Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Toπικές ειδήσεις από τη Μαγνησία.
Να κλείσουν τα διόδια του Μοσχοχωρίου

Ζήτησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Μεϊκόπουλος και δεκάδες συμπολίτες

Πάρα πολλοί συμπολίτες προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιήθηκαν και άφησαν για λίγο ελεύθερα να περνούν από τα διόδια του Μοσχοχωρίου χωρίς να πληρώνουν οδηγοί τον αντίτιμο των 4 ευρώ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τρία παιδιά από το Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο, που έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο “φονιά” της παλαιάς Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας τα ξημερώματα της Τετάρτης. Μαζί με τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά, τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Χαυτούρα, Κώστα Γαργάλα και Θωμά Κλημόπουλο και πάρα πολλούς συμπολίτες, διαμαρτυρήθηκαν με πανό ενάντια στα διόδια και μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς ζητώντας να καταργηθούν τα διότι Μοσχοχωρίου. Οι συγκεντρωμένοι τόνιζαν ότι θα επανέλθουν και πάλι, διότι το πρόβλημα δεν λύνεται χωρίς αγώνα.



Παρέμβαση Χρυσοβελώνη για τη λειτουργία της σήραγγας Γορίτσας

Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών κ. Χρυσοχοίδη για τη λειτουργία της σήραγγας Γορίτσας του περιφερειακού δρόμου Βόλου κατέθεσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη μετά τις δηλώσεις του νέου Δημάρχου Βόλου.

Αναφέρει στην ερώτηση η βουλευτής:
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο νέος Δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος χαρακτήρισε την εν θέματι σήραγγα «παιδική χαρά» και προανήγγειλε ότι από τον Σεπτέμβριο οπότε πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντα της η νέα δημοτική αρχή, δεν θα παραλάβει το συγκεκριμένο έργο.


Ο κ. Μπέος περιέγραψε προβλήματα ασφάλειας (ανυπαρξία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, μικρό πλάτος σήραγγας) που καθιστούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αδύνατη την ασφαλή λειτουργία του εν λόγω έργου ως δρόμου διπλής κατεύθυνσης. Μάλιστα διευκρίνισε πως για την πιθανότητα μονοδρόμησης ζητήθηκε η άποψη των αρμοδίων υπηρεσιών. Επειδή οι αιτιάσεις του κ. Μπέου είναι ιδιαίτερα σοβαρές, ερωτάσθε:

1.     Θα υιοθετηθούν τελικά οι απαιτήσεις ασφαλείας του ΠΔ 230/2007 για την λειτουργία της νέας σήραγγας; Αν ναι, ποια ακριβώς μέτρα θα ζητήσετε να ληφθούν;
2. Ποια είναι η άποψη των υπηρεσιών σας για την μονοδρόμηση της σήραγγας;
3. Ποιος θα αναλάβει την συντήρηση του έργου από τον Σεπτέμβριο και μετά, με δεδομένο ότι η νέα δημοτική αρχή δεν θα παραλάβει τη νέα σήραγγα;»




Προωθεί τον αθλητικό τουρισμό ο Αχιλλέας Μπέος

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με προέδρους και στελέχη Αθλητικών Ομοσπονδιών πραγματοποιεί στην Αθήνα, όπου θα βρίσκεται και το επόμενο διήμερο, ο νέος Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος στο πλαίσιο της πρόθεσής του τόσο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, και μέσω αυτού στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, όσο και στην τόνωση του ενδιαφέροντος και της αύξησης της συμμετοχής των νέων στον αθλητισμό, πραγματοποιεί διερευνητικές συζητήσεις για την προοπτική διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, πανελλαδικού, πανευρωπαϊκού ή και παγκόσμιου χαρακτήρα, στο Βόλο.

Οι συναντήσεις που πραγματοποιεί είναι με τις ηγεσίες των εξής Ομοσπονδιών:
Kick Boxing, Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρριχήσεων, Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ, Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.




