Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα 29 Ιουλίου 2014


Καμπανάκι κινδύνου για τη στάθμη της Λίμνης Πλαστήρα από το Δ.Τσιαντή

Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και την αντίθεσή του με τις μεγάλες ποσότητες νερού που παροχετεύονται από τη λίμνη Πλαστήρα, με αποτέλεσμα η στάθμη αυτής να είναι σχεδόν δυο μέτρα χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο. Σε επιστολή του προς τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Γερακούδη, τους βουλευτές του νομού και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό κάνει λόγο για ασυνήθιστες για την εποχή ποσότητες νερού που παροχετεύονται για αρδευτική χρήση. Με δεδομένη την εισροή μικρότερης ποσότητας ύδατος φέτος στη λίμνη, υπενθυμίζει ότι ο Ιούλιος του 2013 έκλεισε με εκροές περίπου στα 46 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, φέτος κλείνει με περισσότερα των 50 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, ενώ την Κυριακή και χθες ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Πλαστήρα λειτούργησε στο 100% και με τις τρεις μονάδες για όλο το 24ωρο. Ο κ. Τσιαντής ζητά για το επόμενο διάστημα της αρδευτικής περιόδου, οι εντολές για παροχέτευση υδάτων άρδευσης να εκλογικευτούν, σε διαφορετική περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το σύνολο των φορέων της περιοχής του δήμου Πλαστήρα θα αντιδράσει με οποιοδήποτε τρόπο θεωρεί ότι προστατεύει τα συμφέροντα της περιοχής.

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ για την απογραφή

Διευκρινήσεις σχετικά με την απογραφή της Δημοτικής Ύδρευσης Αποχέτευσης Καρδίτσας δίνει η δημοτική επιχείρηση με ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο δήμαρχος κ. Κώστας Παπαλός. Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα τονίζει ότι η ΔΕΥΑΚ το Σεπτέμβριο απέστειλε ηλεκτρονικά τόσο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και στην Ένωση των ΔΕΥΑ τους σχετικούς πίνακες. Ωστόσο το Μάρτιο εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Καρδίτσας με αίτησή τους ζήτησαν να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα ούτως ώστε να απαγορευτεί στην επιχείρηση να αποστείλει προσωπικά δεδομένα εργαζομένων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, διαδικασία που ακολούθησαν και εργαζόμενοι άλλοι ΔΕΥΑ της χώρας σε συνεννόηση με την ομοσπονδία τους. Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση και απαγόρευσε στη ΔΕΥΑ Καρδίτσας να κοινοποιήσει τα προσωπικά στοιχεία των αιτούντων που αφορούν στην προϋπηρεσία, τη μισθοδοσία και τα τυπικά προσόντα προς την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ο κ. Παπαλός, η διοίκηση της ΔΕΥΑ, άσχετα με τη βούλησή της, αδυνατεί να ανταποκριθεί στην πρόσκληση απογραφής. Ωστόσο κοινοποίησε τη δικαστική απόφαση αρμοδίως.

Παραδόθηκαν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας Παλαμά και Μουζακίου

Παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δώδεκα νέα ασθενοφόρα για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υγείας του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας σχετικού έργου. Το έργο αφορά στην προμήθεια δώδεκα ασθενοφόρων οχημάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στην Καρδίτσα παραδόθηκαν ασθενοφόρα στα κέντρα Υγείας του Παλαμά και του Μουζακίου.

Στη Λίμνη Πλαστήρα θα ανταμώσουν οι Θεσσαλοί όλου του κόσμου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «Ασκληπιός» καλεί όλους τους ανά τον κόσμο  Θεσσαλούς στο «6ο Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο-Αντάμωμα Θεσσαλών», το οποίο όπως έχει γνωστοποιηθεί, φέτος θα γίνει στις 23 και 24 Αυγούστου 2014 στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Το Σάββατο 23 Αυγούστου στο Μορφοβούνι από το απόγευμα θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις του ανταμώματος με παραδοσιακούς χορούς, φορεσιές, μουσική, τραγούδι και αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις. Την επόμενη ημέρα, στις 11 το πρωί στην αίθουσα Αντώνη Σαμαράκη θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης κατά τη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η τροπολογία του Καταστατικού της Συνομοσπονδίας και θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων τους. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Ανταμώματος.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29/07/2014 - 09:52