Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής



Οικουμενικό-Κοινωνικό Ιατρείο ιδρύουν ο ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί της Ροδόπης

Οικουμενικό-Κοινωνικό Ιατρείο ιδρύουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί της Ροδόπης, σε συνεργασία με την οργάνωση κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας Φιλαδελφία.
Ήδη έχει βρεθεί ο χώρος στο κέντρο της πόλης, όπου θα γίνονται δεκτοί όλοι οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των απόρων, των ανασφαλίστων και ανέργων.
Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο επικεφαλής της προσπάθειας Κοσμάς Παπαχρήστου, ιατρός-πνευμονολόγος κάλεσε τους πολίτες της Ροδόπης να συμβάλλουν με την εθελοντική τους προσφορά και να βοηθήσουν στο έργο, είτε στη γραμματειακή υποστήριξη, είτε στην κατανομή των φαρμάκων, είτε σε γενικότερα θέματα για να φέρει εις πέρας το οικουμενικό ιατρείο το έργο του, που δεν είναι άλλο από την προσφορά στον συνάνθρωπο που υποφέρει σε εποχή κρίσης.

Ευριπίδης Κούκος: «Γιατί δεν επεμβαίνει η Δικαιοσύνη, καθώς διαθέτει τα στοιχεία, για το θέμα της ΕΑΣ Ροδόπης»

«Εδώ και δύο χρόνια η Δικαιοσύνη έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για το πώς έφτασε η ΕΑΣ Ροδόπης, -μια από τις υγιείς οργανώσεις που ήτανε-να ξεπουλά επινοικιάζοντας την ακίνητη της περιουσία… Με έχει καλέσει η Ανακρίτρια, έχω δώσει όλα τα στοιχεία, όπως γνωρίζουν ότι έχω καταγγείλει στο ΣΔΟΕ όλα αυτά, ζητώντας Διαχειριστικό Έλεγχο… Όλα αυτά ανήκουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους…Αλήθεια με ποιο δικαίωμα ο κ. Κούκος κάνει όλες αυτές τις ενέργειες, χωρίς να συγκαλέσει ως όφειλε τη Γενική Συνέλευση; Από ποιους έχει ψηφισθεί ο κ. Κούκος να είναι πρόεδρος της ΕΑΣ; Που είναι η παραίτηση του Νίκου Σκοπιανού;».
Αυτά τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, σε ένα ακόμα ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης για τα τεκταινόμενα στη ΕΑΣ, ο πρώην εργαζόμενος στο Τυροκομείο, Ευριπίδης Κούκος. Δίχως κανένας να ενδιαφέρεται από τους Αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, καθώς το εκκοκκιστήριο έχει επινοικιασθεί,(Αυγερινός) όπως και το τυροκομείο(σ.σ. με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις), φιλέτα της ΕΑΣ(Τραϊανός-Κούτρας)…Δυστυχώς δίχως να κάνει και τη δουλειά της διερεύνησης από την πλευρά η Δικαιοσύνης, η οποία έχει και τα στοιχεία…
«Αλήθεια πως παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα, όταν η ΕΑΣ χρωστάει 15 εκ ευρώ στην εφορία και 2,5 εκ ευρώ στο ΙΚΑ; Ποιος άνθρωπος θα χρωστούσε αυτά τα ποσά και θα μπορούσε να κινηθεί άνετα, χωρίς να τον βάλλουν φυλακή και να παίρνει και ασφαλιστική ενημερότητα», αναρωτήθηκε ο κ. Κούκος, βάζοντας στο μυαλό όλων την ιδέα ότι υπάρχουν προφανώς πολιτικές πλάτες…
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 4 Αυγούστου έχει συγκληθεί η Γενική Συνέλευση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει απαρτία, οπότε η συνεδρίαση των 300 αντιπροσώπων, θα γίνει στις 11 Αυγούστου, με όσους παραστούν… Κώστας Ναλμπάντης Διοικητής Σισμανόγλειου: «Διαφωνώ με τον τρόπο Αξιολόγησης του νοσηλευτικού προσωπικού»