Καθαρίστριες Μαγνησίας: Δεν δεχόμαστε απειλές και εκβιασμούς

Το γεγονός ότι καθαρίστριες δέχονται τηλεφωνήματα και πιέσεις από το Γραφείο Προσωπικού για να καταθέσουν τα έντυπα της αξιολόγησης στη συγκεκριμένη ημερομηνία ( μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 14/7) και τους εκφοβισμούς ότι στην περίπτωση μη συμμόρφωσης θα απολυθούν καταγγέλλει στο Σωματείο Καθαριστριών- Καθαριστών Ν. Μαγνησίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση « Η Διοίκηση εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεση της, στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης από το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Βόλου και προειδοποιεί ότι δε θα δεχτεί τις απειλές και τους εκβιασμούς εκ μέρος των υπεύθυνων του Δήμου που οι ίδιοι θα γίνουν θύματα της εφαρμογής των διατάξεων για την αξιολόγηση (ν. 4250/14) της κυβέρνησης.
Η διαδικασία της αξιολόγησης βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μας ξεγελά το ότι οι δήμαρχοι σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε ο νόμος για την «αξιολόγηση» ζήτησαν να παγώσει προσωρινά η κυβέρνηση το σχετικό νόμο για να επανέλθει από Σεπτέμβρη, με τον ελιγμό αυτό δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση.
Θεωρούμε ότι δεν είναι άλλη μια τυπική διαδικασία, αλλά στόχο έχει τη δημιουργία νέων δεξαμενών διαθεσιμότητας και απολύσεων.


Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο της μη εφαρμογής των διατάξεων για την αξιολόγηση (ν. 4250/14) και συγκεκριμένα :

• δεν συμμετέχουμε στην αυτοαξιολόγηση, δεν συμπληρώνουμε το έντυπο αξιολόγησης.
• παραδίνουμε τα φύλλα αξιολόγησης στο Σωματείο.
• κανένας αξιολογητής δεν αξιολογεί (ούτε εισηγείται-ούτε βαθμολογεί).
• ζητάμε να επιστρέψουν στις καθαρίστριες άμεσα, τα έντυπα που έχουν κατάθεση έχοντας άγνοια για τις διατάξεις αξιολόγησης της κυβέρνησης και τις απαράδεκτες κατά την γνώμη μας εξηγήσεις από το Γραφείο Προσωπικού ότι δε θα έχουν καμία συνέπια από την κατάθεση της αυτοαξιολόγησης.


Αν πράγματι είναι έτσι, ας μας δώσουν γραπτή εγγύηση ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας για μας και για κανέναν συνάδελφο στο Δήμο Βόλου και σε όλη την χώρα.
Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν και να μην υποκύψουν στις απειλές και τους εκβιασμούς και να ζητήσουν πίσω τα έντυπα τους, αυτές που βιαστήκαν, η φοβήθηκαν και όλες μαζί με τους εργαζόμενους στον δημόσιο και το ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουμε ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τους απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο, στο σύνολο τους αντιλαϊκής πολιτικής απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα».




Διπλή εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για το Νερό σε Δράκεια και Πορταριά

Ντοκιμαντέρ «ΣΤΑΓΩΝΕΣ» και «Καραγκιόζης Χλωριωτής

Διπλή εκδήλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων, οργανώνει σήμερα Κυριακή 27 Ιουλίου στη Δράκεια και στην Πορταριά η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για την ιδιωτικοποίηση, τη χλωρίωση, την απαξίωση των ΔΕΥΑ, τη διαχείριση του νερού γενικότερα και το κίνημα που αναπτύσσεται και μεγαλώνει στην Ελλάδα. Πριν την έναρξη των εκδηλώσεων γίνεται μια ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις κυρίως στα τοπικά ζητήματα του νερού αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη Δράκεια, στις 8.30 μ.μ. θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ για το νερό της Νέλλης Ψαρρού «ΣΤΑΓΩΝΕΣ», όπου εκφράζουν την άποψή τους για την ιδιωτικοποίηση, τα συστήματα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με νερό, τη μόλυνση με χημικά απόβλητα, την χλωρίωση και τον μύθο των χαμένων νερών, καθηγητές πανεπιστημίων, σχετικοί επιστήμονες και ενεργοί στο κίνημα πολίτες.

Επίσης, στην Πορταριά, στις 9 το βράδυ θα παρουσιαστεί η υπόθεση του νερού μέσα από την τέχνη του κινηματόγραφου και του θεάτρου σκιών, μέσα από την παράσταση “Ο Καραγκιόζης Χλωριωτής”.



«Τρύπα» 20 εκ. ευρώ στα δημοτικά ταμεία από χρέη ιδιωτών προς το Δήμο Βόλου

Στα 20 εκ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη ιδιωτών προς τα δημοτικά ταμεία του Βόλου. Πρόκειται για χρέη παρελθόντων ετών που αντιστοιχούν σε τέλη που πληρώνουν επαγγελματίες και ιδιώτες προς το Δήμο και τα οποία βάσει του νέου Νόμου δύνανται να εξοφλήσουν σε 100 δόσεις.

Μολονότι ο Νόμος δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες να προχωρήσουν σε ευνοϊκές για τους ίδιους ρυθμίσεις προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δήμο Βόλου, λίγοι είναι εκείνοι που προχώρησαν σε ρυθμίσεις.

