Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής



22 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

22 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν ερώτηση μεταξύ αυτών οι βουλευτές νομού Ροδόπης και Ξάνθης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα : Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις καταβολής ενισχύσεων στους δικαιούχους αγρότες αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων.

Στο κείμενο της ερώτησης μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Με τον δεύτερο άξονα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 και συγκεκριμένα με το μέτρο 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» στηρίζονται μέθοδοι γεωργικής παραγωγής που επιχειρούν να συνδυάσουν την προστασία του περιβάλλοντος με την ποιοτική γεωργία. Στο πλαίσιο αυτό προβλέφθηκε η οικονομική ενίσχυση των γεωργών μέσω αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων, που ασκούν τη βιολογική γεωργία και εφαρμόζουν καλλιεργητικές τεχνικές που συμβάλλουν στην προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών. Υπεύθυνος φορέας προώθησης των εν λόγω προγραμμάτων είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ αρμόδιοι για την υλοποίηση των σχετικών αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, είναι ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Περιφερειών. Εντούτοις, η υλοποίηση των προγραμμάτων του μέτρου 214 παρουσιάζει χρόνια γραφειοκρατικά εμπόδια τα οποία ευθύνονται για σημαντικές καθυστερήσεις στις καταβολές των ενισχύσεων. Από την κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής, την εξέταση των ενστάσεων μέχρι την καταβολή των ενισχύσεων, οι καθυστερήσεις είναι τόσο μεγάλες, ώστε ακόμα και αγρότες οι οποίοι εντάχθηκαν το 2012 να μην έχουν λάβει ακόμα κανένα ποσό ενίσχυσης. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα έντονο για τους αγρότες εκείνους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας, το οποίο απαιτεί δύο ή και τρία έτη μεταβατικής περιόδου, καθώς και για στους αγρότες του προγράμματος προστασίας των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών (σε πολλούς οφείλονται ενισχύσεις ακόμη και από το 2010), το οποίο περιέχει όρους που μειώνουν το παραγόμενο αγροτικό προϊόν και κατά συνέπεια και το αγροτικό εισόδημα. Οι καθυστερήσεις αυτές σε συνδυασμό με την γενικότερη φορολογική αντιμετώπιση των αγροτών και την συνεχόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής απειλούν να θέσουν πάρα πολλούς αγρότες εκτός παραγωγής.

Επειδή οι καθυστερήσεις στη καταβολή των ενισχύσεων των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων είναι μεγάλες και η ποιοτική γεωργία θα πρέπει να υποστηρίζεται χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

Τι προτίθεται να κάνει ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των καθυστερήσεων καταβολής των ενισχύσεων των αγροτών που είναι δικαιούχοι ενίσχυσης των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας και προστασίας των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών, προκειμένου να εξομαλυνθεί ο ρυθμός καταβολής των ενισχύσεων, ώστε αυτές να καταβάλλονται το συντομότερο δυνατόν στους δικαιούχους;



Δελτίο Τύπου Χ. Ζεϊμπέκ για ΣΕΚΑΠ και κοινοποίηση της απάντησης του Υπ. Ανάπτυξης για τα μηχαμήματα.

