Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Δίμηνη παράταση έδωσε ο ΕΛΓΑ για την εξόφληση της ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2013

Δίμηνη παράταση του χρόνου εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2013 από τους αγρότες, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ, καθώς πολλοί αγρότες, λόγω της οικονομικής πίεσης που δέχονται, δεν ανταποκρίθηκαν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου, που έληγε η προηγούμενη προθεσμία. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου η περίοδος εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών. Σε ισχύ παραμένει η απειλή μη καταβολής των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, στην περίπτωση που οι αγρότες δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΛΓΑ μέχρι το τέλος Αυγούστου.



1,3 εκ. ευρώ για τα προγράμματα αδέσποτων ζώων που υλοποιούν δήμοι

1,3 εκ. ευρώ είναι το ύψος της επιχορήγησης που αποφάσισε να διαθέσει σε δήμους και συνδέσμους δήμων το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την υλοποίηση προγραμμάτων ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν την περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμό, στείρωση, αποθεραπεία και, τελικά, την υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων στο περιβάλλον από το οποίο περισυνελέγησαν. Η απόφαση διάθεσης του κονδυλίου περιλαμβάνει και τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι δήμοι ή οι αρμόδιοι σύνδεσμοί τους.



Bittersweet, gadjodilo και locomondo στην κεντρική σκηνή του «Άρδα»

Τα συγκροτήματαthebittersweet, gadjodilo και locomondoπρωταγωνιστούν απόψε στην κεντρική σκηνή του20ου Φεστιβάλ «Άρδας 2014», που ξεκίνησε εχθές και συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 27 Ιουλίου. Μετά τη 1 τα μεσάνυχτα στην εναλλακτική σκηνή θα εμφανιστεί το τοπικό συγκρότημα BadBourbonBluesBand. Εν τω μεταξύ, σήμερα ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα BeachVolleyκαι τάβλι που θα διεξάγονται στο χώρο του Φεστιβάλ, στις όχθες του ποταμού Άρδα στις Καστανιές.



Από τις 25 Ιουλίου τα «Καβήρεια 2014» στη Σαμοθράκη

Τον βασικό κορμό των εκδηλώσεων «Καβήρεια 2014», που θα πραγματοποιηθούν από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου στη Σαμοθράκη, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Την ερχόμενη Παρασκευή το πρόγραμμα ξεκινά με έκθεση ζωγραφικής για την «Νίκη της Σαμοθράκης», που θα λειτουργήσει στο σχολείο των Θέρμων, από τις 8.30 μέχρι τις 11.30 το βράδυ. Στον ίδιο χώρο, στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Η αποκάλυψη της Νίκης» ενώ στις 10 μ.μ. θα ακολουθήσει συναυλία-μουσικό αφιέρωμα στη «Νίκη της Σαμοθράκης».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54