Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-24-7-2014

Σύσκεψη σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, λόγω έντονων αντιδράσεων για το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων τις Κυριακές


Συνεχίζει να απασχολεί τον εμπορικό κόσμο της Ζακύνθου και τις τοπικές αρχές, το θέμα της Κυριακάτικης αργίας και τού ανοίγματος των καταστημάτων, καθώς, όσο περνά ο καιρός, όλοι διαπιστώνουν ότι το «πιλοτικό» κατά τα άλλα, κυβερνητικό μέτρο, επεκτείνεται, μέχρι να γίνει…μόνιμο, με τα πολυκαταστήματα και στο νησί, να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, να ανοίγουν ολοένα και περισσότερες Κυριακές! Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν ο εμπορικός σύλλογος, το επιμελητήριο και η αστυνομία. Έντονη είναι η αντίθεση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και ομόφωνη η απόφαση του εμπορικού συλλόγου, να είναι κατεβασμένα τα ρολά, τις ημέρες αυτές, κάτι που εφαρμόζει η συντριπτική πλειοψηφία, κυρίως, των καταστηματαρχών του εμπορικού κέντρου της πόλης της Ζακύνθου, ενώ, την ίδια άποψη έχουν και άλλοι φορείς του νησιού, όπως, το τοπικό επιμελητήριο. Από την πλευρά του, ο αντι-περιφερειάρχης του νομού, Διονύσης Μυλωνάς, δηλώνει ότι τα πολυκαταστήματα, (γιατί εκεί βρίσκεται το πρόβλημα), δεν πρέπει να λειτουργούν τις Κυριακές και τέλος, να αναφερθεί ότι η Ζάκυνθος, δεν ανήκει στις περιοχές που ισχύει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου.

Πυρκαγιές...εμπρησμοί, στην «ημερήσια διάταξη», με τα χειρότερα να έχουν αποφευχθεί, από την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής!

Πυρκαγιών…συνέχεια, όσο προχωράει το καλοκαίρι στη Ζάκυνθο, με δύο νέες φωτιές τις τελευταίες ημέρες στο νησί, που, όμως, δεν προκάλεσαν μεγάλες ζημιές. δεδομένου ότι τέθηκαν άμεσα σε έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στην θέση «Κορακονήσι» στην περιοχή του Κοιλιωμένου στην ορεινή Ζάκυνθο, καίγοντας μικρή δασική έκταση. Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε την Τρίτη, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Φιολιτίου, καίγοντας ελάχιστα ελαιόδεντρα και μόλις δύο στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης. Πάντως, τα περιστατικά με τις πυρκαγιές, βρίσκονται πλέον στην «ημερήσια διάταξη», σε αρκετές περιοχές της Ζακύνθου και αποτελεί κοινό μυστικό, ότι πρόκειται, κυρίως, για εμπρησμούς. για πολλούς και διάφορους λόγους, σε ένα νησί που τείνουν να γίνουν όλα-αν κιόλας δεν είναι-ιδιόκτητα, όπως τα…εναπομείναντα δάση! Μάλιστα, κάποιοι λένε, με περισσό θράσος, ότι για να σταματήσουν οι φωτιές, πρέπει να γίνουν επενδύσεις, όπως, η πρόσφατη αγοραπωλησία στο ορεινό βορειοδυτικό τμήμα του νησιού!  

Αίσθηση και ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει ο «αιφνίδιος» θάνατος 46χρονης γυναίκας στην περιοχή του Κερίου

Ο αιφνίδιος θάνατος μιας 46χρονης τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, στην περιοχή του Κερίου, έχει προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη, ωστόσο, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, η οποία ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή, είχε ένα ατύχημα στο σπίτι της, όταν έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της στο πάτωμα. Η 46χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε για προληπτικούς λόγους, αφού φαινόταν ότι είχε διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο, λίγο διάστημα μετά την εισαγωγή της, άφησε την τελευταία της πνοή. Από την αστυνομία διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή και τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για παθολογικά αίτια, όμως, αναμένεται και η ιστολογική εξέταση από την ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών. Να σημειωθεί ότι έφτασαν και κάποιες ανεπιβεβαίωτης πληροφορίες στην ΕΡΑ Ζακύνθου, για το ενδεχόμενο της απόπειρας αυτοκτονίας, με την κατάποση φυτοφαρμάκου.

Σε εποχές τουριστικής…ανάκαμψης, πολύ λίγα είναι τα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν το λιμάνι της Ζακύνθου

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «sevenseasMariner», επρόκειτο να επισκεφθεί χθες τη Ζάκυνθο και μάλιστα, είναι η προτελευταία άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο νησί μας, για τον Ιούλιο, αφού, στις 27 του μήνα, αναμένεται η τελευταία…Όσο για τον Αύγουστο, έχουμε μόλις τρεις αφίξεις και καμία προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο, περιμένοντας συνολικά, μόνο, άλλες δέκα, έως και τον Οκτώβριο! Με άλλα λόγια, χάνουμε την κρουαζιέρα, σύμφωνα και με σχετική αναφορά στον τοπικό τύπο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ανάλογες μειώσεις, καταγράφονται στα λιμάνια όλης της χώρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νησί της Κέρκυρας, με μείωση της τάξης τού 40%, αλλά και της Κεφαλλονιάς, η οποία, διαθέτει τις απαραίτητες λιμενικές υποδομές για την εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων. Στην προκειμένη περίπτωση, η Ζάκυνθος έχει πολλά…άλλοθι, δηλαδή, μια ακατάλληλη προβλήτα, μια…ανύπαρκτη μαρίνα και γενικότερα ένα τεράστιο, αλλά, όχι και…τόσο σύγχρονο και λειτουργικό λιμάνι.

Ανησυχία…στους επιχειρηματίες για την καθυστέρηση της τοποθέτησης γαλάζιων σημαιών στις παραλίες του νησιού

Κλιμάκιο ελεγκτών από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, που είναι αρμόδιο για την απονομή γαλάζιων σημαιών στις παραλίες της χώρας μας, αναμένεται να ελέγξει τις παραλίες στη Ζάκυνθο, που έχουν εξασφαλίσει την σημαντική αυτή διάκριση για ακόμα ένα καλοκαίρι. Πάντως, υπάρχει…έντονη ανησυχία στους τοπικούς τουριστικές επιχειρηματίες, για το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η τοποθέτηση-με τον πιο επίσημο τρόπο-των γαλάζιων σημαιών σε παραλίες του νησιού. Είναι γεγονός ότι ανάλογος έλεγχος, έχει να πραγματοποιηθεί πολλά χρόνια, με το δήμο Ζακύνθου να καθησυχάζει όλους όσοι ανησυχούν, ενημερώνοντας τους, ότι είναι θέμα χρόνου η ανάρτηση των γαλάζιων σημαιών, καθώς, η καθυστέρηση οφείλεται στον έλεγχο και στην μη έγκαιρη πληρωμή των περυσινών οφειλών για τη συμμετοχή στο σχετικό πρόγραμμα! Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στη Ζάκυνθο έχουν βραβευτεί με γαλάζιες σημαίες, δύο παραλίες στην περιοχή του Αλυκανά, δύο στην περιοχή των Αλυκών, καθώς και οι παραλίες, «Άμπουλα Τραγακίου», «Κατραγάκι», «Ψαρού», «Τσιλιβή» και «Μπούκα».      

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24/07/2014 - 11:59