Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας  24/7/2014


Αφιερωμένες στον Βασίλη Τσιτσάνη οι «Πρέσπες 2014»

Με τη θεατρική παράσταση «Σερσέ λα Φαμ» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος», που θα παρουσιαστεί στο νησάκι του Αγίου Αχίλλειου, το Σάββατο 30 Αυγούστου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις «Πρέσπες 2014». Για το έργο και τη συνεργασία των «Πρεσπών» και του ΚΘΒΕ μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου στη Φλώρινα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των «Πρεσπών» Γιώργος Λιάνης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος, η σκηνοθέτης - χορογράφος Σοφία Σπυράτου, η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών - Φλώρινας Χρύσα Μάντση, οι βουλευτές Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης και ο δήμαρχος Πρεσπών Βασίλης Τσέπας.Η παράσταση “Σερσέ λα φαμ”, με οδηγό τα σπουδαία τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη για τη γυναίκα, ξεναγεί τους θεατές στο σύμπαν του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη. Το έργο αναπτύσσεται γύρω από έναν κεντρικό δραματικό σκελετό με χαρακτήρες και περιστατικά –φανταστικά μα και βασισμένα στα Λόγια (γραπτά και συνεντεύξεις) του ίδιου του Τσιτσάνη– αλλά και σε γεγονότα και πρόσωπα της βιογραφίας του, χωρίς να παγιδεύεται στον νατουραλισμό∙ αντίθετα, χρησιμοποιεί το υλικό για να δομήσει μια ονειρική πλοκή με μυστήριο, ρεαλισμό και παράδοξες ανατροπές. Το «Σερσέ λα φαμ», για πρώτη φορά μετά από χρόνια, αποκαλύπτει στο ευρύ κοινό την ιστορία της σύνθεσης ενός θρυλικού τραγουδιού, της «Αρχόντισσσας», όπως μας την παρέδωσε ως μαρτυρία ο ίδιος ο μεγάλος συνθέτης.

Τραγουδούν: Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Λιζέτα Καλημέρη, Γιάννης Διονυσίου
Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Κακούρης Τσιτσάνης), Βίκυ Παπαδοπούλου (Αρχόντισσα), Χρήστος Σιρμαδάνης (Μουσχουντής).

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χρύσα Ζαφειριάδου, Εφη Δρόσου, Στέλιος Καλλιστράτης, Αννέτα Κορτσαρίδου, Άννα Κυριακίδου, Δημήτρης Μορφακίδης, Ευγενία Πανταζόγλου, Νίκος Πολοζιάνης, Αλεξία Σαπρανίδου, Δημήτρης Σπορίδης.

Χορεύουν (με αλφαβητική σειρά): Γιάννης Βαγιονάς, Στέλλα Εμίνογλου, Κώστας Καφαντάρης, Άννα Λιανοπούλου, Άννα Μανούδη, Γιάννης Μάρτος, Μαργαρίτα Παναγιώτου, Λουτσιάνα Παπαδάκη, Τάσος Παπαδόπουλος, Ηλίας Τσάκωνας.

Παίζουν οι μουσικοί: Παύλος Παφρανίδης, Κώστας Ιακώβου, Μελίνα Ατρείδου, Ηλίας Γυλός, Ανδρονίκη Δονουκάρα, Γιάννης Καρακαλπακίδης, Δημήτρης Κριτσίμης, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Νίκος Ψοφογιώργος.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα ανοίγει και κλείνει την παράσταση με αυτοσχεδιασμούς πάνω στα μαγικά τραγούδια του Τσιτσάνη.

Πρόσληψη διδασκόντων για την κάλυψη των εκπαιδευτικών και διδακτικών αναγκών τμημάτων του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας

Τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν στην αρ. 233/18-07-2014 συνεδρία της Διοικούσας Επιτροπής να προβούν στην πρόσληψη διδασκόντων για την κάλυψη των εκπαιδευτικών και διδακτικών τους αναγκών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
1. Αίτηση υποψηφιότητας (παρέχεται μαζί με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην ιστοσελίδα www.uowm.gr).
2. Βιογραφικό σημείωμα και υπόμνημα που θα περιέχει τα σχετικά με τις σπουδές τους και περιλήψεις των δημοσιεύσεων, (για το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ,την καλλιτεχνική τους δράση και την ανάλυση των έργων τους).
3. Φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών τους (πτυχίο, διδακτορικό κ.λ.π.). Φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών Α.Ε.Ι. του εξωτερικού, τα οποία θα πρέπει να συνοδεύονται από βεβαιώσεις ισοτιμίας των αρμοδίων οργάνων (ΔΟΑΤΑΠ).
4. Δύο ανάτυπα των επιστημονικών εργασιών [Ειδικά για το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών απαιτούνται 1 CD που να περιέχουν την αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή, βιογραφικό σημείωμα και τις επιστημονικές εργασίες].
5. Πιστοποιητικό τύπου Α’ του αρμόδιου Στρατολογικού Γραφείου.
6. Πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα του Δήμου ή Κοινότητας στο οποίο θα φαίνεται και η ημερομηνία γεννήσεως και ο τρόπος αποκτήσεως της Ελληνικής Ιθαγένειας.
7. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου για δικαστική χρήση (ζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία. Για το σκοπό αυτό πρέπει να κατατεθεί από τον υποψήφιο επικυρωμένο αντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας).
8. Πιστοποιητικό υγείας από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.
9. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
10. Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα αναγράφεται αναλυτικά η απασχόληση του ενδιαφερόμενου σε άλλους φορείς εκτός του Π.Δ.Μ.

Τα δικαιολογητικά 5 έως 10 θα κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους μετά την επιλογή τους. Επίσης κάθε Τμήμα παρακαλεί τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους οι οποίοι κρίνουν ότι μπορούν να διδάξουν περισσότερα του ενός μαθήματα, να τα δηλώσουν στην αίτησή τους. Οι προσλήψεις των ενδιαφερόμενων θα πραγματοποιηθούν εφόσον υπάρξουν οι απαραίτητες πιστώσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία κάθε Τμήματος από 26-08-2014 μέχρι και 09-09-2014.

Συνελήφθη 22χρονος στην Κρυσταλλοπηγή για εισαγωγή ναρκωτικών

Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας  21 Ιουλίου 2014,στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας συνέλαβαν 22χρονο ημεδαπό για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 22χρονο, κατά την είσοδό του στην χώρα μας από την Αλβανία, βρέθηκαν δεκαπέντε (15) ανισοβαρής συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους εβδομήντα δύο (72) γραμμαρίων.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Υδατοδρόμια σε Βεγορίτιδα και Πρέσπα

Πάνω από 30 υδατοδρόμια βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και αναμένεται να είναι έτοιμα μέσα στους επόμενους μήνες, σε νησιά των Κυκλάδων, του Ιουνίου, του βορείου Αιγαίου, διάφορες παραλιακές περιοχές της χώρας, αλλά και σε λίμνες.

Η εταιρεία «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.» προχωρά τις διαδικασίες δημιουργίας υδατοδρομίων σε έξι λίμνες, μεταξύ των οποίων και η Μεγάλη Πρέσπα.

Την ίδια ώρα η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει εγκριθεί να αδειοδοτήσει 16 υδατοδρόμια συνολικά στη χώρα, ένα εκ των οποίων είναι και της λίμνης Βεγορίτιδας, ιδιοκτησίας του δήμου Αμυνταίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24/07/2014 - 13:06