Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής  22/7/2014


Εφαρμογή στο κινητό προβάλλει τους επαγγελματίες της Κομοτηνή στους τουρίστες

Γ. Κασάπης: «Εκπτώσεις, Το τελευταίο αποκούμπι των καταστηματαρχών»

Ξεκίνησαν και φέτος  οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν ως τις 30 Αυγούστου.
Τα ποσοστά με τα οποία κάνουν έναρξη οι Κομοτηναίοι καταστηματάρχες αγγίζουν το 20-30% αλλά και πιο αυξημένα μέχρι και 40-50%, ενώ όσο προχωρούμε τα ποσοστά ανεβαίνουν.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι καταστηματάρχες που κάνουν δυνατό μπάσιμο στις εκπτώσεις ακόμα και από τη δεύτερη εβδομάδα στα 50 ή και 60%, καθώς οι άνθρωποι θέλουν τη ρευστοποίηση των προϊόντων τους άμεσα.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Γιώργο Κασάπη, «Οι εκπτώσεις πια είναι το τελευταίο αποκούμπι του κάθε ιδιοκτήτη εμπορικού καταστήματος, μια και η οικονομική κρίση έχει κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στις αγορές τον κόσμο».

«Ευτυχώς εδώ δεν έχουμε κρούσματα πλασματικών εκπτώσεων, εκτός ίσως από κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις. Καλό θα είναι ωστόσο, αυτοί που θα υποπέσει κάτι στην αντίληψή τους να το καταγγείλουν στον Εμπορικό Σύλλογο, για να λάβουμε τα μέτρα για την πλήρη συμμόρφωση όλων. Να μην το συζητάμε απλά στα καφενεία, ή στις μεταξύ μας συζητήσεις», σημείωσε ο κ. Κασάπης.

Αναφερόμενος στο θέμα των Βούλγαρων γειτόνων μας, στην κάθοδό τους προς τη θάλασσα και στο πέρασμά τους από την αγορά της Κομοτηνής, στάθηκε σε μια σύγχρονη εφαρμογή στο κινητό των επισκεπτών-τουριστών από τη Βουλγαρία, η οποία ενημερώνει σε τέσσερις γλώσσες(Αγγλικά, Τουρκικά, Βουλγαρικά και Ελληνικά) για τα σημεία αγοράς, εστίασης, διασκέδασης, στην πόλη της Κομοτηνής. «Αφορά όλους τους επαγγελματίες και όσοι επιθυμούν να «ανεβάσουν» στην εφαρμογή την επιχείρησή τους, μπορούν να το κάνουν, είναι πολύ απλό», υποστήριξε ο κ. Κασάπης.Μάλιστα άφησε να εννοηθεί, χωρίς να προχωρήσει σε αποκαλύψεις, ότι από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, ετοιμάζει το ερχόμενο Φθινόπωρο κι άλλες καινοτόμες πρωτοβουλίες, που θα έχουν ως στόχο την τόνωση της αγοράς, είτε για τους ντόπιους είτε για τους τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και την επόμενη Κυριακή λόγω της θρησκευτικής γιορτής των Μουσουλμάνων, τα καταστήματα θα είναι και πάλι ανοικτά, με …κάποιους καταστηματάρχες να σκέφτονται το ρεύμα που θα κάψουν για να… δροσίζουν το χώρο, καθώς τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωΐ έως τις 3 το απόγευμα…Με τους περισσότερους καταναλωτές να είναι στις παραλίες!!!

Ευάγγελος Μπιμπισίδης πρόεδρος εργαζομένων ΕΒΖ: «Παραδίδουμε τα όπλα μας ως Εθνοφύλακες»

 Κρύβονται οι τρεις υπουργοί του Έβρου για το θέμα

«Παραδίδουμε τα όπλα μας ως Εθνοφύλακες… Πια δεν υπάρχει κάτι για να υπερασπισθούμε μια και το εργοστάσιο της Ζάχαρης στη Νέα Ορεστιάδα, θα φέρει οικονομικό μαρασμό στην περιοχή μας και θα σβήσει…»

Λόγια οργής ειπωμένα από τον Ευάγγελο Μπιμπισίδη, πρόεδρο των εργαζομένων στο εργοστάσιο Ζάχαρης, στην ΕΡΑ Κομοτηνής, επιχειρώντας να περιγράψει αυτό τις αλυσιδωτές αρνητικότατες συνέπειες που θα ακολουθήσουν το κλείσιμο του εργοστασίου.

