Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Εκδήλωση αλληλεγγύης για τη συνεχιζόμενη «γενοκτονία» των Παλαιστινίων οργανώνουν 11 σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την Πέμπτη 31 του μηνός, στις 8.00 το βράδυ, στην Πλακάδα του Αγίου.

Ομιλητής θα είναι ο τέως εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Ισμάτ Σάμπρι.



ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ

Αύριο αναμένεται να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά της διυπουργικής απόφασης με την οποία μεταβιβάζεται το κτιριακό συγκρότημα και το οικόπεδο έκτασης 17 στρεμμάτων του Ψυχιατρείου Κερκύρας στο ΤΑΙΠΕΔ.

Την αίτηση έχουν συντάξει ομάδα δικηγόρων, που εργάστηκαν υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου.

H ομάδα των νομικών συγκροτήθηκε σε υλοποίηση της σύσκεψης φορέων και ενεργών πολιτών που οργάνωσαν ο νέος Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος και η Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση, την περασμένη Τετάρτη, για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η δημιουργία δομών για την επιστημονική θωράκιση του μετώπου αντίστασης κατά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, την ενημέρωση και την κινητοποίηση του κερκυραϊκού λαού

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Παράλληλα,

Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή κατά της εκποίησης των κτηρίων του ακινήτου του παλαιού ψυχιατρείου Κέρκυρας τονίζει ότι, κατόπιν αιτήματος των σωματείων που μετέχουν σε αυτήν και συγκεκριμένα των Σωματείων Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου, της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας και του Σωματείου Εργαζομένων στον Ψυχιατρικό Τομέα του Νοσοκομείου, έχει εγκαίρως ξεκινήσει την προσπάθεια του δικαστικού αγώνα για την ακύρωση της μεταβίβασης των ακινήτων του παλαιού ψυχιατρείου στην ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., αναθέτοντας την αίτηση ακύρωσης εντύπων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στον Αγιώτατο Γιώργο , δικηγόρο Κερκύρας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής.



Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ

« Η Κέρκυρα δεν πουλιέται, δεν ξεπουλιέται, δεν εκποιείται!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Ενάντια σε Ό,τι μας Ξεπουλάει και μας Υποτάσσει».

Το κείμενο προσυπογράφουν φορείς και πολίτες τις Κέρκυρας που είναι ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας γης και της ζωής.



ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΥΚΕΣ»

Στο πλαίσιο της κοινής απόφασης των πρωτοβουλιών «ΙσSOS» , ΑΛΥΚΕΣ , "ΚΑΣΤΕΛΛΟ" , η Ανοιχτή πρωτοβουλία «Αλυκές» προχώρησε σε εκδήλωση - συζήτηση την Κυριακή 27 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, στο αναψυκτήριο της «Μπούκας», με θέματα:

·       Ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, εξειδίκευση της πρότασης της πρωτοβουλίας για κατάληψη της Μπούκας από το Δήμο και δημιουργία δημοτικού κάμπινγκ

·       Προγραμματισμός δράσης της πρωτοβουλίας για το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτέμβρη.

·                        Διεύρυνση της οργανωτικής επιτροπής.

Η πρόταση δράσεων για το επόμενο δίμηνο περιλαμβάνει:

·       Συμμετοχή με περίπτερο στις εκδηλώσεις των δυο Φιλαρμονικών της Λευκίμμης που ξεκινούν την 1η Αυγούστου

·       Συναυλία στο Ποτάμι στα μέσα Αυγούστου με το γνωστό Κερκυραίο Μουσικοσυνθέτη Σπύρο Σαμοΐλη, ο οποίος εντάχθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας και

·       Συμμετοχή ενεργή στον «2ο Κόρισσο αγώνα δρόμου στην άμμο» που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτέμβρη (korissos.gr) στο πλαίσιο ανάδειξης και προστασίας του Ίσσου.

Επίσης, κατατέθηκαν προτάσεις για τη δημιουργία Δημοτικού Κάμπινγκ στην Μπούκα συμπληρώθηκε με την πρόταση για δημιουργία Παιδικών Κατασκηνώσεων που θα καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής αλλά και όλης της Κέρκυρας με προοπτική κάλυψης και άλλων δράσεων.