Με τίτλο «Το ξεπούλημα της δημόσιας πρέπει να σταματήσει τώρα» ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ανακοίνωση γύρω από το θέμα της ΣΕΚΑΠ μετά την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα των μηχανημάτων που έχουν μπλοκαριστεί στο Τελωνείο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι βάρβαρες ανατροπές στα εργασιακά και η διάλυση του κοινωνικού κράτους αποτελούν το τρίπτυχο του μνημονιακού σχεδίου, που με συνέπεια υλοποιεί η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά και του Β. Βενιζέλου. Η δήθεν ανάκαμψη της οικονομίας μέσω υποτιθέμενων επενδύσεων ταυτίστηκε με την ασυδοσία, την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις επενδυτών και πολιτικού κατεστημένου. Η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα στο σφυρί και ξεπουλάει παραλίες, δάση, κοινωνικά αγαθά, ακίνητα του δημοσίου, υποδομές του κράτους, πυλώνες της οικονομίας κ.α προς όφελος των λίγων και οικονομικά ισχυρών και σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάπτυξης για τους λίγους, που οραματίζεται η κυβέρνηση, αποτελεί η ιδιωτικοποίηση της ΣΕΚΑΠ και τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της νέας διοίκησης. Το εξαιρετικά χαμηλό κόστος αγοραπωλησίας προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και υποψίες αλλά μέχρι σήμερα ουδείς από τους εμπλεκόμενους δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ εξακολουθούν να κρατούν στο σκοτάδι τα σχετικά έγγραφα της πώλησης της ΣΕΚΑΠ ακόμη και μετά από το σχετικό κοινοβουλευτικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι ίδιοι που οδήγησαν τα συνεταιριστικά εργοστάσια της περιοχής στην ιδιωτικοποίηση ή το οριστικό κλείσιμο πριν την κρίση, ολοκληρώνουν το καταστροφικό τους έργο μέσα στην κρίση με το πρόσχημα της δήθεν προσέλκυσης επενδύσεων.

Παράλληλα οι μνημονιακές ανατροπές στα εργασιακά παρείχαν στη νέα εργοδοσία το κατάλληλο πλαίσιο για τη στοχοποίηση των εργαζομένων. Περικοπές μισθών, ατομικές συμβάσεις, απολύσεις, δικαστικές διαμάχες ταλάνισαν την πρώην συνεταιριστική καπνοβιομηχανία καθ' όλη τη χρονιά με την υψηλότατη ανεργία να λειτουργεί ως μοχλός πίεσης στις διαθέσεις της εργοδοσίας. Οι αγώνες των εργαζόμενων λοιδορήθηκαν από τους υπερασπιστές του πολιτικού κατεστημένου σε μια μάταιη προσπάθεια να μας πείσουν πως για τα αδιέξοδα της εταιρείας ευθύνονται αποκλειστικά οι εργαζόμενοι και κανένας άλλος.        

Το ξήλωμα και η μεταφορά τεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 15.000.000 ευρώ αποτέλεσε τη σημερινή “επενδυτική” κίνηση της νέας διοίκησης, απαξιώνοντας ακόμη περισσότερο το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ. Πληθώρα περιουσιακών στοιχείων πολλαπλάσιας αξίας σε σχέση με το τίμημα των 5.000.000 ευρώ για την εξαγορά της εταιρείας, έχουν περάσει στην κυριότητα του “επενδυτή” προς ικανοποίηση των συμφερόντων του. Μετά από τη νέα ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πάγιο κεφάλαιο στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ και το μέλλον της επιχείρησης η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα κινήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες καθώς η εταιρεία μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει τα προβλεπόμενα έγγραφα και στοιχεία.

Οι υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας προωθούν το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας τη στιγμή, που η μεγάλη πλειοψηφία του λαού αγωνίζεται για την επιβίωση του. Η γονατισμένη από τις μνημονιακές πολιτικές κοινωνία δεν πρόκειται να συγχωρήσει τα εγκλήματα της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων τους. Η ενότητα και ο αγώνας του κόσμου της εργασίας ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος και θρησκείας θα οικοδομήσει μια κοινωνία στο επίκεντρο της οποίας θα είναι ο άνθρωπος και οι κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων και οικονομικά ισχυρών.  





Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου για το εγκληματικό «λουκέτο» των εργοστασίων της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα και τις Σέρρες

Την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως αποφάσισε το οριστικό κλείσιμο των εργοστασίων στην Ορεστιάδα και τις Σέρρες.

