Eιδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Τοπικές ειδήσεις από τη Μαγνησία.


Πνιγμένος βρέθηκε 43χρονος ψαροντουφεκάς στον Κατηγιώργη

Ενας 43χρονος πατέρας 2 παιδιών ηλικίας 10 και 12 ετών (αγόρι και κορίτσι) βρέθηκε πνιγμένος σήμερα νωρίς το απόγευμα στον Κατηγιώγη. Ο άτυχος Θεόδωρος Μιλτιάδης από τη Σαλαμίνα, σύμφωνα με πληροφορίες έκανε ψαροντούφεκο και κάτω από άγνωστες συνθήκες δεν πρόλαβε να βγει στην επιφάνεια του νερού με αποτέλεσμα τον πνιγμό του. Τα ακριβή αιτία του θανάτου θα διαπιστωθούν από τη νεκροψία. Το άψυχο σώμα του εντόπισαν λουόμενοι να επιπλέει αρκετά μέτρα από την ακτή και ειδοποίησαν το λιμεναρχείο. 

Κάτοικοι του Κατηγιώργη ανέφεραν ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγα μέτρα από την έξοδο του λιμανιού. Μάλιστα ορισμένοι εικάζουν ότι ο άτυχος ψαροντουφεκάς μπλέχθηκε στο σκοινί της δικής του σημαδούρας. Οπως είπαν οι δύο Βολιώτες ψαροντουφεκάδες που τον εντόπισαν και τον ανέσυραν ο πνιγμός του πρέπει να συνέβη μόλις δύο μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο και το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, ενώ επί τόπου πήγε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που απλά διαπίστωσε το θάνατό του.

Ο 43χρονος, διέμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα και είχε έρθει για τις οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές στον Κατηγιώργη μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά από τις 24 Ιουλίου και θα έφευγαν στις 3 Αυγούστου. Πρέπει να σημειωθεί ότι διέμεναν σε ξενώνα στον οικισμό του Κατηγιώργη.

Λιμενικοί που πήγαν επί τόπου διαπίστωσαν ότι δεν φορούσε στολή βατραχανθρώπου, αλλά βρέθηκε στη θάλασσα με ένα βατραχοπέδιλο, γάντια, ενώ το μαχαίρι έλειπε από τη θήκη του. Αυτό το τελευταίο στοιχείο της απουσίας του μαχαιριού ίσως είναι κρίσιμο και αποδεικνύει ίσως ότι ο 43χρονος πράγματα μπλέχθηκε σε σκοινί το οποίο προσπάθησε να κόψει την ύστατη στιγμή.

Το Λιμεναρχείο Βόλου, διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του πνιγμού ενώ η σορός του μεταφέρθηκε για φύλαξη στο Νοσοκομείο Βόλου, ώστε αυριο να γίνει νεκροψία - νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.



Κέντρα Υγείας… «στην εντατική»

Οι συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν τα περισσότερα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία είναι οριακές ενώ η «γύμνια» τους αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο πληθυσμός που καλούνται να εξυπηρετήσουν αυξάνεται κατακόρυφα. Είναι ενδεικτικό ότι στα Κέντρα Υγείας της Σκιάθου και της Σκοπέλου εφημερίες -ελλείψει προσωπικού- κάνουν ο διευθυντής του Κ.Υ. και ένας γιατρός!

Η καταγραφή δείχνει ότι στα περισσότερα Κέντρα Υγείας στην περιοχή το προσωπικό είναι σε φθίνουσα πορεία καθώς υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού ενώ παράλληλα πολλά αγροτικά ιατρεία έχουν ουσιαστικά καταστεί ουσιαστικά ανενεργά αφού λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. 

Στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού είναι κενές θέσεις διευθυντών γιατρών παθολόγων 2, παιδιάτρου 1, μικροβιολόγου 1, οδοντίατρου 1. Λόγω των μετακινήσεων ουσιαστικά έχει καταργηθεί το παιδιατρικό τμήμα, αγροτικοί και γενικοί γιατροί μετακινούνται στο Νοσοκομείο για να καλύψουν κενά. Το οδοντιατρείο λειτουργεί μόνο για πρόληψη καθώς τα μηχανήματα έχουν τεθεί εκτός.

 Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παιδίατρος είναι αποσπασμένος και υπάρχει μόνο για 1 - 2 ημέρες την εβδομάδα, το μικροβιολογικό εργαστήριο λειτουργεί μόνο μία μέρα την εβδομάδα και όχι για όλες τις εξετάσεις, υπάρχουν κενές θέσεις οδοντιάτρου, φυσικοθεραπευτή και κοινωνικού λειτουργού. Για τη χρησιμοποίηση των ακτινολογικών μηχανημάτων δόθηκε ένας χρόνος επιπλέον παράτασης, όμως το ερώτημα παραμένει μετά τι μέλλει γενέσθαι.

 Στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου υπάρχουν μόνο 1 γενικός που πηγαίνει ανά εβδομάδα με απόσπαση από τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας. Υπάρχουν οδοντιατρικά μηχανήματα αλλά όχι και οδοντογιατρός. Υπάρχει μόνο μία νοσηλεύτρια και μία δεύτερη μεταβαίνει στο Ιατρείο μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν υπάρχει παρασκευάστρια, απουσιάζει χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος.

Στο Κ.Υ. Ζαγοράς, δεν υπάρχει παιδίατρος, ενώ κλειστά είναι τα μικροβιολογικό και οδοντιατρικό τμήματα. Το προσωπικό αποτελούν γενικοί και ένας αγροτικός γιατρός, ενώ υπάρχουν τρεις οδηγοί ασθενοφόρων με αρκετά επίσης κενά. Από τις έξι προβλεπόμενες θέσεις οδηγών ασθενοφόρων, καλύπτονται μόνο οι δύο, ενώ γίνονται μετακινήσεις προσωπικού και υπάρχει έλλειψη διοικητικού υπαλλήλου.

Στο Κ.Υ. Βελεστίνου: Δεν υπάρχει παιδίατρος ενώ οι γενικοί γιατροί δεν επαρκούν για τις ανάγκες της περιοχής. Εκτός λειτουργίας βρίσκονται τα ακτινολογικό και τα οδοντιατρικό τμήμα, ενώ δεν υπάρχει παιδίατρος και το μικροβιολογικό τμήμα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα. Τα πληρώματα στα ασθενοφόρα είναι τρία με αρκετές ακάλυπτες βάρδιες. Μετακινήσεις προσωπικού και η μοναδική καθαρίστρια μετακινείται στο Νοσοκομείο Βόλου 2-3 φορές την εβδομάδα.

Στο Κ.Υ. Σκιάθου: Υπάρχουν αυξημένες ανάγκες ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων, που καλύπτονται με μετακινήσεις ή με επικουρικούς γιατρούς, από άλλα Κέντρα Υγείας. Το ίδιο περίπου σκηνικό και στο Κ.Υ. Σκοπέλου. Υπάρχουν κενά σε ιατρικό προσωπικό, ενώ το μικροβιολογικό λειτουργούσε με επικουρικό προσωπικό μέχρι τέλος Αυγούστου. Υπάρχουν τρία άτομα πληρώματος ασθενοφόρων με πολλές κενές βάρδιες.

 Οι διοικήσεις της ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Βόλου, διαβεβαίωσαν τον προηγούμενο Μάιο ότι, θα κάνουν τα μέγιστα, σε μια δύσκολη περίοδο, ώστε εκ των ενόντων να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που καταγράφονται στα νησιά.

Μάλιστα τότε γίνονταν λόγος για 24ωρη κάλυψη με γιατρό και νοσηλευτή παντού στις παραθαλάσσιες περιοχές, για οδηγούς σε ετοιμότητα για όλο το καλοκαίρι .



Ιατροφαρμακευτικό υλικό για τη Γάζα συγκεντρώνουν φορείς και κινήματα

Οι δύο σύλλογοι μπροστά στην πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση που συντελείται στη Γάζα καλούν τις Βολιώτισσες και τους Βολιώτες να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης προς τον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό.

Η συγκέντρωση υλικού και φαρμάκων θα γίνεται στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας (Σ. Σπυρίδη 33) από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και στα γραφεία του Ιατροφαρμακευτικά υλικά, συγκεντρώνει ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, από σήμερα Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή 1 Αυγούστου, με στόχο να τα αποστείλει τις επόμενες ημέρες στην εμπόλεμη περιοχή της Γάζας.

Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας (Ελ. Βενιζέλου 7 με Δημητριάδος στον 3ο όροφο) από τις 7:30 το απόγευμα μέχρι τις 9:30 το βράδυ.



