Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου



Μαύρες σημαίες οργής στο τόπο του δυστυχήματος

Δύο χωριά συναντήθηκαν χθες μπροστά στα απομεινάρια των συντριμμιών της νταλίκας και του μοιραίου ΙΧ αυτοκινήτου, μέσα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τα τρία παιδιά, μετά τη σφοδρή σύγκρουση τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Σε μεγάλη απόσταση δεξιά και αριστερά της συγκέντρωσης αστυνομικά μπλόκα είχαν αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων

Από το Ριζόμυλο και από το Στεφανοβίκειο άρχισαν να καταφθάνουν κατά εκατοντάδες οι κάτοικοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν οι φίλοι των αδικοχαμένων παιδιών των δύο οικογενειών από τα γειτονικά χωριά

Σ’ αυτή τη διαδήλωση, με μπροστάρηδες τους νέους των δύο χωριών, τους φίλους των τριών «διαμαντιών», δεν υπήρχαν φωνές, ντουντούκες, μεγαφωνικές και συνθήματα. Και όμως η κατακραυγή ακούγονταν τόσο δυνατά μέσα από τη σιωπή

   Φίλοι των αδικοχαμένων παιδιών δήλωσαν <<«Δεν αντέχουμε να βλέπουμε παιδιά από το χωριό μας και από τα γύρω χωριά να χάνονται. Δεν γίνεται να βλέπουμε συνομήλικούς μας να είναι διαλυμένοι μέσα στα φέρετρα. Δεν αντέχουμε να μας κοροϊδεύουν άλλο όλοι αυτοί που τόσα χρόνια κατατρώνε το αίμα και την ηθική μας. Θα δώσουμε λύση. Θα κάνουμε τα πάντα ο καθένας από το δικό του μετερίζι και όλοι μαζί συλλογικά, ώστε να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτό το χάλι. Δεν πάει άλλο, δεν πάει άλλος.
Ηδη ξεκίνησε ο αγώνας από τους νέους των δύο χωριών που έχουν τη συνεργασία των μεγαλύτερων σε ηλικία και όλων των φορέων. Είμαστε όλοι μαζί και δεν κάνουμε πίσω».


«Μια ομάδα παιδιών του Στεφανοβικείου και άλλη μια του Ριζομύλου, πήραμε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούμε. Είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε, για αυτά τα παιδιά. Δυστυχώς κι εμείς, έπρεπε να γίνει κάτι τόσο τραγικό για να πάρουμε αυτή την απόφαση. Τα προβλήματα δε μας αφήνουν να δούμε λίγο μπροστά. Όλοι λέμε να δούμε αυτό το δρόμο και κανείς δεν κάτι ποτέ, ανέφερε.
Ας είναι η σημαία μας αυτά τα παιδιά για να γίνει κάτι. Πρέπει κάτι να γίνει. Αν δεν βρεθεί λύση και δεν γίνουν έργα, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε συχνές κινητοποιήσεις.


Όλοι θέλουν να δώσουν λύση, αλλά πρέπει να το δούμε. Και αν δεν το δούμε δεν θα σταματήσουμε.

Ζητάμε ξεκάθαρα κατάργηση των διοδίων. Όλα από εκεί ξεκινάνε. Ο δρόμος είναι ούτως ή άλλως ακατάλληλος. Ακούσαμε τον κ. Αγοραστό να λέει ότι θα δοθούν χρήματα για έργα. Δεν θα αλλάξει κάτι. Ο δρόμος επιβαρύνεται πάρα πολύ, η κίνηση είναι μεγάλη και από τα χωριά και από τα φορτηγά. Κάθε μέρα μετράμε ασταμάτητα φορτηγά. Ας έρθει όποιος θέλει να πιει έναν καφέ μαζί μας και να μετρήσει...».



