Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  22/7/2014


Καταγγελία για μεταφορά εκθεμάτων από την Αρχαία Ολυμπία  στη Λωζάνη

Κλειστό  το Μουσείο  Ολυμπιακών Αγώνων

Στην κατάργηση και μάλιστα εν κρυπτώ  του  Μουσείου  Νεώτερων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία και την αφαίρεση των εκθεμάτων  του, τα οποία  μεταφέρουν στο Μουσείο που έχει ιδρύσει η ΔΟΕ  στη Λωζάνη, αναφέρεται σε  χθεσινή καταγγελία  του ο Σύλλογος  « Επτάλοφος».

 Συνδυάζει επίσης τις κινήσεις αυτές με το  γεγονός ότι η ΝΕΡΙΤ  ως «δημόσια τηλεόραση» παρουσίασε χθες αφιέρωμα στο « Μουσείο Νεώτερων Ολυμπιακών Αγώνων» της Λοζάνης.

«Η ΔΟΕ και η ΕΟΕ έκλεισαν το μουσείο των Νεότερων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία με εκατοντάδες εκθέματα, με συνέπεια τα εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την Ολυμπία να μην   μπορούν να το επισκεφτούν!!

Από πληροφορίες που έχουμε τα εκθέματα έχουν κάνει φτερά δεν γνωρίζει κανένας από την ΕΟΕ ( Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ) που βρίσκονται!!

Εκείνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι   άνοιξαν Μουσείο νεότερων Ολυμπιακών αγώνων στην ΛΟΖΑΝΗ έδρα της ΔΟΕ ( της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής )!!

Τα κόμματα εξουσίας και τα στελέχη τους δεν γνωρίζουν τίποτα, πως και γιατί η καινούργια Ελληνική Κρατική Τηλεόραση θα παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014 και ώρα 19 20 μ.μ. σε εκπομπή το Μουσείο των νεοτέρων Ολυμπιακών Αγώνων στη ΛΟΖΑΝΗ!!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!

Τα κόμματα εξουσίας και τα στελέχη τους  με τις πράξεις και ενέργειες τους συνεχίζουν να βεβηλώνουν το ιερό της Ολύμπιας, το παγκόσμιο σύμβολο της Ελλάδας και την ιδέα του Ολυμπισμού!!

Ν' ανοίξει το Μουσείο  των νεότερων Ολυμπιακών αγώνων στην Ολυμπία!!

Οι φίλοι  της ιδέας του Ολυμπισμού, όλοι οι Ηλείοι να βρίσκονται σε αφυπνίσει, να προστατέψουμε το παγκόσμιο μνημείο μας την ΟΛΥΜΠΙΑ!!»  καταλήγει η ανακοίνωση.

Γεγονός πάντως είναι ότι το συγκεκριμένο Μουσείο παραμένει κλειστό για τέταρτο κατά σειρά χρόνο φέτος και κανείς, από την ΕΟΕ ή το υπ. Αθλητισμού που την εποπτεύει,  δεν έχει απαντήσει σε ερωτήσεις που έχουν τεθεί ( και με ρεπορτάζ δια του τύπου) ποιος είναι ο λόγος που στερούνται  Έλληνες και ξένοι τουρίστες τη δυνατότητα να το επισκεφθούν.

Δεν έχει δοθεί επίσης απάντηση στο αν όντως τα εκθέματά του παραμένουν εκεί, έχουν μεταφερθεί κάπου αλλού ( και που;) με τι σκοπό και για πόσο χρονικό διάστημα.

Ακόμα- ακόμα ουδείς μπορεί να ελέγξει αν και πόσα από αυτά τα εκθέματα έχουν δοθεί αλλού, μέσα από ποιες διαδικασίες καθώς συμβαίνει το ανεπανάληπτο να μην υπάρχουν πουθενά καταγεγραμμένα!

Προτίμησαν τις παραλίες έμποροι και καταναλωτές

Σύμφωνα με τον «απολογισμό» των προεδρείων των Εμπορικών Συλλόγων του νομού μας στην Ηλεία, η πλειοψηφία εμπόρων και καταναλωτών, προτίμησαν να δροσιστούν σε κάποια κοντινή παραλία την περασμένη  Κυριακή, τη μια εκ των εφτά προαιρετικών Κυριακών που οι καταστηματάρχες μπορούσαν  να ανοίξουν τα καταστήματα τους, ειδικά λόγω εκπτώσεων.

Οι έμποροι και οι καταναλωτές πάντως  γύρισαν την… «πλάτη» στο μέτρο αυτό και δε το στήριξαν.

Το 90% τουλάχιστον των καταστημάτων της πόλης του Πύργου, παρέμειναν κλειστά, ενώ ένα μόλις 10% που αφορούσε κυρίως αλυσίδες ήταν αυτοί που άνοιξαν Κυριακάτικα.

 Άρχισε η παραλαβή βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία

Με καλές  προϋποθέσεις ξεκίνησε χθες η παραλαβή βιομηχανικής τομάτας από το εργοστάσιο «Κύκνος» στα Σαβάλια και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι φέτος θα υπάρξει αύξηση στις παραδοτέες ποσότητες της τάξεως του 10%.

Η ποιότητα είναι πολύ καλή, παρά το γεγονός ότι η χρονιά ήταν δύσκολη, δεν βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες και καταγράφηκαν πολλές ασθένειες στο προϊόν.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν αυτές άλλωστε που οδήγησαν λίγο πίσω την παραγωγή και παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιο είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει την παραλαβή από τις 17 Ιουλίου, τελικά η παράδοση αναβλήθηκε ένα πενθήμερο.