Το Στέκι Αλληλεγγύης

Εξάλλου το «Στέκι Αλληλεγγύης για Ολους» κάνει έκκληση για βοήθεια σε φάρμακα και καλεί τους φορείς και τους πολίτες της Μαγνησίας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να σταθούν δίπλα στις ανάγκες των παιδιών και του βασανισμένου παλαιστινιακού λαού. Είναι ανάγκη να βοηθήσουμε όλοι για να σωθούν παιδικές ζωές, να μετριασθεί η τραγωδία.

Τα φάρμακα μπορούν να παραδίνονται στο «Στέκι Αλληλεγγύης για Ολους» Μαγνησίας 6 Ν. Ιωνία Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα ή επικοινωνήστε στο 6972201507 & 6979206465 έτσι ώστε ομάδες εθελοντών να επισκεφτούν όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν παρέχοντας φάρμακα




«Οδύσσεια» από Βόλο για Μυτιλήνη για τους επιβάτες με πτήση της SKY EXPRESS

.Έφτασαν τελικά στον προορισμό τους με 24ωρες καθυστέρηση χθες το πρωί… «πετώντας» από την Αθήνα -με έξοδα της εταιρείας φυσικά- αφού το«Οδύσσεια» για τους επιβάτες που επέλεξαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς στη Μυτιλήνη από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με τη SKY EXPRESS, το Σάββατο το μεσημέρι. Το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας στη Νέα Αγχίαλο κατέβαλε κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσει τους επιβάτες που κάποια στιγμή έφτασαν στα όριά τους… εξουθενωμένοι από την πολύωρη αναμονή αεροπλάνο από την Κρήτη που θα τους παραλάμβανε δεν έφτασε ποτέ! με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχε υποστεί βλάβη και λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης δεν ήταν δυνατόν να δρομολογηθεί άλλο.

Την απίστευτη ταλαιπωρία των 20 και πλέον επιβατών διηγήθηκε επιβάτης που είχε βγάλει εισιτήριο για να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη. Τόσο η ίδια όσο και οι άλλοι επιβάτες βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου από τις 12.45 χθες το μεσημέρι περιμένοντας το αεροσκάφος για να αναχωρήσουν. Μάταια όμως αφού τα λεπτά στην αρχή και οι ώρες αργότερα περνούσαν χωρίς το αεροπλάνο να προσγειωθεί στη Ν. Αγχίαλο για να επιβιβαστούν για τον προορισμό τους. Το «μαρτύριο της αναμονής» συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα και ενώ κατά διαστήματα το προσωπικό της εταιρείας τους ενημέρωνε ότι σύντομα το δρομολόγιο θα γίνει. Τελικά το βράδυ οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι το δρομολόγιο ακυρώνεται και ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να ταξιδέψουν από Αθήνα για Μυτιλήνη με έξοδα που θα κάλυπτε η εταιρεία φυσικά λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί επιβάτες που είχαν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους για αυτό το ταξίδι, αποδέχτηκαν την πρόταση, επιβιβάστηκαν σε ταξί και μετέβησαν οδικώς στην Αθήνα για να πετάξουν τελικά χθες το πρωί για Μυτιλήνη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια όλης αυτής της πολύωρης αναμονής και της ταλαιπωρίας οι υπάλληλοι της SKYEPXRESS φρόντισαν για την σίτιση των επιβατών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου όσο και για τη διαμονή ορισμένων εξ’ αυτών σε κοντινά ξενοδοχεία στην περιοχή προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται περιμένοντας… τη λίστα επιβίβασης. Επίσης οι επιβάτες ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι τα χρήματα των εισιτηρίων που εκδόθηκαν θα επιστραφούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.



Σήμερα η συνέλευση Βιοτεχνών Μετάλλου

Ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας  πραγματοποιεί σήμερα την τακτική Γενική Συνέλευση του στην οδό Παύλου Μελά 43-45 στις 7 το απόγευμα.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται ο διοικητικός απολογισμός και ο οικονομικός απολογισμός του 2013, οι αποφάσεις της τελευταίας γενικής συνέλευσης ενώ επίσης θα γίνει διεξοδική συζήτηση για την πιστοποίηση του επαγγέλματος.