Η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα έγκλημα. Ένα έγκλημα σε βάρος όλης της ελληνικής κοινωνίας. Η απόφαση για το κλείσιμο των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, σε αδιέξοδο χιλιάδες αγρότες και καταδικάζει σε μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες της Ορεστιάδας και των Σερρών. Ταυτόχρονα οδηγεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στην εξάρτηση από το εξωτερικό για ένα βασικό είδος διατροφής στο οποίο η εθνική παραγωγή πριν από μια δεκαετία περίπου(2005) εξασφάλιζε την αυτάρκεια της χώρας. Αυτή η πολιτική απόφαση είναι εγκληματική και δεν καταλογίζεται μόνο στο ΔΣ της ΕΒΖ, αλλά στην μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση μέσα στην περίοδο της κρίσης επέλεξε να μη στηρίξει μία τόσο κομβική παραγωγική δραστηριότητα, αλλά αντίθετα την οδήγησε στην απαξίωση και τον μαρασμό. Το σχέδιο της κυβερνητικής πολιτικής για την «εξυγίανση» της ΕΒΖ είναι ένα σχέδιο για την καταστροφή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το τονίζουμε κατηγορηματικά, δεν πρόκειται να αποδεχτεί τέτοιου είδους τετελεσμένα. Η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει καθήκον να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Η απαξίωση της ΕΒΖ και η διάλυση της συνολικής διαδικασίας παραγωγής ζάχαρης δεν εντάσσονται σε αυτές. Καθήκον μας είναι η αναδιοργάνωση της βιομηχανίας και η ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας, ώστε μέσα από ουσιαστικό δημόσιο έλεγχο να αποτελέσουν μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.»



Οι Αριστεροί Οικονομολόγοι ενάντια στην άρνηση για παράταση υποβολής Φορ. Δηλώσεων

Σε ανακοίνωσή της η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ αναφέρει:

Η Συγκυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών έδειξαν για ακόμη μια φορά το αδυσώπητο πρόσωπο τους, κλείνοντας από την Δευτέρα το βράδυ το ηλεκτρονικό σύστημα ( taxisnet ) υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Με αυτό τον τρόπο, εξάντλησαν όλη την «αυστηρότητα» τους, φορτώνοντας πρόστιμα σε χιλιάδες φορολογούμενους, τη στιγμή που μια ολιγοήμερη παράταση δεν θα είχε καμία αρνητική συνέπεια στα έσοδα. Στην πραγματικότητα προσπαθούν να μετακυλήσουν τις δικές τους ευθύνες σε φορολογούμενους και λογιστές-φοροτεχνικούς, αφού αντί να απολογούνται για το ότι το σύστημα άνοιξε 48 ημέρες μετά την καθορισμένη προθεσμία, αλλά και για τις τεράστιες δυσλειτουργίες της ηλεκτρονικής εφαρμογής, ζητάνε και τα ρέστα!Η συμπεριφορά αυτή αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο τα κόμματα της συγκυβέρνησης «σέβονται» τον φορολογούμενο και πόσο εμποτισμένοι είναι από μια δήθεν «τεχνοκρατική» αλλά στην πραγματικότητα βαθιά φορομπηχτική και φοροεισπρακτική μνημονιακή λογική, η οποία μονίμως στοχεύει στα μικρά και μεσαία εισοδήματα, ενώ ταυτόχρονα αφήνει στο απυρόβλητο τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Εν τέλει, οι πολίτες πέρα από την λαίλαπα των φορολογικών βαρών έχουν να αντιμετωπίσουν και τη τιμωρητική λογική του Υπουργείου. Μόνη και μόνιμη λύση, πέρα από μια αυτονόητη παράταση, είναι να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καταστροφή που έχουν δρομολογήσει για τον φορολογούμενο, την μικρομεσαία επιχείρηση, τον ελεύθερο επαγγελματία, την Ελληνική Οικονομία. Μόνη και μόνιμη λύση να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, να λήξει η προθεσμία της Συγκυβέρνησης!

Καλούμε όλους τους συλλόγους λογιστών -φοροτεχνικών και τις ομοσπονδίες να συντονίσουν την δράση τους ενάντια στις πολιτικές της Συγκυβέρνησης.