Μόλις 20 υποθέσεις ρύθμισης χρεών επικυρώθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Ηλία Ξηρακιά. Οι οφειλέτες ανέρχονται όμως σε μερικές εκατοντάδες και τα χρέη τους προς τα δημοτικά ταμεία, αγγίζουν τα 20 εκ. ευρώ, εκ των οποίων το καθαρό κεφάλαιο είναι 10 εκ. ευρώ και ισόποσες οι προσαυξήσεις.

Οπως ανέφερε ο κ. Ξηρακιάς, ήδη ο Δήμος, έχει αποστείλει «μπιλιετάκια» στους οφειλέτες του, ενημερώνοντάς τους για τα χρέη τους. Τα ειδοποιητήρια λειτουργούν παράλληλα ως… προσκλητήρια για την υπαγωγή των ιδιωτών σε ρυθμίσεις των χρεών τους, βάσει του νέου ευνοϊκού Νόμου, που προβλέπει απαλλαγή από πρόστιμα και προσαυξήσεις σε ποσοστό ακόμη και 100% σε περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής του αρχικού χρέους.

Παράλληλα, ο Δήμος απέστειλε σχετικό έγγραφο - κάλεσμα για τη ρύθμιση χρεών και στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, προκειμένου να ειδοποιήσει τα μέλη του.

Οπως αναφέρει ο κ. Ξηρακιάς, οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνονται έως 15 Αυγούστου για χρέη που έχουν βεβαιωθεί μέχρι και τον Απρίλιο, οπότε και ψηφίστηκε ο νέος Νόμος. Οσοι ενδιαφέρονται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις θα πρέπει να δράσουν εγκαίρως.

Σημειώνεται ότι βάσει του Νόμου όσοι έχουν οφειλές παρελθόντων ετών προς το Δήμο από τη χρήση κοινοχρήστων χώρων, από τέλη παρεπιδημούντων ή από ενοίκια, έχουν τη δυνατότητα, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, να υπαχθούν σε ρυθμίσεις που φθάνουν μέχρι και τις 100 δόσεις, όπως επίσης να επιτύχουν παραγραφή μέχρι του 100% των προσαυξήσεων για τα οφειλόμενα από 1-1-2010 και μετά. Πολύ ευνοϊκότερες δε είναι οι ρυθμίσεις των οφειλόμενων πριν από την 1-1-2010, αφού ενεργοποιείται ο προηγούμενος νόμος (Ν.3801/2009) σύμφωνα με τον οποίο παραγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις και οι οφειλές καταβάλλονται σε μακροχρόνιες δόσεις.



Τέλος εποχής για τις ΕΠΑΣ

Τέλος εποχής για τις δύο Επαγγελματικές Σχολές της Μαγνησίας, μία στη Ν. Ιωνία και μία στον Αλμυρό. Στα τέλη Αυγούστου πέφτουν οι τίτλοι τέλους για τις ΕΠΑΣ και μαζί με τις σχολές, σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας εισέρχονται οι καθηγητές που διδάσκουν σε αυτές.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Οι ΕΠΑΣ προβλέπεται να αντικατασταθούν από τις ΣΕΚ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης) η λειτουργία των οποίων όμως δεν έχει ακόμη νομική υπόσταση. Κι αυτό γιατί δεν έχει γίνει πράξη ίδρυσής τους, ούτε έχει ανακοινωθεί πόσες και πού θα λειτουργήσουν και υπό ποια διεύθυνση.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του Υπουργείου Παιδείας, που θα ρίξει φως στο… θολό τοπίο που διέπει τη λειτουργία των ΣΕΚ, οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΣ, εισέρχονται σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας.

Προβλέπεται μεν να απορροφηθούν σε σχολικές μονάδες υποδοχής, δεν γνωρίζουν όμως αν από το νέο σχολικό έτος θα βρεθούν στις έδρες διδασκαλίας ή θα κριθούν υπεράριθμοι. Η προσφορά καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση που υπάρχει στα δημόσια σχολεία, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να φοβούνται ότι ίσως τελικώς δεν θα απορροφηθούν από τη δημόσια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη, την ίδια αγωνία βιώνουν και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων υποδοχής που έχουν οργανικές θέσεις και φοβούνται τυχόν «εκτοπισμό» τους από τους συναδέλφους τους από τις ΕΠΑΣ. Θέση της ΕΛΜΕ είναι οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών να γίνουν με βάση την αρχαιότητα των καθηγητών στο δημόσιο σχολείο.

