Eιδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Συνεχίζουν οι Κρητικοί την αντίδρασή τους στην «υδρόλυση»

Αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα και των δράσεων κατά της καταστροφής των χημικών της Συρία στη Μεσόγειο, ελήφθησαν χθες, κατά την ευρεία συσκεψη φορέων και πολιτών στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Κρητης, που διοργάνωσε το Συντονιστικό της Κρήτης, παρουσία και του καθηγητη Βαγγελη Πισσία. Την Παρασκευή στις 11το πρωί, έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση πλοίων και άλλων πλωτών, με στόχο την προσέγγιση στο καράβι του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού CapeRay και την παρεμπόδιση της συνέχειας της υδρόλυσης. Όπως τονίστηκε στη χθεσινη σύσκεψη το συγκεκριμένο πείραμα, είναι επιζήμιο για τις θάλασσες μας, το περιβάλλον και τους ανθρώπους και δημιουργεί προηγούμενο ώστε η Μεσόγειος να χρησιμοποιηθεί ως νεκροταφείο χημικών και άλλων επικίνδυνων αποβλήτων στο μέλλον. Όπως σημειώθηκε επίσης, οι πολίτες της Κρητης δεν αναγνωρίζουν δικαίωμα χρήσης στην Ελληνική ΑΟΖ σε κανένα



Εκδήλωση για το ξεπούλημα της ΔΕΗ στην Καλαμάτα

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ δεν αφορά μόνο στους εργαζόμενους της Επιχείρησης, αφορά όλη την ελληνική κοινωνία, γιατί πρόκειται για δημόσια περιουσία και το σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο.
Αυτό τόνισαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ, καθώς και ο υπεύθυνος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, που κάλεσαν όλους τους Καλαματιανούς στην ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο λιμάνι της πόλης μας. Ομιλητές σε αυτή θα είναι ο Νίκος Φωτόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ και ο Θανάσης Πετράκος, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα ενέργειας του κόμματος.
Όπως υπογράμμισε, μιλώντας πριν λίγο στην Ε.ΡΑ. Καλαμάτας ο κ.Πετράκος, «η ΔΕΗ ξεπουλιέται κοψοχρονιά, με δώρο ένα πελατολόγιο 2.000.000 νοικοκυριών», τονίζοντας ότι όλοι οι παραγωγικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς έχουν ταχθεί κατά του ξεπουλήματος αυτού, το οποίο υποστήριξε ότι υπαγόρευσαν στην κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και οι ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας.
Είπε ακόμη ότι το ξεπούλημα της ΔΕΗ απαγορεύεται και από το Σύνταγμα, που προβλέπει ρητά ότι τέτοιες δημόσιες εταιρείες απαγορεύεται να μεταβιβαστούν σε ιδιώτες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 49%.»





Καταγγέλει τους αστυνομικούς η αδελφή της Ρούπα

Την εισβολή των αστυνομικών στο διαμέρισμα που κατοικεί, στην Καλαμάτα, μαζί με την άρρωστη μητέρα της και την προκλητική παρακολούθησή τους, καταγγέλλει με επιστολή της στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία τηγς Καλαμάτας» η Χριστίνα Ρούπα, αδερφή της Πόλα, καταζητούμενης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη
Στην επιστολή της, η Χριστίνα Ρούπα υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί αφού έσπασαν την πόρτα χωρίς κανείς ν’ αρνηθεί την είσοδό τους, δε βρήκαν φυσικά το παραμικρό, αφού ουδεμία σχέση έχει η οικογένεια με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα και καταγγέλλει την συγκεκριμένη πρακτική.
«Όμως, δε σταμάτησαν σε αυτό», συνεχίζει στην επιστολή της η κ.Ρούπα. «Καθημερινά δεχόμαστε επισκέψεις από άνδρες της ασφάλειας, χτυπήματα στα κουδούνια, εμφανέστατα δε και προκλητικά, μονίμως παρακολουθείται κάθε κίνησή μας, με κάθε τρόπο και κυρίως με την παρουσία αστυνομικού ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας μας».
«Απευθύνομαι δημόσια και καταγγέλλω την παραπάνω κατάσταση, και προειδοποιώ κάθε υπεύθυνο για τις συνέπειες των παραπάνω φασιστικών συμπεριφορών, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να τις ανεχτώ άλλο και θα προβώ σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια», καταλήγει στην επιστολή της η κ.Ρούπα.