Οι βιοτέχνες μετάλλου έχουν βάλει επανειλημμένως το θέμα της πιστοποίησης και στα αρμόδια υπουργεία ενώ τώρα αναμένεται να λάβουν αποφάσεις οι οποίες θα αποσταλούν με σχετικό υπόμνημα και στο Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν ο κλάδος τους είναι από τους πρώτους που έχουν πληγεί από την κρίση χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας από την Πολιτεία.



Επιτυχίες για τα βολιώτικα πληρώματα στο 51ο Ράλλυ Αιγαίου

Με σπουδαίες επιτυχίες για τα βολιώτικα πληρώματα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης ολοκληρώθηκε χθες το 51ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου, όπου συμμετείχαν 32 ελληνικά και ξένα σκάφη.

Στη βασική κατηγορία ORC I, το «Fairytale» με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου κατέκτησε την τρίτη θέση, μετά από πέντε διαδρομές και 500 περίπου ναυτικά μίλια, ενώ το «HakunaMatata» με κυβερνήτη τον Στέφανο Σωτηρίου κατετάγη πέμπτο. Στην κορυφή το Βullet - Skuld από την Αθήνα.  

Το Ράλλυ Αιγαίου είναι ο παλαιότερος και σημαντικότερος αγώνας ανοικτής θαλάσσης στην Ελλάδα. Διεξάγεται από το 1964 από τον Πανελλήνιο Ο.μιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ). Θεωρείται ο δυσκολότερος αγώνας σε όλη την Ελλάδα και συμμετέχουν σε αυτόν τα πιο έμπειρα πληρώματα. Το επίπεδο της διοργάνωσης, όλα αυτά τα χρόνια, κάνει ακόμα σπουδαιότερη την επιτυχία των δύο βολιώτικων πληρωμάτων, τα οποία συμμετείχαν στην βασική κατηγορία. Μάλιστα, πέραν της τρίτης θέσης για το «Fairytale», το «HakunaMatata» κατέκτησε την πρώτη θέση στην τοπική 3η διαδρομή στην Αστυπάλαια.



«Ανάσα» σε ΔΕΥΑΜΒ και ΦΟΣΔΑ

Η υπουργική απόφαση που προβλέπει το επίδομα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 

«Μποναμάς» για τους εργαζόμενους αορίστου και ορισμένου χρόνου στη ΔΕΥΑΜΒ και το ΦΟΣΔΑ στο Βόλο. Με υπουργική απόφαση τους αναγνωρίστηκε επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ειδικότερα, επεκτείνεται και στους εργαζόμενους με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου των ΝΠΙΔ το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ (2/53212/0022) που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 2012, 24 Ιουλίου 2014), δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος είναι πλέον -εκτός του μόνιμου προσωπικού σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού- οι εργαζόμενοι στις δημοτικές και αναπτυξιακές επιχειρήσεις, καθώς επίσης και στους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

Η ΚΥΑ ορίζει σε 150 ευρώ το μηνιαίο επίδομα για το προσωπικό που απασχολείται στη συγκομιδή και αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας και με το πλύσιμο αυτών, καθώς και οι οδοκαθαριστές οι εργάτες αφοδευτηρίων, οι εργάτες επεξεργασίας λυμάτων, οι χειριστές μηχανικών σαρώθρων, οι εργάτες ταφής και εκταφής νεκρών, οι καθαριστές οστών, οι εργάτες και τεχνίτες ασφαλτόστρωσης, οι τοποθετητές μαρμάρων και πλακών, οι κατεργαστές και κόπτες μαρμάρων, οι σφαγείς και εκδορείς ζώων και πτηνών, οι εναερίτες ηλεκτρολόγοι, οι εργάτες και τεχνίτες αποχέτευσης, οι οδηγοί ανοιχτών φορτηγών και βαρέων φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων, οι χειριστές μηχανημάτων έργου, οι νοσηλευτές και νοσοκόμοι.

Μηνιαίο επίδομα ύψους 70 ευρώ δικαιούνται οι χημικοί, βοηθοί χημικοί και αναλυτές οι οποίοι απασχολούνται αποκλειστικά σε εργαστήρια, οι μηχανοτεχνίτες και ηλεκτροτεχνίτες οι οποίοι απασχολούνται στη συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού και μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, οι συντηρητές μηχανημάτων έργων.