Στην ίδια συνεδρίαση, τα στελέχη της ΕΛΜΕ, ζήτησαν η ανακοίνωση των υπεραρίθμων καθηγητών να μην γίνει με το ονοματεπώνυμο των καθηγητών όπως ορίζει ο Νόμος. «Συνήθως η ανακοίνωση ενός εκπαιδευτικού ως υπεράριθμου συνεπάγεται ότι θα… απολυθεί. Για ψυχολογικούς και όχι μόνο λόγους, ζητάμε να μην ανακοινωθούν τα ονόματα όσων κριθούν υπεράριθμοι παρά μόνο όσων έχουν κάνει αιτήσεις για τοποθέτησή τους σε κενές θέσεις της εκπαίδευσης», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης. 



Ανοικτό στο κοινό το ΕΑΚ

Αυθαίρετη κάθε ενέργεια απαγόρευσης της εισόδου αθλουμένων, αναφέρει ο Π. Μαβίδης

Για αυθαίρετη ενέργεια, η οποία αντίκειται στους όρους της σύμβασης μίσθωσης στην ΠΑΕ Ολυμπιακός χώρων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Βόλου, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ - Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου κ. Παύλος Μαβίδης αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει μετά από καταγγελίες αθλητών ότι τις τελευταίες ημέρες και κατά τις απογευματινές ώρες κλείνουν οι πόρτες του Σταδίου και δεν τους επιτρέπεται η είσοδος, λόγω προπόνησης της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο κ. Μαβίδης τόνισε ότι οι πόρτες του Σταδίου για το κοινό θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτές όλη την ημέρα, ακόμη κι όταν προπονείται η ομάδα, καθώς οι αθλούμενοι χρησιμοποιούν τα κουλουάρ και όχι την περιοχή του γηπέδου, όπου γίνεται η προπόνηση. Σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης, όπως συγκεκριμένα ανέφερε, που έχει υπογραφεί ανάμεσα στον ΔΟΕΠΑΠ-Δη.Πε.Θε. και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, προβλέπεται ότι οι δημότες μπορούν να κάνουν χρήση χώρων (κουλουάρ κ.α.) του Σταδίου κατά τη διάρκεια προπόνησης της ομάδας, εκτός από το γήπεδο με τον χλοοτάπητα, χωρίς ασφαλώς να ενοχλούν την ομάδα.



Σε… επιτήρηση ο εργολάβος σίτισης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μετά από καταγγελία γονέα ότι κάνει χρήση των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων για την παρασκευή φαγητού για εξωτερικές παραγγελίες

Υπό παρακολούθηση μπαίνει ο εργολάβος σίτισης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από καταγγελία γονέα φοιτητή στη διοίκηση του ιδρύματος ότι χρησιμοποιεί τους χώρους της Φοιτητικής Λέσχης, προκειμένου να παρασκευάζει φαγητά για catering, που θα προσφερθεί στο πλαίσιο της Ναυτοπροσκοπικής Regatta, που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 3 Αυγούστου στα Καλά Νερά Πηλίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του γονέα, αυτές τις ημέρες οπότε και η φοιτητική λέσχη δεν λειτουργεί για τη σίτιση των φοιτητών, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στις πατρίδες, ο εργολάβος, εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις για την Παρασκευή γευμάτων για άλλες εκδηλώσεις, κάνοντας χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού που πληρώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άρα οι φορολογούμενοι πολίτες.

Η καταγγελία του γονέα, κινητοποίησε άμεσα τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που προχώρησε σε αυτοψία στους χώρους της Φοιτητικής Λέσχης, επί της οδού 2ας Νοεμβρίου.

Στελέχη του Π.Θ., βρήκαν στους χώρους προσωπικό του εργολάβου, ωστόσο αρνήθηκαν ότι παρασκευάζουν φαγητό στη λέσχη. Ισχυρίστηκαν ότι απλώς στις εγκαταστάσεις φυλάσσονται τρόφιμα, τα οποία μεταφέρουν σε εγκαταστάσεις στο Φυτόκο, όπου και γίνεται η παρασκευή των γευμάτων.

Οπως έχει γίνει γνωστό, ο εργολάβος πληρώνει ενοίκιο 2.500 ευρώ κάθε μήνα για τους χώρους της Φοιτητικής Λέσχης, μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το κόστος για τα λειτουργικά έξοδα. Ωστόσο, στη σύμβαση που υπέγραψε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, απαγορεύεται ρητώς η χρήση των εγκαταστάσεων για την προετοιμασία γευμάτων, εάν δεν προορίζονται για τους φοιτητές

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ι. Μεσσήνης, το θέμα θα παρακολουθηθεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες του γονέα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τα μαγειρεία παίρνουν μπροστά κυρίως πρωινές και βραδινές ώρες.