Καλούν σε συστράτευση όλων σε Μαγνησία και Λάρισα για το δρόμο «φονιά»

Κοινή δήλωση Μαρίνας Χρυσοβελώνη και προέδρων Συντονιστικών Επιτροπών «ΑΝΕΛ»

Κάλεσμα για συστράτευση σε βουλευτές, κομματικές οργανώσεις, δημάρχους, φορείς και πολίτες των Νομών Μαγνησίας και Λάρισας απευθύνει τόσο η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», όσο και τα προεδρεία των Συντονιστικών Επιτροπών του κόμματος στους δύο Νομούς για την άμεση λήψη μέτρων στον επικίνδυνο δρόμο Βόλου – Λάρισας.

Τα στελέχη των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» υπογραμμίζουν πως το προχθεσινό τροχαίο δυστύχημα – όπου χάθηκαν τρεις αθώες ψυχές- πρέπει να σημάνει «συναγερμό» στους πάντες, που «πέρα από τις όποιες κομματικές αντιθέσεις να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή αφενός να διοχετευθεί ο κύριος όγκος των οχημάτων στην νέα Εθνική Οδό, με την θέσπιση οικονομικών κινήτρων (χαμηλά διόδια) αφετέρου να συντηρηθεί επαρκώς η παλαιά Εθνική Οδός και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς διακίνησης πολιτών».

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Χρυσοβελώνη και οι πρόεδροι των Συντονιστικών Επιτροπών του κόμματος Μαγνησίας Γιάννης Πολύζος και Λάρισας Θανάσης Δασκαλόπουλος τονίζουν:

«Τις τελευταίες ημέρες, το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με θύματα τρία νεαρά παιδιά στο ύψος του Στεφανοβικείου στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου έχει βυθίσει στη θλίψη για την τραγική απώλεια έναν ολόκληρο Νομό.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παλαιά Εθνική οδό Βόλου-Λάρισας επιφυλάσσει θανάσιμους κινδύνους για τους κατοίκους των χωριών της Μαγνησίας αλλά και της Λάρισας που εξυπηρετούνται από την οδό αυτή, καθώς, το υπέρογκο κόστος των διοδίων στην νέα Εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, έχει ως συνέπεια ο κύριος όγκος των φορτηγών αλλά και των Ι.Χ. αυτοκινήτων να διέρχεται από την παλαιά αυτή Εθνική οδό.
Επειδή, αν δεν αλλάξει κάτι τώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τρία αυτά αδικοχαμένα θύματα δεν θα είναι τα τελευταία.


Επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο οι αρμόδιοι να μην υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές και να μην λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δια των συντονιστικών τους Επιτροπών (Βόλου-Λάρισας), οι οποίες συγκροτήθηκαν εκτάκτως, και δια της βουλευτού Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη (που έχει ήδη απευθύνει σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό) καλούμε όλους, τους Βουλευτές και των δύο νομών όλων των κομμάτων, τους Δημάρχους όλων των πληττόμενων Δήμων, τις κομματικές οργανώσεις, τους πολίτες και των δύο Νομών και φυσικά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να συντονισθούμε και να συστρατευθούμε πέρα από τις όποιες κομματικές αντιθέσεις και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δηλαδή αφενός να διοχετευθεί ο κύριος όγκος των οχημάτων στην νέα Εθνική Οδό, με την θέσπιση οικονομικών κινήτρων (χαμηλά διόδια) αφετέρου να συντηρηθεί επαρκώς η παλαιά Εθνική Οδός και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου ακώλυτα και ακίνδυνα να την χρησιμοποιούν οι κάτοικοι των παρακείμενων χωριών».



Χωρίς ρεύμα τετραπληγικός στη Ν. Αγχίαλο

Ο καταναλωτής δεν είχε ενταχθεί στο Μητρώο Ευάλωτων καταναλωτών απάντησε η ΔΕΗ που χθες προχώρησε σε επανασύνδεση του ρεύματος 

Σε επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης σε σπίτι τετραπληγικού από τη Νέα Αγχίαλο που είχε οφειλές προχώρησε η ΔΕΗ. Σύμφωνα με την επιχείρηση, ο συνταξιούχος τετραπληγικός, δεν είχε υποβάλλει αίτηση στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών παρά μόνο στο Κοινωνικό Τιμολόγιο από το οποίο απορρίφθηκε λόγω εισοδημάτων.

