Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου




Στον Ανακριτή ο 26χρονος που επιχείρησε να βιάσει 20χρονη

Στoν Aνακριτή Βόλου οδηγείται 26χρονος Έλληνας που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού 20χρονης τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο του Βόλου.

Το περιστατικό απόπειρας βιασμού σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Βόλο. Θύμα στις σεξουαλικές ορέξεις ενός 30χρονου έπεσε μια 20χρονη στις 3.30 περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου μπροστά στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Βόλου στην οδό Θρακών. Η νεαρή περπατούσε μόνη της επιστρέφοντας στο σπίτι της μετά από διασκέδαση, ωστόσο η περιοχή λόγω του ελλιπούς φωτισμού και της ερημιάς που υπάρχει κατά τις νυχτερινές ώρες, αποτελεί σημείο δράσης παραβατικών στοιχείων. Ο 30χρονος αφού ακολούθησε την 20χρονη και διαπίστωσε ότι ήταν μόνη της της επιτέθηκε από πίσω και την έριξε στο πεζοδρόμιο με σκοπό να την βιάσει.

Η κοπέλα γλίτωσε από τα χειρότερα όταν το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τις δυνατές φωνές που έβαλε και τις οποίες άκουσαν διερχόμενοι οδηγοί, οι οποίοι οδήγησαν την αστυνομία αλλά και κλιμάκια της Τροχαίας η οποία διενεργούσε ελέγχους αλκοτέστ λίγο παραπέρα στην περιοχή του Δημαρχείου Βόλου. Η αυθόρμητη κίνηση ενός οδηγού ο οποίος εκείνη τη στιγμή μόλις έφευγε από από τον έλεγχο αλκοτεστ, ήταν να τρέξει γρήγορα στο σημείο όπου εντόπισε τον θρασύ δράστη να βρίσκεται επάνω στην κοπέλα. Εκείνος με του που αντιλήφθηκε την παρουσία του από τις φωνές που έβαλε σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει, τότε ο οδηγός άρχισε να τον καταδιώκει και να τρέχει από πίσω του. Αρκετές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω κατάφερε και τον ακινητοποίησε και λίγο πιο πίσω ακολουθούσε περιπολικό της Τροχαίας αλλά και της ασφάλειας με τους αστυνομικούς να περνάνε αμέσως χειροπέδες στον σεξουαλικά άρρωστο άνδρα.

Άγνωστό παραμένει για πόση ώρα η νεαρή κοπέλα πάλευε με τον βιαστή της, ενώ τα σημάδια της πάλης της ήταν εμφανή στους αστυνομικούς που έσπευσαν αργότερα για να συλλάβουν τον δράστη.





Συνέλευση των «Δρόμων Συνεργασίας»

Συνέλευση των «Δρόμων Συνεργασίας» στις 7:30 το απόγευμα στο ΕΚΒ. Θέματα συζήτησης, τα πωλητήρια του ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΡΓΗΛ.



«Αβατο» το Αλιβέρι για τη ΔΕΥΑΜΒ

Αβατο… αποτελεί για τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΜΒ, η συνοικία του Αλιβερίου. Επί ένα χρόνο, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας δεν τολμούν καν να πατήσουν το πόδι τους στην περιοχή. Οι μόνες «επισκέψεις» γίνονται για την αποκατάσταση βλαβών. Ούτε λόγος για διακοπές συνδέσεων παράνομων ή μη εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών. Οταν είχαν επιχειρήσει στο παρελθόν κάτι τέτοιο έγιναν θύματα προπηλακισμών…

Η συνοικία του Αλιβερίου για τη ΔΕΥΑΜΒ, αποτελεί κάτι σαν… Κράτος εν κράτει. Η απερχόμενη διοίκηση της επιχείρησης, έχει επισημάνει αρκετές φορές το πρόβλημα, αδυνατεί όμως να δώσει λύση. Πλέον αντιμέτωπη με τα ήθη και έθιμα που έχουν δημιουργηθεί βρίσκεται και η νέα διοίκηση, που αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου.