Οι παραγωγοί  εμφανίζονται συγκρατημένοι,σε ότι αφορά τις τιμές οι οποίες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι το κόστος έχει αυξηθεί αισθητά.

40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή

Με το σύνθημα «για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή που φέτος συμπληρώνει αισίως τα 40 χρόνια. Η Γραμματέας και το μέλος της ΚΝΕ του Τομεακού Συμβουλίου Ηλείας Έλενα Καούκη και Χριστίνα Ασημακοπούλου αντίστοιχα, στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, μίλησαν για το σημαντικό αυτό φεστιβάλ, δυο προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του οποίου ήδη ολοκληρώθηκαν (στις αρχές του καλοκαιριού στα ΤΕΙ της Ηλείας και το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αμαλιάδα) αλλά και για την τελική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Κούβελου στον Πύργο στις 5 και 6 Σεπτέμβρη. Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει ιστορικά αφιερώματα, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, επιδείξεις χορού και μαχητικών αθλημάτων, συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Η κεντρική συναυλία θα γίνει από το Χρήστο Θηβαίο. Την κεντρική πολιτική ομιλία θα κάνει ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας του ΚΚΕ.

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής, στο Τραγανό Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας 35χρονος άνδρας και μία 56χρονη γυναίκα, υπήκοοι Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και κατοχή λαθραίων τσιγάρων. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, στα καταλύματα όπου διέμεναν οι δράστες, στο Τραγανό Ηλείας, βρήκαν στην κατοχή του 35χρονου, 80 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ στην κατοχή της 56χρονης βρέθηκαν άλλα 56 πακέτα τσιγάρων τα οποία προόριζαν για διάθεση σε τρίτους. Κανένα από τα πακέτα που κατασχέθηκαν δεν έφερε την ενδεικτική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

 Πρωτιά του  Π. Μάντη  στο Δέκαθλο

Μια τεράστια επιτυχία για την Ηλεία είχαμε τη δεύτερη μέρα του 100ου  Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στίβου ανδρών και του 78ου γυναικών που έγινε στο ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουλίου.

Η τεράστια επιτυχία για τον αθλητισμό της Ηλείας ήταν η πρωτιά του Παναγιώτη Μάντη, του Κοροίβου Αμαλιάδας στο Δέκαθλο ανδρών-Νέων με 6.659 βαθμούς, που είναι μια μεγάλη επιβράβευση των προσπαθειών του νεαρού αθλητή.

Ο Παναγιώτης Μάντης ήταν συγκλονιστικός και στις δυο μέρες του αγωνίσματος και έδειξε γιατί συγκαταλέγεται στα κορυφαίες ελπίδες της χώρας μας.

Επιτυχής  η διοργάνωση  του 3ου διεθνούς τουρνουά ελληνορωμαϊκής

Με δυνατές αναμετρήσεις και ελληνικές επιτυχίες ολοκληρώθηκε στην Αρχαία Ολυμπία το 3ο διεθνές τουρνουά ελληνορωμαϊκής, ελευθέρας και πάλης γυναικών «Ολυμπία». Στην ελευθέρα, οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν ένα χρυσό και τρία χάλκινα και στην πάλη γυναικών, οι αθλήτριες μας συνέλεξαν τρία ασημένια και τέσσερα χάλκινα. Στο ομαδικό, η χώρα μας ήρθε 3η στους άνδρες (1η η Κορέα, 2η η Ρωσία) και 2η στις γυναίκες (1ο το Μεξικό, 3η η Ιταλία).

Ο αγώνας του Γιάννη Αρζουμανίδη στον τελικό των 125 κ. εντυπωσίασε φίλαθλους και αθλητές. Ο πρωταθλητής μας νίκησε με πτώση τον Κορεάτη Ναμ Κιουνγκ Ζιν ύστερα από μία θεαματική αναμέτρηση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. «Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι. Στο προολυμπιακό του Λονδίνου είχα από αυτόν  χάσει την πρόκριση και του το χρωστούσα. Όλη τη νύχτα σκεπτόμουν την τακτική που θα χρησιμοποιούσα στο παιχνίδι. Η διοργάνωση αποτέλεσε για εμένα μια σπουδαία προετοιμασία. Πιστεύω ότι του χρόνου θα υπάρχουν ακόμα περισσότερες συμμετοχές γιατί το ενδιαφέρον των παλαιστών είναι μεγάλο», τόνισε ο πρωταθλητής των 125 κ.

Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Χιζάρ Ντουργκάεφ (Ρωσία) και Σλιμ Τραμπελσί (Τυνησία).

Τα αποτελέσματα της πάλης γυναικών: 48 κ.: 1η Μαριάνα Ντίαθ Μουνόθ (Μεξικό), 2η Τζέιν Σμιέντερ (Γερμανία), 3η Αθηνά Μαρτίδου (Ελλάς). 55

κ.: 1η Α. Εσκότο Βαλέντσια (Μεξικό), 2η Α. Παπαθεοδώρου (Ελλάς) 3η Μαρία Ζαχαριάδου (Ελλάς). 58κ.: 1η Μαρούα Αμρί (Τυνησία), 2η Γ.

Μαρτίνεθ (Μεξικό), 3η Πηνελόπη Ηλιάδη (Ελλάς). 60 κ.: 1η Α. Μπονίλα Ρομέρο (Μεξικό), 2η Δ. Χριστοδουλάκη (Ελλάς). 63κ.: 1η Μ. Γκαρθία Μπαουτίστα (Μεξικό), 2η Αθηνά Γιανουσά (Ελλάς). 75 κ.: 1η Μαρία Ντιάνα (Ιταλία), 2η Ντ. Μιράντα Γκονζάλεθ (Μεξικό), 3η Α. Πιτσιάβα (Ελλάς).
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22/07/2014 - 11:02