Η ΔΕΗ προχώρησε χθες σε επανασύνδεση του ρεύματος, μετά τις έντονες αντιδράσεις της οικογένειας ενώ η βουλευτής Ζ. Μακρή απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μανιάτη ζητώντας να ληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε «να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Σε ανακοίνωση απάντησή της η ΔΕΗ μάλιστα επαναλαμβάνει την έκκληση σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και ειδικότερα όσοι χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, να υποβάλουν τηλεφωνική αίτηση στο 11770 προκειμένου να ενημερωθεί η επιχείρηση και να διασφαλισθεί η αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή τους.

 Επιστολή στο ΥΠΕΚΑ

Η βουλευτής της Ν.Δ. Ζ. Μακρή χθες απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη για το συγκεκριμένο θέμα, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει: «Οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες απαιτούν την προσοχή όλων μας και την λήψη πρωτοβουλιών για την διευκόλυνση της καθημερινότητας τους και την διασφάλιση ποιοτικών συνθηκών ζωής. Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών ή ελλιπούς ενημέρωσης. Πριν λίγες μόλις μέρες, συγκλονιστήκαμε όλοι μας από τον θάνατο τετραπληγικής στα Χανιά της Κρήτης λόγω της διακοπής ρεύματος από την ΔΕΗ για οφειλές της. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς με αφορμή το δυσάρεστο αυτό γεγονός, δήλωσαν ότι πρόκειται για τραγικό λάθος και ότι η ΔΕΗ οφείλει να διασφαλίζει την συνεχή παροχή ρεύματος για αυτές τις κατηγορίες συνανθρώπων μας, καθώς τα μηχανήματα υποστήριξης τους έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής μετά από οποιαδήποτε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δυστυχώς, όμως, οι καταγγελίες συνεχίζονται, με αποτέλεσμα σήμερα (χθες) να ενημερωθώ ότι συνεργεία της ΔΕΗ του Ν. Μαγνησίας προχώρησαν σε διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών στην οικία τετραπληγικού συμπολίτη μου. Πιο συγκεκριμένα προχθές το μεσημέρι (Πέμπτη, 24-7-2014) συνεργεία της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα στην οικία τετραπληγικού, κατοίκου Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας. Το άτομο αυτό είναι τετραπληγικό και χρειάζεται καθημερινά την υποστήριξη οξυγόνου, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος να θέτει σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή. Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και η σύζυγος του, η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Θα ήθελα να διερευνήσετε με την απαιτούμενη ευαισθησία τις παραπάνω καταγγελίες, έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».



Υπόψη του επιτρόπου η έλλειψη ρευστότητας για τις επιχειρήσεις

Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών του Γιοχάνες Χάαν

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, κ Johannes Hahn στη Θεσσαλία, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας, μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, πραγματοποίησαν συνάντηση μαζί του χθε στη Λάρισα.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Συνδέσμου ήταν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ευριπίδης Δοντάς, και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Απόστολος Παπαδούλης. Επίσης παρέστησαν εκ μέρους του Δ.Σ. ο αντιπρόεδρος Βασίλειος Μάρκου, ο έφορος Ιωάννης Καναπίτσας και το μέλος Λουκάς Παπαχαραλάμπους. Εκ μέρους του ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas, συμμετείχαν η υπεύθυνη Στέλλα Βαϊνά, και η υπεύθυνη Πληροφόρησης Γεωργία Φράγκου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, καθώς και στελέχη του Γραφείου του Επιτρόπου, και της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η ατζέντα της συνάντησης με τον Επίτροπο, περιέλαβε του περιφερειακούς μηχανισμούς στήριξης της καινοτομίας και τις πολιτικές για την ενίσχυση της στρατηγικής της έξυπνης εξειδίκευσης.

