές φωτογραφίες δικές τους, ή ακόμη καλύτερα των παππούδων τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54