Ιατροφαρμακευτικό υλικό για τη Γάζα συγκεντρώνουν οι Βολιώτες

Με πρωτοβουλία του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας

Ο Ιατρικός και ο φαρμακευτικός σύλλογος Μαγνησίας, μπροστά στην πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση που συντελείται στην Γάζα, συγκεντρώνει ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Αυτό θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες στην εμπόλεμη περιοχή.

Καλούνται οι Βολιώτισσες οι Βολιώτες να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης προς τον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό.

Συγκέντρωση υλικού και φαρμάκων, στα γραφεία του ιατρικού συλλόγου, Σπυρίδη 33, 9 έως 1.00 το μεσημέρι & στα γραφεία του φαρμακευτικού συλλόγου , Ελευθέριου Βενιζέλου 7 με Δημητριάδος 3ος όροφος στον Βόλο από τις 19.30 έως τις 21.30, από Δευτέρα 28η Ιουλίου 2014 μέχρι και Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014



ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Εκδήλωση για την επέτειο Ολοκαυτώματος της Ν. Αγχιάλου

Εκδήλωση μνήμης για την 108η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου από τους Βούλγαρους, στις 30 Ιουλίου του 1906, που σηματοδότησε τη δημιουργία της σημερινής Νέας Αγχιάλου στη Μαγνησία, διοργανώνει την Τετάρτη 30 Ιουλίου ο Δήμος Βόλου και η Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο του Ηρώου των Πεσόντων στην κεντρική πλατεία Νέας Αγχιάλου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από φορείς της περιοχής.

Για το Ιστορικό της Ημέρας θα μιλήσει ο κ. Ευθύμιος Τσάμης, υπεύθυνος Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, με θέμα «Η Αγχίαλος στο χώρο και στο χρόνο».



Διεθνές φεστιβάλ

Παραδοσιακά συγκροτήματα απ’ όλο τον κόσμο στη Ν. Αγχίαλο

Το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών Νέας Αγχιάλου» διοργανώνουν η Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο των Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου και τον Δήμο Βόλου, μέσα στα πλαίσια των καλοκαιρινών τους εκδηλώσεων, το οποίο θα διαρκέσει έως αύριο στον παραλιακό χώρο της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου, προσπαθώντας να συνδέσουν τον τουρισμό με την παράδοση και την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Νέας Αγχιάλου», συμμετέχουν οι χώρες της Ινδονησίας με το παραδοσιακό συγκρότημα Listra, της Βουλγαρίας με το συγκρότημα «Ethnofolk», της Σερβίας με το παραδοσιακό του συγκρότημα «Hajduk Stankο» και η Ακαδημαϊκή σχολή θεάτρου, μουσικής και χορού «Zoryany» της Ουκρανίας. Οι ξένες αποστολές θα παρουσιάζουν καθημερινά διαφορετικά προγράμματα που θα μας περιπλανήσουν στα ακούσματα των χωρών τους.

Χθες έγινε παρέλαση στις 8.00μμ από την κεντρική πλατεία της Νέας Αγχιάλου μέχρι τον παραλιακό χώρο της εκδήλωσης της Γιορτής Κρασιού. Πήραν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα: Πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι», Χορευτικό συγκρότημα «LISTRA» (Lingkung Seni Tradisional) - Ινδονησία, Χορευτικό συγκρότημα «ETHNOFOLK» - Βουλγαρία, Λαογραφικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «Οι Χαόνες», Ακαδημαϊκή Σχολή θεάτρου, μουσικής και χορού «ZORYANY» - Ουκρανία, Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα «HAJDUK STANKO» SABAC - Σερβία, Περιφερειακό Τμήμα χορού Αλμυρού Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Σήμμερα στις 9 μμ θα παρουσιαστούν τα συγκροτήματα: Χορευτικό Συγκρότημα Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου Δήμου Βόλου, Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα «HAJDUK STANKO» SABAC - Σερβία, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Νομού Μαγνησίας, Ακαδημαϊκή Σχολή θεάτρου, μουσικής και χορού «ZORYANY» - Ουκρανία, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Συκέας Ελλασώνας, Χορευτικό συγκρότημα «ETHNOFOLK» - Βουλγαρία, Χορευτικό συγκρότημα «LISTRA» (Lingkung Seni Tradisional) - Ινδονησία, Σύλλογος εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου.

Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή του Γιώργου Πάγκαλου και της Aida και με τον γνωστό σε όλους μας Νίκο Μούτσελο αφιλοκερδώς.





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54