Ο Σύνδεσμος παρουσίασε στον Επίτροπο, την πρότασή του για τη δημιουργία μίας δομής για την ανάπτυξη της καινοτομίας στις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος με το τίτλο «Δίκτυο Ανάπτυξης Καινοτομίας στην Κεντρική Ελλάδα». Η δημιουργία της παρούσας δομής, είναι στρατηγικής σημασίας για την οργάνωση και την ενθάρρυνση της συνεργασίας των ελληνικών επιχειρήσεων με τους έλληνες ερευνητές, και τη πρόσβασή τους στις ερευνητικές δομές της χώρας. Το Δίκτυο, προβλέπεται να λειτουργεί ως υπηρεσία τεχνολογικής υποστήριξης, πληροφόρησης και μεταφοράς τεχνογνωσίας για τις επιχειρήσεις.

Στόχος του Δικτύου είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης καινοτομίας στις επιχειρήσεις και η αποτελεσματικότερη συμμετοχή των επιχειρήσεων στα προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Το Δίκτυο θα απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε κλάδους της μεταποίησης, οι οποίοι παρουσιάζουν ικανή συγκέντρωση, καθώς και του αγροτικού και τριτογενή τομέα, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικής ικανότητας της Κεντρικής Ελλάδας.

Ο Επίτροπος εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση των ελληνικών επιχειρήσεων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η Διοίκηση του Συνδέσμου, ανέδειξε ως κορυφαίο πρόβλημα των επιχειρήσεων την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία χρηματοδότησης τους, είτε πρόκειται για υπάρχουσες ή νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις.

Ο επίτροπος κ. Hahn, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και στα εργαλεία που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων στις επιχορηγήσεις που προέρχονται από τα διαθρωτικά ταμεία.
Αναγνωρίζοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα τα οποία παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους, παρόλο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει σημαντικές δράσεις για την εξάλειψη αυτών των προβλημάτων, ζήτησε τη συνεργασία του Συνδέσμου προκειμένου να υποδείξει τα δέκα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προτάσεις του Συνδέσμου για την ανάπτυξη των περιφερειών της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος, όπως έχουν καταγραφεί στις μελέτες που έχει εκπονήσει και έχει καταθέσει ο Σύνδεσμος στις δύο Περιφέρειες



Πωλήσεις 1,5 εκ. γυαλιών «μαϊμού»

Ο καρκίνος των βλεφάρων απειλεί όσους δεν προστατεύουν τα μάτια τους, επισημαίνει ο Σύλλογος Οπτικών Μαγνησίας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν τα μέλη του Συλλόγου Οπτικών Οπτομετρών Μαγνησίας, κάνοντας λόγο για πωλήσεις ενάμιση περίπου εκατομμυρίου γυαλιών ηλίου από πλανόδιους και μη εξουσιοδοτημένα καταστήματα, τα οποία δεν προσφέρουν καμία προστασία στα μάτια. «Δυστυχώς η πολιτεία δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το θέμα του παραεμπορίου, με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων να φορούν γυαλιά που δεν απορροφούν την UVακτινοβολία, τα οποία προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στα μάτια» όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Οπτικών Οπτομετρών Μαγνησίας, Γιάννης Προφαντής.

Οι κοινές θέσεις και ο προβληματισμός των μελών του Συλλόγου, αποτυπώνονται εγγράφως σε ενημερωτική ανακοίνωση, που θα προωθηθεί σύντομα προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να γίνει αντιληπτό στην τοπική κοινωνία ότι η δραματική αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας τα τελευταία χρόνια, λόγω της μείωσης του πάχους του στρώματος του όζοντος, έχει καταστρεπτικές συνέπειες στα μάτια. Ο καταρράκτης που παλιότερα εμφανίζονταν μετά την ηλικία των 70 ετών, σήμερα πλήττει ακόμη και άτομα 50 ετών.