Διαμαρτυρία και ανησυχία της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών για την καθυστέρηση στα προνοιακά επιδόματα από το Δήμο Ξάνθης

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης εκφράζον την ανησυχία μας και την διαμαρτυρία μας για την καθυστέρηση της καταβολής των προνοιακών –αναπηρικών επιδομάτων από τον Δήμο Ξάνθης όταν όλοι σχεδόν οι Δήμοι της χώρας κατέβαλαν τα εν λόγω επιδόματα από την περασμένη εβδομάδα.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρουν:

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας η καθυστέρηση οφείλεται στην υπογραφή του επιτρόπου αφού δεν υπάρχει μόνιμος επίτροπος, ο οποίος έγκαιρα θα υπογράφει το σχετικό ένταλμα.

Τη στιγμή που το κράτος πασχίζει να ταχτοποιήσει την πιο έγκαιρη καταβολή των προνοιακών – αναπηρικών επιδομάτων δεν πρέπει οι Δήμοι να αργοπορούν λόγω επιτρόπου.

Οι δικαιούχοι των επιδομάτων αυτών έχουν απόλυτη ανάγκη από την έγκαιρη καταβολή και δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας καθημερινά στις τράπεζες για να διαπιστώσουν εάν έχουν πιστωθεί τα χρήματα.

Η οικονομική κρίση και οι δυσκολίες πιέζουν αφόρητα και πρέπει όλοι οι σχετικοί φορείς να επιληφθούν επί του θέματος.

Η Διοικούσα επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης που αντιμετωπίζει καθημερινά τα προβλήματα των μελών της έχει την υποχρέωση και είναι καθήκον της να επισημαίνει τα προβλήματα που προκύπτουν.



7o Φεστιβάλ Καλοκαιριού Μικρού Διάκοσμου 2014 από τις 18 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, στον Ίμερο

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Μικρού Διάκοσμου, ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 18 Ιουλίου για να υποδεχτεί στην παραλία του Ιμέρου τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.Για ακόμα μία φορά από τις 18 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, οι Παρασκευές και τα Σάββατο είναι αφιερωμένα στο αρχαίο θέατρο, τον Καραγκιόζη, τη λαϊκή Παραδοσιακή Μουσική, ενώ το πρόγραμμα φέτος σε καλλιτεχνική επιμέλεια του κ.Γιάννη Βουλτσίδη και της κ.Γεωργίας Γιαννοπούλου, διανθίζεται και με κινηματογραφικές ταινίες αλλά και έκθεση φωτογραφίας.Φυσικά για ακόμα μία φορά με πίστη στη φιλοσοφία του Μικρού Διάκοσμου, ο κ.Γιάννης Βουλτσίδης δίνει και φέτος τη δυνατότητα σε νέους δημιουργούς όλων των τεχνών, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Από την ποίηση, έως τον χορό, την σύνθεση και το τραγούδι, οι εν δυνάμει καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα δείγματα της δουλειά τους.

Όλα αυτά στο υπέροχο χώρο του Μικρού Διακόσμου, στη «γειτονιά» του Ιμέρου, σε έναν πανέμορφο περιφραγμένο και πολύχρωμο χώρο, στον οποίο η τέχνη και η έκφρασή της έχει κυρίαρχο ρόλο.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού Μικρού Διάκοσμου

18 IOYΛΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.30 μ.μ.

ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ

Aποσπάσματα από “Αντιγόνη” Σοφοκλή, και “Ηλέκτρα”

Ευριπίδη, “Λυσιστράτη” Αριστοφάνη και “Τρωαδίτισσες” Ευριπίδη. Σε σκηνοθεσία Γιάννη Βουλτσίδη, από θιάσους-πυρήνες της Θράκης. Θα προηγηθεί ημερίδα με θέμα: Η θεατρική πράξη στην Περιφέρεια 8.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

Επίσης στη διάρκεια του καλοκαιριού, θα οργανωθούν μαθήματα: Εισαγωγή στην υποκριτική τέχνη. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Μικρό Διάκοσμο.