Τέλος, μηνιαίο επίδομα 35 ευρώ δικαιούνται οι φύλακες χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, οι εργάτες καθαριότητας σφαγείων και οι στολιστές νεκρών.



Αγνοεί επιδεικτικά τον ΑΣΕΠ η 5η ΥΠΕ

Νέες ενστάσεις υποβάλλονται για την πρόσληψη οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα ο διαγωνισμός για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και ειδικότερα των οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας. Η 5η ΥΠΕ σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένει να αγνοεί τις υποδείξεις του ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα και οι νέοι πίνακες επιτυχόντων που αναρτήθηκαν να βρίθουν λαθών, όπως υποστηρίζεται σε ένσταση ενδιαφερόμενου.

Αυτό που ωστόσο προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ενώ ο ΑΣΕΠ ζήτησε εκ νέου διαδικασία, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, για παράδειγμα, συνεχίζει να απασχολείται ως οδηγός ασθενοφόρου, συμμετέχων στο διαγωνισμό που εμφανίστηκε στους πίνακες της 5ης ΥΠΕ ως επιτυχών, παρά το γεγονός ότι το μόνο δίπλωμα που κατέχει είναι νταλίκας…

Και φυσικά ο εργαζόμενος -που ασφαλώς και δεν φέρει την ευθύνη για αυτή την παράβλεψη της 5ης ΥΠΕ- θα κληθεί αύριο Δευτέρα να παραλάβει και το νέο ασθενοφόρο που θα παραδοθεί για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

 Η επιμονή της 5ης ΥΠΕ να αγνοεί τις οδηγίες του ΑΣΕΠ αλλά και τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει και που είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση του διαγωνισμού, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς, ποιος θα παραλάβει το νέο ασθενοφόρο και ποιος θα χρησιμοποιήσει τον εξειδικευμένο εξοπλισμό παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας που φέρει το όχημα;

Γιατί υπάρχει τέτοια εμμονή και η 5η ΥΠΕ συνεχίζει να αγνοεί τα πρωτοκολλημένα έγγραφα που καθορίζουν τη διαδικασία της πρόσληψης και πιο συγκεκριμένα ότι μεταξύ των υποψηφίων προηγούνται όσοι έχουν την εμπειρία στο ίδιο αντικείμενο με τη θέση αυτή;

Επιπλέον θα πρέπει να τονιστεί ότι εμφανίζονται σε αυτό το διαγωνισμό υποψήφιοι στην 5η ΥΠΕ που έχουν 55 και 56 μήνες αποκτηθείσας εμπειρίας που φαίνεται να κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης και στις ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης, Πελοποννήσου, Ιονίων νήσων, Ηπείρου και Κρήτης , οι ίδιοι ενδιαφερόμενοι (είχαν υποβάλλει δικαιολογητικά σε όλες τις περιοχές για τον ίδιο διαγωνισμό πρόσληψης επικουρικού προσωπικού) να κατατάσσονται χαμηλότερα με 8 και 20 μήνες εμπειρίας αντίστοιχα.



Συζήτηση στο δημαρχείο Βόλου για τον αιγιαλό

Το νομοσχέδιο για την «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας» στο επίκεντρο εκδήλωσης στις 8 το βράδυ στο δημαρχείο Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 και ώρα 20.00 μμ στο Δημαρχείο Βόλου, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και η Κοινωνική Συμφωνία καλούν σε μια ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού, κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα, με στόχο να συγκροτηθεί μια πρωτοβουλία προστασίας του αιγιαλού, «για να αποκρούσουμε από κοινού αυτές τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και την βιώσιμη οικονομία» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Το νομοσχέδιο με τον παρελκυστικό τίτλο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων, στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας.


Με πρόσχημα την ανάπτυξη, επιχειρείται να θυσιαστεί και το πολυτιμότερο τμήμα της κοινόχρηστης δημόσιας γης, δηλ. ο αιγιαλός και οι παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές.
Οι σχεδιασμοί αυτοί αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. Παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «κατεπείγουσες» αντιδημοκρατικές διαδικασίες» καταλήγει.




Νέο κρούσμα αρπαγής τσάντας συμπολίτισσας χθες βράδυ

Νέο κρούσμα αρπαγής τσάντας συμπολίτισσας χθες βράδυ από άτομο που κινούνταν με ποδήλατο στην οδό Καραμπατζάκη. Έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54