1 δις ευρώ για κανονικοποίηση των γραμμών της Πελοποννήσου (στις οποίες προς το παρόν δεν κυκλοφορεί τραίνο)

Περίπου 1 δισ. ευρώ θα κοστίσει η κανονικοποίηση των 240 χιλιομέτρων της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της pelop.gr, της εφημερίδας “Πελοπόννησος“ για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.  Οι αρχικές μελέτες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το 2015, με στόχο να εκπονηθούν στη συνέχεια οι οριστικές μελέτες ώστε το έργο να διεκδικήσει χρηματοδότηση.  Σήμερα η γραμμή είναι μετρική, όπως και σε όλο το δίκτυο της Πελοποννήσου. Η κανονικοποίησή της θα επιτρέψει στα τρένα να κινηθούν με μεγάλες ταχύτητες - και παράλληλα θα συνδέσει το δίκτυο του Μοριά με το δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας και το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο. (Υπενθυμίζουμε ότι τα τρένα που κινούνται στο μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου δεν μπορούν να κινηθούν στο υπόλοιπο δίκτυο της Ελλάδας). Aξίζει παντως να αναφερθεί πως το σιδηροδρομικό δίκτυο από Κόρινθο μέχρι και Καλαμάτα, είχε ανακαινιστεί με εργασίες που διήρκησαν από το 2003 και για πολλά χρόνια, με κόστος δεκάδες εκατομμύρια ευρω από την ΕΕ και το ΠΕΠ Πελοποννήσου. Όταν οι εργασίες αυτές ολοκληρώθηκαν, τα δρομολόγια σταμάτησαν και σήμερα το δίκτυο της Πελοποννήσου, που σε πολλές περιοχές, όπως στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη είναι άκρως ανταγωνιστικό προς τα οδικά μέσα, παραμένει εγκαταλελειμμένο και στο έλεος του καιρού και της μη συντήρησής του αλλά και βορά στις ορέξεις βανδάλων και κυνηγών μετάλλου.

3,5 εκατ. ευρώ για υποδομές υγείας στη Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες επτά σημαντικών έργων του τομέα Υγείας στη Μεσσηνία και αναμένεται το επόμενο 15νθήμερο η υπογραφή των συμβάσεων από το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γεώργιο Μπέζο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη και τους αναδόχους.
Ειδικότερα, πρόκειται για επτά σημαντικά έργα ενταγμένα το προηγούμενο διάστημα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 3.538.000 ευρώ.
Αυτά είναι:
-Προμήθεια εξοπλισμού μαγειρείων-πλυντηρίων


-Προμήθεια συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου

-Προμήθεια εξοπλισμού μηχανογράφησης

-Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των Η/Μ

-Κατασκευή Π.Ι Μεθώνης- Δήμου Πύλου-Νέστωρος

-Κατασκευή Π.Ι Βλαχόπουλου- Δήμου-Πύλου Νέστορος

- Αναδιαρρύθμιση ισογείου των εξωτερικών ιατρείων-Διοίκησης του Γ.Ν-Κ.Υ. Κυπαρισσίας



Ταυτόχρονα, πολύ καλά προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Π.Ι Πεταλιδίου




Στον καιάδα ρίχνει η κυβέρνηση τους διαβητικούς

Για εξαθλίωση των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη κάνει λόγο πλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και διαμηνύει ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με υπουργικές αποφάσεις που προετοιμάζουν την εξόντωση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της χώρας.
Όπως τόνισε η Μεσσήνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθανασία Καρούνου, υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε την 1η Ιουλίου σε ΦΕΚ ορίζει τα όρια φαρμακευτικής δαπάνης των ιατρών ανά ασθενή, ανά ειδικότητα, ανά νομό και ανά μήνα (εποχικότητα), καθώς και ποσοστιαία όρια συνταγογράφησης για τα φάρμακα δραστικών ουσιών εκτός προστασίας, τα οποία όρια δεν επαρκούν προκειμένου ένα άτομο με σακχαρώδη διαβήτη να λάβει ακόμη και τη στοιχειώδη αγωγή για τη ρύθμιση της πάθησής του.
 
Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας

Ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη, το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Στο αμφιθέατρο του Κάστρου ο Καλαματιανός συνθέτης Στάθης Γυφτάκης και οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, η Παιδική Χορωδία και το Φωνητικό σύνολο «Μελίφωνο» θα παρουσιάσουν την παράσταση «Πετρόσουπα» Στη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις, εργαστήρια και σεμινάρια χορού.



Ο καιρός

Αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα στην περιοχή μας η ΕΜΥ. Οι άνεμοι πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία που σημειώνει πτώση θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένονται και για αύριο Πέμπτη.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54