Εκτός όμως από τον καταρράκτη, εγκαύματα του κερατοειδούς (φωτοκερατίτιδα), το πτερύγιο (ένα τριγωνικό στρώμα ιστού που μπορεί να επεκταθεί στον κερατοειδή και να εμποδίσει την ομαλή όραση), οι αμφιβληστροειδοπάθειες, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας αλλά και ο καρκίνος των βλεφάρων, απειλούν όσους δεν προστατεύουν τα μάτια τους, φορώντας ειδικά γυαλιά ηλίου ή φακούς επαφής ή ακόμα γυαλιά οράσεως που έχουν ειδικά φίλτρα και απορροφούν την επικίνδυνη UN-A και UN-B ηλιακή ακτινοβολία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η προστασία των ματιών από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες, πρέπει να αρχίζει από την ηλικία του ενός έτους. Οι οπτικοί συνιστούν «μείωση της έκθεσης στον ήλιο, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και χρήση απορροφητικών γυαλιών και καπέλου». Παράλληλα τα μέλη του Συλλόγου Οπτικών επισημαίνουν ότι «τα απορροφητικά γυαλιά ηλίου δεν είναι κατ’ ανάγκη σκούρα, μπορούν να είναι και άχρωμα. Το σκούρο χρώμα απλώς, τονίζουν, προστατεύει το μάτι από το θάμπωμα που προκαλεί ο ήλιος.

Οι συμβουλές και παραινέσεις που απευθύνουν σε όλους, οι Οπτικοί της περιοχής μας, επικεντρώνονται στη φράση «προσοχή στις απομιμήσεις γυαλιών οράσεως και ηλίου, που από «φύλακες» μετατρέπονται σε επικίνδυνους εχθρούς της υγείας μας. Ακατάλληλα γυαλιά με φακούς αγνώστου προελεύσεως και κατασκευής, προκαλούν βλάβες των ματιών. Σκελετοί αμφιβόλου ποιότητας προκαλούν δερματοπάθειες. Οι χαμηλές τιμές τους, μπορεί να τραβούν την προσοχή, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί οι απομιμήσεις γυαλιών ηλίου και οράσεως, καταλήγουν σε βάρος της υγείας και της τσέπης μας».

Παράλληλα, ο ίδιος Σύλλογος καθιερώνει ειδικό σήμα για τα καταστήματα που είναι μέλη του, με το οποίο εγγυάται την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο όλων των προϊόντων που πωλούνται από τα συγκεκριμένα σημεία.



Αυτόφωρα μετά… μουσικής για καταστηματάρχες εστίασης του Βόλου

Μόνο γιορτή… δεν ήταν για καταστηματάρχες εστίασης του Βόλου, το τριήμερο των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του θεσμού για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από 19 έως 21 Ιουνίου. Χρεώθηκαν παραβάσεις, σύρθηκαν μέχρι και στο αυτόφωρο, βαρύνονται πλέον με καταδικαστικές αποφάσεις και χθες ήρθαν ενώπιον της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Βόλου, φθάνοντας ένα βήμα πριν κλειδώσουν λουκέτο στα μαγαζιά τους!

Ξινή βγήκε σε καταστηματάρχες η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής του δήμου Βόλου. Πρόκειται για ένα θεσμό πλέον για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο και αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών.

Όμως ούτε το συγκεκριμένο τριήμερο έγιναν εξαιρέσεις. Περίοικοι κατήγγειλαν ηχορύπανση στην Αστυνομία, κλιμάκια προέβησαν σε ελέγχους και καταστηματάρχες που συμμετείχαν στη γιορτή του Δήμου Βόλου, βρέθηκαν με βεβαιωμένες εις βάρος τους παραβάσεις για ηχορύπανση! Κάποιοι εξ αυτών, δεν… γιόρτασαν καθόλου. Σύρθηκαν στο αυτόφωρο, όπου παρέμειναν δύο ημέρες και καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή!

Τα παραπάνω αποκαλύφθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Βόλου, όπου παραπέμφθηκαν οι υποθέσεις των καταστηματαρχών, που έκαναν το λάθος να στηρίξουν το θεσμό. Οι εισηγήσεις αφορούσαν είτε για ανάκληση της άδειας μουσικών οργάνων είτε για σφραγίσεις καταστημάτων.