Ο νέος Αντιπρόεδρος της επιχείρησης Στέργιος Παπαευσταθίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του, έγινε γνώστης της κατάστασης στη συγκεκριμένη συνοικία, αλλά και της άρνησης των υπαλλήλων της επιχείρησης να κάνουν τη δουλειά τους στο αφιλόξενο για τους ίδιους περιβάλλον.

Παράνομες υδροληψίες και χρέη από απλήρωτους λογαριασμούς, διαμορφώνουν την κατάσταση των τελευταίων χρόνων στη συνοικία του Αλιβερίου. Τα χρέη και η ανομία, δεν αποτελούν κανόνα για όλους. Υπάρχουν σαφώς οι εξαιρέσεις πολιτών που και νόμιμες συνδέσεις διαθέτουν και τους λογαριασμούς ύδρευσης, φροντίζουν να καταβάλλουν στη ΔΕΥΑΜΒ.

Ωστόσο το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Σύμφωνα με το διευθυντή της επιχείρησης, Δημήτρη Οικονομίδη, τα υδρόμετρα «τρέχουν», η ροή όμως των εσόδων στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι αντίστοιχη της κατανάλωσης που καταγράφεται.

Στη συνοικία, «πληγή» αποτελούν οι παράνομες υδροληψίες. Κάτοικοι της περιοχής, συνδέονται με παράνομους τρόπους με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ και πίνουν νερό… στην υγεία όσων συμπολιτών τους το πληρώνουν. Εκτιμάται ότι στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες παράνομες συνδέσεις, σε σπίτια που δεν διαθέτουν ρολόι ύδρευσης, το νερό όμως δεν λείπει για τις ανάγκες της οικογένειας.

Πρόκειται για το λεγόμενο μη τιμολογούμενο νερό στη «γλώσσα» της ΔΕΥΑΜΒ, που καταναλώνεται χωρίς η επιχείρηση να έχει ένα ευρώ έσοδο, προκειμένου να προχωρήσει σε ανταποδοτικά έργα.

Την ίδια ώρα, δεν λείπουν τα χρέη. Νοικοκυριά της περιοχής, με νόμιμες συνδέσεις, έχουν ξεχάσει από πότε έχουν να περάσουν από το γκισέ των ταμείων της επιχείρησης. Καταγράφονται χρέη 2.000 έως και 3.000 ευρώ, κάτι που συνιστά ότι οι λογαριασμοί είναι απλήρωτοι για περισσότερα από δύο χρόνια.



Πρωταγωνιστεί η Μαγνησία στις αφίξεις τουριστών

«Βασίλισσα» η Μαγνησία τόσο στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών όσο και στις διανυκτερεύσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας. Η περιφέρεια, συνολικά ωστόσο παραμένει «μέτριος» τουριστικός προσδιορισμός, καθώς αντιστοιχούν σε αυτή περίπου 2,0% - 2,5% των αφίξεων αλλοδαπών στην χώρα και γύρω στο 5% του συνόλου των επισκεπτών της χώρας. 

Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν στη μελέτη που έγινε στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Θεσσαλίας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, με την Περιφέρεια να αναζητά μέσα από τη διαβούλευση που έγινε δράσεις, ώστε να τονωθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Τα συγκριτικά ποσοστά αφορούν στην περίοδο εξαετίας από το 2007 μέχρι και το 2012 που αποτέλεσαν και το «μπούσουλα» για τις προτάσεις που τώρα επεξεργάζεται η περιφέρεια.

Σύμφωνα με αυτά ως προς την τουριστική επιχειρηματικότητα, η Θεσσαλία, παρά την πρόοδο στις σχετικές υποδομές, παρέμεινε ένας μέτριος προορισμός στις Σποράδες (με εξαίρεση τη Σκιάθο), στο Πήλιο και στα Μετέωρα για τους αλλοδαπούς και στην ορεινή Θεσσαλία και τα ανατολικά παράλιά της για τους ημεδαπούς.

Σε εθνικό επίπεδο, ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων ανά άφιξη κατατάσσει τη Θεσσαλία στη 10η θέση των περιφερειών της χώρας. Το χαμηλό ποσοστό αυτό οφείλεται κυρίως στο μικρό μερίδιο που καταλαμβάνει ο εξωτερικός τουρισμός της Θεσσαλίας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται μια αυξητική τάση στην άφιξη ξένων τουριστών, στην οποία συνέβαλλε και η λειτουργία του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου.

Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, η κατανομή τόσο των αφίξεων αλλοδαπών τουριστών, όσο και των διανυκτερεύσεων είναι ιδιαιτέρως ανισομερής, κυριαρχώντας η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Μαγνησίας και με δεύτερη θέση η Π.Ε. Τρικάλων και απέχοντας σημαντικά η Π.Ε. Λάρισας, ενώ σχεδόν μηδενική αντιπροσώπευση έχει η Π.Ε. Καρδίτσας.

Το 2013, η Θεσσαλία διαθέτει πλέον για τα δικά της δεδομένα, ένα ισχυρό πυρήνα ξενοδοχειακών μονάδων, κάμπινγκ και δωματίων ενοικίασης με σύνολο 70.000 κλίνες με ιδιαίτερη συγκέντρωση στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας - Σποράδων. Καταγράφονται περίπου 600 ξενοδοχεία με 30.000 κλίνες, εκ των οποίων το 34% είναι 2ης κατηγορίας και το 11% 1ης κατηγορίας.

 Οι περισσότερες διανυκτερεύσεις τόσο σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα όσο και σε κάμπινγκ την εξαετία 2007-2012 καταγράφονται στη Μαγνησία.

Η καλύτερη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχειακά καταλύματα ήταν το 2009 (μόλις ξεκίνησε η κρίση) χωρίς όμως να υπολείπονται οι επόμενες χρονιές.

Ετσι το 2007 καταγράφονται 1.178.177 διανυκτερεύσεις στη Μαγνησία, το 2008 1.205.603, το 2010 1.249.853, το 2011 1.277.299 και το 2012 1.120.670 σε ξενοδοχειακά καταλύματα.





Αντίστοιχα σε κάμπινγκ όπου και πάλι η Μαγνησία «πρωταγωνιστεί» η καλύτερη χρονιά ήταν το 2011 με 57.869 διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ της περιοχής, ενώ το 2007 καταγράφηκαν 35.560 διανυκτερεύσεις, το 2008 34.391, το 2009 39.260, το 2010 43.426 και το 2012 45.456 διανυκτερεύσεις.



Μέτρα κατά της λειψυδρίας αποφασίζει ο Δήμος Ν.Πηλίου

Μέτρα κατά της λειψυδρίας την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, αποφασίζει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.



Πέντε Σύριοι προσπάθησαν να βγουν παράνομα από τη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στον Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες, ηλικίας 23, 26, 32, 45 ετών και μία 22χρονη γυναίκα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου των διαβατηρίων οι τέσσερις υπήκοοι Συρίας επέδειξαν στους αστυνομικούς δύο πλαστά διαβατήρια και δύο πλαστές ταυτότητες, ενώ η 22χρονη ομοεθνής τους επέδειξε μία κλεμμένη ταυτότητα, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη Χώρα μας με προορισμό τη Φρανκφούρτη Γερμανίας.

Το προαναφερόμενα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.



Δύο συλλήψεις για παράνομο στοίχημα σε καφετέρια της Σκιάθου

Αστυνομικός προσποιήθηκε τον πελάτη αναζητείται ο ιδιοκτήτης

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Σκιάθο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού, δύο Έλληνες, ένας 38χρονος και μία 26χρονη, εργαζόμενοι, κατηγορούμενοι για παραβίαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, μετά από έλεγχο σε κατάστημα – καφετέρια. Αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ακόμη ένας 48χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για τη λειτουργία πρακτορείου παράνομου στοιχήματος στο συγκεκριμένο κατάστημα – «καφετέρια», αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη, πόνταρε το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 €, σε παράνομο στοιχηματισμό ποδοσφαιρικών αγώνων.

Ακολούθως, σε έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στους χώρους του καταστήματος, στο οποίο εργάζονταν ο 38χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος και η 26χρονη, ως σερβιτόρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής, ως μέσα διευκόλυνσης στη διενέργεια παράνομου στοιχήματος, καθώς και 18 εκτυπωμένα αποκόμματα παράνομου στοιχήματος, προγενέστερων ημερομηνιών.

Επιπλέον, στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των πενήντα 50 €, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.660 €, ως προερχόμενο από τον παράνομο στοιχηματισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54