Επίσης συγκεντρώθηκαν υπογραφές από τους παραβρισκόμενους σε κείμενο που δήλωνε την αντίθεση τους σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των Αλυκών Λευκίμμης, αλλά και του Λιμανιού και για τα 90 στρέμματα στην Μπούκα και στον Αη Γόρδη



Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

«Νέες περικοπές στις συντάξεις, προς πλήρη αποδόμηση το ασφαλιστικό σύστημα» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Στραβοράβδης.

Σύμφωνα με τον κ. Στραβοράβδη «οι περικοπές των συντάξεων και οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, τα τέσσερα μνημονιακά χρόνια, έχουν μειώσει πάνω από 50% το εισόδημα των συνταξιούχων. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για πλήρη αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος και μετατροπή της σύνταξης σε βοήθημα των 360€, προχωρά παράλληλα με νέες παροχές στο κεφάλαιο, απαλλαγές και μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες».



Η ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην Γαρίτσα της Κέρκυρας, μια προφεστιβαλική εκδήλωση που χρόνια τώρα δίνει το στίγμα της πηγαίνοντας προς το Κεντρικό Φεστιβάλ που και φέτος θα γίνει στην Πάνω Πλατεία 6-7 Σεπτέμβρη.

Την κεντρική ομιλία την έκανε ο Γιάννης Μπορμπότης, μέλος της Τ.Ε του ΚΚΕ, όπου ανέδειξε τη θέση του Κόμματος για σταμάτημα τώρα των βομβαρδισμών και των επιχειρήσεων από Ισραήλ-ΗΠΑ-ΕΕ στην Παλαιστίνη, ενώ στη συνέχεια αφιέρωσε την ομιλία στο ζήτημα της ανεργίας.



ΗΛΘΑΝ ΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Ο Σύλλογος ΑμΕΑ Κέρκυρας, μόλις μία εβδομάδα μετά τη συναυλία της Κάτω Πλατείας, για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να προμηθευτεί η Κέρκυρα δύο αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης ανακοίνωσε: «Το είπαμε και το κάναμε πράξη. Μετά την συναυλία "μια θάλασσα για όλους", τα αναπηρικά αμαξίδια θάλασσας ήρθαν στην Κέρκυρα».
Σύμφωνα με τον Σύλλογο ΑμΕΑ, «στην παραλαβή ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας Ανδρέας Σκούπουρας, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σπανός και ο ταμίας Δημήτρης Γραμμένος»


Τα αμαξίδια θα παρουσιαστούν επίσημα στο Κερκυραϊκό κοινό και δημοσιογράφους την Τρίτη, 29/7, στις 10.00 το πρωί.



«ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ανοικτά μέχρι τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα θα είναι τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη της Κέρκυρας, που παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας τους και πλαισιώνουν την πρωτοβουλία με διάφορες εκδηλώσεις μουσικού και πολιτιστικού χαρακτήρα,  σε διάφορα σημεία της Πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Σαρόκο, στην οδό Γ. Θεοτόκη,  στην Ανουντσιάτα, στην Πλατεία Βραχλιώτη, στην Πίνια και στην Σπηλιά.

Θα πάρουν μέρος τμήματα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας, της Φιλαρμονικής Μάντζαρος , της Φιλαρμονικής Καποδίστριας, η Φιλαρμονική Σκριπερού, η Φιλαρμονική Θιναλίων, ο Λαοδάμας , το Λύκειο Ελληνίδων και  χορωδίες της Κέρκυρας.

«Σε συνεργασία με τους Τουριστικούς πράκτορες θα επιμηκύνουμε την ώρα παραμονής των επισκεπτών τουριστών στην πόλη έως την 01.00 και με προωθητικές κινήσεις θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό  των επισκεπτών, με σκοπό να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας, να περιπλανηθούν  και να κάνουν τις αγορές τους στους δρόμους της Πόλης μας με την μοναδική αρχιτεκτονική», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας σε συνεργασία με το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος, παρουσιάζει το χοροθεατρικό έργο «ρωμαίος+...», την Τρίτη 29 Ιουλίου, στις 22:30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, στο πλαίσιο του  Φεστιβάλ Χορού DanceDays 2014. 

Το έργο είναι μια εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέττα». 

Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στις 13 Απριλίου2012, στο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Ι DialoghidiRa.I.d. 2012”  στο CentroSociale του Salerno της Ιταλίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54