Οι υποθέσεις των καταστηματαρχών, που ήρθαν μάλιστα για πρώτη φορά ενώπιον της επιτροπής, προκάλεσαν την αντίδραση και από τα ίδια τα μέλη- δημοτικούς συμβούλους. «Ας μην χάνεται το μέτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής και αντιδήμαρχος, Νίκος Μόσχος, υπογραμμίζοντας ότι η γιορτή είναι ένας θεσμός για την πόλη που γίνεται μία φορά το χρόνο και προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες.

Στις παρατηρήσεις του κ. Μόσχου, συμφώνησαν και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, αποφασίζοντας να μην… τιμωρήσουν με λουκέτα ή αφαιρέσεις αδειών μουσικής, τους καταστηματάρχες που συμμετείχαν στο θεσμό.

 Από το σύνολο των 13 περιπτώσεων καταστηματαρχών που ήρθαν απέναντι στην επιτροπή ποιότητας ζωής και κινδύνευαν είτε με σφραγίσεις είτε με αφαίρεση αδειών μουσικής, μόνο σε μία περίπτωση, αποφασίστηκε και μάλιστα ομόφωνα να μπει λουκέτο για 20 ημέρες.

Πρόκειται για επιχείρηση στο κέντρο του Βόλου, η οποία έχει απασχολήσει κατά κόρον την επιτροπή. Μάλιστα, ο Δημ. Δερβένης χαρακτήρισε την περίπτωση του καταστήματος «πληγή» και μίλησε για απαράδεκτη συμπεριφορά των ιδιοκτητών του που δεν συμμορφώνονται.

Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, η επιτροπή ήταν επιεικής. Αλλωστε όπως σημείωσε το μέλος της επιτροπής, Μπάμπης Ζάχος, στόχος δεν είναι να κλείσουν καταστήματα. Το παραπάνω υποστήριξε και με στοιχεία για το 2013: υπήρξαν 161 εισηγήσεις για ανακλήσεις εκ των οποίων οι 45 αναβλήθηκαν, 98 δεν έγιναν αποδεκτές, για μία υπήρξε αναστολή εκτέλεσης και τελικώς κλείδωσαν 17 λουκέτα.



Έκρυβε μικρό οπλοστάσιο

Μικρό οπλοστάσιο έκρυβε σπίτι του ημεδαπός στη Θεσσαλία, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε προχθές και στους τέσσερις νομούς.

Στο ένα από τα τέσσερα σπίτια, τα οποία ερευνήθηκαν συνολικά παρουσία δικαστικών λειτουργών οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν: ένα κυνηγετικό όπλο, δύο περίστροφα, από τα οποία το ένα με εμφραγμένη κάννη, δύο πιστόλια κρότου, τρία αεροβόλα όπλα, 42 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, 357 κυνηγετικά φυσίγγια, 265 φυσίγγια κρότου, τρία μαχαίρια.

Ο κάτοχός τους συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθές  από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, καθώς και ένας αστυνομικός σκύλος.

Συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών και οικισμών όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, τον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης ελέγχθηκαν 1.021 άτομα και 689 οχήματα.

Διενεργήθηκαν τέσσερις έρευνες σε οικίες και οκτώ σε αποθήκες, παρουσία δύο δικαστικών λειτουργών. Προσήχθησαν 64 άτομα και συνελήφθησαν εννέα: ένας για παράβαση του νόμου περί όπλων, ένας για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, τρεις για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος τους, ένας για παράνομο εμπόριο, ένα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και δύο για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Βεβαιώθηκαν 171 παραβάσεις, από τις οποίες οι 167 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.



Τέλος καλό για τον αγνοούμενο τρόφιμο των "Άσπρων Πεταλούδων"

Εντοπίστηκε σώος, μετά από 24 ώρες εξαφάνιση, στην περιοχή Λέσχιανη

Αίσιο τέλος είχαν οι έρευνες αστυνομικών, κλιμακίου της ΕΜΑΚ και εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση αναζήτησης 58χρονου τροφίμου στις «Ασπρες Πεταλούδες» Αχιλλέα Αντωνίου, η εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε χθές το μεσημέρι στην Αστυνομία.