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 9.00 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ

“Ο Καραγκιόζης στην Νέα Υόρκη”

Του σκηνοθέτη Καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Βουλτσίδη. Σε σκηνικά φιγούρες Γεωργίας Γιαννοπούλου με ζωντανή μουσική. Παράσταση που καταφέρνει να διασκεδάζει με χαρακτήρα, μικρούς και μεγάλους...

Είσοδος 5 ευρώ.

25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.30μ.μ.

“ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ”

Από την ορχήστρα του Τάσου Λύρατζη.

Τραγούδι: Μαρία Κατσουρίνη, Σταύρος Παυλίδης.

Στη λύρα: Μπάμπης Φουντουκίδης.

Είσοδος 5 ευρώ.

26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 9.00 μ.μ.

“Ο ΤΡΟΜΑΡΑΣ” ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΙΖΥΗΝΟΥ

Διασκευή για θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη, σε φιγούρες-σκηνικά Γεωργίας Γιαννοπούλου. Συνδυασμός θεάτρου -αφήγησης- θεάτρου σκιών και ζωντανή μουσική. Ένα φρέσκο κοίταγμα πάνω στη δουλειά του Βιζυηνού, που αφορά μικρούς και μεγάλους Είσοδος 5 ευρώ.

1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.30 μ.μ.

ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ

Σολίστες του είδους όπως: Ο Δημήτρης Σβυντρίδης, Τάσος Λύρατζης, Χρήστος Ναλμπάντης, Δέσποινα Λεωντζάκου… Θ’ αποδώσουν έργα κλασικών συνθετών και δικά τους.

Είσοδος 5 ευρώ.

2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 9.30μ.μ.

ΝΕΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Δημιουργοί όλων των τεχνών από την ποίηση, το χορό, τη σύνθεση, την εκτέλεση, το τραγούδι, παρουσιάζουν δείγματα δουλειάς τους.

Είσοδος ελεύθερη.

8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 μ.μ.

ΣΙΝΕΜΑ: “ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ”

Ταινία του Γιάννη Βουλτσίδη, που πρωταγωνιστούν κάτοικοι της Νέας Αδριανής.

“ΝΥΧΤΕΡΙ” με “ΜΑΣΑΛΙΑ” και “ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΚΑ τραγούδια” από τον Βασίλη, την κ. Κατίνα και τις αδελφές Φαρασόπουλου.

Είσοδος ελεύθερη

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ

“Ο Καραγκιόζης σε ταξίδι” του Γιάννη Βουλτσίδη με ζωντανή μουσική, παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Φιγούρες Γεωργία Γιαννοπούλου.

Είσοδος 5 ευρώ.

18 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου, ώρες λειτουργίας φεστιβάλ

Με γεμάτη τη σελήνη: ‘’Παν –σέλληνος’’.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΕΛΕΜΙΔΗ.

Ένα ακλισάριστο βλέμμα.

«Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» στην Κομοτηνή

Στάση στην Κομοτηνή θα κάνει το έργο «Μάντεψε Ποιος θα Πεθάνει Απόψε» που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 22 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής . Μετά τη μεγάλη επιτυχία του χειμώνα στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, το έργο που διασκεύασαν και σκηνοθέτησαν με μαεστρία οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα, με ανανεωμένο καστ, αφού στην ομάδα των καλών ηθοποιών προστίθενται για το καλοκαίρι οι Θάνος Καληώρας και Πρόδρομος Τοσουνίδης.

Η υπόθεση του έργου

Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του 50 σε ένα ορεινό θέρετρο στη Γαλλία. H Κατρίν (Κάτια Δανδουλάκη) δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής (Τάσος Χαλκιάς) να της ανακοινώσει ότι οι έρευνές του απέβησαν άκαρπες. Και τότε ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ο εξαφανισμένος σύζυγος (Θάνος Καληώρας). Αλλά η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει. Της είναι τελείως άγνωστος. Αντίθετα ο σύζυγος σοκάρεται από την αντίδραση της και φωνάζει την ιδιοκτήτρια του σπιτιού (Ελένη Κρίτα) η οποία τον αναγνωρίζει. Ο γρίφος περιπλέκεται διαρκώς όταν εμφανίζεται ένας εκκεντρικός πελάτης του συζύγου (Πρόδρομος Τοσουνίδης) και μια ιδιόρρυθμη ρουμάνα νοσοκόμα (Τζόυς Ευείδη) σε ένα αστυνομικό μυστήριο που δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή του έργο με ένα φινάλε που αποκλείεται να μαντέψει και ο πιο έμπειρος θεατής αστυνομικών έργων.