Είτε αυτές θα αφορούν τις δομές (υποκαταστήματα ΙΚΑ και άλλων φορέων του Δημοσίου), είτε τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που εμπλέκονταν οι αγρότες, ή και στο σημαντικότερο, η φυγή των νέων ανθρώπων, αλλά και των ανθρώπων γενικότερα από μια περιοχή που δεν θα έχει να προσφέρει τίποτα.

«Όλα γίνονται υπό το όμμα των τριών υπουργών του Έβρου, που υποτίθεται κάποτε ήταν υπερασπιστές αυτού του τόπου, μέχρι να αποκτήσουν κάποια θέση εξουσίας…Εκεί στριμώχθηκαν να βγουν φωτογραφίες και ξέχασαν τον τόπο τους…Σιωπή, δεν απαντούν στα τηλέφωνα που τους κάνουμε…Είναι εξαφανισμένοι…Είναι κρυμμένοι…Δεν ενδιαφέρονται για τις θέσεις που χάνονται, για την περιοχή μας που θα μαραζώσει και θα σβήσει χωρίς δουλειές, χωρίς παραγωγή, χωρίς ανθρώπους…και μάλιστα με την υπογραφή τους…», σημείωσε ο κ. Μπιμπισίδης.

Συμφώνησε ωστόσο πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε καν να το σκεφθεί κάποιος, όχι  να το πραγματοποιήσει, στην περιοχή της Κρήτης, ή και ακόμα στην Πελοπόννησο, ή και σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας…πλην Θράκης…

Υποβολή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέβαλε επισήμως προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το καινούργιο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας για την περίοδο 2014-2020.

Στρατηγικός στόχος του νέου Προγράμματος είναι, σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, η μετάβαση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας σε ένα ισχυρό και βιώσιμο αγρό-διατροφικό μοντέλο με ταυτόχρονη αύξηση της προστιθέμενης αξίας των εγχώριων αγροτικών προϊόντων.

Με τα επιμέρους προγράμματα και παρεμβάσεις, που περιλαμβάνονται σε αυτό, τόσο για τον Πυλώνα Ι, όσο και για τον Πυλώνα ΙΙ της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η αγροτική ανάπτυξη συμβαδίζει με το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο, όπως αυτό αποτυπώνεται στο εγκεκριμένο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020 και με τις προτεραιότητες του Προγράμματος Προσαρμογής του ελληνικού αγροτικού τομέα.

«Η υποβολή του καινούργιου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας μας, που με τη σειρά της θα συμβάλλει καθοριστικά στην ευρύτερη προσπάθεια για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, επισήμανε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Γιώργος Καρασμάνης.

Τα ονόματα των δικαιούχων και των απορριφθέντων για τον καπνό στους δήμους

Αναρτήθηκαν οι ονομαστικές καταστάσεις  των ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ και των ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΩΝ για την Δράση 2.3 "Σύστημα ολοκληρωμένης         διαχείρισης στην παραγωγή καπνού" των προσκλήσεων 4539/2-4-2012 και 5597 /11-3-2013, σύμφωνα με ανακοίνωση της  Δ/νσης Κτηνιατρικής.

Οι ονομαστικές καταστάσεις βρίσκονται αναρτημένες στους πίνακες ανακοινώσεων των Δήμων Κομοτηνής, Μαρωνείας - Σαπών, Ιάσμου & Αρριανών και των Τοπικών Κοινοτήτων αυτών.

 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜ-Θ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΛΙΜΝΗ

Την πρωτοφανή καταστροφή με εκατοντάδες τόνους νεκρά ψάρια στη Βιστωνίδα λίμνη, διερευνά με Ερώτηση που κατέθεσε στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος, με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, του οποίου είναι επικεφαλής.

Στην Ερώτηση, λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας, ο Τέρενς Κουίκ, προσπαθεί να συμπεριλάβει, εν είδη ρεπορτάζ, απόψεις και καταγραφές από όλες τις πηγές που έχουν να συνεισφέρουν στην διερεύνηση αυτού του ακραίου γεγονότος.

Ενημερώνει τους Υπουργούς για σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ, για δηλώσεις που καταγράφονται στην ίδια εφημερίδα του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος αναφέρεται σε κακή διαχείριση των υδάτων της λίμνης και στην αναγκαιότητα εφαρμογής των νόμων και σε στα όσα είπε στον Τέρενς Κουίκ ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας Στυλιανός Μπαλάσης, ο οποίος εστιάζει τον θάνατο των 200 τόνων ψαριών στην έλλειψη οξυγόνου, λόγω φερτής γεωργικής ύλης που έπεσε στη λίμνη από τις εντονότατες βροχοπτώσεις.