Η εξαφάνιση του 58χρονου, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Down σήμανε συναγερμό και οι υπεύθυνοι του ιδρύματος, ταυτόχρονα με τις εκτεταμένες έρευνες, έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του με την επείγουσα έκκληση ενημέρωσης όσων είχαν την οποιαδήποτε πληροφορία, φοβούμενοι για τυχόν κινδύνους που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ο τρόφιμος μακριά από το προστατευόμενο περιβάλλον του Ιδρύματος.

Νωρίς το πρωί στο Βόλο είχε καταφθάσει και ξεκινούσε τις έρευνες κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για τον εντοπισμό αγνοούμενων, ενώ στις έρευνες συμμετείχε μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, καθώς και οκτώ εθελοντές με δύο οχήματα και δύο δίκυκλες μηχανές.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στα Μελισσάτικα και στο Φυτόκο. Ο 58χρονος στις 12.45 το μεσημέρι, εντοπίστηκε σε δασική περιοχή στη Λέσχιανη Μακρινίτσας. Ηταν εξαντλημένος από τη σχεδόν 24ωρη περιπλάνησή του, χωρίς φαγητό και ύπνο, αλλά ευτυχώς ήταν καλά στην υγεία του. Επέστρεψε στο Ιδρυμα, όπου του παρασχέθηκε κάθε φροντίδα.





Το Δίκτυο Συμβουλευτικής εργαζομένων στο ΙΚΑ

Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου και Τρίτη 29 Ιουλίου 2014 από τις 10:00πμ - 12:00μμ, τα στελέχη της δομής Νομού Μαγνησίας του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων (ΔΥΠΣΕΑ) του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, θα βρίσκονται στην είσοδο του περιφερειακού υποκαταστήματος του ΙΚΑ Βόλου (οδός Θρακών 20 & Κουντουριώτου), και θα παρέχουν δωρεάν πληροφόρηση, σε εργαζομένους και ανέργους, σε θέματα εργασιακών σχέσεων και κοινωνικής ασφάλισης

.

Κοινή πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ για τον αιγιαλό στο Βόλο

Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο Δημαρχείο Βόλου, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και η Κοινωνική Συμφωνίακαλούν σε μια ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού, κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα, με στόχο να συγκροτηθεί μια πρωτοβουλία προστασίας του αιγιαλού.

‘Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «το νομοσχέδιο με τον παρελκυστικό τίτλο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚστο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων, στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας. 

Με πρόσχημα την ανάπτυξη, επιχειρείται να θυσιαστεί και το πολυτιμότερο τμήμα της κοινόχρηστης δημόσιας γης, δηλαδή ο αιγιαλός και οι παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές.


Οι σχεδιασμοί αυτοί αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. Παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «κατεπείγουσες» αντιδημοκρατικές διαδικασίες».



Σφράγισμα ακατάλληλων παιδικών χαρών στο Βόλο

Ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Μπ. Ζάχος, μετά από έκθεση που καταγράφει σημαντικές ελλείψεις

Το σφράγισμα της παιδικής χαράς που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Αγριά, ζήτησε από το Δήμο Βόλου, ο δημοτικός σύμβουλος, Μπάμπης Ζάχος.

«Είναι θέμα χρόνου, πότε θα γίνει ατύχημα», κατήγγειλε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής, ο κ. Ζάχος, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση της παιδικής χαράς, που όμως κρύβει παγίδες. Οπως ανέφερε εκτός από τους βανδαλισμούς που έχει υποστεί, καρφιά που εξέχουν στο χώρο, συνιστούν κίνδυνο για τον τραυματισμό παιδιών.

Ανοιξε μάλιστα περαιτέρω το θέμα, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να κλείσουν όλες οι παιδικές χαρές που κρίνονται ακατάλληλες για παιδιά, από τη στιγμή που εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική τους ασφάλεια.