Έρχονται γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων τους επόμενους μήνες

Στην Αθήνα βρέθηκε στις αρχές της εβδομάδας ο Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Κώστας Ναλμπάντης.
Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής, επρόκειτο για τις τακτικές αξιολογήσεις των Νοσοκομείων, όπου για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πολλαπλά προβλήματα με την εκτέλεση του συρρικνωμένου προϋπολογισμού  και ίσως αυτό να αναθεωρηθεί μέχρι τις επόμενες τακτικές αξιολογήσεις…Δηλαδή πείσθηκε ο υπουργός Μάκης Βορίδης, ότι το μαχαίρι των περικοπών δεν μπορεί να πάει παρακάτω και ότι μάλλον (σ.σ. να το δούμε και να μην το πιστέψουμε) θα αυξηθεί το ποσό που δίνεται για την κάλυψη των αναγκών των Νοσοκομείων, καθώς με την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ, αλλά και λόγω της κρίσης, οι πολίτες απευθύνονται στις δημόσιες δομές υγείας, γεγονός που έχει πολλαπλασιάσει τις δαπάνες, αν προσθέσει κανείς σε αυτές τους άπορους και  τους ανασφάλιστους.
Σε ότι αφορά το ερώτημα και την εξέλιξη που όλοι φοβόμαστε, δηλαδή την υποβάθμιση του Νοσοκομείου σε ιατρικό κέντρο αστικού τύπου, καθώς οι ελλείψεις ειδικών γιατρών σε κλινικές, ακυρώνουν την λειτουργία τους… διαφώνησε, αντιτείνοντας ότι,
«Έρχονται ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως Νεφρολόγος, Αναισθησιολόγος, Ωρυλα, Ορθοπαιδικός, Γυναικολόγος, Ουρολόγος, για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ), Ακτινολόγος. Απλά χρειάζονται ένας με δύο μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις. Ναι είναι πρόσκαιρες λύσεις και όχι οριστικές οι προσλήψεις από τον Επικουρικό Πίνακα, αλλά μένω στην δήλωση του υπουργού για τις προσλήψεις 2.956 ατόμων νοσηλευτικού-ιατρικού προσωπικού, που υπογράμμισε ότι θα γίνουν άμεσα και θα είναι μόνιμου χαρακτήρα», σημείωσε ο κ. Ναλμπάντης.
Σε ότι αφορά το θέμα της Αξιολόγησης του νοσηλευτικού προσωπικού, ο κ. Ναλμπάντης ξεκαθάρισε ότι ναι μεν χρειάζεται να γίνει η Αξιολόγηση, όχι όμως με αυτόν τον τρόπο, γι’ αυτό και δήλωσε ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων για το συγκεκριμένο θέμα. Οι δε εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο παραδίδουν λευκά τα έγγραφα της Αυτοαξιολόγησης, ως ένα πρώτο μέτρο διαμαρτυρίας για τον τρόπο που σχεδιάσθηκε η Αξιολόγηση…
 Τέλος σε ότι αφορά το «πέταγμα» από τα χαρτιά του νέου Νοσοκομείου και η μη υλοποιήσή του, το απέδωσε στα ψέμματα και στην ολιγωρία της απερχόμενης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και όσων διατέλεσαν υπουργοί: τον κ. Πεταλωτή, αλλά και του κ. Στυλιανίδη, αλλά και του κ. Αβραμόπουλου, που ως υπουργός Υγείας είχε δεχθεί το αίτημα για μια πτέρυγα 250 κλινών…η οποία ποτέ δεν έγινε, καθώς προκρίθηκε η ανέγερση νέου Νοσοκομείου, μια και στο παλιό δεν μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις -λόγω της μελέτης στατικότητας, που ήταν απαγορευτική- με πόρους του ΕΣΠΑ στο χώρο που στρατιωτικού αεροδρομίου της Κομοτηνής… Που και αυτό δεν θα γίνει, άσχετα αν λένε κάποιοι ότι θα το προσπαθήσουν…Το ταμείο του ΕΣΠΑ τελικά διέθετε 10 εκ. ευρώ και όχι 60 εκ ευρώ όπως έλεγαν κάποιοι!



ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΑΜ-Θ


Η υπουργός Τουρισμού αποδέχθηκε την πρόταση να επισκεφθεί τη Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, που της απηύθυνε από το Βήμα της Βουλής ο Βουλετής Επικρατείας και Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜ-Θ, Τέρενς Κουΐκ.
Σύμφωνα με τον κ. Κουΐκ την ημέρα που συζητήθηκε  στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο Τουρισμού,  στάθηκε  και ως ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος στην ομιλία του, στον μεγάλο κρυμμένο και αναξιοποίητο τουριστικό θησαυρό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
                                   «ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

   Στις φυλακές Κομοτηνής βρέθηκαν η επικεφαλής και μέλη της Δημοτικής Παράταξης Πολη-τική Ανατροπή,  όχι μόνο για να δηλώσουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά κυρίως για να διεκδικήσον μια άλλη φυλακή ενταγμένη στη ζωή, στην κοινωνία της πόλης της Κομοτηνής και όχι στο περιθώριο αυτής.
  «Στις φυλακές ζει και κινείται μια ολόκληρη κοινωνία και αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι σκοπός του εγκλεισμού δεν είναι η φυσική και ηθική εξόντωση αλλά η ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία, τότε όλοι – φορείς της πόλης και Δήμος – θα πρέπει να ενσκύψουν σοβαρά στο πρόβλημα.   
    Εμείς ως «ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ» θα είμαστε στο πλευρό των σωφρονιστικών υπαλλήλων στο δίκαιο αγώνα που δίνουν», καταλήγει η ανακοίνωση.
Εκδήλωση ομιλίας του Στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής διοργανώνουν διάλεξη με ομιλητή
 τον Dr. Νίκο Λυγερό και θέμα:  «Ανάπτυξη, Καινοτομία, Ζεόλιθος».
Η Διάλεξη θα δοθεί στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, (πρώην Νομαρχία) στην Κομοτηνή
 την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:00
 

                      


Η Κοιμωμένη ξύπνησε από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής την Πέμπτη 31 Ιουλίου
«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, θα παρουσιασθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ στις 9:30 το βράδυ.
Πρόκειται για μια διασκευή από το γνωστό αγαπημένο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης, με την πριγκίπισσα που κοιμήθηκε πολλά πολλά χρόνια και που την ξύπνησε το πριγκιπόπουλο μ’ ένα φιλί. Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον κόσμο του σήμερα;
Μια ιστορία ενηλικίωσης από αυτές που αγαπούν τόσο τα παιδιά, ένα έργο που απευθύνεται στο μυαλό και στην καρδιά, σκανδαλιάρικο όσο και ανθρώπινο, μια παράσταση με καλαισθησία, χιούμορ, με πολλή μουσική και ωραία χορογραφία, και με ένα θίασο από εξαιρετικούς ηθοποιούς. Παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και οι γονείς τους, θα βρουν πολλά πράγματα για να διασκεδάσουν και να συγκινηθούν, πολλές εικόνες που θα τους συνοδεύουν για πολύ πολύ καιρό.
Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστος Πίτσας, Σταύρος Σβήγκος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Φωτεινή Τιμοθέου, Ορέστης Τζιόβας.
Θα δοθεί μία παράσταση την Πέμπτη 31 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής στις 9:30 το βράδυ
 Τιμές Εισιτηρίων 10 ευρώ κανονικό και 8 ευρώ μειωμένο.
Προπώληση Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54