Ο Βουλευτής και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε και τα εξής:

«Όπως είχα υποσχεθεί και στην προεκλογική περίοδο, ως εκλεγμένος, πλέον, ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος, θέτω την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα στη διάθεση του νέου Περιφερειάρχη για παρεμβάσεις μου στη Βουλή, αλλά και στα Υπουργεία, σε οτιδήποτε αφορά την επίλυση προβλημάτων που αφορούν τους επαγγελματίες, αλλά και την καθημερινότητα της ζωής και δράσης των κατοίκων της Περιφέρειάς μας σε όλους τους  τομείς.

Το πρωτόγνωρο συμβάν στη Βιστωνίδα θέλει υπεύθυνη εξήγηση και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επαναληφθεί. Τίποτα δεν θα κουκουλωθεί. Κάτι έφταιξε, κάποιοι είναι υπεύθυνοι. Όλα στο φως».

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος, κατέθεσε κοινοβουλευτική Ερώτηση στη Βουλή, η οποία αφορά την διακοπή  ηλεκτροδότησης των αγροτικών υποδομών και εν προκειμένω των γεωτρήσεων, την αναγκαιότητα ρύθμισης των οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ με ικανό αριθμό δόσεων και το μέγα ζήτημα της παροχής φθηνής ενέργειας προς τους αγρότες.

Η Ερώτηση βασίζεται σε ενημερωτικό σημείωμα, που του έστειλε η Πολιτευτής Φθιώτιδας του Κινήματος Βασιλική Δημητράντζου, η οποία είναι και μέλος του Αγροτικού Τομέα των ΑΝΕΛ.

Επίσης ο κ. Κουΐκ έκανε δήλωση για τις νέες μειώσεις των συντάξεων.Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Έλεος πια με τους συνταξιούχους, δεν μπορούν να τους στύβουν άλλο, παρά τις υποσχέσεις μέσα από τα «Ζάππεια» και τις συνεχείς ψεύτικες διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο σεβασμού στο δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης και επιβίωσης τους».

Έκθεση Φιλαδελφία 23-27 Ιουλίου στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής

Έκθεση τοπικών προϊόντων και δημιουργών από την Φιλαδελφία, την οργάνωση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, το χρονικό διάστημα από 23 έως 27 Ιουλίου.

Η έκθεση η οποία θα λειτουργεί στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής και θα  έχει ως τίτλο «Δημιουργεί ο Διπλανός μου» και ως στόχος έχει τεθεί να καταστεί η Κομοτηνή ως πρωτεύουσα τουριστικής, εμπορικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ακύρωση παράστασης HANGOVER 4 την ερχόμενη Πέμπτη

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής κάνει γνωστή τη ματαίωση της προγραμματισμένης για την Πέμπτη 24-7-2014 παράστασης με το έργο HANGOVER 4, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού καλοκαιριού Η εξήγηση που δόθηκε από τους υπευθύνους μέσω επιστολής υποστήριξε ότι η παράσταση δεν θα δοθεί για επιχειρηματικούς λόγους.
 
Nέος πρόεδρος του ΓΑΣ ο Χρήστος Μαχαίρας

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η προγραμματισμένη συνέλευση για την ανάδειξη του νέου  ΔΣ του ΓΑΣ Κομοτηνή.  Πρόεδρος της Διοίκησης αναδείχθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών, ο κ. Χρήστος Μαχαίρας, γνωστός στην οικογένεια του ΓΑΣ  για το ενδιαφέρον και την αγάπη του, για τον ιστορικό σύλλογο της Κομοτηνής.  Ο νέος Πρόεδρος στις πρώτες δηλώσεις του τόνισε “ο ΓΑΣ είναι ένας ιστορικός σύλλογος, στο συμβούλιο έχουν μπει αρκετοί νέοι άνθρωποι και επιτυχημένοι, επιστήμονες και επιχειρηματίες. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό σύλλογο, μια πολύ καλή ομάδα. Να μπορέσει ο ΓΑΣ να τραβήξει τους Κομοτηναίους στο γήπεδο, η ομάδα να παίξει πολύ καλό μπάσκετ κι από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει. Φυσικά χρειαζόμαστε τη βοήθεια των συμπολιτών μας. Ο στόχος φέτος για τον ΓΑΣ είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και αν μπορέσουμε με κάποιες διορθωτικές κινήσεις, με κάποιες προσθήκες, γιατί όχι να ανέβουμε και κατηγορία”.(πηγή inkomotini)
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22/07/2014 - 11:30