Το «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» ανέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 στο Παρίσι. Έκανε τεράστια επιτυχία και τράβηξε το ενδιαφέρον του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος εξασφάλισε τα δικαιώματα του έργου για να το κάνει ταινία, η οποία δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Οι συντελεστές της παραστασης

Διασκευή-σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας,

Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Τάσος Χαλκιάς, Θάνος Καληώρας, Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα, Πρόδρομος Τοσουνίδης.

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη,

Κοστούμια: ‘Εβελυν Σιούπη,

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Παραγωγή: Θύμιος & Μάρκος Τάγαρης



Στο Παρανέστι το Natur Art Festival στις 25-28 Ιουλίου με Μάλαμα, Πασχαλίδη, Αγγελάκα, Χαρούλη

Ένα νέο θεσμό φιλοδοξούν να δημιουργήσουν στο Παρανέστι Δράμας και την Πετρούσα μια ομάδα ανθρώπων που κάνει την πρώτη προσπάθεια στο τέλος του του μήνα.

25, 26, 27 Ιουλίου / Παρανέστι Δράμας, Forestis Camp στις όχθες του NΈΣΤΟΥ ,28 Ιουλίου / Φαράγγι Πετρούσας, Πέτρινο θέατρο

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές

Η ιδέα: Ν όπως λέμε Νέο, Ν όπως λέμε Νέστος, Ν όπως λέμε Nature, Ν όπως λέμε Νερό

Κάτι καινούργιο γεννήθηκε μέσα στο μυαλό μας και αποφασίσαμε να το κάνουμε πράξη. Ψάξαμε να βρούμε ένα έργο τέχνης της φύσης από αυτά που έχει πάρα πολλά η πατρίδα μας και να δημιουργήσουμε ένα Φεστιβάλ που θα στηρίζεται στην μουσική αλλά ταυτόχρονα θα προβάλει και θα υποστηρίζει το Φυσικό τοπίο. Θα φέρνει τον επισκέπτη σε επαφή με την φύση μέσα από έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης. Θα βοηθάει όσους έρθουν να το παρακολουθήσουν να περάσουν μια μοναδική εμπειρία ενώ παράλληλα θα τους υπενθυμίζει όλες τις οικολογικές ανησυχίες τους. Βουνό, θάλασσα, ποτάμι, λίμνη μεγάλο δίλημμα ….

ΔΥΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ. Νέστος λοιπόν η μια επιλογή και συγκεκριμένα ένα πανέμορφο σημείο στις όχθες του δίπλα στο Παρανέστι Ν. Δράμας. Το όνομα αυτής της τοποθεσίας Forestis, μια οικοτουριστική μονάδα που εδώ και μερικά χρόνια προσφέρει «ανάσες» σε όσους την επισκέπτονται. Η άλλη επιλογή το φαράγγι της Πετρούσας όπου υπάρχει ένα μοναδικής ομορφιάς πέτρινο θέατρο. Και επειδή δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κανένα από τα δύο, διαλέξαμε και τα δύο!!!

(1)Τώρα έπρεπε να βρούμε και το όνομα του festival. Ένα όνομα που θα δίνει το στίγμα του με το πρώτο άκουσμα. NaturArt λοιπόν το όνομα αυτού.