Το θέμα επανέφερε, με αφορμή εισήγηση για το σφράγισμα παιδότοπου ιδιώτη που δεν έχει άδεια. «Ο Δήμος θα πρέπει να φροντίσει πρώτα τα του οίκου του», σημείωσε με νόημα ο κ. Ζάχος, δείχνοντας το δρόμο για παρεμβάσεις ή αλλιώς… λουκέτα στις επικίνδυνες παιδικές χαρές, πριν υπάρξουν τραυματισμοί μικρών παιδιών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παρεμβάσεις δεν έχουν δρομολογηθεί για την αποκατάσταση των κακώς κειμένων στις παιδικές χαρές όχι μόνο του Βόλου αλλά και ολόκληρης της Μαγνησίας. Την κατάσταση που επικρατεί απεικονίζει έκθεση της Επιτροπής Καταλληλότητας Παιδικών Χαρών Μαγνησίας, που έγινε σταδιακά από το 2012 σε 100 παιδικές χαρές στο σύνολο του νομού.

Σε πόρισμά της που έχει κοινοποιηθεί και στο Υπουργείο Εσωτερικών ήδη από τον περασμένο Μάιο, κάνει λόγο για σημαντικές ελλείψεις στις παιδικές χαρές, με εξαίρεση τις νέες που κατασκευάστηκαν με κονδύλια του ΕΣΠΑ. 

Καταγράφηκαν σημαντικές ελλείψεις: απουσία αφρώδους υλικού (αντί για μπετό ή χώμα) γύρω από τα παιχνίδια (τραμπάλα, τσουλήθρα, κούνια κ.α.), προκειμένου σε περίπτωση πτώσης τα παιδιά να μην διατρέχουν κίνδυνο τραυματισμού, έλλειψη περίφραξης και στεγάστρων.

Η ίδια έκθεση είχε κοινοποιηθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες των κατά τόπους Δήμων της Μαγνησίας, που έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν αν και σε ποιες θα μπει λουκέτο και ποιες χρίζουν ανακατασκευής σύμφωνα με τους όρους της νέας νομοθεσίας, μέχρι σήμερα όμως δεν έχουν δρομολογηθεί παρεμβάσεις,



Άδειασαν οι επιτροπές του Βόλου μόλις κόπηκαν οι αντιμισθίες

Με οριακή απαρτία φαίνεται να συνεδριάζουν τον τελευταίο χρόνο οι επιτροπές του Δήμου Βόλου. Η κατάργηση της χρηματικής αποζημίωσης των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις, άφησε αρκετές θέσεις κενές, προκαλώντας μάλιστα σχόλια από όσους συνεχίζουν να συμμετέχουν συστηματικά.

Το ενδιαφέρον αρκετών να συμμετέχουν στα μικρά κέντρα λήψης αποφάσεων, όπως οι επιτροπές του Δήμου Βόλου, φαίνεται ότι κόπηκε μαχαίρι μαζί με το «κόψιμο» των αντιμισθιών. Τα… απουσιολόγια των επιτροπών πλέον γεμίζουν, αφού το οικονομικό κίνητρο χάθηκε για ορισμένους συμβούλους.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, το μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Μπάμπης Ζάχος, υπάρχουν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, που μολονότι έως και το τέλος του 2012 παρακολουθούσαν συστηματικά τις συνεδριάσεις, τελευταία έχουν… αραιώσει τις επισκέψεις τους.

Φέτος, από το σύνολο των 15 συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έως και χθες, ορισμένα μέλη παρακολούθησαν μόλις τρεις! Αντίστοιχα, από τις 26 συνεδριάσεις του 2013, δεν έδωσαν το παρόν ούτε στις μισές, αφού συμμετείχαν σε μόλις 11.

Πριν όμως την κατάργηση των αντιμισθιών, το 2012 για παράδειγμα, εμφανίζονταν συνεπέστατοι στο ραντεβού τους συμμετέχοντας σε 20 από τις 21 συνεδριάσεις.

Το κίνητρο ήταν βεβαίως ισχυρό, αφού για μία ώρα συνεδρίασης, η αντιμισθία ήταν ένα διπλό βασικό μεροκάματο ανειδίκευτου εργαζόμενου.





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54