Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Τέλος στην αγωνία των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Τέλος μπήκες στην αγωνία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στους δήμους του νομού Καρδίτσας, αφού από χθες το μεσημέρι το Πρωτοδικείο άρχισε να ανακοινώνει σταδικά τη σταυροδοσία τους. Στο δήμο Καρδίτσας, από τους συνδυασμούς που πήραν έδρες, πρώτοι σε ψήφους ήρθαν: από το συνδυασμό του νυν δημάρχου Κώστα Παπαλού επικεφαλής της κίνησης «Δυνατή Καρδίτσα» οι : Αθανάσιος Μαρκινός, Λάμπρος Τσιούκης, Παπαγεωργίου Σταύρος, Γιώργος Γιοβάνης, Χαρίλαος Παπαδημητρίου και Νικόλαος Καραγιάννης. Ο συνδυασμός στον πρώτο γύρο των εκλογών έλαβε 6 έδρες. Από την «Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία» του Φώτη Αλεξάκου πρώτοι σε ψήφους ήρθαν: Ιωάννης Ντελής, Κλεομένης Γιαννέλος, Μαντζιάρας Παναγιώτης, Δημήτριος Αραμπατζής, Αντωνίου Σωτήρης, Τίκας Τριαντάφυλλος. Από τον πρώτο γύρο ο συνδυασμός κατέλαβε 5 έδρες. Στη δημοτική κίνηση «Καρ.Πό.Σ» του κ. Βάιου Βαρελά πρώτοι σε σταυρούς είναι: Κωνσταντίνος Τσουπαρόπουλος, Σπύρος Λάππας, Κωντσαντίνος Μιχαλάκης, Φρόσω Παύλου, Λίτσα Τσιρέπα Τσέλιγκα, Αριστοτέλης Τσόγκας. Ο συνδυασμός κατέλαβε στον πρώτο γύρο 3 έδρες. Στο συνδυασμό «Καρδίτσα Ώρα Δημιουργίας-Αναγέννησης» του Ευάγγελου Λέμα τις περισσότερες ψήφους πήραν οι: Σοφία Αρβανιτάκου, Βασίλης Τσαντήλας, Βασίλης Ευαγγελακόπουλος, Δημήτριος Λουκάς, Όλγα Μακρή, Αποστόλης Ξυδιάς. 2 έδρες κατέλαβε ο συνδυασμός από τον πρώτο γύρο. Τέλος από τη Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Βασίλη Κρανιά πρώτοι ήρθαν οι, Νικόλαος Τέγος, Κωνσταντίνος Παπαλέξης, Θωμάς Μπούτας, Θεοδώρα Φυτσιλή-Μανοπούλου, Μάριος Μπόρλας και Σοφία Κουλούρη, με το συνδυασμό να καταλαμβάνει μία έδρα.

Μάχη Παπαλού – Αλεξάκου για το δήμο Καρδίτσας

 

Πυρετός επικρατεί στα επιτελεία των δύο υποψηφίων δημάρχων που θα αναμετρηθούν την Κυριακή για το Δήμο Καρδίτσας. Οι δυο υποψήφιοι, κ.Κώστας Παπαλός και κ. Φώτης Αλεξάκος αναζητούν και διεκδικούν μέρος των πολιτών που την πρώτη Κυριακή ψήφισε άλλο συνδυασμό. Ο κ. Παπαλός σε δηλώσεις του καλεί τους Καρδιτσιώτες να στηρίξουν το συνδυασμό του «Δυνατή Καρδίτσα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν αποτελεί απλώς την επωνυμία του συνδυασμού, αλλά ήταν και παραμένει το μεγάλο όνειρο. Σε αντίστοιχη δήλωση ο κ. Αλεξάκος ασκεί κριτική στην παρούσα δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι ο δήμος πρέπει την Κυριακή να αλλάξει σελίδα και καλεί τους πολίτες να τον στηρίξουν για να «ανοιχθούν δρόμοι προοπτικής και ελπίδας για το δήμο μας».

 

Ευάγγελος Λέμας: Ψήφος κατά συνείδηση

 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο κ. Ευάγγελος Λέμας ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «οι πολίτες οι ίδιοι- πρέπει ελεύθερα και πάνω από κομματικούς εναγκαλισμούς να επιλέγουν τους αξιότερους. Καλώ όλους τους συμπολίτες να πράξουν το δημοκρατικό τους καθήκον την Κυριακή, βάζοντας πάνω από όλα την αγάπη τους για την Καρδίτσα και το καλό του Δήμου και να ψηφίσουν κατά συνείδηση».

 

Η ΔΟΥ Καρδίτσας αναζητά 49 φορολογούμενους για έλεγχο περσινών δηλώσεων

 

Οι Εφορίες ακόμη αναζητούν χιλιάδες φορολογούμενους προκειμένου να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των περσινών τους δηλώσεων. Από τις ΔΟΥ Θεσσαλίας αναζητούνται 336 φορολογούμενοι εκ των οποίων οι 49 είναι από την Καρδίτσα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54