Το πρώτο λοιπόν NaturArt festival είναι γεγονός 25, 26, 27 Ιουλίου στο Παρανέστι στο Forestis Camp και 28 Ιουλίου στο πέτρινο θέατρο Πετρούσας Ν. Δράμας

Το μουσικό πρόγραμμα (μέχρι στιγμής)

Forestis Camp (River Main Stage + Green all day Stage)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΩΚΡΑΤΗΣΜΑΛΑΜΑΣ

Kapnos, Balkanatolia, The Coconaut Rockers,

Σάκης Ξενούδης , Γιάννης Καπετανάκης,

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΙΛΤΟΣΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

PINK FLOYD TRIBUTE by «the great gig»

ΆγγελοςΜουρβάτης & Cosmicray, ΓιάννηςΧατζόπουλος, Underhill West

Φιλαρμονική Καλού Αγρού Δράμας, The Damnation Project

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ

NIGHTSTALKER

INK, Φιγκυράν, The alcoholic’s afternoon, Flying Drop

Πέτρινο Θέατρο στο φαράγγι Πετρούσας

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Rafting,

Κανό Καγιάκ,

Τοξοβολία,

Πύργος αναρρίχησης,

Εναέριο πέρασμα του ποταμού (flying fox),

Ορθοπεταλιές με τα ποδήλατα βουνού (mountain bikes)

Εκδρομές στη φύση

Ελεύθερο camping σε μοναδική τοποθεσία δίπλα στο Ποτάμι με μόνιμη σκιά

Δράσεις για παιδιά

Οικολογικά σεμινάρια

Έκθεση φωτογραφίας

Bazar

Open Air cinema

Yoga

και πολλά άλλα θα έρθουν σε λίγο!!!



Τιμές:

25, 26, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ στο Forestis Camp

Προπώληση μονοήμερου: 10 ευρώ

Ταμείο μονοήμερου: 13 ευρώ

3ημέρου (25,26,27/7): 23 ευρώ

2ημέρου (26,27/7): 17 ευρώ



28 ΙΟΥΛΙΟΥ Πέτρινο Θέατρο στο φαράγγι Πετρούσας

Προπώληση: 10 ευρώ (τα πρώτα 300 τεμ.)

Προπώληση: 12 ευρώ

Ταμείο: 15 ευρώ



Tην Κυριακή ο διάπλους Θασοπούλας – Κεραμωτής

Ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών και Θαλάσσιων Αθλημάτων Κεραμωτής σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Νέστου διοργανώνει τον 15ο Κολυμβητικό Αγώνα Ανοιχτής Θάλασσας “ΘΑΣΟΠΟΥΛΑ – ΚΕΡΑΜΩΤΗ 2014” Κυριακή, 20 Ιουλίου, ώρα 10:00 Απόσταση 2,4 χιλιόμετρα.Τόπος συγκέντρωσης των συμμετεχόντων είναι η κεντρική πλατεία Κεραμωτής (περίπτερο) απ’ όπου και θα γίνει η επιβίβαση τους στα πλοιάρια (10:30). Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα καθώς και ιατρική βεβαίωση. Για τους αθλητές αρκεί το δελτίο αθλητή. Τιμή συμμετοχής 10€.Στους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα. Στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας μετάλλια και σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα. Τέλος, θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμή των συμμετεχόντων αθλητών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους Σταύρο Ματζίρη 6974-655583 και Λάζαρο Κιρκασιάδη 6972-328328 ή αφού συμπληρώσουν την συνημμένη αίτηση συμμετοχής να την στείλουν στο Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Ξάνθη: Καλλιεργούσαν κάνναβη στο χωράφι αλλά και σε γλάστρα !

Συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης, στην Ξάνθη και σε χωριό της Ξάνθης, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο άνδρες, ηλικίας 57 και 34 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια φυτών κάνναβης.

Αναλυτικότερα, σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στα σπίτια των δύο δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•Στο σπίτι του 57χρονου, στην Ξάνθη, τέσσερα (4) φυτά κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 0,97 μέτρα.

•Στο σπίτι του 34χρονου, σε χωριό της Ξάνθης, επτά (7) φυτά κάνναβης, ύψους από 0,08 έως 1,80 μέτρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54